Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Cacti: ituaiga, tausiga ile fale, faʻatoʻaga, fautuaga ma faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

O le cactus o se ituaiga lauiloa mea totō fale. O le fugalaʻau e maua i le toeititi lava soʻo se fale, ma pe a oʻo mai i nofoaga latou te fiafia i ai i totonu tot plants fale, cacti o loʻo i ai tele tele. Fale tausiga mo cacti e faigofie ma faigofie pe a mafai.

Laʻau mai le cactus aiga o 2 afe ituaiga e ese:

  • fua;
  • lanu;
  • fomu

Cacti o suamalie. Latou te faʻaputuina vai ma mea aoga faʻafetai i ie faapitoa. Tufatufaina i nofoaga ma matutu ma matutu tau, lea e seasea timuga.

O lenei vaega o se lelei, talu ai o le meatotino o le taofia vai faʻafaigofie tausiga. Faʻatasi ai ma isi suamalie, laʻau e pei o:

  • Laau Tupe;
  • aloe

O laʻau e faigofie ona tausi ma e le manaʻomia le faʻasusu pea.

O leisi uiga taua o suamalie o lo latou fetuʻutuʻunaʻi. Latou te fesuiaʻi i soʻo se tuutuuga, e umi ma e le mou, tusa lava pe na faʻagaloina e le e ana e uiga ia i latou mo le tele o tausaga, lea e le mafai ona fai mai e uiga i Croton.

E le manaʻomia e Cacti le faʻamalamalama pea poʻo le mautu o le vevela. Pau lava le mea e mafai ona afaina ai le tulaga o le popolevale lea e mafua mai i le le amanaʻia o le tausiga. Ina ia aloese mai lenei, pipii i tulafono.

Tausia o cacti i le fale

Ole tausiga o se fugalaʻau e faigofie pe a e mulimuli i tulafono e fesoʻotaʻi ma le fausiaina o tulaga lelei. Totogi atu i:

  • vevela ma le susulu o le la;
  • faʻasusu;
  • tulaga palapala;
  • fafagaina ma tuiina.

Vevela ma susulu o le la

O le tele o suuluga e fiafia i le malamalama ma le mafanafana, ae ui i lea, e le o lona uiga o le cactus e tatau ona teuina i le la. Sii i le paolo mai lea taimi i lea taimi, a leai o le a mu. I le vao, e tupu ai le cacti i le paolo o laʻau poʻo le maualuga o pupuvao, ae e i ai ituaiga o meaola o loʻo tu i le la, e le afaina ai latou. Tulaga sili ona lelei o le mafanafana ea vevela. I aso vevela, aveʻese i le paolo, ma a maeʻa le vevela, toe foʻi i le malamalama.

Faʻatulaga le aofaʻi o le vevela mai le la e fuafua i lou matua. Taofi tamaiti laiti i le la laititi ifo nai lo tagata matutua.

Faasusu

Laʻau e le fiafia i tele tele susu. E iloagofie lenei mea aua o cacti e fetuunai i tulaga vevela ma mago. Suavai faʻasaʻoloto, ma a maeʻa faʻasusu, ia mautinoa o le eleele ua matua mago lava. E faigofie ona siaki le tulaga o le eleele - tuʻu se afitusi poʻo se fasi manifinifi i totonu. Ole muamua 3 cm e tatau ona mago. Naʻo le toe faʻasuina o le laʻau. Mafaufau i uiga o le eleele. O isi taimi o le eleele matutu e faʻafoiina le vai ma e le omo. Faʻaaoga fata fata e faʻatagaina ai lalo fafagaina o aʻa.

O le sili atu aofaiga o vai e manaʻomia mo cacti i le taimi o fugalaʻau pe i le taimi o ola tupu. E masani lava, o le tuputupu aʻe e amata ile tautotogo ma faʻaauau pea seʻia oʻo i le faʻaiuga o le taumafanafana. I le taumalulu ma le tautoulu, aua le popole ile faʻasusu aua e le tau manaʻomia.

I le tautoulu ma le taumalulu, vai i 3-4 vaiaso uma, ma le aofaʻi o le vai e tatau ona laʻititi naʻo le susū o le palapala. E manino lava, i nei vaitau, tausiga o cacti avea faigofie.

Manatua, faʻaaogaina ulo e leai ni alavai faʻaalu, fausia se sili atu o susu mo le laʻau ma o le a mate.

Faʻaola

Mo laʻau, e fautuaina e faʻaaoga faigofie ituaiga eleele. O piliki fualaʻau e fetaui lelei ma tuʻufaʻatasia ma mea masani e faʻatumuina ipu. Faʻaaoga:

  • iliili;
  • lapisi
  • ituaiga eleele tutusa.

Mo laʻau tototo i totonu, faʻaaoga le 1/3 o piliki chips mai le 2/3 o le tanuʻamea. A faʻapea o fafo atu o laʻau, faʻaopopo le fua o le palama i le 1 i le 1 e fausia ai se siosiomaga lelei.

