Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona taofi le 'ai mea suamalie - fesoasoani ma togafiti mai psychologists

Pin
Send
Share
Send

O le ki i le leiloa o le mamafa o le matua teʻena o mea suamalie. E faigata ona uia se laʻasaga faapena. O le mea lea, o le a ou mafaufau ai i le autu o le auala e taofi ai 'ai le suamalie ma starchy meaai faavavau.

A e manaʻo e fai mea, ia faʻaosofia lou mafaufau. E mafai ona avea ma nifo maloloina poʻo se aulelei foliga. Manatua, o le faʻaaluina o le suka i taimi uma e oʻo atu ai i le maʻisuka poʻo le kanesa.

  • Asiasi i faleʻoloa lole i le mea e gata ai le mafai. Afai e te maua oe i se tasi o latou, aua le faʻatauina se mea. O le lafoa o mea suamalie i lau kapoti umukuka e sili atu le faigata nai lo le lafoa o mea lelei o le faleoloa e ofa atu.
  • Sui suamalie i porotini. Ole 'aina o polotini o le a faʻaititia ai lou manaʻoga mo meaʻai. Faʻatau polotini pauta ma sukalati. E sauni ai se vaiinu, ua lava lea e faʻamama i le susu.
  • Afai e le mafai ona e tuʻuina vave meaʻai suamalie, sui mea taugofie ma mea suamalie taugata. O le a taofiofia le tau o suamalie, ma 'ai sina laititi o kuki taugata, o le a e maua le fiafia moni.
  • E masani ona faʻaaoga e tagata mea suamalie e tau ai le faʻanoanoa ma faʻaleleia atili ai o latou lagona. A faʻatumuina le olaga i mea faigata, suia mea suamalie i fualaʻau poʻo niu, faʻapipiʻi le meli i meaʻai. O tagata e manatu o suamalie o se fofo mo le faʻanoanoa e sese.
  • Taumafa suka taumafa suka. E faʻatau atu i soʻo se supamaketi i le matagaluega talafeagai. Aua le soona faia.
  • Iloilo au meaʻai i aso uma. Lelei, e tatau ona ono tautua. Taumafa soo, ae i nai vaega. O le 'ai fualaʻau, fualaʻau mamago, nati ma fualaʻau o le a fesoasoani e aveʻesea le manaʻo e' ai se mea suamalie.
  • Alu i savaliga i taimi uma, mataala i taʻaloga ma saili se mea faʻafiafia. Faia le mea e te alofa i ai, o le a galo ia oe mea suamalie.
  • Starchy meaai e manatu o se sui i suamalie. Ai i latou ma alava. Faʻaititia le aofaʻi o mea suamalie mo le fafine ua oti lana tane e faʻamalie ai lona manaʻo.

Tagata 'ai suamalie ona latou faʻaosofia le gaosiaina o le fiafia homone tryptophan. O isi meaʻai e fesoasoani i lona gaosiga: fuamoa, susu, puloua, povi ma sisi sisi.

Fautuaga vitio mai psychologists ma nutrists

Manatua o le le lava o le mafuaʻaga o le a le faʻatagaina ai oe e tau ma vaisu. O lona iʻuga, saeia ma 'ai tele mea manogi nai lo le mea masani.

Taofi le 'ai o meaʻai suamalie ma starchy faʻavavau

E le mafai ona faʻateʻa ese le suka mai meaʻai, ae o le faʻatulagaina saʻo o gaioiga o le a aumaia ai penefiti ile soifua maloloina.

  1. O le taofi le faʻaopopoina o suka i meaʻai e fesoasoani tele i le faʻaiuga. Faʻaaoga porridge, kofe ma ti e aunoa ma le masani ai sipuni suka. Muamua, e tatau ona e masani i tofo fou, ae i le lumanaʻi o le a avea ma masani.
  2. Faʻaititia lau taumafa o gaʻo gaʻo gaʻo. O karbohidate o se punavai o le malosi. Ae i le tino, latou liua i suka, lea ua liua i gaʻo. O le lisi o meaʻai o loʻo iai gaʻo gaʻo o loʻo fai ma sui o meaʻai mama, pasta, ma mea tao tao.
  3. Ia mautinoa e faitau le igoa ae leʻi faʻatauina se oloa. Na te taʻuina atu ia te oe pe fia le suka o loʻo i totonu. Afai e tele, toe faafoi le oloa i le fata ma vaʻai mo isi oloa ma laʻititi le suka.
  4. Ia mautinoa e valivali le ato meaʻai. O loʻo matou talanoa e uiga i fualaʻau ma fualaʻau fou. Faʻatonutonu lau taumafa fualaʻau. Soʻo se taumafataga e faʻaaoga mo lo latou faʻaaogaina, talu ai o fualaʻau e maualuga i alava ma mea aoga.
  5. Natura suka o loʻo iai i soʻo se fualaʻau, o lea o le soʻona faʻaoga e mafua ai le faʻaaogaina o suka i le tino i le tele o aofaʻi. Taumafa e le sili atu i le lua faʻi poʻo pea i le aso.
  6. E manatu tagata o le sua o le fualaʻau e tutusa ma fualaʻau fou, ae leai. E leai ni mea e 'ai, ma e le manogi pei o ni fiva. O le mea lea, fiafia i fualaʻau fou.
  7. Saili se isi auala i le suka. Mo meaʻai suamalie, faʻaaoga le puree ae le o le suka. Suamalie au ipu fualaʻau i le nutmeg, kaliki, poʻo le kinamona.
  8. O nisi aulelei o loʻo tauivi mo se tagata lelei atoatoa e 'aʻai i meaʻai leai se gaʻoa. Latou te maualalo i le gaʻo, ae maualuga i le suka. E fautuaina e teena ia oloa.
  9. Alofa i meaai fou. Lenei o le a faʻatelevaveina le gaioiga o le tuʻuina o mea suamalie. Saili ni isi auala mo oe lava. E tele ia.

