Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona vave aveʻese se malulu ma tagata fofo

Pin
Send
Share
Send

O tagata uma na fetaiaʻi ma se isu tafe, o lona foliga mai na muamua i le maalili, o se malulu, po o le tuia o se siama i totonu o le tino. I le tepa muamua lava, o le faʻamaʻi e foliga mai e le afaina. I soo se tulaga, e aoga le iloa pe faʻafefea ona vave aveʻese se malulu ma tagata vailaʻau i le fale.

I nisi tagata, a vave ona sosolo se isu e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau, ae o isi e tupu aʻe i le sinusitis faaumiumi. O le mea e lelei ai, o fofo a tagata e fesoasoani e oʻo lava i tagata e le fautuaina e inu vailaʻau.

Afai e te tolopoina le togafitia o le malulu masani, o le a avea ma mafuaʻaga o le le mautonu. O loʻo matou talanoa e uiga i le puʻupuʻu o le manava, lafoaʻi e mafua ai le le lelei, le lelei o le moe ona o le isu.

Afai e amata pe le togafitia se isu tafe, o le a liua i le sinusitis - o se sili atu ogaoga faʻamaʻi, o le togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau.

Lelei fofo a tagata

Amata le fusuʻaga ma le isu o le isu mai le taimi lava mago, mageso po o le mu e aliali mai i le isu. Ole sitepu faigofie lea e tiaʻi ai. Faʻaaogaina o fautuaga ma taimi-tofotofoina tagata fofo, vave toe faʻaleleia le soifua maloloina e aunoa ma le afaina ai o le tino.

  • Faʻamafanafana le tino... O le vai taele vevela faʻavae luga fualaʻau vailaʻau, aofia ai le poto, mint ma eucalyptus, o le a fesoasoani. O le suauʻu o loʻo i totonu o laʻau ei ai sona aoga aoga i luga o le mucous membrane ma faʻamalosia le malosi puipuia. E aoga e faʻaopopo le masima sami i le taʻele.
  • Paitaʻele paʻu vae taʻele... Faia le auala ae e te leʻi moe. Ia mautinoa e fai totini mafanafana ae e te leʻi moe.
  • Fuamoa ma pateta... O vailaʻau masani e faʻatagaina ai oe ona faʻafetauia le malulu masani e aunoa ma se tau. Faʻapipiʻi fualaʻila kuka poʻo kuka kuka i totonu o latou toniga i le sinus. Fai i le tele o taimi ile aso atoa.
  • Fufuluina le isu ma manava... Fetaui lelei mo inhalation o calendula fugalaʻau, paʻu fualaʻau, raspberry lau ma suauʻu taua. Mo le faʻaaluina, faʻapuna le tolu lita o vai, faʻaopopo ono sipuni o fuga paina i le pupuna vai, uu le supa i lalo o le tapuni ma faʻatino le faiga. Faalagolago i luga o le supo ma manava i le ausa.
  • Suauʻu taua... O se aga masani le tau o se malulu ma le suauʻu mai le eucalyptus, St. John's wort poʻo le oregano. Faʻaopopo ni nai mataua o le suauʻu i le vai vevela ma manava ausa.
  • Suauʻu fualaʻau... Fufulu le suauʻu i totonu o se ipu tioata. O lona iʻuga, o le a faʻapusaina mea leaga mai le suauʻu. Ona faʻaopopo lea o le fa cloves o kalapu ma le kuata tinia o le aniani i le suauʻu malulu. A maeʻa le tolu itula, faʻapipiʻi le mauoa i mea lelei ma faʻaaoga e faʻasusu ai le isu.
  • Aloe... O se fofo lautele mo le masani malulu. Oomi le sua mai le lau o le laʻau ma faʻaaoga e toto ai le isu. A iai le isu o le tamaititi, faʻasusu sina vai vai aloe i le vai.
  • Meli... E fesoasoani le meli i le faʻateleina o le aoga o togafitiga ma le aloe, lea ou te fautuaina le palu faatasi ma le sua o le laʻau. Faʻafefiloi tutusa tutusa o vai mafanafana, meli ma le sua ma faʻatali seʻia faʻavaivaia le vaega samasama. Tanu lou isu i le fofo.