Faʻatau faleoloa cactus primers faleoloa. A filifilia, mafaufau i le tuputupu aʻe tulaga ma le matua o le cactus.

Fertilizer toe faʻaleleia

E le manaʻomia le faʻaogaina o fetilaisa, talu ai ona tupu le tupu e aunoa ma latou. Ou te fautuaina le faʻaopopoina o fetilaisa i le palapala, pei o le tulaga o le dracaena, i vaitaimi o le tuputupu aʻe. Faʻaaoga fugalaʻau toto ma mea faʻapipiʻi. O le filifiliga pito sili ona lelei o le fetilaisa i granula, e i ai sona aoga lelei i le tulaga o le eleele ma fafagaina ma aoga mea.

Vitio fesoasoani

Faʻaliliuga

Tele succulents i ai le papaʻu aa aʻa, lea e taua pe a tuiina. Ou te fautuaina oe e tui le cactus i totonu o se ulo e ese mai le muamua i le tele. A uma ona tui, aua le faʻasusuina le fugalaʻau mo ni nai aso, lea o le a faʻagaoioia ai le susu faʻasao ma faʻamalolo aʻa na leaga. Ina ua uma ona tuiina, ou te le fautuaina le tuu o le ulo i le susulu o le la. Faʻateleina lemu le aofaʻi o le vai ma le susulu o le la.

Eseese

E vaevaeina Cacti i ni ituaiga se lua:

  • togavao;
  • toafa.

O sui o ituaiga uma e lua e mafai ona faʻaaogaina o ni mea totino i totonu o le fale, talu ai e tofu lava latou ma meaola eseese e mafai ona faʻaopoopoina soʻo se fale e aoina. Toafa toga o laau tuitui e ola i eleele matutu. Vaomatua cacti ola i vaomatua i subtropical ma tropical tropical climates. O sui o ituaiga uma e lua e i ai fugalaʻau mananaia, ae eseʻese i uiga o le tuputupu aʻe ma le tausiga.

Toafa cacti

Toafa cacti e taʻutaʻua mo le faigofie ona latou tausiga ma fanafānauga. E ui lava i le mea moni e toatele e manatu o sea laʻau e le lelei ma mataʻutia ona o le vao tuitui, ou te maitauina i le taimi o fugalaʻau latou te avea matua sili ona matagofie. O fugalaʻau muamua aliali mai 3-4 tausaga talu ona toto. Mo nisi ituaiga, o le aso faʻatapulaʻaina e tuai ai.

Moli

O se vaega e aafia ai le soifua maloloina o moli. Toafa cacti manaomia susulu o le la. Ia atamai e uiga i moli, ma aua le tuʻuina i le la mo se taimi umi. Faʻasolosolo "faʻamaʻa" le laʻau, ae tuʻu i le la e umi atu.

Cacti tupu olaola sili ona malosi i le vevela o 21 tikeri ma le maualalo maualalo tulaga. I le taumalulu, o le vevela o mea i totonu pa'ū i +13 tikeri. O le natura nofoaga faʻapitoa maua ai mo maualuga vevela i le ao ma fai si maualalo i le po.

Faasusu

E faʻatoa faʻataunuʻu le faʻasusu pe a faʻapea o le eleele e mago i le loloto o le tolu senitimita mai luga. E sili ona lelei le totoina i ni faʻataʻavale faʻapitoa faʻamamaina e faʻaleleia ai le susū o le susu i le palapala ma faʻaleleia atili ai le ea. E seasea ona tui i totonu o se ulo fou, talu ai e tupu lemu lava le kakago. O le faʻaaogaina o tamaʻi ulo e vave ai ona fuga.

Faʻatupu sese

Faʻatasi ai ma mea sese masani e faia ai e le au cactus togavao le tele o vai i le vaitau o le taumalulu. I le taumalulu, latou te le manaʻomia se vai, ma o le faʻasusu e faia i se aofaʻi laʻititi ina ia puipuia le eleele ma aʻa mai le mago.

Ona o le tele o le vai, ua pala aʻa, ma afai ua amata le gaioiga, ou te fautuaina le amataina o le totoina o se fou laau e faʻaaoga ai lala o le tuai. I le leai o ni laʻau, tiaʻi le cactus, talu ai ona o le pala e le mafai ai ona tupu ma fuga ma o le a oti.

Togavao togavao

O le togavao vao e taatele i togavao o le teropika. Latou te ola i luga o isi laʻau. O ituaiga vaomatua e lauiloa mo latou lanu olaola. I le tele o itu, latou te tutusa i le tausiga i ituaiga toafa, ae i ai eseesega e tatau ona e mafaufau i ai mo le faʻafofoaina.

