Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamagoina le tino i le fale - polokalama, taumafataga ma le lisi

Pin
Send
Share
Send

O le faʻamamago o le tino o le faʻasologa lea e faʻateʻa ai e le tagata le gaʻo o le subcutaneeds. Faatasi ai ma le fesoasoani o le mago, le tagata afeleti faia maso sili lauiloa. Talu ai e le mafai e tagata uma ona o i le faletaʻalo, o le a ou taʻu atu ia te oe pe faʻafefea ona faʻamamago le tino mo teine ​​ma aliʻi i le fale.

O le upu "faʻamagoina o le tino" e lautele faʻaaogaina e tino. Ona o le televave atinae o le malosi alamanuia, lenei upu amata ona valaauina so o se pauna leiloa, e ui o lenei e le o atoatoa saʻo. A faʻamamago, e faʻamalieina le faʻamaeʻaina o le tino ona o le vaʻaia lelei o le tino, ae leʻo le maso maso.

I le taimi o le faʻamagoina gaioiga, o le autu faʻamamafaina faia i le faʻasaoina o maso. Ina ia ausia ni taunuuga lelei, e manaʻomia le faʻaauau pea o toleniga ma ia uaʻi faapitoa atu i meaʻai.

Tagata e le taʻalo taʻaloga ma manaʻo e vave paʻu le mamafa ma le fesoasoani o le faʻamago tatau ona malamalama o le fuainumera maua o se faʻaiuga o le a mamao ese mai lelei. O le gaʻo subcutaneous gaʻoa o le a tatalaina maso e matua mamao ese mai atoatoa ma le mafai mitamita o se mapusaga.

Tino mago mo tamaloloa

O le faʻasologa mo le faʻamamagoina o le tino ile fale o se seti o mea faigofie e faʻatatau i le faʻateʻaina o le subcutaneous fat e aunoa ma le afaina ai o le maso ua maua.

Ou te maitauina o le faʻamamago i fafo atu o le faletaalo e tatau ona faia i lalo o le faʻataʻitaʻiga a se aʻoaʻoina poto ma pe a maeʻa galue i le faʻateleina mamafa o le tino.

Aisea e tatau ai ona faʻamamago le tino? A o fausia maso maso, tama e le faʻalogo i meaʻai ma faʻaaoga toetoe lava o mea uma. Tele taimi latou te aofia ai taʻaloga faʻaopopoga i meaʻai e faʻavaʻa ai le tuputupu aʻe o maso.

E masani lava, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe o maso, e aliali mai gaʻo luga o le tino. Mo se tamaloa foliga e foliga atoatoa, e tatau ona aveʻesea gaʻo ma faʻamamafa le faʻauigaina o maso. O lenei aafiaga e maua i le faʻamagoina o le tino.

I le fatu o le tino faʻamago gasologa o se atoa suiga i meaai paleni. O gaʻo ma gaʻo o loʻo aveʻesea mai i meaʻai, o le mea taua o loʻo ave i meaʻai porotini. O se taumafataga e aunoa ma se aʻoaʻoga talafeagai ma le poto masani o se gaioiga mataʻutia. E faʻatoa mafai ona e faʻamamagoina le tino peʻa leai se faʻafitauli faʻafomaʻi. I tulaga o faʻamaʻi totoga, e le fautuaina e faʻataunuʻuina.

I se faʻaopopoga i se polotini taumafa, e tatau ona mulimulitaʻia se faʻamalosi tino i aso uma ma faʻamalositino masani, pe a fua i le matua ma le ituaiga tino. Lalo o le a ou vaʻavaʻai totoʻa i vaega o meaʻai ma polokalame faʻafomaʻi.

Polokalame toleniga mo aliʻi

E sili atu le talafeagai e galue i le faletaalo, talu ai o loʻo manaʻomia taʻaloga taʻaloga. I le fale, e tatau ona i ai se polokalame toleniga ma taʻaloga taʻaloga.

