Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea fuchsia tausiga i le fale? Vaega o totoina ma totoina

Pin
Send
Share
Send

E seasea tumau se teu fugalaʻau i le vaʻaia o se fugalaʻau matagofie e pei o le fuchsia. O se fugalaʻau e aulelei tele tele ma fafo. E faʻatosina mai le tilotilo a tagata pasi ane ma faʻafiafia le fafine talimalo ma lona fugalaʻau.

O le totoina ma le tausiga o lenei laʻau i le fale o le a le mafua ai ni faʻapitoa faigata ma faigata e oʻo lava i tagata fou, ma o le a le tasi le tausaga faʻamalieina ma ona susulu ma eseese fugalaʻau.

I le tusitusiga o le a matou taʻuina atu ai ia te oe i auiliiliga e uiga i le tausiga o nei totonu fugalaʻau. O le a matou vaʻai atu foi i uiga eseʻese o lo latou toe gaosia.

Faʻafefea ona popole?

A o tupu le fuchsia i le fale, e tatau ona e mulimuli i ni tulafono ma fausia ni tulaga lelei e maua ai e le laau le umi o le olaga, faʻamalieina i le uumi ma lauolaola fugalaʻau.

E faʻapefea la ona e tausia lenei fugalaʻau ia fuga?

Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i mea faigata ma nuances o le tupu aʻe o le fuchsia ma tausi i le fale i lenei tusitusiga.

Filifiliga ulo

O le a le tele e tatau ona i ai le ulo? Aua le totoina fuchsia i totonu o se ulo tele i le taimi nei. Na te le taliaina le le manaʻomia avanoa, ae na te le taliaina faʻaputuputuga. A tupu mai se tamaʻi fana, filifili se tamaʻi koneteina, le tele o se palasitika ipu. A o tupu le fugalaʻau ma tuputupu aʻe lona aʻa sosolo, e tatau ona toe toto i totonu o se ulo sosolo.

FAʻAMATALAGA! Mo le totoina o fuchsias, o ipu palasitika ma ni pu faʻafe tele e sili ona lelei. O le ipu omea o le a galue, ae o le a latou manaʻomia tele faʻasusu soo, ona o le vai i totonu o latou faʻamamaina le gata mai le eleele luga, ae faʻapea foi i totonu o puipui.

Eleele tuufaatasiga ma vaevaega

O se taua taua pe a filifilia se eleele mo le totoina o le fuchsia o le mafai ona faʻatagaina le ea e oʻo atu i ona aʻa, e tatau ona matua tatalaina. O le a le ituaiga laueleele na te fiafia i ai? Mo le fuchsia, sina laʻititi oona, ma le maualuga o le pH e le sili atu i le 6.0, o eleele uma ua uma ona saunia e talafeagai. E tatau ona pei o totonu o laʻau tot contain ma aofia ai peat, lefulefu, oneone, E mafai foi ona e saunia se faʻafefiloi eleele e oe lava, e tatau ona e mataʻituina vaega nei:

  • palapala lauusiusi, peat, oneone (3: 2: 1);
  • fanua faʻamago, faapalaga, humus (2: 1: 1).

Ina ia le pala le aʻa o le laʻau, e taua tele le faʻaaogaina o alavai, e mautinoa ai le leai o se vai faʻamama. Mo lenei, maʻa feololo-tele, faʻalauteleina le 'ele poʻo le piliki malepe ono talafeagai.

Malu o le ea

I totonu o le potu o le a tupu ai le fuchsia, e tatau ona e setiina le maualuga o le susu i le tulaga o le 40-60%. I le vaitaimi o le ola ola, o le laʻau o le a manaʻomia faʻaopopo susu. E mafai ona maua lea mea ile faʻasusu o lau ile fagu paʻu faʻalua ile aso - ile taeao male afiafi. I le taimi lava e tasi, faʻalogo i le mea moni o le fugalaʻau e le o faʻaalia i le susulu tuusaʻo o le la, lea e mafai ona oʻo atu ai i le mu.

O le a le mea e fai i se fugalaʻau i le tautoulu ma le taumalulu (faitau iinei pe faʻapefea ona faʻasaoina le fuchsia i le potu i lalo ma i se fale mautotogi i le taumalulu, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe mafai ona tipi se togavao mo le taumalulu ma faʻafefea ona faʻatinoina le faʻagasologa)? E mautinoa e le manaʻomia le faʻasusu, ae ina ia faʻatumauina le susū lelei ole ea, e mafai ona e faʻaaogaina se koneteina faʻapipiʻi vai i autafa o le ulo.

