Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou teuteuina le moega fugalaʻau! Uma e uiga i le ituaiga o marigolds ma igoa ma ata

Pin
Send
Share
Send

Marigolds o laʻau ia a le aiga o Astrov. O fugalaʻau e manaʻomia tele pe a tupu i togalaau togalaau. E i ai o latou foliga felanulanuaʻi ma feteʻenaʻi, ma o le mea sili ona taua, latou te le tau manaʻomia e vaʻaia ma le faʻaeteete.

I teuteuga fugalaʻau, tele o ituaiga o hybrid o nisi ituaiga e masani ona faʻaaogaina. I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻai ai i nisi o ituaiga o nei lanu.

O le a lenei fugalaʻau?

MANATUNATUGA: Marigolds e iloga mai i le fibrous root system, malosi malosi faʻamau faʻavae. I le amanaʻia o ituaiga poʻo ituaiga fesoʻotaʻiga, o laʻau o totonu o totonu pe faʻasalalau ituaiga. O lo latou maualuga e oʻo atu i le 20 cm i le 2 m.

O laulaau Marigold e lanu i lanu eseese o lanumeamata... E i ai laulaʻau:

  • ninii tuʻufaʻatasia;
  • ninii tuʻueseʻese;
  • mautu i tafatafa;
  • tipi i nifo.

I luga o le au, o laulaʻau e faʻasolo tasi i le isi. Marigold inflorescences e fausia mai tubular ma ligulate fugalaʻau. Latou lautele corollas e faalava.

I le amanaʻia ai o foliga ma le aofaʻi o petals, marigolds e:

  1. Faigofie. O latou inflorescences maua 1-3 laina o lingual petals.
  2. Semi-lua. E leai se sili atu i le 50% petala o afeleti.
  3. Terry. E ova atu ma le 50% ofe ma tubal petals.

O nisi faʻamatalaga auiliili ma ata o marigolds e mafai ona maua iinei.

Eseese ma se faʻamatalaga ma se ata

Igoa

Le taua

O laʻau nei e toto ile tausaga. O lo latou maualuga o le 15-20 cm, ma o lo latou lautele o 20 cm. O laulaʻau e pine ona vaevaeina, ola i luga o lala lala. O lo latou lanu e lanumeamata lanumeamata. Terry inflorescences, maua se samasama, moli pe lua-lanu lanu. Latou ufiufi tele bushes, ma o latou lautele o 4-6 cm.

Lotogatasi

O le eseʻesega uiga eseʻese e faʻailoa mai e le silisili ona matagofie inflorescences... E aofia ai fugalaʻau samasama-samasama fugalaʻau. Latou te faʻataʻamilomiloina e le enaena-enaena ligulate fugalaʻau ma se manifinifi faʻavaa auro.

Minimix

Lenei ituaiga aofia ai i le paʻu ma manifinifi-faʻafefeteina i le taimi e tasi. O marigolds faʻaletausaga e fai ai puʻupuʻu lapisi (faitau e uiga i ituaiga uma o faʻaletausaga ma faʻasolosolo marigolds iinei). O lo latou maualuga e 20-25 cm. O laulaʻitiiti e vaapiapi, pinnately dissect, pogisa lanumeamata i le lanu. O le inflorescences o se faigofie ituaiga, o lo latou lautele o le 20 mm. E i ai o latou lanu eseese, e aofia ai le samasama, mumu, moli. Fuga fugalaʻau tupu ia Iulai ma faʻaiʻu ia Setema.

Lunasi Lanumoli

O le Lunasi Orange o se mea e tupu saʻo i luga... E 'eseʻese i puʻupuʻu puʻupuʻu, o lona maualuga e 20-25 cm, ma faʻaputuga foi chrysanthemum-foliga inflorescences o susulu lanu moli.

Faatu

Alaska poʻo papalagi

O se faʻatu i tausaga taʻitasi ma laʻau laʻau lautele. O le maualuga o le togavao o 1 m. O le tele o le inflorescence o 12 cm. O fugalaau e maaleale, paʻepaʻe-kulimi lanu. Latou spherical. Ina ia tupu olaola ia Iulai, e tatau ona totoina i le faaiuga o Aperila.