  • O le galue i le fale, e tatau ona e faʻateleina le umi o toleniga ma faʻaititia le mamafa o galuega. Faʻamalositino ma faʻamalositino gaioiga e manatu lelei. O ia faamalositino e susunuina vave le gaʻo, ma o le polotini i meaʻai e faʻasaoina ai le maso maso.
  • I le fale, oe mafai lelei faʻamasani ma dumbbells, a barbell ma se maea. Sili faʻaiuga o le a saunia e se uila poʻo seʻeʻevae. Afai e leai ni taʻaloga taʻaloga i totonu o meatau, o loʻo faʻatalata mai pa faʻamau ma faʻamau e laveaʻi. O le mea taua o le taimi o toleniga, o le uta e tufatufa tutusa. I lenei tulaga, oe manaʻomia pamuina maso uma.
  • Faʻatasi ai ma le masani ona faia toleniga i fale, o le a e maua le poto masani. O lona iʻuga, a o suʻesuʻeina le fuainumera, o le a mafai ona e faʻailoaina vaega o maso ua le lelei le aʻoaʻoina, ma fetuʻunaʻi le polokalame toleni ina ia aveʻesea lenei le atoatoa. Tusa lava pe e te suʻesuʻe i le fale, faʻaaoga se polokalama fuafuaina e se polofesa, i le amanaʻia o au lava faʻamaumauga.
  • Taʻaloga taʻaloga mo le faʻamamagoina o le tino. A faʻamalositino se tagata i le fale, matou te le o talanoa e uiga i taʻaloga paleni. Oe mafai faʻatapulaʻaina oe lava i le vailaʻau ma minerale faʻafitauli, lea o le a fesoasoani faʻatumuina le le lava o mea aoga.
  • Ou te le fautuaina le faʻaaogaina o polofesa faʻapitoa e susunu ai laʻu lava gaʻo. E sili pe a fai o se polofesa toleniga fesoasoani i lenei mataupu.
  • Umi o le faamamagoina fale mo le taimi muamua o le lima vaiaso. O tagata taʻalo afeleti faʻatinoina le faʻamagoina mo le tolu masina, peitaʻi, latou te taʻitaʻia e se polokalame faʻapitoa atiina ae ma le amanaʻia o uiga o le tino.

O le filifiliga o faʻapitoa faʻamalositino mo faʻamagoina le tino e tele. O se polofesa toleniga o le a fesoasoani ia te oe filifilia le sili ona faigata faigata mo fale toleniga. O le feutanaiga e le taugata tele, ae o le tupe faʻaalu e sili atu nai lo le faʻapalenia e le iʻuga.

Vitio faʻataʻitaʻiga o le faʻamagoina 8 kg o gaʻo i le 8 aso!

Meaʻai ma menus mo tamaloloa

Lenei o le a tatou talanoa e uiga i meaʻai i le taimi o le faʻamagoina.

O le vaevaeina o subcutaneous gaʻo o se faigata ma faʻaalu malosi-gaioiga. Faʻatasi ai ma le le lava o le suka, o le tino faʻaumatia maso glycogen, ma na o le subcutaneous gaʻo. Faʻafefea ona e manaʻo e 'ai ina ia mafai ai e le taumafataga ona maua sea faʻatinoina?

Taumafa i meaʻai maualalo i gaʻo i le taimi o le faʻamago. O le lisi e aofia ai broths aano o manufasi, vai o minerale, meaola vela vela, fuamoa fualaʻau, oloa gaosi susu, iʻa ma aano papaʻe, kukama, kapisi, radishes, lanumeamata pepa, herbs ma zucchini.

Meaʻai faasaina e aofia ai falaoa, suamalie, pastry, masima ma fualaʻau-tele fualaʻau. Ou te tuuina atu se lautele lautele lomiga o le tane taumafataga i le taimi o le faʻamagoina, talepeina i lalo i le vaiaso.

