Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O e moemiti i le totoina o ni fugalaʻau matagofie? O mea uma e uiga i le totoina o cyclamen i le fale ma tausi ia

Pin
Send
Share
Send

Cyclamen o se susulu fugalaʻau totonu, faʻamalieina ma a matagofie foliga vaaia ma malamalama manogi.

O le vaega autu o lenei laʻau o le fuga i le taumalulu, pe a o le tele o totonu o fugalaʻau e le moe.

O le isi aoga o le cyclamen ua manatu o ni ituaiga metotia faʻafofoa, ma o loʻo i ai e talafeagai mo le amataina ma ua leva fugalaʻau. Matou te aʻoaʻoina i la matou tusitusiga le lavelave o le totoina o cyclamen i le fale.

Faʻamatalaga

Cyclamen o se laʻau tumau e fesoʻotaʻi ma tuberous. O laulaʻau e foliga-fatu, lanumeamata lanumeamata i le lanu ma le tele o lanu efuefu poʻo siliva faʻatusa. O fugalaʻau o loʻo tu i luga o tulimanuʻu tumutumu i luga o laʻau, o le lanu o fugalaʻau e susulu, o ituaiga uma o paolo, mai paʻepaʻe e susulu lanu viole.

A maeʻa le fugalaʻau, e mafai e le cyclamen ona faʻamaligiina e le gata i fugalaʻu mamae, ae o laulaʻau foi, oso i totonu o le setete o malologa (mo faʻamatalaga i le umi o le fuga o le cyclamen tumau ma le auala e tausia ai se fugalaʻau muamua ma a maeʻa ona fuga, faitau iinei) ... O aʻa e faʻafefeteina tubers ma le lautele e tusa ma le 5 cm, ae ui i lea, o aʻa o sui taʻitasi e oʻo atu i le 15 cm.

Tusitusiga! O le Cyclamen e taʻua foi o le "Alpine violet", e ona le aiga o Primroses. O sui vao o lenei laau o loʻo maua i Europa Tutotonu, Metitirani, Turkey ma Iran.

Faʻafefea ona tupu?

Mo le alualu i luma manuia ma atinaeina o cyclamen, e taua le iloa o foliga vaaia o le auala e toto ai. Mo lenei, o le sili ona lelei tulaga e tatau ona faia, lea e latalata i le natura nofoaga o lenei laʻau. O tuutuuga manaʻomia mo le manuia o fugalaau e faapea:

  • cyclamen o se malulu-alofa alofa. O lenei fugalaʻau e le taliaina le lelei vevela, o le sili ona lelei vevela mai le +14 i le +16 tikeri. O le faaumiumi o le aafia i le vevela i luga atu o le 25 tikeri e mafai ona taitai atu ai i le oti o le laau;
  • e manaʻomia e le fugalaʻila le faʻasalalauina malamalama, susulu susulu o le la e mataʻutia mo laulaʻau;
  • o le potu ma le cyclamen e tatau ona masani ona faʻavaivaia, ae aloese mai le vaʻaia o ata;
  • i le vaitau o le faʻamafanafanaina, e le fautuaina e tuʻu ulo ma se laʻau latalata i se maa poʻo ni mea faʻamamafanafana;
  • faʻasusu le cyclamen tatau ona taimi tatau; susū faʻaputuputuga i le eleele le tatau ona faʻatagaina;
  • e le manaʻomia le sasaina o le cyclamen;
  • o le sili atu o minerale i le eleele faʻaleagaina foi le laʻau, o le mea lea e taua ai le matua mataʻituina o le metotia o fetilaisa.

Faʻafefea ona fanau?

E tele metotia e faʻaaogaina e toe gaosia ai le cyclamen i le fale. O le laʻau e mafai ona tupu mai fatu, faʻapea foi ma le fesoasoani a tama teine ​​tubers, pepe poʻo cyclamen rosettes.

Fatu

E tele togalaau e fiafia ile fesili pe faʻafefea ona toto lelei se fugalaʻau ma fatu? O le mea lea, o lenei auala e manaʻomia le iloiloina auiliili.