Talosia ia fesoasoani fautuaga ia te oe suia mai se suamalie nifo i se soifua maloloina tagata 'ai.

Faʻafefea ona taofi le 'ai mea suamalie i le po

E i ai tagata e, ala i luga i le vaeluaga o le po, alu i le umukuka e suʻe suamalie. O le faʻateʻaina o lenei mausa leaga o se faʻafitauli. O le loka i lau umukuka kapoti poʻo le faitotoʻa pusaʻaisa o le a le fofoina le faʻafitauli. Matou te manaʻomia isi tali.

O le le lelei i le 'ai e manatu o le mafuaʻaga lea mo le savali i le afiafi i le umukuka. O le faʻasoesa o le homone e mafua ai. O le 'ai suamalie aʻo leʻi alu i le moega e faʻaititia ai le aofaʻi o homone i le tino e nafa ma le faʻamalieina ma le moe. O le iʻuga, ua popole tagata i le le lava o le moe.

E tatau ona malolo le tino i le po. Ae i le matou tulaga, e tatau ona ia faʻaluina le sukalati i le afiafi. Ina ia aveʻesea le masani masani faʻavavau, oe tatau ona masani ai lau metabolism. Meaʻai o le a fesoasoani.

  • 'Ai tele polotini... E maua i tele aofaʻi i sisi, sisi anapogi, sisi fale, pipi ma iʻa. O nei meaʻai e fesoasoani i le tino e faʻatupuina le fiafia i le homone, e faʻateʻa ai le manaʻo i mea suamalie i le afiafi.
  • Tofotofoina taeao... A e ai i sukalati poʻo suamalie i le afiafi, e te le manaʻo e 'ai i le taeao. O le meaʻai o le taeao e tatau lava, tusa pe e te le manaʻo ai.
  • Meaʻai o le taeao... Le tulafono ole soifua maloloina. Afai e te tuʻituʻiina se ipu kofe i le taeao ma fai sau salati fualaʻau i le taimi o le aoauli, i le afiafi o le a e tosina atu ai i mea suamalie.
  • Aai poloka... Amata lou aso i le ipu mafolafola ma vine, pinati poʻo fualaʻau mago. O lenei ituaiga 'aiga o le taeao o le a maua ai le alava, ma o le porridge o le a faʻaleleia ai le manava o le manava. O le soifua maloloina meaʻai e foʻia ai le tele o faʻafitauli: o le lapoʻa, o meaʻai mama, o mea e manaʻomia mo mea suamalie. I le taimi lava e tasi, o meaʻai lelei o se masani maloloina soifua maloloina.
  • Aai meaai laiti pe a uma le tolu itula... O lona iʻuga, o le tino o le a galue masani, ma i le afiafi o le lagona o le malie e le faʻatagaina oe e alu i le umukuka mo se fasi sukalati poʻo kuki.
  • Meaʻai meaai suamalie... Afai i le afiafi e te manaʻo i mea suamalie, aua le faʻafitia e oe lenei mea. Nai lo o le sikini sukalati poʻo ni nai mea suamalie, 'ai le meaʻai maualalo gaʻo, nisi fualaʻau mago, se apu, poʻo se ipu tioata susu.

Vitio fesoasoani

O le inu vai e fesoasoani e aveʻesea ai le masani i le fale. I le afiafi, nai lo lole, ia i ai se ipu lauti e leʻi faʻasuaina.

Gauai i savaliga i fafo ma taʻaloga. O nei gaioiga uma e faʻalauiloaina le gaosia o homone o le a fesoasoani ia te oe e toe foʻi ai i se taumafataga masani e aunoa ma mea suamalie.

E fiafia tagata uma i mea suamalie ma feololo lelei le taumafaina e aoga tele, talu ai e fesoasoani i le faʻatumuina o le tino ma gaʻo - o le faʻapogai o le malosi. Ma gaʻo gaʻo e leʻo fiaai.

Ole mea lea e muta ai itu lelei ole suamalie. O le le masani ai o le taumafaina o meaʻai suamalie e faʻateleina ai le aofaʻi o inisalini i le toto. Leitioa a, fomaʻi e le fautuaina mea suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka.

Oe ono le malie i le manatu, ae suamalie o se vailaʻau. O le faifai pea le sauaina o mea suamalie e tupu aʻe i le tele o taimi i vaisu, lea ei ai lona itu aʻafiaga - puta lapoʻa.

O ulugaliʻi e fia maua se pepe, ua fautuaina e faʻaeteete i mea suamalie. O mea suamalie e taofia le mafai e le tino ona gaosia le estrogen ma le testosterone. O le iʻuga o le le mauaina o ni fanau.

Talitonu i ai pe leai, o le 'ai o mea suamalie e masani ona taitai atu ai i le kanesa kanesa. I lalo o le malosi o le suka, o le pancreas e gaosia malosi ai le inisalini ma o le aʻafiaga o le tuma ua faʻateleina.

O mea suamalie i le tele o mea e afaina ai le tino. Latou faʻatupuina foliga o faʻamaʻi. E le faʻapea e tatau ona e lafoaʻia atoatoa meaʻai suka. Jelly, fualaʻau, marshmallow, mago fualaʻau, marmalade ma le meli e aoga mo le tino.

A faʻapea e te faʻatauaina lou soifua maloloina, foaʻi e le gata o masi ma sukalati, ae faʻapea foi ma le soda suamalie. E i ai le tele o suka i nei inu. Feiloai mulimuli ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Instagram account udalit qilish (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com