  1. Vaiaso muamua... O aso uma le taumafaina o gaʻo i le kilokalama o le mamafa o le tino e le tatau ona sili atu ile 2 kalama. Le aofaʻi o taumafataga ile aso - 6. Aofia ai fuamoa papaʻe, sisi maualalo gaʻo, sisi araisa, sisi, susu moa vela, fualaʻau e leʻi gaosia, fualaʻau ma fualaʻau fai sua i meaʻai.
  2. Vaiaso lona lua... Mai le vaiaso lona lua, o meaai paleni e atili ai ona faigata, ma o le fua faatatau o gaʻo i le kilokalama o le mamafa o le tino ua faʻaititia i le 1 kalama. I le afa muamua o le aso, e mafai ona e 'aʻai poloka. Taumafa le sili atu i le 120 kalama o meaai i le taimi.
  3. Vaiaso lona tolu... Faʻaititia gaʻo (i le kilokalama o le mamafa o le tino) i le 0.5 kalama i le aso. O le tele o taimi o taumafataga e le suia, ma fualaʻau ma sisi e tatau ona aveʻese mai le taumafataga.
  4. Vaiaso lona fa... E le sili atu i le 6 sipuni le poloka e tasi, ae ole lisi ole meaʻai faʻasa e aofia ai kāloti ma lapisi. A alualu i luma vaivaiga, lemu ma gutu matutu, solomuli ese mai le taumafataga, aua o nei faailoga o le toto oxidation. O le a fesoasoani karbohidate e faʻateʻa le faʻalavelave.
  5. Vaiaso lona lima... A maeʻa le masina, faʻaititia le aofaʻi o meaʻai i aso uma i le 50 kalama i le aso. Tuʻu ese uma sereala mai meaʻai. E faʻatagaina ona 'ai salati, fualaʻau fou ma fualaʻau. O le le lava o laʻau e mafai ona mafua ai le ona o le ketone.
  6. Ono vaiaso... O le taumafataga e matua mativa ma o le lisi e matua faʻatapulaʻaina. Tuʻuʻese mea gaosi susu mai meaʻai, aua o loʻo iai latou suka, lea e faʻasa i lenei taimi ole faʻamamago.
  7. Vaiaso lona fitu... Mai lenei taimi i luga, e mafai ona amata se alu ese malie mai le taumafataga, ma faʻateleina le aofaʻi o gaʻo i le 0.5 kalama i le kilokalama o le mamafa o le tino. Faʻaopopo fualaʻau fou ma figota o le sami i meaʻai.
  8. Vaiaso valu... Faʻasolosolo faʻalauiloa gaʻo i totonu o meaʻai, faʻatamaoaigaina le lisi i sioala, fualaʻau, oloa gaosi susu ma fualaʻau. Alu i le isi itu.

O fautuaga paleni e lautele. Mo faʻaiuga maualuga e aunoa ma le fetuʻunaʻiga o le soifua maloloina, e fautuaina oe e te faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa i meaʻai.

Faʻamagoina le tino mo teine ​​i le fale

Tele teine ​​ua faʻalogo e uiga i le faʻamagoina o le tino i le fale, peitaʻi, e le o tagata uma malamalama i le mea o lenei mamafa paʻu metotia faʻatusa.

O le faʻamagoina o le tino e faʻaititia i le susunuina vave ma aoga o le gaʻo tele. Lenei metotia o le leiloa mamafa e fiafia i ai faʻapitoa tino tino i le taimi o sauniuniga mo se tauvaga.

E tusa ai ma le au polofesa, e le aoga le aveʻesea ma lenei metotia, talu ai o le faʻamago maso ma le alu ese maʻa o le gaʻo teuina mo se tino fafine le sauniuni o le ogaoga le faʻatiga, lea e masani ona oʻo atu ai i le manaʻomia ni taunuuga.

O le faʻamagoina o le tino o le vaega mulimuli lea o se meaʻai faʻapitoa, o lona iuga e tatau ona lagolagoina e se toleniga malosi, o se fetuʻunaʻiga i aso uma ma se mea tatau.

Polokalame toleniga mo teine

Mo teine ​​uma, o le polokalame toleni mo le faʻamagoina o le tino e toʻatasi. O fautuaga e lautele i le natura.

O vaega maso uma e tatau ona aofia ai i le malosi toleni. Afai e le o faia lenei, o le a mafaufau le tino i maso maso "mamafa le talafeagai" ma faʻaleagaina.

  • Ua fautuaina e le au atamamai le tuʻufaʻatasia o faʻamalositino ma aerobics. Aerobic toleniga faʻaopopo malosi aʻoaʻoga. I le taimi e tasi, e le tatau ona soona faia. Aerobics susunuina gaʻo, ae i le taimi o le faʻamamago, le tino le lava i meaʻai, o lea o le faʻagasologa o le susunuina maso maso mafai ona amata.
  • E leai se seti aoao o faamalositino. Naʻo se aʻoaʻo faʻapitoa e mafai ona mauaina le filifiliga sili. A fai le faʻamagoina o le tino i le fale, e tatau ona vaʻaia e le aunoa suiga i le tino. Afai e i ai sina skew aliali mai, o le polokalama e tatau ona faasaʻo vave.
  • I totonu o au mea faʻamalositino i le fale, ia aofia ai ni seti e sefulu o toefaia i luga o le maea.
  • Tamoʻe i le paka o se sili faʻaopopo i lau autu gaioiga. Tamoʻe mo le 30 minute. O le tamoʻe o le a pamuina ai ou vae ma aveʻese gaʻo.
  • Tamoe i isi auala - savali, aau, taʻaloga taʻaloga: lakapi, pasiketipolo, volipolo.
  • E tusa ai ma le manatu masani taliaina, o le tagata e sili atu le mu i le taeao nai lo le aoauli poʻo le afiafi.

Mo le faʻamagoina fale ia sili ona aoga, lagolago au toleniga ma le tatau lelei meaʻai.