Moli ma le nofoaga

O le faʻasaʻoina o le fuchsia pot o potu ia e tu i le itu i sautesisifo poʻo le itu i sasaʻe. O le tuʻuina o le laʻau i totonu o le fale i le itu i saute, e aoga le faʻapipiʻi o le ulo i luga o le windowsill, ae i luga o le laulau poʻo le fata i autafa o le faʻamalama, ma puipuia ai mai le susulu o le la. O le tuʻuina o le fuchsia i tafatafa o le faʻamalama i le itu i matu, e tatau ona e sauniuni mo le laʻau e fuga mai vaivai ma sosolo malosi atili. O ata i le fuchsia e mafai ona taitai atu ai i le paʻu o ona laulaʻau ma mata.

Taua! I le vaitaimi o le faʻatupuina, fuga ma fuga o fualaʻau, leai se mea tatau ona toe faʻatulaga le ulo ma se togavao, o lenei mea e mafai ona taitai atu ai i le paʻu o fugalaʻau uma ma fua.

Fuchsia o se malamalama-alofa fugalaʻau, ae fiafia i lemu malie faʻasalalau malamalama. E faʻatagaina le susulu o le la ma le la e aunoa ma ni faʻaiʻuga, ae tatau ona puipuia mai le vevela o le ao i le la e ala i le ufiufi o le ulo poʻo le faʻamalama o le faʻamalama.

Vevela pulega

Fuchsia o se sili ona faigata laau faatatau i le ea vevela. I le vaitaimi o le ola ola ma fuga, o le laau fiafia i le mafanafana, i le taumafanafana ma le tautotogo le optimum mafanafana vevela o le a 18-25 tikeri, ae e taua tele o le vevela e le sili atu 30 tikeri, a le o lea e mafai ona taitai atu ai i le malaia o laʻau ma toʻulu o laʻau ma fugalaʻau.

I le taumalulu, fuchsia alu i totonu o se le moe tulaga, i lenei vaitaimi, o se mafanafana mafanafana o le a 10-12 tikeri. I totonu o se fale mautotogi, o se ulo ma se laʻau e mafai ona tuʻuina i luga o le insulated loggia, lea e le pa'ū ai le vevela i lalo o le 3 tikeri.

Faasusu

Faasaʻo ma taimi faʻasūsū o le autu tulaga mo tuputupu aʻe fuchsia. O le aofaʻi o le susu e manaʻomia ma le tele o taimi e faʻasusu ai faʻamoemoe i le vaitau ma le setete o le laʻau.

I le tau malulu, pe a malolo le fuchsia, e tatau ona faʻasusu ia sili atu i le 2-3 taimi i le masina, pe a fai o se nofoaga malulu. Afai o le fugalaʻau faʻamoe i le vevela o le potu, ona tatau lea ona faʻateleina le aofaʻi o le faʻasusu i le 3-4 taimi i le masina. I le amataga o le tautotogo ma oʻo i le tautoulu, pe a pasi le fuchsia i le tuputupu aʻe o le vaitau, e manaʻomia le tuʻuina mai o le tele o le faʻasusu masani, aʻo le aloese mai le toʻa o le vai e latalata i aʻa, lea e ono iʻu ai i lo latou pala ma toto ai le oti.

O laʻau fugalaʻau e sili ona manaʻomia le vai. A faʻainuina fuchsia, e aoga le faʻaaogaina o le vai vela mafanafana, aunoa ma le iai o ni vailaʻau oona o le chlorine.

O lenei ua e iloa faʻapefea ona faʻasao le fuchsia. E lava naʻo le fatuina o tulaga talafeagai mo ia.

Fertilizers

Matou te taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona fafaga fuchsia mo tele fugalaʻau.

Ina ia ausia se lauolaola lauolaola ma matagofie, i le taimi o le tuputupu ae vaitau, fuchsia tatau ona masani ona sapalaiina ma fetilaisa.
O a elemeni tatau ai le fafagaina aofia ai:

  • E manaʻomia e laʻau talavou ni fetilaisa e mauoa i le nitrogen, e faʻateleina ai le ola vave ma se lanu lanumeamata susulu.
  • O se matua matua tatau ona faʻapala faʻatasi ma fetilaisa o loʻo i ai le potasiasi ma le phosphore, e maua ai le lauolaola, tele fugalaʻau.

E fetaui lelei mo fuchsia ma faʻalaʻau toto, ae e tatau lava ona fesuiaʻi ma fetilaisa o minerale. Ia mautinoa ia faʻasusu le eleele tanoa ao le i fafagaina. Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le faʻamaluluina i le taʻi 2 vaiaso. A leai, o le tele o faʻamaluluina e mafai ona oʻo atu ai i le tupu tele o laulaʻau, ae o fugalaʻau i ona luga o le a avea ma seāseā.

Taua! I le taumalulu, a le moe le laʻau, e tatau ona taofi le faʻaogaina o fetilaisa.

E le mafai ona e faʻaaogaina ofu i luga mo fuchsias nei:

  • Laʻau mamai.
  • Laʻau tipi talavou, e leʻi maeʻa fausiaina le aʻa.

Se ata

I le ata e mafai ona e vaʻaia foliga o le fuchsia.



