Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulafono mo le teuteuina o geraniums mo lona lauolaola lauolaola

Pin
Send
Share
Send

Geranium o se laau e mafai ona maua i soʻo se fale, mautinoa fugalaʻau fugalaau faʻamautinoa. Toetoe lava o tagata uma e masani i lenei fugalaau.

I le USSR, o lenei laʻau matagofie ma susulu na tupu i totonu o fale uma, e manaʻomia ai le laʻititi ifo o le tausiga. Ma o aso nei o lona lauiloa e leʻi faʻaitiitia.

E toʻatele tagata totō fou e fia iloa pe faʻapefea ona tipi 'eseʻese laumei? I tua atu i na mea uma, o se auala e fesoasoani e faʻamalieina fugalaʻau i se taimi umi.

Foliga foliga

O le geranium e afua mai i Aferika i Saute. Na sau o ia i o matou fale i aso ua leva. Laʻititi tausiga ma unpretentiousness o le autu lelei o lenei fugalaʻau. O le Geranium e mafai ona taʻua ma le saogalemu o se mea e fiafia iai le aufaifaatoaga. Ioe, nei aso sili atu nai lo 400 ituaiga o lenei laʻau ua lauiloa.

Toatele e tosina mai i le faigofie ma le aulelei o lanu o lanu eseese. O lau o le fugalaʻau e vaneina, paie foliga. E i ai se pito vaivai i pito. Tele amateurs talitonu e foliga mai o le tatalaina o le alofilima o se tamaititi. O le laualuga o laulaʻau e ufiufi i tamai villi. Paʻi atu ia i latou, oe mafai ona lagonaina se manogi malu i le ea.

O ituaiga ma laʻau lauolaola, o se paolo lanumeamata lanumeamata, e sili ona lauiloa .. E eseʻese le paolo o laulaʻau: mai le lanumeamata lanumeamata i le burgundy.

E faʻafetaia e le au faʻatau fale ia ituaiga eseese o le geranium. E faʻailoaina i latou i ni laupepa mafolafola, o loʻo soʻosoʻoina ma ni manua pogisa e avea ma ni mamanu lavelave. 3 fugalaʻau mafai ona fausia i luga o le tasi pu. Latou lanu e eseese, faʻalagolago tuusaʻo i le eseese.

O le sili ona lauiloa i lo tatou atunuʻu o paolo o piniki, lanumoana, mumu, paʻepaʻe, lanu viole, burgundy. O fugalaʻau e lauolaola, lapoa, matagofie. Latou aofia ai o le 5-lau corolla, lea e tuʻufaʻatasia i 5 sepals. O le mea lea, o le fugalaau vaguely pei o se laiti fluffy fusi.

Royal ituaiga o fugalaʻau 15 cm le lautele. O petala e mafai ona iila poʻo se terry. O le lanu o nei ituaiga e tulaga ese. E ofoofogia paolo - mai le paʻepaʻe i le lanu viole loloto. O ia ituaiga eseese e tupu aʻe i le 2 m le maualuga.

Faʻasaʻoina faʻavaeina pale faʻavae fausiaina se lalelei laʻau ma susulu ma lanulauava fugalaʻau. Geranium o se laau e fiafia ma lona fugalaau toeititi atoa tausaga atoa. O nisi ituaiga e fuga mai i le taumalulu foi.

I luga o se tusi! Geranium o se teufale e manaʻomia tele pe leai se tausiga. Na ia faʻaalia le teteʻe i faʻamaʻi eseʻese. O le mea lea, tele faʻatoʻaga fugalaʻau talisapaia.

O le tipiina i le taimi tatau o geraniums o le ki i le ola fugalaʻau umi. O lenei gaioiga e le manaʻomia tele taumafaiga, ae e manaʻomia ni tomai ma se poto.

Bush fausia tulafono

Faʻafefea ona fausia se togavao? E talitonu uma tagata totō, o le teuteuina o se mea e tatau. O fana e tatau ona aveʻese faʻalelei i tausaga taʻitasi. Naʻo le tulaga lea o le a tupu ai le laʻau foliga manaia ma o le a faʻafiafiaina ai ona e ana le fugalaʻau.

