Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona aʻoaʻo e gagau siva i le fale

Pin
Send
Share
Send

Toatele tagata e fai ma vaisu siva. Lenei lesona fesoasoani e maua ai le tomai o le fealofani ma saoloto gaioiga, e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona puleaina le tino. Break dance aʻoaʻoina se lagona o le pao ma le saolotoga faʻaali. O le mea lea, o le a ou taʻuina atu ai ia te oe pe faʻapefea ona aʻoaʻo peʻa siva gagau siva i le fale mo tamaiti, talavou ma tagata matutua.

Break dance o se tuʻufaʻatasia manuia o siva aga ma sitaili. Lenei tomai faʻaleleia ogaoga i leo o musika malie e faʻaalia manino ai mafaufauga o tagata. E foliga e le masani ai ma matagofie ma o le a faigofie ona toe teteʻe kalapu siva ma suilapalapa-hop.

E ui lava i le foliga faigofie, puleaina o le siva e le faigofie. Afai e te vaʻavaʻai totoʻa, o le a matou maitauina o se tagata siva faʻapitoa e tatau ona faia le tele o gaioiga o fesuiaʻiga tikeri o le faigata e fausia ai se ata atoa.

O le nofoaga fanau o siva o Niu Ioka. Break dance na fanau i le Bronx. I le vaitau o le 70, na aliali mai ai tagata i lenei itu o le taulaga tele o Amerika, i le leo o siva musika, na minoi ia latou lava ala. O le siva na faaigoa "Lelei vae".

I le taimi o le siva, e masani ona paʻu le au faʻafiafia i le foloa. Latou te leʻi tiga i le tiga, ae na faia ni elemeni matagofie o le feauauaʻii. Faʻafetai i taumafaiga a le RockSteadyCrew tuʻufaʻatasi, o le siva ua avea luʻitau. O tagata o le kulupu na faia ia siva elemeni taʻitasi ma matagofie.

Mulimuli ane, na mafai e Puerto Ricans ona aumaia siva i se tulaga fou. Na latou mafaia ona ausia lenei iʻuga e ala i le faʻaaogaina o le tele o togafiti faʻamalosi tino ma siva fou elemeni. I na aso, o ata tifaga na tuʻufaʻatasia i le itu taua a martial arts sa lauiloa. O le iʻuga, na tuʻufaʻatasia e le au siva elemeni o fagatuaga i le siva malologa.

O le lauiloa o malologa siva na tuputupu aʻe pea seʻia oʻo i le 1997, ina ua le toe fia faʻalogo tagata i siva. E ui i lea, o nisi tagata na tumau faamaoni i le siva faaauau pea ona toleni.

Laʻasaga i lea laʻasaga fuafuaga fuafuaga

Lenei aso ua i ai le tele numera o siva gaioiga e le faigofie ona faʻataʻitaʻia. Naʻo se tagata e mafai ona faʻatoʻilaloina le fefe ma talitonu ia te ia lava e mafai ona ausia le manuia.

  • Muamua lava, faʻalogo i le tino tino o lou tino. Faʻateleina fetuʻunaʻi, malosi, ma le malosi. Tulei i luga, toso i luga, sasau ou lima ma ou vae. Galue uma maso vaega.
  • Amata i gaioiga faigofie, faʻasolosolo faʻateleina le tulaga o faigata. O lenei auala o le a fesoasoani e sauniuni le tino ma faʻasolosolo ona fausia le pule.
  • Totogi faapitoa i le aʻoaʻoina o le metotia o togafiti ma gaioiga. Toe fai seia latou maua le iʻuga atoatoa. Manatua, malepe siva e faʻatatau i toleniga.
  • I le faʻagasologa o le faʻatonutonuina o leisi gaioiga, faʻalogo ile lautele foliga ma tamaʻi auiliiliga. E fautuaina e alu i luma i gaioiga fou pe a maeʻa se suʻesuʻega maeʻaeʻa o muamua.
  • O le tulaga ulu o se vaega taua o malologa siva. I le sitepu muamua, fai faʻasaga ile puipui. O le fesoasoani a se tagata mai fafo e mafai ona lagolagoina e le afaina.
  • Toleni i se potu avanoa. Faʻasaʻoloto le tele o avanoa i le potu pe a mafai aʻo leʻi faʻamalositino. A leai, o gaioiga o le a liliu atu i le taofiofia ma le taofiofia.

Vitio toleniga mo amata

Ou te fautuaina le mauaina o se aʻoaʻoga e fesoasoani ia oe e aʻoaʻo ai faʻavae o siva ma sauniuni ai mo se aʻoaʻoga ogaoga.