Tele o taimi, e faʻatau ai fatu mai faleoloa fugalaʻau. Ae e te leʻi faʻatau, e tatau ona e mautinoa e leʻi uma le aso faʻamuta... Cyclamen fatu e mafai ona teuina mo le maualuga o le 2 tausaga mai le aso o le gaosiga. Siaki le faʻamaoni o le afifiina.

Faalogo! E taua foi le iloa o le lelei fatu o latou na o loʻo taofia se tuʻufaʻatasia vaega. Solia o se tasi po o le sili atu aiaiga taitai atu ai i le mea moni e faapea o le fatu e ono foliga mai e le totogo.

Ina ia maua ni fatu i le fale, e manaʻomia e le tina laʻau le filogia o ni vailaʻau. Ina ia faia lenei mea, i le taimi o le fuga o cyclamen, i le faʻaaogaina o se palasi, poleni e fesiitai mai le tasi fugalaʻau i le isi. E fautuaina le pollination ile susulu o le tau, ae le i faia le 'aiga o le aoauli. Mo iʻuga sili ona lelei, toe fai le pollination 2-3 taimi. A maeʻa le fuga, e mafai ona aoina fatu.

Ae le i amataina le lulu, e tatau ona saunia fatu. Ina ia faia lenei mea, ua faʻasusu latou mo le 3 aso i le vai malulu pe taofia i se vaivaiga vaivai o le manganese. Nai lo o le potassium permanganate, e mafai ona e faʻaaogaina ni sauniuniga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, "Epin" poʻo le "Zircon".

O le alu ifo i lalo e faia i totonu o koneteina palasitika ma alavai pu i le pito i lalo. O se vaega o alavai mai tamaʻi maʻamaʻa poʻo le faʻalauteleina omea o loʻo tuʻu i totonu, o le mafiafia o le alavai e le tatau ona sili atu i le 2 cm.

Mai luga, o le koneteina e faʻatumuina i le eleele faʻapitoa saunia mai se paluga o lau lauʻeleʻele ma peat i tutusa tutusa. O le mafiafia o le eleele e 5 i le 7 cm. A maeʻa lena, ona faʻasusu le eleele ma faʻatinoina totoina i se tasi o auala nei:

  • o groove e oʻo atu i le 1 cm le loloto o loʻo faia i le eleele, e totō ai fatu;
  • o fatu e faataatia i luga o le eleele i totonu o se koneteina, a maeʻa ona latou sausau ma se vaega o le eleele, o lona mafiafia e le sili atu i le 2 cm.

A totoina, o le mamao i le va o fatu e tatau ona le itiiti ifo ma le 3-5 cm.

Ina ua uma ona lulu, o koneteina e ufiufi i pepa alumini ma tausia i le vevela o le 20 tikeri. A maeʻa le masina, ona amata lea ona totogo fatu.

E ala ile vaevaeina ole tuber

O lenei metotia e faʻaaogaina mo laʻau ua mou atu ma ulufale i se vaitaimi le mautonu. E masani ona faʻaaoga tubers tetele o fugalaʻau matutua:

  1. O le tuber e aveʻese mai le palapala ma faʻamago ma le faʻaeteete e aveʻese toega susu.
  2. Faatasi ai ma se naifi maai, o le aʻa ua tipiina ina ia i ai ni nai aʻa ma fuga i vaega taʻitasi, ma le tipi luga e laʻititi mafai ai. I le tasi vaevaega, ua faʻatagaina e tipi le tuber i le sili atu ma le lua vaega.
  3. A maeʻa vaeluaina, o nofoaga o le tipi e togafitia i le koale ma tuʻu i se nofoaga pogisa mo le aso.
  4. I le faaiuga o le aso, o le tubers e totoina i le eleele mai lau ma fanua fanua, peat ma le oneone i le fua faatusatusa o 2: 2: 2: 1. A maeʻa lena, ona totoina lea o laʻau ma felanulanuaʻi lanu ma le vevela o le 13 i le 16 tikeri.

