Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Gout - faʻailoga, faʻailoga, vailaʻau ma isi togafitiga

Pin
Send
Share
Send

Tagata na mafatia mai le gout talu mai anamua. O le faamaʻi soofaatasi e taʻua o le "faamaʻi o tupu". I aso anamua, o le mauoa sa sauaina iʻa, gaʻo gaʻo ma le ava malosi, o le mafuaʻaga lea na tupu ai pathologies. Seʻi tatou mafaufau poʻo le a le gout ma pe faʻafefea ona togafitia i le fale ma tagata ma vailaʻau.

Gout - o le a lea?

Gout o se faʻamaʻi faʻamaʻi lea e teu ai masima masima urika i totonu o aano o le tino, e oʻo atu ai i le fulafula faatasi. O se faʻataʻitaʻiga ofoofogia o le gout o se oso oso i luga o le vae matua, o le iʻuga o le muamua osofaʻiga. I le lumanaʻi, o le gouty osofaʻiga e mafai ona sosolo atu i soʻoga o lima, vae, ma tulivae.

Gout e le faʻatapulaʻaina i faʻafitauli i le ofuina o seevae ma matagofie aulelei vae. Ogaoga tiga e le mafai ona aveʻesea ma masani tiga aveʻesea, o le salalau o le faʻagasologa o le faʻafitauli i isi soʻoga ma siʻosiʻomaga aano, faʻasolosolo faifai pea e oʻo atu ai i le soʻona fesuiaʻi o nisi ia o iʻuga o le faʻamaʻi ua fesiligia.

Gout o se faʻamaʻi fesoʻotaʻi tausaga. E seasea maua ile tamaititi ma tamaiti. E masani lava o osofaʻiga muamua i tamaloloa e tupu ile 40 tausaga, i fafine peʻa atoa le limasefulu tausaga. I tagata ua ova ma le 60 tausaga le matutua, o le faʻamaʻi e tupu i le 97% o faʻamaʻi. I le malosi feusuaiga, o le faamaʻi e sili ona taatele, talu ai i latou toto ei ai muamua le maualuga maualuga o le uric acid.

Ua leva ona iloa e tagata le togafiti ole togafiti ole togafiti. Muamua, metotia masani na faʻaaogaina, o lea ua latou faʻaaogaina metotia alualu i luma o togafitiga, fausiaina faʻafetai i aso nei fomai alualu i luma.

Faʻailoga ma faʻailoga o le gugu

Tatou talanoa e uiga i faʻailoga ma faʻailoga o le gugu. O le vaega muamua o le faʻamaʻi e leai ni faʻailoga. I le tino, o le aofaʻi o uric acid masima faʻateleina, lea e mafua ai le foliga mai o le faʻamaʻi. Ole umi ole tulaga e mafai ona fuafuaina ile sefulu tausaga.

I le vaega lua, gouty gugu foliga mai. I lenei laasaga, o le faʻamaʻi e faʻaalia e edema ma le tiga i le eria o le maʻi soʻoga, maualuga vevela. O le falemaʻi ata e iloga i le faʻaalia o faʻailoga.

  • O le faʻanoanoa e matauina i le taeao po o le afiafi. Paʻu aliali mai i le soʻoga faʻatasi afaina i masima.
  • I le ogatotonu ma le sosoʻo o aano o le tino, e tupu le fulafula. O le paʻu i lenei taimi e liua mumu ma susulu.
  • Ua oso le vevela, ma ua tiga le paʻi i le soʻoga.
  • E maua e le tagata maʻi le vaivaiga lautele ma le leaga tele.

O le faʻasolosolo tulaga e o mai faʻatasi ma le fausiaina o nodules ma faʻamau faʻailoga i lalo o le paʻu, lea e faʻamaluluina i taimi o exacerbations. I le taimi muamua, o osofaʻiga e seasea lava ma e o mai faʻatasi ma tiga matuitui. Mulimuli ane ona atili ai lea ona latou masani ma tumau mo le tele o itula. O le suiga o le gout i se tulaga masani o loʻo faʻatasi ma le faʻaleagaina o isi soʻoga ma le atinaʻeina o le tumau gugu.

Mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le mafuaʻaga o le gout ua taʻua o le tele o le uric acid, lea e faʻasolosolo i le toto mo se taimi umi ma faʻaputuputu. I le aluga o taimi, o le crystallization gaioiga amata, o se faʻaiuga o nei teugatupe ua fausia i totonu o aano. Lenei mafua ai foci o pupuga. O a isi mafuaʻaga o le gout o iai?

  1. Gout e masani ona avea ma aʻafiaga o fualaʻau poʻo le taunuʻuga o le faʻaaoga sese. Nei o vailaʻau e faʻalavelave i le masani gaioiga o le fatugaʻo - Aspirin, diuretics.
  2. O le atinaʻeina o faʻamaʻi ua unaʻia e le lapoʻa, suka mellitus, psoriasis, oona taʻitaʻi, ma le faaletonu fatugaʻo. O le mafuaʻaga o le faʻateleina o le manua poʻo le taotoga.
  3. E masani ona tupu le go ia i latou e masani ona faʻaaogaina meaʻai maualuga i nofoaga autu o purine. O aano gaʻo, meaʻai o le sami, soda, ma le 'ava malosi e fesoasoani uma i le fausiaina o nei vailaʻau.
  4. Taugata e taua tele. Faʻatasi ai ma le saʻo olaga ma le soifua maloloina, o le faʻamaʻi e alualu i luma i se latent tulaga ma alualu i luma pe a maeʻa le leaga aʻafiaga.

Gout e masani lava ona aʻafia aliʻi 30-50 tausaga. Peitaʻi, o le faʻafitauli e amata ona aliaʻe soʻo i fafine, ae maise ile taimi ole menopause. E iloa e le au atamamai le eseesega i le va o vaega e lua o le faamai. O le foliga mai o le muamua foliga e mafua mai i le faʻaputuputuina o purines, ma le lona lua o le atinaʻeina o pathologies ma le faʻaaoga sese o vailaʻau.

Togafitiga gout i le fale

I le avea ai o se tulafono, tagata ma se lelei galuega, latou te le teʻena le fiafia e 'ai ma e fiafia tele' aiga tele, avea ma afaina i le gugu. O vaitaimi o le faʻateleina o lenei faʻamaʻi masani e feauauai ma le faʻamamaina. A aunoa ma togafitiga, gout osofaʻiga avea atili ai ma sili atu ona malosi. O lona iʻuga, o lenei mea e oʻo atu ai i le faʻaleagaina o soʻoga tele, faʻaleagaina galuega fatugaʻo ma le atoatoa.

O le iloa faʻafefea ona togafitia gout o le a fesoasoani ia te oe e 'aloʻese ai mai lenei faʻalavelave. O aso nei metotia o tauiviga e faʻavae i luga o tagata vailaʻau ma vailaʻau falemaʻi.

Vailaau

Ole auala autu e togafitia ai togafitiga ole gout e aofia ai le faʻaogaina o vailaʻau. O nisi e faʻaaoga e togafitia ai le faʻamalosi o le tino, ae o isi e faʻaaoga i taimi o le faʻamagaloga.

Gout togafitiga e faʻatatau i le faʻaititia o le malosi o le tiga ma muffling le faʻalavelave tali. Mo lenei faʻamoemoe, vailaʻau o le tele o vailaʻau falemaʻi kulupu e faʻaaogaina. Seʻi tatou vaʻai ia latou.

  • Laʻau e le-steroidal anti-inflammatory... Faʻaitiitia le ogaoga o tiga ma pupuga. Diclofenac ma Indomethacin o loʻo i luga o le lisi o vailaʻau.
  • Hormonal vailaʻau e puipuia ai le toto... O vailaʻau e faʻavae i luga o homone. I le faiga o gaioiga, latou te foliga mai e le o vailaʻau faʻasolosolo, ae maua ai le sili ona lelei aʻafiaga. Mo exacerbations, faʻaaoga Hydrocortisone, Dexamethasone.
  • Colchisin. O le alkaloid o laʻau afua mai ma aneti-afaina aafiaga. O le vailaʻau e faʻaaogaina e faʻatino ai togafitiga mo gout.

Ina ua maeʻa faʻateʻaina auga o le osofaʻiga o le gout, o le vaitaimi o le toʻafilemu na sosoo ai. I lenei taimi, vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e faʻaititia ai metabolic oloa o purine.