Anetigua

O le maualuga o le togavao o le 30 cm. O fugalaʻau o sirio, 20 cm le lautele.E le sili atu i le 5-6 inflorescences e fausia i luga o le tasi togavao. La latou lanu e monochromatic. E i ai moli, auro, samasama lanu.

Bolero

O le maualuga o le togavao o le 30 cm.O le inflorescences fausia ai se kapeti kapeti. Latou te tauagafau, ae fai si faʻamalieina. I le taimi o fugalaau, o le togavao e ufiufi i lanu faʻamaneta - mai enaena i mumu ma samasama-auro. O Bolero o se laʻau olaola vave e fuga seʻia oʻo lava i le malulu.

Maa samasama

O se laau faʻaletausaga, o lona maualuga e 1 m. Pupu faʻapupuvao i le aʻa, ua faʻasolosolo faʻaletonu lala. O fua o fugalaʻau e lapoʻa, 15 cm le lautele. La latou lanu e mafai ona samasama pe auro. O le Yellow Yellow e tupu i luga o poletito, ma i le taumalulu - i totonu o le fale.

Tala Auro

O le Golden Dollar o se laau umi e mafai ona ova atu i le 1 m le maualuga... E le gata i lea, o le togavao e puupuu. O lala e ola felataʻi i le tasi ma le isi. Latou te malolosi, ufiufi i lau tetele. O fugalaʻauʻula e lanu mumu, mumu mumu.

Moli auro

O se puʻupuʻu laʻau ma lanumeamata laulaʻau ma mumu faʻasusu i luga. O le maualuga o le laʻau e 80 cm. O laʻau e lapoʻa, o fugalaʻau e lapoʻa, terry, 10 cm le lautele. O laumei o loʻo faʻaalia i se moli lanu moli. O le ituaiga e tuai ma amata fuga i le ogatotonu o le taumafanafana, ae tumau seia oʻo i le muamua aisa.

Lemon faʻailoga

O se kapeta-pei laʻau, o lona maualuga o le 0.5 m. O au e malamalama, e i ai se manaia piniki fuga. O laulaau e lapoʻa, lanumeamata lanumeamata. O fugalaʻau e tetele, lapoʻa, terry, ma e manaia le lanu o le tipolo. Fugalaʻau amata i le amataga o le taumafanafana.

Kilimanjaro

Kilimanjaro o se maualuga togavao - 1 m, e malosi ona au, susulu lanumeamata laulaau... O fugalaʻau e sili ona matagofie, e pei o ni maaleale, paʻepaʻe terry polo. O lenei vaʻaiga e faʻapitoa lava ona fuafuaina mo le tipiina.

Tagata tino ese o le la

O lenei ituaiga e iloga i le tele o lua inflorescences. O le lautele o latou e 15 cm.O le maualuga o le togavao e 75 cm.O pou e mafiafia ma tatalia le matagi. Spherical fugalaʻau o loʻo faʻaalia i se mauoa lanu moli lanu.

Popsicle

O le Eskimo o se vao puʻupuʻu e faʻailoaina e ni laʻau lanumeamata seasea... Ma e ui o ia o 0.5 m maualuga, o le laʻau e tele spherical inflorescences ma vanilla lanu. E filifilia mo totoina kulupu.

Teenaina

Vilmorin pe samasama

O le laʻau o loʻo tuʻuina mai i se tamaʻi togavao, o lona maualuga e 26 cm.O le uiga ese o le fugalaʻau o ona fugalaʻau e faʻalua faaluaina ma foliga e pei o tamaʻi aufana. Latou lanu e susulu, mau samasama.

Franci taulima Farani

O lenei laʻau e tupu aʻe i le 25 cm. O bushes e mafiafia, e faʻalua inflorescences. O le taimi lava ua fuga mai le inflorescence, o fugalaʻau avea ma se lanu mumu mauoa.... I le aluga o taimi, na avea ai i latou ma se aulelei matagofie lanu.