Folk fua ma auala na ou faʻasoaina o le a oʻo mai e laveaʻi i soʻo se taimi o le tausaga. Afai e te taofia lelei i latou i lou lima, o le faʻamaʻi o le a le maua ai e le teʻi.

Vitio fesoasoani

O auala lisi o le a fesoasoani e sefe ai tupe, aua o le tau o vailaʻau sauniuniga e le mafai ona taʻua taugofie. O le fusu i se isu e faʻaaoga ai metotia a tagata o se auala sili lea ona lelei mo togafitiga, talu ai o auala ia ou te fautua atu ai e faʻaaoga e sefe mo le tino ma aua neʻi faʻaosofia le foliga mai o aʻafiaga.

Faʻafefea ona faʻamalolo se isu isu i le fale ile 1 aso

E tele auala e feagai ai ma se malulu. Nisi aofia ai le faʻaaogaina o faʻatau faʻatau, o isi e faʻavae i tagata fofo. Talu ai e le o taimi uma se vailaʻau talafeagai i le pusa fesoasoani muamua, seʻi o tatou talanoa e uiga i metotia o le togafitia o le malulu masani, na ofoina mai e vailaʻau masani.

O le saoasaoa o le toe faaleleia atoa e faalagolago i tulaga o le onosaʻi o. O loʻo matou talanoa e uiga i le malulu o le ea, feololo le sūsū, inuina o tele o vai ma faʻasalalauina le potu. O le faʻamaeʻaina o laʻasaga lisiina o le a fesoasoani e toe manava ai lau manava.

  1. Fufuluina le isu... O le taualumaga e le lelei, ae aoga. Fufulu lou isu i le faʻatolu i le aso faʻaaogaina le vai masima vai. Faʻavala se sipuni ti o le vailaʻau i totonu o le ipu vai. A maeʻa leisi isu, toso mai le fofo ma sasaa i totonu o le isi pogaiisu poʻo le gutu. Feula lelei lou isu i le iuga.
  2. Fasimoli tagamea... A o fufulu ou mata, fufulu lou isu i le fasimoli. O se sili lelei togafitiga ma prophylactic sooupu.
  3. Aniani compresses... Tufa le aniani i totonu o le grater, ma tuʻu le faʻatupuina o le aniani i luga o se solo susu. Faʻapipiʻi le faʻamau i le isu mo le sefululima minute, ufiufi ma mea mafanafana. Toe fai le faiga i le maeʻa ai o le 4-5 itula.
  4. Taʻele vae... Ave se ulo, faʻapuna vai ma sasaʻa i totonu o se pesini. A maeʻa ona faʻamalulu le suavai i le vevela o le 50 tikeri, tuʻu malie ifo ou vae i totonu o le vai ma uu mo le sefululima minute. A maeʻa le gaioiga, faʻamamago ou vae ma fai totini. Manatua, e faʻasa ona oso i luga ou vae i le vevela o le tau, aua e na ona afaina ai.
  5. Sua moli... Mo le kukaina, ave se aloe lau, fufulu, 'otiʻoti umi ma oomi ese le sua. Faʻasusu le vai maua i le vai ma faʻaoso. Faʻaaoga se paipa, sisina le isu. Ou te fautuaina le teuina o vailaʻau i totonu o le pusaaisa i totonu o se fagu opaque ipu.

Faatonuga vitio

E mamaʻi tagata i le isu o le isu i le averesi mo le lima aso, e le mafai ona faʻamalolo atoa le isu i le aso e tasi, e naʻo lou faʻaleleia o lou manuia.

Togafitiga o se masani malulu i se tamaititi ma tagata fofo

O le lisi o faʻamaʻi o tamaiti e lautele, ma o se tasi o tulaga taua e faia e le malulu masani. O le faʻamaʻi e taatele i tamaiti o vaitausaga eseese. Matua, matamata i le tiga o le tama, taumafai e aveʻese vave mafuaʻaga ma faʻailoga o le faʻamaʻi.

O laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga, o le a ou faʻasoa atu, aofia ai le faʻaaogaina o fofo a tagata, ma o le togafitiga e saogalemu mo le tamaititi.