  1. Allopurinol... Poloka le gaioiga o le xanthioxidase. O le le iai o lenei enzyme e faʻatelegese ai le faʻatupulaia o metotia faʻatapulaʻa o le purine, e faʻaititia ai le teuina o soʻoga i soʻoga.
  2. Benzobromarone... Faʻaateleina le excretion o purine metabolic oloa faʻatasi ai ma miaga. E mafua ona o le poloka o le mitiia o le suavai ma vailaʻau o loʻo i ai i totonu mai le muamua mimi i totonu o le toto.

Ina ia faʻaleleia atili iʻuga o togafitiga ma vailaʻau ma fualaʻau, vailaʻau masani a le tagata ma se meaʻai e saunia mo le aloese mai le faʻaaogaina o meaʻai e tumu i le purine bases fesoasoani.

Fofo a tagata

I le tele o seneturi, na faʻaputuputu e le au faʻamalolo le tele o fua mo le togafitia o le gout i le fale. O nisi o latou e leiloa i le tala faʻasolopito, o isi e faʻaaoga i mea uma. O le a ou faʻailoaina atu oe i le 15 faʻamaonia tagata fofo. Ou te faʻamoemoe e mafai ona e mauaina se filifiliga o le a fesoasoani e faʻamalolo ou soʻoga ma faʻafaigofieina le ala o faʻamaʻi.

Faʻafefe

  • Meli ma masima... Faʻafefiloi i aofaʻi tutusa. O le toniga tutusa e faia mai le paluga faʻatumuina i luga o se compress compress ie, ona faʻaaogaina lea i le tiga soʻoga i le po.
  • Falaoa uli ma le kefir... O le ipu vai kefir e sasaa i totonu o le afa-lita fagu, o le avanoa o loʻo totoe e faʻatumuina i toega o falaoa falaoa ma se sipuni o le soda ua faʻaopopo. A maeʻa le lima itula, ona faʻamamaina lea ole faʻasologa ma fai ai kulimi o ao ma faʻapipiʻi po.
  • Iʻa fou... O se iʻa e lua kilokalama lona mamafa, e tipiina i totonu o mea faʻatumu, e taʻi sefulu vaega ma faʻatulagaina i totonu o ato ma lafo i le pusaʻaisa. Ae le i alu i le moega, o se fasi suavai iʻa e faʻapipiʻi i le soʻoga, ufiufi i se ata, afifi i se ie ma tuʻu ai i le taeao.
  • Faʻaolaina le kaponi ma le fale lino... O le afa ipu pauta e fai mai papa o le carbon activated, lea e tuʻufaʻatasia ma le sipuni o fatu lino na olopalaina. I le faʻaaogaina o le vai, e fai le paluga mai le paluga, lea e faʻaoga i le soʻoga, e ufiufi i se ie e le susu ma puipuia i se fusi.

Faʻaaogaina i totonu

  • Luga aniani... E tolu ulu aniani e liligiina i le lita o vai, tuu i luga o kesi ma kuka seʻi vela atoa le fualaʻau. O le supo, pe a maeʻa le filtration, e faʻaalu faʻatolu i le aso ae le i 'aʻai i se ipu malamalama.
  • Apple compote... O apu e tamaoaiga i masima o le potassium e faʻalavelaveina le faʻavaeina o le uric acid. Tolu ni apu fou e tata lelei, sasaa ma le lita o vai, faʻapuna ma tunu mo le kuata o le itula. O le apu ua saunia-faia o loʻo inu e pei o le ti. O le tapulaʻa laʻititi i aso uma o le 4 ipu.
  • Lemon sukalati tincture... E fa lemoni ma le tolu ulu o le paʻu fualaʻau o loʻo pasia i se mea olo olo. O le paluga e liligi ma lua ipu vai pupuna ma tuʻu i se nofoaga mafanafana mo le tolu aso. A maeʻa ona faʻamamaina, ave le afa faʻaputuga tasi i le aso.

