Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Orchid i le fale: o fea e sili ai le tuʻu i ai?

Pin
Send
Share
Send

O orchids o ni fugalaʻau mananaia. E tutusa lava lo latou taua. Oe manaʻomia le iloa e le gata i le auala e tausia ai le mauaina matagofie laʻau, ae faʻapea foi le nofoaga e tuʻu ai le fugalaʻau i le fale.

I se tasi nofoaga o le orchid o le a lagona sili ma fuga, ma i le isi o le a magumagu ma e ono oti foi. O le mafuaʻaga lena e tatau ai ona malamalama ma malamalama i le mea e sili ai le fuafuaina o lenei fugalaʻau mo nofo tumau. O le a tatou talanoaina nei mea uma i le tusitusiga o loʻo i lalo.

O le a le filifiliga e filifili ai le nofoaga?

Ole mea taua ile filifiliga ole 'upega tafaʻilagi ole usitaʻia o tuutuuga ole taofia.

E manaʻomia e le fugalaʻau le tele o moli... Ae aua le tuʻuina i luga o faʻamalama, le mea e susulu mai ai le la mai le taeao e oʻo i le afiafi, aua mo se orchid o sea mea e faʻaleagaina. Malamalama faʻasolosolo poʻo le paolo faʻasolosolo la susulu o le a sili ona lelei.

O le itu i sasaʻe poʻo le itu i sisifo o le fale e lelei tele. Afai e leai se filifiliga ma o le laʻau e tatau ona nofo i le itu i matu, ona tatau lea ona e vaʻaia moli faʻasolosolo, lea e totogi ai e le laʻau le leai o se malamalama.

MANATUNATUGA: Tulaga mo eseʻese ituaiga mafai eseese. O le mea e tatau ona tu ai le malamalama-alofa Wanda ma o le a lelei i totonu o le fale, Phalaenopsis e tatau ona vevela.

E tatau foi ona amanaʻia le vevela o le ea i tafatafa o le fugalaʻau.... E eseese mo eseesega taʻitasi, ae i le averesi e manaʻomia le tausia e uiga ile 25-30 tikeri ile taumafanafana ma 20-25 tikeri ile taumalulu. E taua foʻi le manatuaina o le 'eseʻesega i le va o le ao ma le po o pulega o le vevela e le tatau ona sili atu i le 5 tikeri.

E aoga tele le susū o le ea mo se oketi. E tatau ona le itiiti ifo ma le 60%, ae le sili atu foi i le 90% amataga. Afai o lenei tulaga e le mafai ona tausia i totonu o fale, ona tatau lea ona toe faʻafouina. Mo se faʻataʻitaʻiga, tuu faʻalautele le kelei i totonu o se patch i lalo o le totoina ma faʻatumu i le vai.

Tulafono Faʻavaʻa o Vaʻaiga i Vaitau

Faʻatasi ai ma tulafono masani o mataupu, e i ai foi vaitau taimi. O le orchid ei ai le vaitaimi o le taumalulu ma le tuputupu aʻe o le tau, o lea la o tuutuuga mo nei vaitau e eseese:

  1. Vaitau o le taumalulu... I lenei taimi, o le malamalama avanoa ua matua faʻaititia, lea le lelei aʻafia ai le fugalaʻau. Ina ia mafai ona fuga mai le orchid i le taumalulu, e manaʻomia nisi moli. I lenei tulaga, moli fluorescent e talafeagai. E taua le manatuaina o le mamao i le va o le laʻau ma le lamepa e tatau ona i totonu o le 20-30 cm.

    Afai e leai ni togitogi i luga o le faʻamalama, ona faʻamalulu lelei lea o le mea totino iina, a leai e sili atu le toe faʻafou i se nofoaga mafanafana e aloese ai mai le aisa.

