Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malolo i le taulaga o Faro (Potukale)

Pin
Send
Share
Send

Mo le tele o turisi, Faro (Potukale) avea ma amataga mo se fiafia, faʻamalie malaga i le itu i saute o le atunuʻu. Talu mai le ogatotonu o le 18th seneturi, o le taulaga ua avea ma laumua o le Algarve itulagi ma tosina turisi ma lona 'olo anamua.

Ata: Faro, Potukale.

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Faro e tu i le itu i saute o Potukale, na o ni nai sefulu sefulu kilomita le mamao mai le tuaoi Sipaniolo. O le fale mo le 50 afe tagata. Faro o le taua felauaiga hub, o fea o le ea ma sami taulaga o loʻo i ai. O le taulaga pito sili ona tele i le itumalo, ma lona lautele o 202 sq. Km.

I aso ua tuanaʻi, o le taulaga sa taʻua o Ossinoba ma o se taʻutaʻua lauiloa. I le ogatotonu o le senituri lona 13, na faasolosolo ai lava ona avea le taulaga ma nofoaga autu o fefaatauaiga, lea sa amata ai fefaatauaiga. I le faaiuga o le seneturi lona 16, na maua ai e Faro le tulaga o le nofoa o le epikopo o le Algarve. Mai le 17th i le 19 seneturi, o le nofoaga na avea ma totonugalemu o taua mo Potukale tutoʻatasi.

Manaia! Faro mauaina le tulaga o se taulaga i le ogatotonu o le 16th seneturi.

O le sili ona toaaga nofoia atinaeina ina ua maeʻa le mafuʻe i le 1755. Ua tumau pea le avea o Faro ma taulaga manuia i Potukale.

Aso Malolo i Faro

O fea e nofo ai?

O le 'aʻai e tele ona faletalimalo e eseese fetu. I le pitonuu o Faro, o loʻo iai se faletalimalo taugofie o loʻo tu i totonu o le maota - Palacio de Estoi. O ia potu mautotogi o le a talisapaia e tagata fiafia i se nonofo lelei.

E tele faletalimalo paketi, fale talimalo ma fale talimalo i le ogatotonu o le taulaga.

Afai e te manaʻo e tofo i le tofo i totonu o le atunuʻu, faʻalogo i fale talimalo, e maua ai e turisi se tautua lelei i tau taugofie. I le pito lata ane o le taulaga o Faro, o se moega i totonu o le potu mo 8 tagata e aofia ai le 'aiga o le taeao e mafai ona tusiina mo le 12 €, o se potu eseʻese mo le lua - mai le 29 €.

Faʻamatalaga aoga! O se potu i Posada e manaʻomia ona muai tusiina, aua e le tele naua ona o loʻo iai faletalimalo tumaoti ma faletalimalo. Ua maua e tagata litaea se paʻu.

Ae mo tau, latou vaʻaia mai le 40 € i le taumafanafana ma le 25 € i le tau maualalo. O se potu faʻalua i le faletalimalo faletalimalo tau ile averesi o le 70-90 € i le taumafanafana. I se faletalimalo lauiloa Faro - tusa ma le 150 €. Fale taugofie e mafai ona mautotogi mo le 100 € i le aso.


Faia faataamilo i le taulaga

E sili le savali i luga o auala i vae, o tagata tafafao maimoa e fautua mai e tuuto 2-3 itula i le aso i lenei. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e lagona le siosiomaga o le nofoaga malolo, lona tofo ma le amataga.

O leisi auala lauiloa e fealualuaʻi ai o femalagaaʻiga i le taulaga. O auala e sili ona lauiloa o pasi 16 ma le 14. O faʻatau e faʻatau e pasi pasi.

Ole pasese e amata ile 1.9 ile 2.3 €. O pasi femalagaaʻi e feoaʻi i le va o taulaga tetele i le vaega o Algarve, o le tau o pasese e faalagolago i le mamao. E mafai ona e faʻamaninoina le faʻasologa ma tau, faʻapea foi ma le faʻatau o se tiketi i luga o 'upega tafaʻilagi aloaʻia a kamupani feaveaʻi:

  • Renex, Rede Expressos - www.rede-expressos.pt;
  • Eva - https://eva-bus.com/.

A e manaʻomia le faʻamafanafanaga, e mafai ona e totogiina se taʻavale, ae i lenei tulaga, ia manatua e faigata ona paka i le ogatotonu o Faro.

Lelei e iloa! O se paka tele, leai se taʻavale e tu latalata i le uafu. E tatau ona e totogiina le paka i tafatafa o nofoaga faʻatau.