Polo Auro

O se togavao salalau solo ma mafiafia, faʻalautelega au. Lea e lanumeamata lanumeamata ma enaena splashes. O fugalaʻau e samasama, faʻalua, e oʻo atu i le 6 cm le lautele.Faʻamata e amata fugalaʻau i le amataga o Iuni. Lelei tele mo le tipiina.

Auro Kophen

O se togavao olaola, o lona maualuga e 25 cm. E mafiafia ona lau. O laʻau e teteʻe, e lanu mumu latou. Terry inflorescences, o le lautele o le 4 cm. E lanu samasama fugalaʻau, ae e oʻo mai le taimi latou te mauaina ai se lanu auro... E oʻo lava i le taimi o fugalaʻau, susulu lanumumu laulaufaiva e mafai ona vaʻaia luga o pupula.

Polo auro

O se puʻupuʻu laʻitiiti, o lona maualuga e 30 cm. O fugalaʻau e terry, susulu auro i le lanu. Laʻititi lapopoʻa - 2 cm le lautele. I foliga vaaia, latou te foliga i tamaʻi tamaʻi tama. O le uiga ese o le ituaiga o lona teteʻe atu i moli malamalama. O le polo auro o se sili lelei filifiliga mo kapeta moega.

Carmen

O lenei o se laau sosolo, o lona maualuga o le 30 cm. O le inflorescences e faalua, laiti i le tele - 6 cm le lautele. O foliga mai o fugalaau e matagofie, latou e lanu samasama i le ogatotonu, ma petals e mumu-enaena i pito. Fugalaʻau amata ia Iuni ma tumau ia Setema. E talia lelei e Carmen le totoina.

Masiofo sofia

O le laʻau e ola i pupupu mafiafia, o lona maualuga e 30 cm... Eseese i fugalaʻau matagofie. E feilafi fugalaʻau ma lanu samasama i autafa, ma i le ogatotonu e susulu malamalama. O le umi o le inflorescence o le 7 cm ma e talafeagai mo totoina toʻaga.

Moli moli

Se ituaiga teena e ola felataʻi. O laʻau e mausali, ufiufi i lau mafiafia lau. E faʻaluaina fua o fugalaʻau, 4 cm le lautele.E aofia ai fugalaʻau moli moli ma mumu mumu ma le ilaila moli i le ogatotonu. O se filifiliga sili ona lelei mo faʻatoʻaga poletito.

Polo afi

Lenei o se lala, umi laau ma le maualuga o 70 cm. Fireball - e 'eseʻese i le lanumeamata ma ribbed lau ma le lanumumu fuga... O le lautele o le inflorescence o le 4 cm. O fugalaau ei ai se manaia lanu: o petals e mumu i le ogatotonu ma susulu samasama i autafa. E vave fuga le vao, ma e gata i le amataga o le aisa.

Fafafa manifinifi

Mama auro

O se togavao tele, e 1.5 m lona maualuga, e i ai ona laʻau vaivai e fai ma pupupu vao. Laʻititi inflorescences - 3 cm le lautele. O latou lanu e samasama. E amata le fugalaʻau i le amataga o Iuni, ma e uma a o leʻi amata le tau malulu.

Gnome

O lenei o se puʻupuʻu puʻupuʻu, o lona maualuga e 25 cm. O le togavao e fausia mai i laʻau e ola latalata i le tasi. Ai fausia se kapeta mafiafia. O fualaʻau 'aina e laʻititi, e aofia ai vao ofe. E iloga le togavao i lau mafiafia. O fugalaʻau e lapopoʻa i latou foliga, i ai se moli-enaena lanu... Fugalaʻau amata i le amataga o Iuni.

Mama auro

O le togavao e fausia mai le tele o laʻau vaivai. E lapoʻa lona foliga, ma o le maualuga e 1.5 m. E laitiiti ia mea teu, e oʻo atu i le 2 cm le lautele.E lanu samasama le laulaufaiva fugalaʻau, ma e lanu enaena moli i autafa. E tumau le fugalaʻau seʻia oʻo i le taimi o le malulu. O le vaʻaiga e sili mo maualuga maualuga curbs.