Afai e te le teuteuina, ona sosoʻo ai lea i le tausaga fou o le a totogo aʻe e umi tele ma ono faʻapaʻu o latou lau. Ma o le laʻau lava ia o le a avea ma sui. O laʻau tumau e tatau ona teuteuina faʻalua i le tausaga. E mafai ona e mauaina ni mea e tele e uiga i le faʻamautinoaina o le tausiga lelei o geraniums ma le mafuaaga e fuga ai ae e le ola laʻau iinei.

E le tatau ona faia le teuteuina i luga o se laʻau talavou. E mafai ona e aveʻese le aveʻeseina ia au e faʻatupu ai se tamaʻi laʻititi ma matagofie.

Ua iloa e tagata fugalaau ae e te leʻi amata fausia se togavao, e tatau ona e uaʻi atu i lona ituaiga. E i ai ituaiga ma se puʻupuʻu laʻau e ola i le mafiafia. Ma o loʻo i ai ituaiga o loʻo vave aapa atu i luga.

Ituaiga

Faʻapefea ona teuteu faʻalelei mo fugalaʻau lauolaola? E faʻaaogaina e tagata fugalaʻau ni metotia o le teuteuina o le geraniums, e maua ai le ola lauolaola atili. E tofu i latou ma a latou lava uiga ma mafuaʻaga. E i ai ni metotia faʻapipiʻiina:

  • fale;
  • tumutumu;
  • tautoulu

O le teuga autu ua manatu o le autu. O lona autu galuega o le mauaina o se umi vaitaimi fugalaʻau ma ia fausia se lalelei matagofie togavao ma se lauolaola lauolaola. Pinching - faia i soʻo se taimi o le tausaga. O le galuega autu o le fausia lea o se pale lauolaola. O le teuina o le tautoulu e faia mo le tumama ma le puipuia mai mafuaʻaga.

Vaitaimi

O afea e teuteu ai totonugamu i totonu o lou fale? O le autu teuina teuina o loʻo faʻataunuʻuina i le taimi lava e maeʻa ai le moe lemu tulaga. Tele faʻatoʻaga talitonu o lenei faiga e tatau ona faia i le amataga o Mati. I lenei vaitaimi, ua maeʻa ala le laʻau, ae leʻi ulufale i le vaega o le ola ola. I le amataga o le tuputupu ae vaitau, uma tipi o le a mafai ona faʻamalosia lelei.

I le tautoulu, teuteuga e faia i le vaitaimi pe a maeʻa fugalaau geraniums. E manaʻomia le aveʻese o laʻau ma laulaʻau na mamae pe mago. O sea aveʻesega e teuteuina, aua o foliga vaaia o le togavao e faʻaleleia. O lenei auala e tatau ona faʻataunuuina ia le silia Oketopa.

Faʻaaliga! Afai o faʻaleagaina vaega o le faʻamaʻi aliaʻe luga o le geranium, e tatau ona latou aveʻesea vave.

O le a taofi ai le pepesi o le faʻamaʻi. Pinching e faia i soo se taimi, sei vagana ai mo le taumalulu.

I lenei taimi o le tausaga, e le fautuaina e paʻi atu i le laʻau, aua ua malolo. Ae o tagata totoina fugalaʻau latou te iloa ituaiga e maua ai le tele o fugalaʻau i le taumalulu. E mafai ona latou faapipiina i soʻo se taimi o le tausaga e faʻamalosia ai le laulaʻau.

O le teuteuina e tatau ona faia i taimi uma. Afai ua fai si tuai ona faʻamaeʻaina lenei faiga, ona oʻo mai lea o le vaitaimi o fuga i se taimi mulimuli ane.

I nisi tulaga, atonu e le aliali mai laʻau. Faʻapitoa mataituina tatau ona totogiina i lalo maualalo fatugaʻo. Manatua o sili atu nai lo le 3 buds tatau ona tumau i luga o le laau.

Tekonolosi

Faʻapefea ona teuteu lelei se laʻau ia fuga ma fluffy? O le teuteuina o mea e tatau ona faia i ni meafaigaluega e mamate. O le mea lea, e tatau ona togafitia i latou i le 'ava malosi. Ina ia faia lenei mea, oe mafai ona faʻaaoga se lau, pruner, naifi. Muamua, o le laʻau e tatau ona suʻesuʻeina lelei ma fuafua poʻo fea o laʻau e manaʻomia e aveʻese.