Afai e te manaʻo e alu i se taxi, vaʻai ni taʻavale uli ma o latou taualuga lanumeamata i le taulaga. O le malaga e totogi e le mita, o se tulafono, o le paseseina e tau ai 3,5 €, i kilomita uma - 1 €. E tatau ona e totogi faʻapitoa mo le malaga i le po ma ato. Aua neʻi galo e faʻailoa le 10% o le tau o le malaga.

Afai e te fuafua e malaga i le va o taulaga, totogi se taʻavale. Ole auala pito sili lea ona mafanafana e malaga ai i Potukale. O le laumua o le itulagi o Algarve, ma le tele o nofoaga taua, o loʻo i luga o le Auala 125. O telefoni moli ua faapipii i luga o le auala atoa, fuafuaina e valaau mo se fesoasoani pe a fai o se faaletonu.

O le totogi lisi faʻamoemoeina i le vaitau, taʻavale taʻavale ma fesuiaʻi mai le 40 i le 400 €. E masani lava, i le tulaga o se lisi, o le a teuina o le 1000 i le 1500 € o le a manaʻomia.

Faʻamatalaga aoga! Taʻavale i nofoaga na makaina i le lanumoana P faʻailoga e totogi, o se tulafono, 1-1.5 € i le itula. I isi nofoaga, e leai se mea e paka ai taʻavale.

I luga o se tusi! O le muamua nofoaga faʻapitoa i le Algarve o Albufeira. Saili pe aisea ua taumafai ai tagata faimalaga e asiasi iinei i lenei itulau.

Faro cafe ma faleʻaiga

I luga o le teritori o Faro, e tele nofoaga e mafai ona 'ai ai suamalie, filifili ipu i lau oe lava tofo. Toetoe lava a maeʻa faʻamaeʻaina i le 21-00. E tatau ona e sau mo le 'aiga o le taeao ile 10-00, ma mo le' aiga aoauli mai le 12-30.

Afai e te fiafia i ipu iʻa, asiasi i faleʻaiga "marisqueiras" (faʻaliliuina mai Potukale "marisqueiras" o lona uiga o "sami").

I nofoaga taʻitasi, e avatua i tagata asiasi se meaʻai mama, latou te totogia se tau peʻa aina le ipu. O le tau o taumafataga faʻalagolago i le vasega o le faʻavaeina.

  • I totonu o se faleʻaiga e tatau ona e totogia le averesi o le 40-45 € mo le 'aiga o le afiafi - mo 3 ipu.
  • I le Faro cafe e mafai ona e 'ai mo le 20-25 € (mo le lua).
  • O se meaʻai māmā i le faleoloa meaʻai vave o le a tau € 6-9 i le tagata.

O le pito e mai le 5 i le 10% o le aofaʻi o pili.

O le tele o faleʻaiga o loʻo tu i le ogatotonu o Faro, e lata i le Cathedral. O faleʻaiga iʻa e faʻamamafa i le uafu, ae o tau e maualuga atu iinei.

Fautuaga! O le sili ona taugofie auala e 'ai o le asiasi i se burger, lea o se vaega o meaai o le a tau 4-6 €. E le gata i lea, o se auala lelei e sefe ai tupe o le faʻatau lea o se lisi lisi. O lona tau e eseese mai le 9 i le 13 €. E aofia ai supo, meaʻai autu (iʻa poʻo aano o manu) ma mea taumafa suamalie, vai inu faʻatulaga eseese.

Faitau foi: Le mea e te faʻamoemoeina mai se tafaoga i Portimao - o se aotelega o le Potukale faʻatautaia ma se ata.

Taimi paganoa

Faro o le a le le fiafia tagata fiafia i taʻaloga faʻafiafiaga, pisapisaʻi, po pati ma faʻatau. Tagata tafafao maimoa e ofoina atu fiafia tafaoga polokalame, e aofia ai asiasiga i manaia nofoaga.

  • O le Algarve Saunia e Segway Center ofaina segway tiʻetiʻega.
  • Hidroespaco - faʻatutu nofoaga e lolovaia ai malaga i nofoaga sili ona lelei o le aau, o lea e mafai ai ona e auai i vasega a le vasega ma totogi mea e manaʻomia;
  • O Udiving o se nofoaga maulu i Faro.

A faʻapea e te fiafia i le pisapisao o le olaga i le po, siaki le Columbus Cocktail & Uaina Pa. Latou tautua le sili lelei cocktails i le taulaga ma le aufaigaluega e agalelei ma mataala. CheSsenta Bar faʻaali musika ola, meainu suamalie ma fatufatu ni pati.