Faalogo! Mo vaevaega, naʻo tubers ma atoatoa fuga ma leai ni faʻaleagaina e faʻaaogaina.

Tamaiti

Mo lenei metotia, muamua lava, e manaʻomia le tuʻu eseʻese o tama teine ​​tubers mai le tina. Lenei faiga e masani lava ona tuʻusaʻo.

A maeʻa lena, ona totoina lea o le pepe i se paluga o humus, laufanua lauʻeleʻele ma peat. A totoina, o le tuber e tatau ona faʻatofuina naʻo le afa o le eleele.... O le isi afa e tatau ona tumau i luga.

A maeʻa, e tatau ona maitauina le faʻasūsū. A maeʻa le vaiaso, ona avane lea ole faʻapipiʻi laumei muamua.

Outlets

O Roseti e taʻua o laʻau i luga o tubers cyclamen. O laʻau sili ona lapoʻa ma faʻamalosi e filifilia mo le totoina. A maeʻa ona tuʻu ese ma le faʻaeteete le rosette mai le laʻau, ona totoina lea i le eleele vaivai, e pei o le fatu palu, ma tuʻu i lalo o se ata. O le koneteina ma le fana na tuʻu i se nofoaga paolo, i le vevela o le sili atu nai lo 18 tikeri, ma faʻasusuina feololo. I le maeʻa ai o le 15-20 aso, ona mauaʻa lea o le rosette, ona maeʻa ai lea o le fana ona avea o se matua matua masani.

O le aveʻese uma o lala i le taimi e tasi e mafai ona tupu ai le leaga i le tulaga o le fugalaʻau, e oʻo i le oti. Ua fautuaina e le au atamamai le tuueseese na o le tasi le fana i le taimi.

Faʻamaʻi, faʻamaʻi ma faʻafitauli

Ona o tulaga le saʻo poʻo le le lava o le faʻaeteete pe a tuputupu aʻe le cyclamen, e mafai ai ona faʻaosoina faʻamaʻi eseese poʻo foliga vaaia o faʻamaʻi. O le soʻona faʻasūsūina ma le faʻateleina o mea faʻalaʻua e sili ona leaga mo lenei laʻau.

O faʻafitauli autu pe a teu se potu cyclamen e faʻapea:

  1. Lanu samasama Tele o taimi, o lenei faʻafitauli e tupu pe a ova le sili atu o le susu i le palapala. E fautuaina e faʻaititia le faʻasusu. O leisi mafuaʻaga ono sese le vevela o tulaga. Afai o le fugalaʻau e latalata i le faʻamamaina o masini, e tatau ona e aveina i se nofoaga malulu. A amata ona faʻaliu samasama laulaʻau pe a maeʻa ona fuga mai le cyclamen, o lona uiga ua ulu atu le fugalaʻau i se tulaga le moe.
  2. Leai o fugalaʻau. O lenei e masani ona mafua mai i le leai o le susu poʻo le maualuga tele vevela potu. A toe faʻaleleia ia tulaga manaʻomia, toe fuga mai, o se tulafono, toe amata.
  3. Aʻa pala... O se tasi o faʻafitauli e masani ona tupu i totonu o le cyclamen i totonu peʻa le usitaia tulafono faʻainu. A pala le aʻa, ona aveʻese lea o le fugalaʻau mai le ulo ma tipi ese le vaega ua aʻafia o le tuber. A maeʻa lena, o le tubers e mulumulu i se vaivai vaivaʻa fofo ma totoina i se fou eleele.
  4. Fetuunaiga o laulaʻau, peduncles ma fugalaʻau, vaivai fugalaʻau. O nei mea uma o faʻailoga o se faʻailoga o le cyclamen tick. E tatau ona faia gaioiga vave pe a maeʻa uluaʻi faʻailoga ua maua, o lenei iniseti vave sosolo vave. Muamua lava, e manaʻomia le vave aveʻese uma afaina vaega o le fugalaʻau, ona faʻamalolo lelei lea ma Fitoverm poʻo Agravertin. O le togafitiga e toe faia 2-3 taimi i vaiaso vaiaso.
  5. Faʻamagoina o laulaʻau i autafa ma foliga mai o togitogi papaʻe i luga o laulaʻau. Lenei faʻaalia ai le aliali mai o sea faʻamaʻi pei o thrips. O le laau ua aʻafia e tatau ona vavaeʻese mai isi fugalaʻau, ina ia mafai ai ona aloese mai le sosolo o le faʻamaʻi, pe a maeʻa ona togafitia i se iniseti (Decis, Inta-vir), mulimuli i fautuaga i le afifiina o fualaʻau.
  6. Fuga efuefu i lau... O le faʻailoga lenei o le efuefu suia. E mafai ona mafua mai i le soʻona susu i le palapala pe soona fafagaina lava (faitau e uiga i le a ma le taimi e fafaga ai le cyclamen, faitau iinei). Mo le faʻasaoina o le fugalaʻau, toe tuiina i se eleele fou ma togafitiga ma se vailaʻau e manaʻomia - Fundanazole, Rovral (oe mafai ona iloa pe faʻafefea ona tui saʻo cyclamen iinei).