Togafitiga berry

  • Toeaina... O le decoction faia mai i le elderberry ei ai lona disinfecting ma diuretic aafiaga i le tino. O le sipuni o fualaʻau e liligiina i le ipu vai pupuna, faʻamalosi mo le afa itula, faʻalili ma inu i luga o le sipuni aʻo le i 'ai.
  • Cherry... O fua fou e faʻaititia ai le maualuga o le uric acid i le tino. Mo se faʻavave ona toe faʻaleleia, latou te faia i vaiaso taʻitasi togafitiga, i taimi latou te 'aʻai ai le pauna o fualaʻau fou i aso uma.
  • Vao vao... Taumafa 5 ipu o strawberries i le aso atoa. Taumafa masani i strawberries - 2 tioata mo le 'aiga o le taeao, tasi mo le aoauli ma lua aʻo leʻi moe. O le masina o togafitiga o le strawberry o le a faʻamalosia ai le gout e solomuli pe a fai o i lona amataga laʻasaga.

Phytotherapy

  • Lilac... O le afa lita fagu e tumu i fugalaʻau lilac taʻitasi, ae le faʻapipiʻiina. Liligi se ipu vodka, lulu i nisi taimi, tausisi mo le vaiaso. Ona ave lea o le limasefulu mataua ae le i 'ai. Afai e faʻaaogaina le ava malosi, e faʻaititia le tui i le 2.5 taimi.
  • Soloaʻiga... Faʻasu ma inu e pei o le ti. E leai ni tapu inu. E mafai ona e inu i le tele e te manaʻo ai. O le mea taua o le leai lea o le faʻapalepale i le faʻasologa.

O fua lisi o le a fesoasoani e foia gout. Manatua o le faʻamaʻi e faigofie lava ona aʻafia ai tagata nofonofo. O le mea lea, ia faʻavavevave le toe faʻaleleia, oe manaʻomia le savali i aso uma ma uai atu i faʻaletino aʻoga.

Meaʻai mo gout

Gout e le faʻamalolo atoa. O le mea e faʻanoanoa ai, e leai se mea e te le fiafia ai; e i ai le auala e faʻapuʻupuʻu ai le umi ma le tele o taimi e oso ai i luga. O lenei aafiaga e maua i le taumafataga taumafataga.

  1. Faʻaaofia ai supo fualaʻau, pasta, cereals, mea e maua mai le susu e maualalo le gaʻo, iʻa maualalo le gaʻo i meaʻai. E mafai ona saogalemu faʻaopopo aneto i meaai, 'ai areto ma falaoa. Faʻatagaina le 'ai tasi fuamoa i le aso. E fautuaina e kuka meaai i fualaʻau poʻo le pata. E faʻasa le gaʻo gaʻo.
  2. O le lisi o le a faʻalauteleina e apu lanumeamata, sili ona fiafia i ai fua (seʻi vagana raspberries), citrus fualaʻau. O fualaʻau mamago (seʻi vagana ai vine), fatu, nati ma le meli masani e matuaʻi aoga tele. Mai suamalie, siamu, marmalade ma marshmallow e faʻatagaina.
  3. Mai meainu, e sili atu le tuʻuina atu le fiafia i le lanumeamata ti, vai masani poʻo le vai oona. E aoga e inu fualaʻau ma fualaʻau 'aina compotes, fualaʻau inu, fou kukama sua ma faʻapitoa vai minerale.
  4. O le gout diet talia aso anapogi. E tasi le fualaʻau e faʻatagaina i le taimi atoa, pei o pateta. O meaʻai e mafai ona avea ma fale sisi, kefir poʻo susu. Afai e faigata ona 'ai le tasi oloa, tuʻufaʻatasia ma isi fualaʻau poʻo fualaʻau. I soo se tulaga, o le taumafataga o le a aveʻese metabolic faiga.
  5. Mo se aso anapogi, o se taumafataga faʻavae i luga o araisa ma apu e sili ona lelei. I le ao, e fautuaina e faʻamalie le fiaʻai i araisa vela i le susu ma fai meaai mama mai apu. O se meaʻai faapena e faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le apple compote, ae leai se suka.

Faufautua i meaʻai e fautuaina tagata e maua ile gugu e faʻaeseese aso anapogi. O le anapogi atoa e faasa, aua e faʻateleina ai mea o le uric acid.