  • Kaliki ma masima o le sami... I le amataga o le faʻamaʻi, faatautau se taga paʻu lomi i luga aʻe o le moega o le pepe poʻo le sofa, lea e faʻafefe ai siama. Sauni se fofo e faʻavae i luga o le sami masima ma, faʻaaoga se pipette, sisina lou isu. Lenei o le a faʻavavevave ai le ala o mucus mai le nasal ala.
  • Faamamaina masani o le isu... O lenei mea o le a fesoasoani e tausia le isu mama ma fesoasoani i le vave aveʻesea o le maʻi. Afai e faigata i le tamaititi ona manava poʻo le fulafula o le ana o le isu, faʻaaoga mataua vasoconstrictor.
  • Faʻasu o le suka... Mai lea taimi i lea taimi, faʻaaoga se penina e susu ai ni mea lololo mai le isu o le pepe. O le metotia e sili ona aoga i le tulaga o tamaiti oe le mafai ona feula o latou isu i latou lava. Faʻapipiʻi mataua pe a uma ona fufulu le isu.
  • Fufuluina ma lauti... I totonu o le potu o loʻo i ai le tamaititi, ia faia pea le faʻamamāina o le susu i le faʻasologa mulimuli ane. Inu masani i le lauti mafanafana e toe faʻaleleia le suavai i le tino. Afai o loʻo aliali mai ni mucus mamago i auala o le isu, faʻaaoga le paʻu o le Protargol.
  • Inu ma aluga... Sii i luga le aluga o lau pepe a o leʻi moe. O lona iʻuga, o le ulu o le a i ai i se tulaga e faʻafaigofie ai manava. Ae e te leʻi faia lenei mea, faia faʻasusu e faʻavae i luga o le "fetu" ma ufiufi le pepe i se palanikeke mafanafana.
  • Aloe... E fesoasoani foʻi le Aloe e faʻafetauia le rhinitis a tamaiti. Faʻasusu le vai ua oomiina o le laʻau i le vai, ma faʻasusu isu e lua i le tali e maua ai. Mo le tasi vaega o le sua aloe, ave ni vaega se sefulu o le vai vela.
  • Fua o le vao... Fautuaina e fufulu le isu o se tamaititi ma se isu isu ma le totoina o le poto, chamomile, plantain poʻo calendula. Faʻaopopo le eucalyptus, peach poʻo le sami buckthorn suauʻu i le vailaʻau tuʻuina atu. Laʻau faʻamalosi i luga o se ipu vai pupuna, ma a maeʻa faʻalilolilo i lalo, e faʻaaogaina e fufulu ai le isu.
  • Taʻele afiafi ae e te leʻi moe... O le taualumaga o le a manaʻomia ai le tuiina o nila paina ma Birch lau. Liligi lua lita o vai i totonu o se ulo, faʻaopopo se sipuni o vaega taʻitasi, faʻapuna mo le lima minute, ma a maeʻa le itula e faʻasolo ai, sasaa i totonu o se pesini ma faʻavaivaia i le 40 tikeri. O le umi o le taualumaga o le luasefulu minute. Ina ua uma ona momoe le pepe.

Vaʻaia totoʻa le soifua maloloina o tamaiti ma aua neʻi latou mamaʻi. O le mea taua o le tamaititi laei e tusa ma le tau, e le inu vai malulu ma e le lagona fia 'aʻai.

Faʻafefea ona faʻamalolo se isu isu i le taimi o maʻito

Soo se tagata i luga o le paneta malamalama i le taimi o maitaga, o le faʻaaogaina o le tele o vailaʻau e faʻafitia. Ma e oʻo lava i se isu isu e masani ona avea ma se matuia faʻafitauli.

Aua le faʻavaivaia, faʻaleleia auala, e matua le afaina ai, fesoasoani e faʻafetaui maʻi.

O le tafe o le isu o le iuga o le aliaʻi faʻafitauli poʻo le faʻaalia o microorganisms i luga o le mucous membrane. O le sailia e oe lava le mafuaʻaga o se faʻafitauli. O le mea lea, ua fautuaina fafine i tulaga e vaʻai le fomaʻi. Naʻo ia lava o le a faʻatonuina se togafitiga e le afaina ai le pepe.

Afai e le mafai ona e alu i le falemaʻi, tau na o oe le faʻamaʻi, aua o le le gaioi o le a sili atu ona afaina ai. E tutusa lava ma togafitiga tale.