Moli ma le vevela

O moli e tatau ona malamalama, ae le o le susulu saʻo o le la, o lea i le taimi o le taumafanafana, tuʻu i latou i fafo i se avanoa susulu, ae le o le susulu o le la.

I le taimi o le tuputupu aʻe, e manaʻomia le maualalo o le vevela, ma i le taimi e le toe toaga, o le maualuga o le vevela.

Faasusu

Ou te fautua atu ia te oe e inu vai i taimi uma, aemaise ae le i fuga. I le taimi o le le moe taimi, vai i le taimi lava o le eleele matutu i le paʻi. O paluga palu faʻatasi e fetaui lelei ma eleele. Fesuiaʻiga aʻo leʻi tupu le vaitau.

O a cacti e lelei faʻatasi?

E i ai le lauiloa lauiloa e toto ituaiga eseese o cacti i le lava ulo. Leitioa a, o le eseʻese o lanu ma siʻosiʻomaga fausia matagofie ma matagofie fatuga.

Opuntia cactus

O se ituaiga lauiloa lauiloa mo ona matagofie fugalaʻau ma fualaʻau aina. Ituaiga o Opuntia e maualalo ma ufiufiina i le uumi ma le mafuitui vao tuitui, o le tui o ia mea e faʻaosoina ai lagona le lelei o le tiga. E fuga mai Opuntia i fugalaʻau papaʻe, ma a maeʻa fugalaʻau, e mafai ona aliali mai ni fua e mafai ona 'aʻai o le mafolafola faʻa umi ona foliga.

Teu le cactus i se nofoaga susulu, ae i le taimi o le vevela o le taumafanafana, ou te fautuaina le teuina i le paolo e aloese mai mu. A leai, o manaʻoga mo le tausiga e tutusa ma isi ituaiga.

Mammillaria

Le isi sili lauiloa Mammillaria. O laʻau e taʻamilosaga, lanu piniki laiti o fugalaʻau o loʻo tu i le pito i luga. Mammillaria spines e manifinifi ma vaivai. E tele ia, e foliga mai ai e pei o lauulu. O le ituaiga e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa, ma o le vaitaimi o fugalaʻau e amata i se amataga o le matua, lea e faʻalauiloa ai. E tele ituaiga e eseʻese i paolo o fugalaʻau ma vao tuitui.

Echinocactus

O le ana le sili ona tele fugalaʻau o Echinocactus. Fugalaʻau o pupuni eseese e aliali mai i tamaʻi laʻau. O fugalaʻau e lanu viole i le pito i luga. O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 45 cm.

Gymnocalcium

Le isi ituaiga lauiloa e fuga mai a o laʻititi. O fua e laʻititi, faʻafetai i le Gymnocalcium e faigofie ona teu ma e le tele se avanoa. O fugalaau e papaʻe, mumu, pe piniki.

Saguaro

O se ituaiga ma se tulaga ese faʻusaga o lala e masani ona avea ma mea o le faʻatauaina e tagata fiafia i totonu o fafo fafo. O le lapoʻa tele o meaola i le tele, ma i tulaga masani e puipuia e le tulafono. Saguaro lagolagoina le taua gaioiga o mea ola, e aofia ai ma manulele, ma o lea e manatu ai o se taua laau.

Kerisimasi

O se ituaiga ola e masani ai i vaomatua, ma lautele lala e aunoa ma le vao tuitui. E le gata i lea, e manaʻomia le susu, e masani ai mo laʻau uma o le teropika. E fuga i lanu susulu, o lea e faʻaaoga mo teuteuga totonu.

Faamai o cacti

Iloilo fugalaʻau ile fale e le aunoa e vaʻai faʻailoga o faʻamaʻi ile taimi.

Ia mautinoa o le fugalaʻau o loʻo sili ona lelei tulaga faʻatupuina. O oloa faʻapitoa faʻapitoa e faʻatau atu o loʻo faʻatau atu, e fuafua e faʻatamaʻia ai laumei ma iniseti o toto - parasite.

Pala

Rotting ua manatu o se moni faʻafitauli mo e ona. E tupu ona o le tele o le vai. O le faʻamaʻi e faigofie ona iloga ona o le aliali mai o pogisa aʻa. O siama e tupu i le pito i luga o le laau, ae o nisi taimi e amata ona pala i le pito i lalo.

Laʻau toto

O utu o laʻau, e masani ona ola i totonu o togalaau, e masani foi i totonu ole kakago. O iniseti e fesoasoani i le aliaʻe mai o faʻamaʻi lea. Ina ia aveʻesea siama, ou te fautuaina le faʻaaogaina o iniseti iniseti.

Lafo

Thrips o lele lele iniseti itiiti ifo i le milimita le tele. Latou te aʻafia le lanu i le aveʻese o mea aoga. Ina ia aveʻesea thrips, faʻaaoga iniseti repellents poʻo iniseti iniseti.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: NGĀ HAU E WHĀ - FUN! GLOBAL ONLINE iiWĀNANGA (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com