Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻamatalaga mai fafo PAK Viva Rosita Pelargonium, fesoasoani mo le tuputupu aʻe ma le tausiga. Ata fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

Pelargonium Viva o ni fugalaʻau faʻalua e faʻamalieina moni i o latou foliga mai. Tasi lenei o ituaiga o laʻau totino e faʻafetaia ona o lona puʻupuʻu ma fuga uumi.

I tulaga o le tausiga, o le fugalaʻau e le filifilia. E fetaui lelei mo tagata amata totoina fugalaʻau.

Pelargonium Viva ese mai isi ituaiga i fugalaʻau lapoʻa e pei o buttercups ranunculus.

O le iloaina o tulafono masani mo le tausiaina o se laʻau, e mafai ona e totoina ni fugalaʻau matagofie ma fugalaʻau.

Talaʻaga o le amataga

Pelargonium e tele fugalaʻau, e vave fuga. Mo le taimi muamua lenei ituaiga na faʻaalia i le faʻaaliga a Europa i le 2011 e le vasega pepe Suetena Rokdala. O iina, na faia ai e le laau se masalosalo, ma o le iʻuga o lea Viva pelargonium na aliali mai i se faaaliga i Moscow i le tausaga na sosoʻo ai ma manumalo ai i faʻailoga i le tele o filifiliga.

Faʻamatalaga i fafo, foliga ma ituaiga taʻatele

O lenei 'eseʻese o pelargonium e matua' eseʻese mai isi vaega o lona toto. E pei o le terry Asia buttercup poʻo rosa mumu.

Tasi inflorescence mafai ona fausia e oʻo atu i le 5-30 fugalaʻau. La latou lapoa o le 5-6 cm. O fugalaʻau i totonu o le inflorescence e le ofi vavalalata, o lea e mafai ai ona e mafaufau eseese rosa taʻitasi.

O le tuputupu aʻe o se malosi peduncle e telegese ma le faʻatopetope. Ae o lenei faʻaletonu e totogiina e ala i fugalaʻau umi, lea e tumau mo 2 vaiaso.

O se puʻupuʻu laʻitiiti ma lelei ona lala. Tusa lava pe leai ni laupepa, e lanumeamata lanumeamata i le lanu, faigata i le tago. O le tumutumu o le lau ipu i se arc o se loloto lanumeamata lanu. Afai e te tuʻuina le fugalaʻau i se nofoaga susulu, ona avea lea o laʻau lauolaola ma se numera tele o peduncles.

Tusitusiga! E mafai ona e faʻatau se au i le tau e 150 rubles, ma se fugalaʻau ua maeʻa saunia mo le 650 rubles pe sili atu.

Kalolina

O lenei fugalaʻugalaila faia sili ona maaleale lilac-papaʻe mafiafia fugalaʻau lua. Lea e lanu lanumeamata lanumeamata ma lautele. E oʻo atu i le 3-5 buds ua fausia i luga o le tasi peduncle. Fuga umi ma lauolaola.

Madeleine

O le ituaiga e iloga ile lelei o le togavao ma ola umi. E lautetele laulaau, ae laʻititi lona fua. O lo latou lanu e lanumeamata lanumeamata. O le fugalaʻau e ona lea i le terry zonal subspecies o pelargonium. O le lanu o fugalaʻau e paʻepaʻe ma sina lanu mumu lanu mumu lea e fai i le la.

Rosita

O le laʻau e faʻailoaina e pupula piniki faʻalua fugalaʻau. E lanumeamata ona lau. 5-6 buds ua fausia i luga o le tasi peduncle. I le taimi o fugalaʻau, lea e 2 vaiaso le umi, e susulu ma lauolaola fugalaʻau.

Se ata

Feiloaʻi i le PAK Viva Rosita i le ata:


Tulafono taulaʻi


O le tuʻuina atu o galuega e le faigata tele:

  1. Amata ona toto mai ia Novema i le ogatotonu o le tautotogo. O le mea moni a tupu aʻe fatu, o le umi o itula o le ao e faasolosolo lava ona faʻateleina.
  2. Mo le totoina, saunia le palapala faʻavasega. Ina ia faia lenei mea, tuʻufaʻatasi laumei, peat, oneone i le 2: 1: 1 faʻatusatusa.
  3. Faʻatumu atigipusa i le faʻaiuga faʻavae. Toto fatu i le mamao o le 5 cm mai le tasi ma le isi.
  4. Faamafa i le eleele, ae le o totonu o se mafiafia vaega. Fafasi i le vai tu i le vevela o le potu.
  5. Ufiufi le atigipusa i le palasitika ma faʻatali mo muamua laʻau, tatala le ata i aso uma.

Moli ma le nofoaga

Ma e ui o le tele o ituaiga o pelargonium e fiafia tele i nofoaga susulu, o Viva e leaga ona uiga agaʻi i le la matala, o le vevela ma le vevela o le lalolagi. E sili atu le totoina i luga o se faʻamalama faʻasaga i sautesisifo poʻo sasaʻe. Afai e mafai, i le amataga o aso mafanafana, ave le fugalaʻau i le auala.

Eleele manaʻoga

Pelargonium Viva e le o manaʻomia le eleele, ae mo le tele o fugalaau ma le atoa atinae, o se feololo-mamafa eleele ma le le mautonu tali atu e manaomia.

