Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te faʻatupuina geraniums i le atunuʻu: foliga o le totoina ma le tausiga i le fanua tatala, faʻapea foʻi ma ata

Pin
Send
Share
Send

Geranium o se faʻaletausaga po o le tumau perenise rhizomatous laau. O le ogalaau e forked-branched, mai le 40 i le 60 senitimita maualuga. Fugalaʻau mafai ona nofo toʻatasi pe aoina i inflorescences, faʻalagolago i le ituaiga.

O le Geranium lau e faʻaali ai le manogi o le manogi poʻo le manogi o le manogi. O le mea moni, o le mea lea, o lenei fugalaʻau e masani ona toto i totonu o le fale, ae e talafeagai foi mo avanoa matala. O le sili atu auiliiliga masani ma se masani masani o le a faʻaalia ai le tele o mea moni fiafia ma, masalo, i se taimi lata mai lumanaʻi, o se matagofie matagofie geranium o le a teuteuina lou dacha.

Tele o ituaiga o laau ma le averesi manaoga susu. I se faʻaopopoga, o le geranium e le faʻapitoa i uiga tau o le tau, ma ona tupu aʻe ai lea i totonu o Lusia. Peitaʻi, o lenei fugalaʻau e masani ona maua i le Caucasus.

Totoga foliga

E i ai le manatu o le geranium ua na o se fugalaʻau i totonu ma e le talafeagai mo le totoina i fanua matala. O le mea moni, e leʻo le mea uma nei - ona o lona sili ona lelei teuteuina meatotino ma unpretentiousness faatatau i tulaga tau, e lelei mo le teuina fanua.

Geranium bushes e masani ona faaaoga e fesuiaʻi ai i le va o sili atu salalau ma eseesega laʻau i lanu.

Tusitusiga! I se faʻaopopoga i ana teuteuga o meatotino, o loʻo faʻaaogaina foi geraniums i le fanua tatala mo sili atu aoga mea aoga. E mafua lenei mea ile eseʻesega ole fausaga ole aʻa - e le tupu le aʻa ile loloto, ae ile lautele.

Ma, o le geranium foliga mai e ufiufi le eleele. O lenei e puipuia atoatoa le eleele mai vao ma mago.

Faʻapea foi, o le laʻau fesoasoani i le vai ma le ea tafia i le palapala ma faʻamalosia lelei le toe tanuina.

Geraniums tatau ona totoina pe a maeʻa le tau. E sili ona lelei le faia o lenei pe a faʻamafanafanaina atoa le eleele, o lona uiga, i se mea i le ogatotonu o Me. E le gata i lea, o le a le lava le faʻatali mo le muamua mafanafana timu timu ina ia faʻatumuina le eleele - o ia tulaga e sili ona lelei mo le fetuʻunaʻiga o le fugalaʻau.

Afai o lea ua uma vevela i le vaitaimi luga, ona e sili le alu i lalo i le taeao poʻo le afiafi.

Saunia fugalaʻau, palapala ma tulaga

O le tele o taimi, totoina geraniums i eleele matala e tupu i le faapipiiina o se tagata matua togavao. Aʻo leʻi totoina, e tatau ona sauniuni lelei fatu - o le tipiina e tatau ona faia i se faʻamalosia fofo ma togafitia ma faʻagaoioia carbon. I lenei tulaga, o le laʻau mafai ona faʻaliliu atu i le eleele i le 2-3 vaiaso.

Afai ua fuafuaina e tuiina geraniums ma le fausiaina aʻa, ona mafai lea ona totoina le taimi e maeʻa ai togafitiga ma se tali.

Ae mo le palapala, malamalama, palapala ea e talafeagai mo le totoina. E te manaʻomia foi ona faia galuega sauniuni, e aofia ai:

  • Afai e mafai, ona faʻapea foi i le taimi o le tautoulu o le eliina oe manaʻomia faʻafilemu le lalolagi i minerale.
  • I le taimi lava ae le i totoina, e tatau ona "faʻamaʻaina le eleele". Mo lenei, oxalic, citric acid poʻo le ferrous sulfate e talafeagai.

Manatua foi mea nei:

  1. E tatau ona sasaʻa le palapala.
  2. O se vaega faʻapitoa o peat, oneone ma le eleele togalaʻau lelei e tatau ona saunia i totonu o le lua toto. O ia paluga, i le auala, e mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa.
  3. O le loloto o le lua tatau ona i ai o le aʻa faiga faʻaoga saoloto, aunoa ma le taofiofi.

Fautuaga! E manaʻomia le totoina o geraniums i le atunuʻu poʻo le togalaʻau i luga o se eria e natia mai le susulu o le la. O le eleele e tatau ona mafanafana, e le leaga pe a 1-2 timuga timu ua maeʻa muamua totoina.

Faʻafefea ona toto mai se ulo i luga o le auala?