Vitio polokalame toleniga

Meaʻai ma menus mo teine

Ua oʻo mai le taimi e talanoa ai i meaʻai pe a faʻamagoina se tino fafine. O meaʻai ma meaʻai ile taimi lea e aofia ai meaʻai e tele ile polotini e fesoasoani ile faʻateleina ole maso.

  1. Faʻaaofia le fatafata moa, paʻu iʻa, fuamoa, susu ma sisi sisi i le taumafataga. Kuka le moa e aunoa ma le paʻu, ma faʻapuna ia fuamoa.
  2. I taimi e faʻamago ai, aua le tuʻuina atu ni meaʻai ulaula, gaʻo gaʻo ma falai, meaʻai tuuapa ma piko.
  3. A faʻamamago le tino, e sili atu le faʻamama pe kuka meaʻai. Oe tatau ona faʻalagolago i le fiber-rich greens ma fualaʻau.
  4. O le aofai o taumafataga a itiiti mai e valu, pe a maeʻa le lua itula.
  5. Fausia se kalori siata.
  6. Tuʻu mea suamalie. Aveese kuki, suamalie, mea e gaosi i le falaoamata, tao tao ma mea manogi mai le taumafataga. Oe mafai ona suia se feololo aofaʻi o fualaʻau.
  7. Inu e oʻo atu i le tolu lita o vai i le aso. Aloʻese mai le kofe pei ona aveʻesea le vai mai le tino. Nai lo lea, ou te fautuaina oe e inu lauti lanumeamata.

I le taimi o taumafataga, e le faasaina ona faʻatulagaina aso anapogi. Faʻatasi i le vaiaso, oe mafai ona 'ai soʻo se mea i le feololo. Lenei o le a maua ai le mafaufau faʻamalieina ma tausia le pulega. O teineiti ma le naunautaʻiga loto e faia e aunoa ma ia ma ausia ni mea taua.

O le subtleties o gaʻo susunuina ma taumafataga mo teine ​​o loʻo talanoaina i le vitio

Tatou vaevaeina faʻamago tino mo teine ​​i 3 laʻasaga. Afai e te mulimuli i faʻatonuga, e mautinoa o le a lelei mea uma, ma o le tino o le tali i suiga o le a faʻaititia.

  • I le amataga laʻasaga, aofia ai meaʻai suka-gaʻo, fualaʻau ma meaai vela i le taumafataga. A maeʻa ni nai aso, amata se sologa lelei i polotini. Taumafa i nai vaega.
  • A maeʻa aso 15, e mafai ona e faʻamalieina oe lava i sina mea suamalie, e masani ai le suka i le toto. Taumafa gaʻo i le 'afa muamua o le aso, polotini i le lona lua. Kuka i le olive poʻo le linseed oil.
  • Ole vaega lona tolu ole faʻamagoina ole tino e pito sili ona ogaoga. Faʻaititia le polotini i le 5% o le mamafa o le tino, ma le faʻaaogaina i aso uma o gaʻo i le 80 kalama. Faʻaopopo le taumafataga ma faʻamalositino. Lue ou tauau, galue ou lima, toleni ou vae ma uaʻi totoʻa i le atinaʻeina o isi maso vaega.

O le umi o nei tulaga e le sili atu i le tolu masina. I lenei vaitau, e mafai ona faigofie ona e leiloa i le 7 kilokalama.

Ae e te leʻi amataina le faʻagasologa, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻia se tagata aʻoaʻoina poto faapitoa ma se tagata poto i meaʻai e tuʻuina i luga se ata aʻoaʻoga ma galue se meaʻai e amanaʻia ai uiga o le tino.

I le faaiuga, o le a ou faʻaopopoina o se tagata e mulimuli ma le mausali i nei fautuaga, adiposeʻaʻa e alu vave vave. Ae o le loloto fua faatatau o pauna leiloa e le taliaina, o lea mamafa mamafa manaʻomia e puleaina. O le tino o se teineititi tatau ona leiloa sili atu ma le 200 kalama o le mamafa i le aso. I se saoasaoa maualuga, e mafai ona e tulia le tino i totonu o se tulaga o le ogaoga mafatiaga, o se iʻuga, o le a amata ona teuina gaʻo.

Adipose tissue e tatau ona iai i le tino o le tagata. Mo se fafine, o le maualalo faʻailo o 12% o le mamafa o le tino. Ma se tino afeleti, gaʻo tala e oʻo i le 10%.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Zetetic Zen Karatbars Presentation 2017 Business Lecture If You Are Undecided WATCH THIS! Zete (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com