Lulu

O lenei o se tele fugalaau togavao o se salalau ituaiga. O laulaʻau manifinifi ma lelei e faʻafoliga mai ai. O fugalaʻau e laʻititi, faʻataʻamilomilo, 3 cm le lautele .. O fugalaʻau e lemoni. E mafai ona e faʻaaogaina le ituaiga mo le totoina i fugalaʻau ma luga o le poletito.

Paprika

Lenei ituaiga ei ai se teuteu foliga. Laʻititi ma le le faʻalua inflorescences o loʻo i luga o le dissected lau i totonu o se kapeta mafiafia. O bushes e mafiafia, e fetosoaʻi. O fugalaʻau e lanu mumu lona lanu. O le ituaiga paprika e mafai ona faʻaaogaina mo salalau totoina..

Taishan

O nei fugalaʻau mafai ona moli, samasama, auro. O le togavao e tupu e oʻo atu i le 30 cm, ma o le lautele o le fugalaʻau e 9 cm.O fugalaau ei ai se ofoofogia manogi. Latou te taofia a latou teuteuga aoga mo le 3 vaiaso. Fugalaʻau amata i le amataga o Iuni. O lenei ituaiga e faʻaaogaina mo totoina kulupu.

Lanu mumu

Red marigolds o se matagofie spherical togavao e 30 cm le maualuga... E manifinifi au ma pine ese ona vaevaeina. E fugalaʻau fugalaʻau, o la latou lapoa e 2 cm O le lanu e lanu mumu mumu, ma i le ogatotonu o loʻo i ai le samasama autu.

Bonanza

O le lanu o fugalaʻau mafai ona i ai - i ai - mai le pupula samasama i le moli moli-mumu. O le maualuga o le togavao e oʻo atu i le 20-35 cm.O le fugalaʻau o terry, feololo-tele, e oʻo i le 7 cm le lautele.Faʻapaʻau mafai ona maitauina 3 masina talu ona totoina fatu, ma e tumau seʻia oʻo i le muamua aisa.

Durango

Lenei faasologa o marigolds aofia ai ituaiga eseese o fugalaau:

  • Durango B - lanu mumu pogisa i le ogatotonu ma lona pito samasama.
  • Durango Bolero - auro ma lanu mumu pogisa i le pito.
  • Durango Tangerine - moli e pei o tangerines.
  • E samasama ia tufuga.
  • Durango auro.
  • Durango mumu.

O laʻau e laʻititi lava, malosi lala, o le maualuga e le sili atu i le 30 cm. E tele fugalaʻau pupula e fausia i luga o le togavao, o la latou lautele e 5.5 cm. O le fuga e muamua ma tumau. O le laʻau mafai onosaia lelei le tuiina e oʻo lava i le fugalaʻau setete. Mafai ona faʻaaogaina mo fugalaʻau moega ma koneteina ola.

Laʻititi-fugalaʻau

Laʻititi-fugalaau marigolds o puʻupuʻu taʻitasi tausaga, sili lala... O Cirrus-dissected, lanceolate, pogisa lanumeamata poʻo laulaʻau lanumeamata laʻau e tuʻu fesuiaʻi i luga o faʻavaomauina au (oe o le a maua se faʻamatalaga o maualalo-totoina ituaiga i lenei tusitusiga).

O moli teuila e lanu sesega, ato, 4-6 cm le lautele O ato e faigofie, faʻalua-faʻalua, seasea vaʻaia.

Umi

Lenei kulupu aofia ai ituaiga o ituaiga maualuluga marigolds:

Hawaii

O le ituaiga Hawaii e iai lona laʻau lala, e oʻo i le 90 cm le maualuga... E i ai fugalaʻau fugalaʻau, e faʻalua ma mafiafia, moli pe samasama, e oʻo atu i le 18 cm le lautele.

Lemon Queen

O le maualuga o le togavao o le 150 cm. O fuga o fugalaʻau, o le lautele o le 10 cm.O le lanu o fugalaʻau o le samasama samasama.