  1. Inu... O le faʻaosofia o le a fesoasoani e faʻavave ona feagai ma siama ma aveʻese le isu. Mānava i totonu o ni pateta pateta kuka poʻo se fofo soda. Afai o le manogi o le eucalyptus e te le lagona ai le niniva, faʻaopopo ni nai mataua o le suauʻu manaʻomia i le vai pupuna.
  2. Ua toulu le aniani... Tufa le aniani i totonu o le grater, ma oomi ese le sua mai le mafuaʻaga tele, faʻasusu i le vai i vaevaega 1 i le 1 ma sisina lou isu i se paipa. Faatasi ai ma le fesoasoani o le aniani sua, aveese le pisi ma manumalo i le maʻi, aua o loʻo aofia ai phytoncides.
  3. Sua moli... Ave se lau aloe, fufulu ma oomi ese le sua. Faʻaaoga le suavai maua e tanu ai lou isu. Aloe o le a le maua ai se vasoconstrictor aafiaga, ae o le a vave ona toe faʻaleleia.
  4. Pama faamafanafana... Faʻasusu suauʻu i le alalaupapa o le isu ma malumalu. Aofia ai suauʻu taua e faʻafaigofie ai le manava. Faʻaaoga ma le faʻaeteete sui soʻasaʻo, aua e i ai le lamatiaga o le le faʻapalepale i vaega.
  5. Mataua... I le mulimuli ai, faʻaaoga vasoconstrictor mataua. Ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi ma saili le manatu o le fomaʻi fafine aʻo leʻi aveina latou. Naʻo ia lava o le a fuafuaina le talafeagai o le faʻaaogaina o vailaʻau.

Tusa lava pe o le a le faigata ma le le toʻafilemu e ono tupu mai i se tafasolo isu, aua le faʻaogaina vailaʻau e le faʻamaonia e lau fomaʻi mo togafitiga. O amioga sese e afaina ai le tamaititi. E aoga foi e faitau le tala i le auala e togafitia ai tone.

Tafe le isu

Tusa lava poʻo le a le fofo e te faʻaaogaina, manatua, o le isu o le isu o se faʻamaʻi e mafua mai i se siama. Mo lenei mafuaʻaga, ina ia aloese mai ia lava-siama, lea o le a le lelei ai aʻafiaga o iʻuga o togafitiga, ua fautuaina e faʻaaoga solosolo mama ma faia ni puipuiga e puipuia ai mai faʻailoga lona lua.

Afai e malulu i fafo, ina ia puipuia ai maʻi, tipi ni nai papala papala, tuu i luga o se ipu ma tuʻu i totonu o fale O lona iʻuga, o le potu o le a faʻatumuina i pitonuʻu, e fefefe i microbes. Manogi le kaliki i lou isu, manava i lou gutu.

Afai e aliali mai faʻailoga o maʻi, manava i le ea mafanafana mafanafana ma taele i lou vae vevela. Inu se paluga faia mai i se paluga o laʻau pei o thyme, lime fuga, calendula, raspberry ma rose suilapalapa.

E manaia pe a fai e te vave asiasi i le fale taele ma afu, ona olo lea o lou fatafata i le paluga o horseradish ma radish i tutusa tutusa ma le faʻaopopoina o le masima ma le meli. Ina ua uma le vai taele, inu lauti linden, chamomile poʻo ti berry. Le fesoasoani o le decoction o raspberry po o strawberries fesoasoani.

Faʻaalu lou tino. O le Rusia poʻo Finnish faletaele o le a fesoasoani. Ausa i le salu ma taumafai e afu i le tele e mafai ai.

Mo tagata e masani ona pagatia mai se isu isu, ou te fautuaina oe e susu susu masima i lou isu i aso uma ma fufulu au sinuses ma fefete beet broth. O le faʻamamaina o le meli e fesoasoani foi e vave ona puipuia le oso mai o le isu. Liligi se ipu vai i totonu o le ulo, faʻaopopo fa sipuni sipuni o le meli, faʻatali mo le faʻamavaeina ma aumai le suavai i se faʻapuna. Tuʻu se paipa paʻu i luga o le faʻamau o le ulo ma faʻataʻitaʻi ma le faʻaeteete ausa. O le metotia e talafeagai foi mo tamaiti.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: EASY Crochet Tank Top with Hood. Pattern u0026 Tutorial DIY (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com