Faʻafefea ona gagau siva mo tamaiti

Break dance o se siva e ono mataʻutia mo tamaiti. E maua ai mo le faʻatinoina o togafiti eseʻese ma gaioiga faigata. O le lamatiaga o le pa'ū ma maua le le toʻa lelei manuʻa e maualuga. Afai e te manaʻo i lau tama e avea ma tagata poto i lenei siva faʻatonuga, lesitalaina o ia i se aʻoga faʻapitoa.

  1. Tagata amata e faʻamaʻimau taimi e faʻamafanafana ai. O lona iʻuga, e masani ona oʻo atu ai i lagona tiga ma loimata. Break dance aofia ai le faʻatinoina o laʻasaga siva faigata. Ia mautinoa e faʻamafanafana ma sauni ou maso ma sooga.
  2. Aua le faʻatagaina lau tama e faigaluega i nofoaga faitele. Taumafai e faʻataʻitaʻi le pule e ono le manuia. O lenei e tumu i le ulagia, lea e mafai ona taitai atu ai i le leai o se manao e suesue atili.
  3. Aʻoaʻo lau tamaititi e vaʻavaʻai solo i nofoaga e le masani ai toleniga ma iloilo tulaga lelei luga. E le mafai ona e faʻanatinati e faʻatino ni gaioiga faigata. E matautia i le soifua maloloina.
  4. O le soona naunau e le taitai atu ai i le lelei. Afai ua lelava le tamaititi, ua oʻo i le taimi e taofi ai le lesona. A leai, o le lelava e mafai ona mafua ai manuʻa. O le malosi o le faʻamalositino tatau ona feololo.
  5. E fefefe tagata uma i se mea, aua o le fefe o se faʻaaliga o le natura o le faʻasaoina o ia lava. Afai e fefe le tamaititi e faʻatino se siva siva, aua le oomi. I le aluga o taimi, o le a maua ai e le pepe le poto masani ma manumalo ai i le papupuni.
  6. O le le mautonu e faalavelave i le faia o togafiti ma gaioiga. E masani lava, e tau atu ai i ni iʻuga ogaoga ma aliali mai i le gaioiga o le faʻatinoina o se vaega taua. Ua amata ona masalosalo le tagata siva i lona malosi mo mafuaʻaga eseese. Faatasi ai ma i latou o afaina, umi le malolo i vasega ma isi. Muamua lava, fesoasoani i lau tama e toe malosi ma toe maua le talitonuga.
  7. Afai o faʻamalositino lau tama i fafo, aua le faʻatagaina e faia i le vevela. O gaioiga faʻamalositino malosi ile vevela maualuga e afaina ai le galuega ole fatu. Ma le isi mea, o le faia o lenei mea e mafai ona taitai atu ai i le faʻamamago.
  8. O mea saʻo e manaʻomia mo siva. Ole sitepu muamua ole faʻatau seevae mananaia mo lau tama, o loʻo faʻamau lelei i vae ma mafai ona tatalia avega mamafa. E le o se mea e maua ai tulilima alofilima, tuli tulivae, o se faʻapitoa pulou ma se fusi faʻamau. O nei mea uma o le a oʻo mai ono ao suʻesuʻe elemene o maualuga faigata.
  9. E manaʻomia e le tamaititi ni ofu e le faʻatagaina ai ona fealuaʻi. A filifilia, aua le taʻitaʻia e le ata ma foliga, ae ia faʻafaigofie ma saogalemu.

Ou te leʻi taulaʻi i faamalositino, gaioiga, ma togafiti. O faʻamatalaga e uiga i lenei mataupu e mafai ona maua i faʻamatalaga eseese, e aofia ai tusi, CD ma le Initaneti.

Vitio fesoasoani

I le i ai o nisi faʻamaʻi, fomaʻi le fautuaina e siva malepe siva. O loʻo matou talanoa e uiga i le maʻisuka mellitus, manuʻa faʻatapulaʻaina le fealuaʻi o sooga, faʻamaʻi o le fatu, tuasivi ma totoga manava.

Tuʻu le toleni siva mo tagata matutua

I luga o TV, vitio o loʻo faʻaalia i taimi uma e faʻatino ai e talavou le tele o togafiti. A maeʻa ona matamata, e toʻatele tama ma teine ​​e iai le manaʻo e maua le tutusa tomai.

E le mafai ona ausia faʻaiuga o le malepe o siva e aunoa ma le faʻataʻitaʻi ma toleniga masani. O laʻu tala o le a taʻuina atu ia te oe le mea e amata ai ma faʻafefea ona e galue ia ausia le sini.