Lisi faataʻitaʻi mo le aso

  1. Amata le aso i se salati fualaʻau, fuamoa fualaʻila malulu, pudini o karoti ma lauti lanumeamata.
  2. Mo le 'aiga o le aoauli, e talafeagai le compote rosehip e leʻi faʻaaluina.
  3. Taumafa ma le supo susu, pancakes pateta manogi ma sieli.
  4. Mo le taumafataga o le afiafi, cheesecakes, lean cabbage roll ma vai vaivai e tufatufaina.
  5. Ae e te leʻi alu i le moega, inu se decoction faʻavae i luga o saito bran.

O le a le mea e mafai ma e le mafai ona faia ile gugu?

O le 'ai lelei o se vaega taua o le togafitia o le gugu. Supernovae vailaʻau o le a le galue pe a fai o le tagata gasegase e le mulimuli i se tausisi meaai.

E le mafai

  • Meaʻai ma meaʻai i fafo. O faʻaletonu i le faʻaaogaina o le porotini e fesoasoani i le atinaʻeina o le gout.
  • Iʻa falai, aano o ulaula, kalasi o aano o manu ma pulouaitu, meaʻai tuuapa, legume ma mea manogi.
  • Mea inu 'ava malosi ma pia. Kofe, ti malosi, sisi masima, sukalati oloa ma toeititi lava suamalie e le manaʻomia.

Mafai

  • Falaoa falai ma kuka, ma sina ana. Aua le na o radishes, seleri, pepa ma cauliflower.
  • Fua. Nati, fua, apu, apricots, pears mafai ona 'ai e aunoa ma le fefe.
  • Manogi i luga o le papaʻe lisi aofia ai marshmallow, jams ma lē sukalati lole.
  • O oloa gaosi susu. O sisi-fale maualalo le gaʻo, sisi, ma kefir e maua ai le tele o mea aoga mo le gout.
  • Porridge ma pasta faʻasua i le susu faʻasusu.

O le 'aiina o meaʻai maloloina e mafai ona fesoasoani e puipuia ai le osofaʻi o le gugu poʻo le toe tupu. O le ogaoga o le taumafataga ua fuafuaina e le tulaga o le maʻi. Ile faʻamagaloga, e faʻatagaina le aano o manufasi - lapiti, moa poʻo le pipi.

Vitio fesoasoani

Puipuia o exacerbations

O faʻafitauli tau le soifua maloloina e faigofie ona puipuia nai lo le faʻamaloloina. Gout ua taʻua o le 'ai faʻaletonu. Mo lenei mafuaʻaga, o le puipuia o exacerbations aofia ai se suiga i olaga ma masani tofo.

  1. Matamata i au taumafataga, aua le soʻona taumafa meaʻai maualuga i purine.
  2. Fai taʻaloga. Aua le faʻaalia le tino i le oʻona mafatiaga. Savalivali, tafaoga i le taeao ma faamalositino mama e tele. O le mea taua o le soʻoga e le maua le tele o le popole.
  3. Inu le tele o vai, lea e fesoasoani i le vave ma maeʻa aveʻesea o sili atu uric acid mai le tino.
  4. I galuega le tumau, taumafai e totogi mo le le lava o gaioiga ma masani aʻoaʻoga. Ma se faʻaopopoga, o le a fesoasoani lea e aveʻese pauna faʻaopopo e utaina soʻoga.
  5. Tetee seevae ma lavalava vaiti ma le mauaa. O ia aitema e leaga i sooga.

Vaimauga

Faʻamaumauga faʻailoa mai o le vavalo o le faʻamaʻi o loʻo iloiloina e sili ona lelei. Faʻailoga o faʻafitauli e aumaia ai tagata sili atu puapuaga nai lo gout. O le mea lea, o le taimi tatau vaetamaina o le lava faʻatinoga sili ona faʻafaigofieina le faʻaliliuina o se osofaʻiga.

Talosia, a maeʻa ona faitau le tusitusiga, o le a e tusia ni faaiuga saʻo ma iloa ai o le faʻateleina o le gout e mafai ona taofia. I le mulimuli ai i fautuaga a fomaʻi, 'ai saʻo ma agaʻi pea i luma, e mafai ona e aloese mai faʻafitauli.

Ae tusa lava pe tupu se leaga, aua le amanaʻiaina le gout ma aua le togafitia oe lava. Naʻo se fomaʻi, a maeʻa ona suʻesuʻeina le ata o le falemaʻi, o le a fuafuaina se vave ma lelei togafitiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Gout Meaning (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com