    Tusitusiga! Ina ia puipuia le toe foʻi mai o faʻamaʻi, oe tatau ona faʻaititia le faʻasusu ma fafagaina.

Faʻafefea ona popole?

Cyclamen ua manatu o se sili atu capricious laau - mo lona alualu i luma alualu i luma, e manaʻomia ni numera o tuutuuga e tatau ona maitauina.

Le palapala

E manaʻomia e le laau matua le eleele māmā, e faʻatagaina ai aʻa ona maua le lava o le okesene ae le taofia le tele o le vai. Eleele mo cyclamen mafai ona saunia tutoʻatasi pe faʻatau saunia-faia i le faleoloa... I le fale, o le substrate e faia mai lau lauʻeleʻele lalolagi, oneone, humus ma peat i le fua faʻatatau o le 3: 1: 1: 1.

Faasūsū ma le susū o le ea

Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le fuiina o le cyclamen i totonu o le fata poʻo le pito o le ulo. Aua le faʻatagaina le susu e alu i luga o fugalaʻau poʻo laʻau o le laʻau. Suavai mo le faʻasusu e tatau ona faʻaleleia, ile potu vevela. E mafai ona faʻaaoga vai malulu faʻapuna. Afai, a maeʻa le itula, vai vai i totonu o le apa, e tatau ona sasaʻaina. Afai o le ea i totonu o le potu ua matutu tele, leai se mea tatau ona tatau ona faʻasusu le fugalaʻau. Ina ia faʻateleina le susū, o pallets ma moss poʻo maʻamaʻa susu e tuu latalata i le ipu o le cyclamen.

Taofi malologa

A maeʻa le fuga, e tiaʻi e le cyclamen ona laulaʻau ma faʻaaliali le tuber. I lenei taimi, o le ulo ma le tuber e tuʻu i se malulu, pogisa nofoaga, faʻaititia e faʻaititia, tausia le eleele susu. Lenei vaitau tumau pe tusa o le tolu masina, mulimuli ane o le laasaga o le ola ola amata.

Mo auiliiliga pe faʻafefea ona tausia cyclamen i le taimi o malologa, faitau a matou mea.

Vitio fesoʻotaʻi:

Tausiga Cyclamen i le fale.

Faaiuga

E manaʻomia e le Cyclamen se tomai ma se poto masani ile totoina o mea tototo i totonu o fale. Ae peitaʻi, e oʻo lava i se tagata fou teu fugalaʻau mafai ona totoina, ua lava naʻo le usitaʻia uma o manaʻoga tuʻutuʻuga. Nai lo lena, o le cyclamen o le a faʻafiafiaina oe i se pupula foliga ma o le a avea ma se teuteuga moni o lou fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mamalu Oe Ieova by the Water of Life Worship Team. Under Rev,Faamanu Malama, and first lady Onolina (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com