E faʻatoa mafai ona e totoina se laau peʻa maeʻa maeʻa uma galuega sauniuni. Afai e te fuafua e toto se matua matua, ona faʻatoʻa totoina, o le aʻa e tatau ona togafitia ma se stimulate sooupu. Oe manaʻomia le faʻatau o ia vailaʻau i faleoloa faʻapitoa, faʻaaoga tatau e tusa ai ma faʻatonuga.

O le faʻagasologa o sauniuniga ma le alu ifo i lalo e mafai ona faʻatusalia i le avea ma sui nei:

  1. faʻamama lelei le eleele, eli pe tusa ma le 35 senitimita le loloto;
  2. luga o le eleele eliina luga, oe manaʻomia faʻataʻape se vaega o le faʻapalaga o le 5-10 cm ma palu faʻatasi ma le pito i luga o le eleele;
  3. eli se pu o lava le loloto (tusa 25 cm);
  4. luga o le pito i lalo o le lua, faataatia se vaega 1-2 senitimita mafiafia mai le oneone, peat ma eleele paleni pe mai se sauni ua uma ona palu;
  5. aveese ma le faaeteete le laau mai le koneteina ma tuu atu i le pu. Ia mautinoa e leʻo leaga le aʻa;
  6. lulu malie i le eleele ma soli laʻititi;
  7. vai ma le vai, ae le tele naua.

Afai e te fuafua e totoina ni numera o fugalaʻau, ona e manaʻomia lea ona e mataituina le sili mamao mamao i le va o ia mea. Mo tipi - 15-20 senitimita, mo matutua matutua - 60cm.

O loʻo matou vaʻavaʻai atu i se vitio e uiga i le totoina o geraniums i fanua tatala.

O le a le mea e fai pe a maeʻa?

O le lua vaiaso muamua talu ona toto, e tatau ona e mautinoa e le paʻu le la i luga o le laʻau, i se isi faʻaupuga, oe manaʻomia le tuʻuina atu i le togavao ma le paolo. Faʻapea foi oe tatau ona faʻalogo i fautuaga nei mo le tausiga o le laʻau pe a uma ona totoina:

  1. o le eleele faataamilo i le laau e tatau ona kilia ese vao;
  2. aua le faʻasūsū tele ma faʻainu le eleele. O le maualuga maualuga o le vevela o le eleele mo le geranium o le 15-20 tikeri Celsius;
  3. oe manaʻomia le faʻaogaina iniseti e puipuia ai mai parasite;
  4. e le mafai ona sausau lau;
  5. oe manaʻomia fafagaina ma minerale fetilaisa faʻatasi tasi i le 1-2 vaiaso;
  6. afai o le eleele e matutu, ona fafagaina lea ma se sua o le vai le mafai ona faia - o lenei o le a taʻitaʻia ai i le mu o le aʻa aʻa;
  7. i luma o le muamua malulu, oe manaʻomia tipiina i le umi o le tipi oo atu i le 5 senitimita.

Mo faʻafouina, oe mafai ona faʻaaoga mea nei:

  • nitrogen;
  • posiporo;
  • potasiuma

Fautuaga! E mafai foi ona e faʻatauina faʻatasi sauniuniga i faleoloa faʻapitoa. I se faʻaopopoga i le lautele, i le faʻatau atu e mafai ona e mauaina ni teuga mo se ituaiga eseese.

Se ata

I nei ata, oe mafai ona vaʻaia pe faʻafefea ona tupu le geranium i le fanua tatala:





Faʻafitauli e ono tutupu

Afai, ina ua maeʻa ona totoina, na amata ona mamae le laʻau pe o ni uiga ese na aliali mai luga o laulaʻau, lona uiga e foliga mai o le fugalaau na taia e se faʻamaʻi. I lenei tulaga, oe manaʻomia le togafitia o le laʻau ma iniseti iniseti.

Tusitusiga! E masani lava, pe a uma ona totoina geraniums i lalo o le tau lelei tulaga o le tau, malulu seti i totonu. O le toe tanuina o le laʻau i totonu o le ulo e leʻo fautuaina i taimi uma, aua o lenei e mafai ona avea ma faʻalavelave mo le fugalaʻau lava ia. I tulaga faʻapenei, e te manaʻomia le faʻamamaina o le eleele lava ia i tafatafa o le togavao ma ufiufi le fugalaʻau i se ata ina ia fausia ai se mini-greenhouse.

I se tulaga lautele, afai e te laa i lea laʻasaga ma saʻo le mulimuli i fautuaga uma e uiga i le sauniuniga, totoina ma mulimuli ane tausia o le fugalaʻau, ona leai ai lea o ni faʻafitauli e tulaʻi mai.

Ona o le mea moni e faapea i le muamua lua vaiaso geraniums sili atu ona afaina i parasite, faafuaseʻi suiga i le vevela ma le eleele tulaga, e tatau ona e vaʻaia lelei. Lenei o le a fesoasoani i le laʻau faʻamalosia ma ola maloloina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taking PelargoniumGeranium Cuttings Ivy Leaved GeraniumAnswer your Questions (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com