A tupu se fugalaʻau i le togalaau

Tausiga mo le fuchsia e ono eseese teisi, fuafua i le mea e te filifili e toto ai: i le fale i se ulo po o se togalaau, fafo. Fausiaina o se toʻafilemu lelei le siʻosiʻomaga e tutusa lava le taua ma le totoina o se poteti fale.

O se taua taua pe a tupu le fuchsia i le togalaau o le filifiliga o le totoina o le fanua. E le pei o le fausiaina o le fale, e le mafai ona faʻaliliu pe toe faʻafou se fugalaʻau i le togalaʻau. O le mea lea, e tatau ona e filifilia i le taimi nei ia tulimanu toʻafilemu ma malamalama lelei o le togalaʻau, ma le lava o le susū, faʻamalumalu mai le susulu o le la.

Na matou talanoa auiliili e uiga i le totoina o le fuchsia i le togalaau ma le tausia mulimuli ane o le fugalaʻau i lenei tusitusiga.

Tuputupu ae

Ina ia mafai ona mautinoa le laʻau i se umi matagofie olaga, e tatau ai e le gata ia faʻaavanoaina ma le tausiga lelei, ae ia faʻatinoina foi ona faʻatinoina taua auala i le tausaga atoa.

Toe gaosia

Fuchsia toe gaosia i auala e tolu:

  • Fatu. O le mea masani, o lenei metotia e talafeagai mo tagata faʻafailele, aua e fai lava si faigata. O lona tulaga autu o le faʻaleagaina pollination o le tina laʻau.
  • E ala i tipi (faʻalauteleina e ala i tipi)... E manaʻomia le tuueseeseina o tipi talavou 10-20 cm le umi mai le laʻau, aveʻese laʻau laʻau lalo, ona tuʻu lea o tipi i le vai ma ufiufi i se fagu poʻo se ato. A maeʻa ona aliali mai o aʻa, tusa o le 5-10 aso, e mafai ona totoina i le eleele ua saunia.
  • Tuua. O se laulaʻau ma le vae e sau mai le laʻau, ua tuʻu i le eleele, e tatau ona masani ona faʻasusu i le vai. A maeʻa le 1-1.5 masina, o le a aliali mai laʻau i le nofoaga na tipiina, ma maeʻa ai ona mafai lea ona e taofia le toe sasaʻaina.

Mo auiliiliga i le auala sili e toto ai se fugalaʻau - e ala i fatu poʻo tipiina, faitau lenei tusitusiga.

Faʻaliliuga

O le totoina o le fuchsia e aofia ai le totoina i tausaga taʻitasi o le laʻau i totonu o se fagu lapoʻa, lea e mautinoa ai lona atinaʻeina atili ma maua ai fualaʻau mo le toe gaosia.

Faʻafefea ona fauina saʻo? O le laʻau e totoina i totonu o se ulo fou faʻaaogaina le auala fesiitaʻi. Faʻaeteete lava, faʻaeteete aua neʻi faʻaleagaina le aʻa.

Ia mautinoa ia faʻaopopo se eleele fou i tafatafa o le ulo ma faʻasūsū tele. Tuʻu le fuchsia faʻasusu luga o le malamalama faʻamalama e aunoa ma le susulu o le la.

Mo auiliiliga pe faʻafefea ona tipi fuchsia, faitau a matou mea.

Faamai

Fuchsia e i ai lona malosi malosi puipuiga i eseese faʻamaʻi ma faʻamaʻi osofaʻiga. Afai e le mulimulitaʻia tulaga tuputupu aʻe, e maʻi le fuchsia:

  • Paʻu paʻu. O mafuaʻaga o le le lava o le malamalama, faʻasusu, poʻo le ova o le mago ea.
  • Fugalaʻau paʻu. E tupu i le faʻasusu faʻasusu, faʻapea foʻi ma le mea e tuʻu ai le ulo i le itu la.
  • Lanu samasama ma lanu enaena i luga o laʻau. O iʻuga na o le eleele suavai i le tau malulu. Afai e te manaʻo e iloa pe faʻafefea ona tausi fuchsia i le taumalulu, manatua: e le taliaina le lolovaia
  • Vaitau puupuu tau. Eseese mea taua e mafai ona aʻafia ai: leai se malamalama, fetilaisa, susu, potu mafanafana tele.

O le Fuchsia o se fugalaʻau e le faʻamatalaina tele mo le galueaina o le fale, ae o nisi mea taua e le tatau ona le amanaʻia pe a faʻatupuina. E ala i le fausiaina o tulaga lelei mo le vevela, faʻasusu, faʻamalamalamaina, faʻamaluluina mo lenei matagofie, e leai se masalosalo o le fuchsia o le a avea ma se mitamitaga mo tagata e ana, ma o le a faʻafetai ia te oe ma le ola lauusiusi ma susulu fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sher Nirala Himmatwala. शर नरल. Main Tota Main Tota. Kalu Madari Aya. Aloo Kachaloo Bete (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com