Faʻafefea ona tausi faalelei?

Viva e le o mautinoa ile tulaga o tausiga, ae e iai numera o manaʻoga:

  • Faasusu. E le masani ona faʻasusu le pelargonium. Tau lava ia mautinoa o aʻa e le mago. Ina ia toto se fugalaʻau, faʻaaoga koneteina ma pu i le pito i lalo. O le faʻasusu e faʻatino saʻo i lalo o le pito i lalo, ona mafai ai lea e aʻa latou te ave le susu e manaʻomia mo le laʻau. Aua le faʻaogaina se faʻasusu i fafo ma faʻasusu, aua e afaina ai le faʻamaoni o lau ma le fugalaʻau.
  • Vevela tulaga. Mo le tuputupu ae atoatoa ma le mafanafana o le totoina o laʻau, oe manaʻomia e totoina i totonu o se potu ma le vevela o le 20-25 tikeri Celsius. Afai e mafai, ave le laʻau i fafo i le auala, e tatau ona e faia lenei.
  • Malu o le ea. O le galueaina ma le manuia o le pelargonium e le faʻatagaina ai le tele o le susu. E tatau ona 65%. Faʻasasaʻo le potu i taimi uma e aloese ai mai le atinaʻeina o tulaga le lelei.
  • Faʻamamaina le palapala. O nei gaioiga e manaʻomia pe a tupu Viva pelargonium. Ona ofi atu ai lea o le okesene i totonu o le palapala, ma o le a mafai ona alu ese le vai e aunoa ma le goto i le aʻa.
  • Fetilaisa. I le tautotogo ma le taumafanafana, i le taimi o toaga fugalaʻau o le laʻau, faʻaopopo tuʻufaʻatasiga faʻapitoa o le nitrogen, potassium ma le phosphorus i le palapala. O ia gaioiga e tatau ona faia 2 taimi i le masina. Fertilizers mafai ona faʻatau i faleoloa faʻapitoa.
  • Tausiga o le taumalulu. E leai se eseʻesega mai le masani masani. Sii le koneteina ma le fugalaʻau i se nofoaga paolo, lea o le vevela pulega o le a 15 tikeri Celsius. Faasusuina le laʻau 2 taimi ile masina. E le fautuaina e fai le fafagaina, ua lava e fafaga pelargonium tasi i le tautoulu.

    Taua! Afai e te le tuʻuina i lalo le vevela o mea i le taumalulu, oe mafai ona faʻaauau le tausiga o le laʻau, pei o le taumafanafana. I taimi puʻupuʻu o le ao, tausi moli faʻaopoopo i matauila.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

I le tulaga o le soliga o agrotechnical tulafono, faʻamaʻi tulaʻi mai:

  1. Puccinia fungus. E mafai ona iloaina e le lanu mumu uiga i luga o laulaʻau o le laʻau. Ina ua maeʻa, na latou paʻuʻu i lalo, ma mago le laau. Mo togafitiga, fungicides e faʻaaogaina.
  2. Blackleg Lenei o se siama siama, i le i ai o le lea o le amataga amata ona liu uliuli i le faʻavae. Afai e te le amataina togafitiga ma fungicides i le taimi, ona faʻapogisaina o le a salalau solo i le fugalaʻau.
  3. Efuefu efuefu. O lenei maʻi mafai ona iloaina e ala i le i ai o stains ma maʻa i luga o le atoa laau. Tele o taimi e faʻatupuina i potu le vevela. Mo togafitiga ma le puipuia, e tatau ona fausiaina lava avanoa mo fugalaʻau taʻitasi mo sili lelei ea o le ea ma faʻateleina le vevela.
  4. Nematode. O lenei parasite fasioti le aʻa faiga, mafua ai le laau mate. O le fugalaʻau aʻafia e tatau ona tiaʻi ese, ona e leai se togafiti mo le faʻamaʻi.
  5. Fula fulafula o laulaʻau. Lenei faʻamaʻi ua faʻaalia i le tulaga o teʻa sagging luga o laulaʻau. Tupu i le maualalo malamalama ma maualuga sūsū. Ina ia aveʻese le faʻamaʻi, suia le eleele pe faʻamamago le alavai i totonu o ulo e aveʻese le susu.

Pelargonium Viva mafai foi ona aʻafia i faʻamaʻi:

  • aphid;
  • anufe;
  • whitefly;
  • aneti.

E faʻafetauia nei siama, o loʻo avanoa nei vailaʻau:

  • Malafoni.
  • Aspirin
  • Monterey
  • Avefeau

Fanafanau foliga


O le toe gaosiga gaioiga faia i ala tipi.
Sauni tipi e mafai ona faʻatau i le vasega pepe poʻo le maketi fugalaʻau. A toto, e le mafai ona faʻatumu le fugalaʻau, a leai o le a mate. O le toe gaosia e ala i tipi e faia ia Fepuari-Mati po o Aukuso-Setema.

Pelargonium Viva o se teuteuga aganuʻu e oʻo lava i se tamaititi e mafai ona tausia. O lenei fugalaʻau e fuga matua ma matagofie i luga o le poletito ma luga o faʻamalama. Ma ina ia mafai ona faʻalauteleina lenei fugalaʻau mo le sili atu vaitaimi, o le galuega a taʻitasi grower o le fausiaina atoa-tupuola tulaga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: В гостях у ЭльФ (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com