O le teuteuina e faʻaosofia ai le ola o laʻau ma le ola olaola. Tele faʻatoʻaga fautuaina le tipiina o le laʻau i le tele e mafai ai pe a tupu se fugalaʻau mago. A maeʻa sea faʻateia i geraniums, e mafai ona aliali mai ni laupepa i totonu o ni nai vaiaso pe a fai e lanumeamata le lala peʻa tipi.

Manatua e tatau ona tipi ese uma lauulu ua magumagu. Faʻafetai i lenei, maloloina fuga mafai ona aliali mai vave tele. Aveʻese i latou i soʻo se taimi e aunoa ma le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻapitoa.

Fausiaina o se tulaga masani laau

Ua uma ona manino o le vaʻaia o geraniums aofia ai i taimi tatau ma saʻo teuteuga (mo nisi faʻamatalaga i le auala e tausia ai geraniums i le fale ina ia fuga, oe mafai ona maua i lenei mea). Afai e te mulimulitaʻi i lenei faiga, e mafai ona e faʻatupuina ni foliga o laʻau. Faʻafefea ona fausia se potu geranium bush? Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e fauina le laʻau i se auala o le a tupu ai o se laʻau laʻau pe paʻu ese i ni manoa matagofie mai se ulo tautau.

Ae o aso nei o laʻau masani na fausia mai geraniums e sili ona lauiloa. Ina ia fausia sea ituaiga togavao, oe tatau ona filifilia se maualuga umi e faʻailogaina e le soifua maloloina lelei ma tele fugalaʻau.

I le taimi o teuteuga, e tatau ona aveʻese uma laʻau i tuaʻau, ae tuʻu naʻo le ogatotonu ogalaau.

Taua! E le mafai ona e tipiina le ogatotonu tutotonu seʻia oʻo i le maualuga e manaʻomia. O laʻau uma e tatau ona aveʻese i le taimi faʻatulagaina, ae tuʻu naʻo le 5 pito i luga mata.

O le taimi lava e ausia ai le maualuga manaʻomia, o le pineina o le pito i luga tatau ona faia. E faʻalauiloa ai le faʻateleina o lala o le laʻau. Uma laʻau talavou tatau ona faʻapipiʻiina i le tulaga o le fausiaina o le 5th manatu. O lenei teuteuina o le a avatua ai i le fugalaʻau se foliga faʻataʻamilomilo.

Aisea e manaʻomia ai lenei mea?

Uma growers malilie e le faigata ona tausi mo nei laʻau. Ae o le teuteuga o se mea e manaʻomia, aua o le le amanaʻiaina o lenei auala, e mafai ona e maua se togavao tele ma vevesi i laulaʻau i itu eseese. o lea lala e le manaʻomia tatau ona aveʻese i le taimi faʻatulagaina.

Aisea e taua tele ai le teuteuina?

  1. Faalauteleina o le sisitema gaioiga.
  2. Lelei, e tusa ma foliga matagofie fugalaau.
  3. Le fausiaina o fou inflorescences.
  4. E i ai sona aoga aoga i luga o le umi o le fuga ma le matagofie o le inflorescences.
  5. Toe gaosia o se fugalaʻau e ala i laʻau.

O le teuteuina e tatau ona faia i tausaga uma. E le fautuaina e le au fai togalaʻau le faʻatali mo se faʻatuputeleina o laʻau.

Lenei laʻau e le mafai ona gaosia ni itu i autafa. Ma o le teuteuga e saofaga i le fafaguina o le moe moe, mai lea i le lumanaʻi tatupu e fausiaina, ma ona inflorescences.

I le tausaga muamua o le olaga, e le tatau ona teuteuina laau. Faatali mo le fugalaau tupu. A faʻapea ua uma ona e faʻataua se matua matua, o le teuteuina o se mea e manaʻomia mo le fausiaina o se togavao matagofie.

Faaiuga

O lenei teu fale e mafai ona maua i fale uma. Ae le o tagata uma iloa o geraniums manaʻomia saʻo ma vave taimi teuteu. Ma o lenei auala e fesoasoani ai e le gata i le faʻaleleia atili o foliga vaaia o laʻau, ae faʻapea foi ona afaina ai le lelei ma le umi o le fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Grow Geraniums from Seed (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com