Tagata e le lelei le atinaʻe o le tino ma vaivai maso o le a le mafai ona siva gagau siva. Naʻo se tagata malosi, fetuutuunai ma faʻapalepale tagata na te mafaia lenei mea. Faʻalelei muamua.

  • Fai faamalositino malosi i le fale poʻo fafo. I le fale, fai tulei i luga o moto, toleni lou abs, ma toso i luga. Totogi faapitoa i toso-luga. O lenei faʻamalositino o le a faʻamalosia ai maso o lima ma le pusa, ma faʻalauteleina tauʻau. Faʻamalositino i fafo i malae taʻaloga.
  • A maeʻa faʻamalosia ou maso, faʻapipiʻi le lima ma le tulaga ulu. Faʻaaoga muamua se lagolago. I le aluga o taimi, o le fata o le a liliu e aunoa ma ia. Aua le amanaʻiaina tulei tulei-oso i luga.
  • Ia mautinoa e galue i luga o fetuʻutuʻunaʻi. Faigofie faʻataʻitaʻiga e aofia ai soʻo se ituaiga o piʻo, faʻaloaloa ma mimigi o le a fesoasoani. O le faamalositino "alalaupapa" e atoatoa.
  • A maeʻa ona maua le malosi ma fetuʻutuʻunaʻi, aʻoaʻo togafiti. Matamata i ata vitio. Afai e te fiafia i se togafiti, suesue ma le faʻaeteete le metotia ma faifai malie.
  • Amata i le elemeni autu. O le initaneti metotia ua faʻamatalaina i le auiliiliga auiliili. O le mea lea, ou te le valivaliina. Naʻo le faʻalauiloaina oe i ni nai o autu tagata o malologa siva.

O elemene autu o malepe siva

  • "Paa"... O se tasi o elemene autu o malologa siva ”. Faʻaalia le fefulisaʻi o le lima. O le faʻasalaga e aofia ai maso o loʻo pamuina i lalo. Muamua, aʻoaʻo e tu i luga o se lima piʻo i le tulilima, faʻaaoga le isi lima o se fusi. A maeʻa ona faʻaleleia ou tomai, fai vili ma osooso.
  • «Gelik»... Le isi elemeni taua. O le metotia o le faʻataunuʻuina ono foliga faigata tele i le amataga. Ae, a aunoa ma lenei elemeni, o le a le mafai ona aʻoaʻoina ni togafiti mataʻutia ma faigata. "Gelik" - o se faʻasolosolo faigata i le itu i tua mai le "paa" tulaga, faʻatasi ma vae kiki.
  • «'Upega tafaʻilagi»... A e faʻafoeina le "Gelik", o le a leai ni faʻafitauli i lenei "Upega tafaʻilagi". E fai ma sui o se vili lavelave e aofia uma ai ou lima.

Fautuaga o le a taʻitaʻia oe i faʻavae, ona fesuiaʻi lea i togafiti faʻafaigata. Ae le i amataina toleniga malosi, ia mautinoa ia toe iloilo le sili atu ma le sefulu tasene vitio.

Tele o tagata sisiva malepe siva, ma o avanoa fou na saunia e fatuga musika na fesoasoani i lona atinaeina. Ou te fia maitauina o le siva malepe na o le pau lea o le sikaili e gaioi ai se tagata siva i vaalele eseese e lua.

Taʻitasi siva mafai ona filifili poʻo le a le ituaiga siva e ave ai le fiafia i. Ae, ia iloa lelei le sitaili, e manaʻomia le lelei faʻamalositino lelei. O maso maso uma e faʻaaogaina i le siva. O le mea lea, e taua tele le pamuina maso ae leʻi aʻoaʻoina.

O le minoi i musika e le lava e foliga lelei ai luga o le siva siva. Oe o le a manaʻomia e sau ma sau oe lava tulaga tulaga ese. Faʻafetai i lenei uiga lelei, o se siva mafai ona leo tele faʻalauiloaina ia lava ma ausia le alualu i luma.

Vitio aʻoaʻoga mo tagata amata

Break dance e aʻoaʻoina e le tele o aʻoga siva. Pau lava le mea e te manaʻo ai o le manaʻo ma le uiga. Peitai, latou te sisiva i le fale. Pau lava le mea e mafai ona faʻalavelave i le faʻataunuʻuina o miti o faʻafitauli tau soifua maloloina.

Afai e manaʻo lou tino e minoi, ia mautinoa e siva. Aua le faafitia o ia ma oe lava le fiafia. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AYLA, My Korean Daughter, Daughter of War, English plus 95 subtitles (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com