Ataata

O le maualuga o le pupulaau o le 90 cm. O le ituaiga e iloga i le uluaʻi lanu o petals, lea e tuʻufaʻatasia samasama, moli ma auro paolo. O fugalaau e laʻititi, liʻo, 9 cm le lautele.

Glitters

O le maualuga o le togavao e 120 cm. Eseese i le tele o fugalaau. Glitters ei ai fugalaau fugalaau chrysanthemum, lautele 7 cm... O petals e samasama-auro.

Mary Helen

O le maualuga o le togavao e oʻo atu i le 1 mita. O le lautele o le fuata e oʻo atu i le 12 cm, ia i ai se foliga faʻataʻamilomilo. Fugalaʻau o se matagofie lanu o le tipolo.

Oe o le a aʻoaʻo atili e uiga i le faʻatuina, teʻena ma manifinifi-faʻafefeteina ituaiga o marigolds i lenei tusitusiga.

Tulafono lautele mo tausiga

Marigolds o ni mea teuteu teuteu leleia. Ae e mafai ona e ausia inflorescences tetele ma susulu, i lalo o tuʻuga ia:

  1. Moli. Filifili se la susulu ma se avanoa matala. Faʻatagaina sina paolo.
  2. Vevela Marigolds o thermophilic laʻau. Latou te le faʻapalepale i lalo ole-vevela. O lo latou oti tupu mai 0 i le +10 tikeri. Ua le toe ola, ma ua suia lanu le lau. O le vevela e tumau lelei mo fugalaau + 19-23 tikeri.
  3. Faʻaola. O nei fugalaau e vave ola ma unpretentious laau e mafai ona ola i luga o soʻo se eleele. Ae o le maualuga teuteuga e mafai ona mauaina naʻo le totoina o se fugalaʻau i eleele faʻamamaina ma lelei. Mo marigolds, o se acidic, mamafa ma susu lalolagi e le taliaina, talu ai o latou aʻa pala iina.
  4. Faasusu. O lenei laʻau faʻapalepale lelei i le lāmala, o lea e faʻasūsū faʻasoasoa ma faʻalelei. Faʻasusu i taimi uma laʻau laiti, ona o lea o le a ola lauusiusi ai le togavao, ma tele fusi tetele o le a fausiaina i totonu. E lava lea e faʻasusu ai le laʻau 2 taimi ile vaiaso.
  5. Fertilizers. Ma e ui lava e fiafia le marigolds i le eleele lelei, e le manaʻomia le faia o le nitrogen e faʻateleina i le tautotogo. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai i le tupu olaola ae faʻatuai fugalaʻau. Faigofie formulasi e talafeagai e pei o lavalava pito i luga. Faʻaopopo i ai 1-2 taimi i le masina.
  6. Faamaʻi ma faʻamaʻi. I se tulaga lautele, latou te tetee atu i faʻamaʻi ma siama. O latou aʻa e mafai ona afaina i faʻamaʻi laumea i le timuga o le tau, ma o le a amata ona pala le toto. Na matou talanoa e uiga i le mea e fai pe a fai o se apogaleveleve mite poʻo isi faʻamaʻi na aliaʻe luga o le marigolds i lenei tusitusiga.

    Taua: A paʻu le vai, e afaina le laʻau e le vae uli.

    Ina ia faʻafetauia, togafiti le togavao ma le eleele ma Fitosporin. O laʻau i totonu o matutu o le tau e afaina i apogaleveleve. Ia faʻafetauia, faʻateleina le susū o le ea e ala i le faʻasusuina i le vai mai se fagu paʻu. Faʻapea foi ona faia se togafitiga lua-lafu ma le totoina o mumu pepa (mo le 1 lita o le vai ma le 100 ml o le pepa).

Marigolds o se teuteuga aganuʻu o loʻo faʻaaogaina malosi e tagata fai togalaʻau Rusia. O lona uiga eseʻese e umi ma matagofie fugalaʻau, faigofie le tausiga, o le tele o ituaiga o ituaiga. Lenei faatupuina le tele o manatu mo le fausiaina o se muamua ma felanulanuaʻi fugalaʻau teuina i se fugalaʻau moega.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hommage A Matoub Lounes - Said Ouali (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com