Mo faʻatauga, alu i le QM Country Shop ma le Garden Center. Latou te ofaina se tele tele o mea faʻamanatu ma isi oloa.

Matafaga o Faro

Mai se vaaiga faʻafanua, o le taulaga o le talafatai ma e ono foliga mai o se filifiliga sili ona lelei mo se matafaga aso malolo - o le talafatai latalata ane, o le malae vaalele latalata. Peitai, e tatau ona manatuaina o Faro ua vavae ese mai le sami talafatai e le Ria Formosa puipuia vaega.

E i ai ni talafatai mafanafana e lua i le taulaga, e mafai ona oʻo i ai vaʻa i le 25-30 minute. E i ai faleʻaiga ma faleʻaiga i luga o le apitagalu; tagata tafafao e mafai ona totogi se faamalu ma potu malolo. Lenei o se lauiloa aso malolo taunuʻuga mo tagata o le nuʻu, o le Potukale eo mai iinei mo le atoa aso, teuina i luga o meaai ma vai inu.

Faʻamatalaga aoga! E i ai le taimi i le uafu, ae o vaʻa e alu i le taimi lava e tumu ai, ina ia le faia ni laina ma vave faimalaga turisi i matafaga o Faro.

Praia de Faro matafaga

O le matafaga o loʻo tu 10 kilomita mai le taulaga ma o loʻo tu latalata i le malae vaʻalele. O le nofoaga faʻafiafia o se motu - o se fasi oneone fesoʻotaʻi i le atunuʻu tele i se alalaupapa. E iai faleoloa, faletalimalo, faleʻaiga ma faleʻaiga ii. I le vaitau maualuga, e faitau afe tagata tafafao ma tagata e lolofi mai iinei.

I luga o se tusi! I faaiuga o vaiaso i le taumafanafana, e mafai ona faigata le pakaina o taavale.

O le matafaga e lauiloa i tagata taʻalo taʻalo vai. O iinei e mafai ona e mautotogi i se vaʻalele, se vaʻa, tiʻetiʻe i se vaʻa pe alu i le matagi. E i ai le "Water Sports Center" i luga o le matafaga, lea e faʻatautaia ai le tele o mea mananaia gaioiga i luga o le talafatai i le taumafanafana.

I le itu i sasaʻe ma sisifo o le motu, e i ai tamaʻi fale fagota, i tua atu o le oneone oneone.

Lelei e iloa! Afai e te manaʻo e faʻamemelo i vaaiga vaʻai, alu savalivali mai Faro Beach (Potukale) i Barigna. E mafai foi ona e totogi se vaʻa.

Faʻaaliga! Mo se filifiliga o le 15 sili sili matafaga i le atoa Potukale talafatai, vaʻai lenei itulau.

Praia de Tavira matafaga

E toʻaitiiti tagata i luga o lenei matafaga. Mafaufau i le umi o le talafatai - 7 kilomita kilomita - o le a le faigata ona maua se nofoaga tuʻufua e malolo ai.

Faʻamatalaga aoga! E i ai le vaʻa vaʻa i le va o matafaga e lua - Faro ma Tavira. O le pasese e 2 €.

O le matafaga o loʻo tu i le itu i sasaʻe o le motu o Ilha de Tavira. Tagata tafafao e tosina mai i le lautele o le talafatai ma le malu o le sami, lelei fausia atinae - faleʻaiga, tolauapiga.

O le vaʻa e tuʻuina atu turisi i le uafu, mai le matafaga e le sili atu i le 400 mita. Afai o loʻo e sailia se nofoaga sili ona lelei e malolo ai ma lou aiga i le mafanafana, Tavira Beach o se sili lelei filifiliga. Auro, oneone lelei oneone mo 7 km, ua lava le savali mo 5 minute ma o le a e mauaina oe lava i le filemu ma le nofo toʻatasi. O le mea taua e tatau ona mafaufau i ai o le matafaga o loʻo tu i tafatafa o le malulu o le sami Atlantis, o lea e mafai ona malulu e aau.

Oe mafai ona nofo i le tolauapiga, lea e taliaina turisi mai ia Me ia Setema. Tagata totogi tafafao mautotogi faleie lelei. O le tolauapiga o loʻo tu i totonu o le matagofie pine togavao ma ua saunia mo se atoa, mafanafana nofo i Potukale.

E lua isi matafaga latalata i Praia de Tavira:

  1. Terra Estreit e 20 minute le mamao, pei o Tavira;
  2. E 40 minute le mamao o Barril, e iai ana faleʻaiga ma faleʻaiga manaia, ma o le faitotoʻa i le matafaga e teuteuina i taula tuai.

Tau, o fea le taimi sili e alu ai

O le tau i Faro (Potukale) e tumau mafanafana ma mafanafana i le vaitaimi atoa. I le taumalulu, o le vevela toetoe lava a le pa'ū i lalo + 10 ° C, o le averesi o le vevela o le + 15 ° C.

O le taumafanafana i le taulaga e vave ona oʻo mai - i le ogatotonu o le tau e totogo ai le ea e oʻo atu i le +20 ° C, ia Me o le vevela e + 23 ° C. O le sili ona vevela masina o Iulai ma Aukuso, pe a oʻo atu le vevela i le +30 i le paolo. Ia Oketopa, e toe paʻu foʻi i se malu + 22 ... + 24 ° C

E tatau ona manatuaina o le taulaga o le talafatai. Le eseesega i le va o le ao ma le po vevela mafai ona 15 tikeri.

O le maualuga vaitau i le itu i saute o Potukale, e aofia ai Faro, amata ia Iuni ma tumau seia oo i le faaiuga o Setema. Afai e te fuafua e asiasi i le nofoaga malolo i lenei taimi, tusi lau potu faletalimalo muamua.

Faro o se 'aʻai tulaga ese aua o le malologa iinei e mafanafana i le tausaga atoa. Afai o lau sini o le malolo i luga o matafaga o Faro i Potukale, fuafua se malaga mo le taumafanafana. Mo savaliga sopo ma maimoaga, e sili ona talafeagai le tautotogo ma le tautoulu.

Faʻafefea ona e alu iina

O le taulaga o le fale o le sili tele malae vaʻalele i le itu i saute o le talafatai o Potukale, lea e mauaina vaʻalele faʻavaomalo i aso uma. Peitai, e leai ni malaga tuʻusaʻo mai Lusia ma Iukureini. E naʻo le faʻaliliuga e mafai ona e oʻo ai i le nofoaga faʻapitoa.

O le filifiliga sili ona talafeagai o le auala i le laumua o Potukale. I lenei tulaga, e mafai ona e oʻo atu i Faro mai Lisbon i ni ituaiga se lua o femalagaiga lautele.

I le nofoaafi

O le nofoaafi manino tuua tasi taimi i le aso, o le ticket ticket o le 24,65 € (32.55 € - i le vasega muamua), o le faigamalaga e 3.5 itula. E le gata i lea, o nofoaafi faigofie e mulimuli mai le laumua i Faro, o le faigamalaga e 4 itula, ae o le tiketi e sili atu ona taugofie.

Vaʻai le laulau mo le nofoaʻavale taimi faʻatulagaina mai Santa Apolonia nofoaga ma tiketi tau. E mafai foi ona e alu i Faro mai isi auala o nofoaafi i Lisbon. Mo le faʻasologa o loʻo iai nei, vaʻai le www.cp.pt.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

E ala i pasi pasi Rede Expressos

Tuʻuga: Oriente pasi nofoaga.

O se pasi pasi tau 18.5 € ma mafai ona faʻatau lugalaina i rede-expressos.pt.

Droga e tusa ma le 4 itula. E naʻo le pau le auala e te oʻo ai iina e aunoa ma se fesiitaiga i le tasi vaalele - ile 15:30. O totoe o vaalele e aofia ai le suia o le pasi i Albufeira i le auala 91.

E le pasi pasi Eva

Taunuuga: Eva - Mundial Turismo Praça Marechal Humberto Delgado Estrada das Laranjeiras - 1500-423 Lisboa (e sosoo ma Lisbon Zoo).

Tasi le auala pasese o le 20 EUR, toe alu - 36 EUR. E mafai ona e alu saʻo iina, e leai se manaʻoga e suia nofoaafi. Vaʻai le faʻasologa i le laulau, siaki le talafeagai i luga o le upega tafailagi eva-bus.com.

Tau ma faʻasologa e mo Aperila 2020.

Faro (Potukale) tosina afe o turisi i tausaga uma. Ae maise lava le fiafia i ai o le Falesa o Ivi, lea e maua ai se sili atu taufaʻafefe lagona. O a isi mea e te vaʻai ai i Faro, vaʻai ii. I totonu o le taulaga, e mafai ona e savali i le uafu, faʻataʻitaʻi tu ma aga masani a le atunuʻu, mageso i luga o le matafaga, alu i se pati fiafia ma alu faʻatau.

Ua taʻu mai e tagata o loʻo tautatala i le gagana Rusia le uiga ese o le olaga i Faro i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The JESUS film All SubtitlesCC Languages in the World. (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com