    O le nofoaga o masini faʻavevela e amanaʻia foʻi. I tafatafa o se radiator poʻo se ea faʻamafanafana, o le ea e mago tele mo lenei fugalaʻau, o lea e tatau ai ona faʻaopoopo faʻasusuina le ea pe afai o le ulo ma le laʻau o loʻo i luga o faʻamalama i luga atu o le radiator. O le paluina o le a fesoasoani faʻamaluluina le ea. E tatau ona manatuaina o le vai e le tatau ona pa'ū luga o laulaʻau, a leai e mafai ona latou pala - e tatau ona faʻasusu le ea i tafatafa o le oketi. Faitau atili e uiga i le tausiga o se orchid i le tautoulu ma le taumalulu i le fale iinei.

  2. Tautotogo taumafanafana... I le vaitaimi lea, e manaʻomia e le laʻau le faʻasaʻoina ina ia le mu ai le orchid i ave o le la. E le gata i lea, i le taumalulu fanua, oe manaʻomia e faʻaopopo le susulu o le moli faʻasolosolo malie ina ia fugalaʻau fugalaʻau. I lenei taimi o le tausaga, o le fugalaʻau o le a lagona sili i luga o le glazed poletito, ae faʻapea foi ma le amanaʻia o tulaga o le sologa lelei moli.

    O Orchids e faʻavaivaia e latalata i le faʻamafanafanaina o mea ma faʻafaigofie ai ona faʻaleagaina (pest spider mites, scale insects, ma isi). O le mea lea, e sili atu le aua le tuʻuina se fugalaʻau i ni nofoaga.

Matamata i se vitio e uiga i le saʻo nofoaga o orchids i le taumalulu ma le taumafanafana:

O fea le nofoaga sili e tuʻu ai se laʻau i totonu o le fale?

Pe a filifilia le sili ona lelei nofoaga mo se laʻau foaʻi, e tatau ona amanaʻia le eseese ma nuances o le aano o se faʻapitoa fugalaʻau. O faʻamatalaga e uiga i lenei mea e mafai ona maua mai le tagata faʻatau atu, pe faitau tala talafeagai i le fale. O loʻo iai pea ni vaega e lagona ai le toʻafilemu o le tele o ituaiga orchid.

Potumoe

Talu ai nei, ua avea ma foliga masani le tuʻuina o ulo ma se fugalaʻau i le potumoe.... Latou te vaʻaia matagofie i luga o laulau i tafatafa o moega. O se mea e manaʻomia muamua i lenei tulaga o le malamalama. Afai e leai ni moli i autafa o le moega i autafa o laulau i tafatafa o le moega, e sili loa le lafoa o lenei taumafaiga ae filifili se nofoaga e mafai ona maua ai e le orchid le aofaʻi manaʻomia o le malamalama.

Afai e avanoa, oe mafai ona tuʻu se fugalaʻau luga o se ottoman poʻo se moega i tafatafa o le moega latalata i le tioata. Faatasi ai ma le sao moli faapipiiina, o le laau o le a lagona le mafanafana, ma o le tuufaatasiga o le a foliga sili ona manaia ma matagofie.

Mafai ona ou teuina i le umukuka ma o fea tonu?

A faʻapipiʻi i le umukuka, o le nofoaga o le ogaumu e tatau ona amanaʻia ina ia le faʻaalia ai le orchid i le faʻaleagaina o aʻafiaga vevela. Afai e tatalaina mai faʻamalama le taimi, ona tatau lea ona tuʻu ese le fugalaʻau mai le faʻamalama. O le filifiliga pito sili ona lelei e sili ai le totoina o se oketi atonu o se laulau 'ai poʻo se laulau e latalata i le faʻamalama.

E mafai ona ou tuʻu luga o le pusaaisa? E mafai ona faʻaaogaina le pusaaisa a Orchid i le taumafanafana... O iina, o le fugalaʻau o le a puipuia mai le susulu o le la, ae e aoga le siakiina o le substrate mo le susu i taimi uma. Ae i le taumalulu atonu e pogisa tele iina, o lea e sili ai le filifilia o se avanoa mama.

I totonu o le faletaele

O lenei fugalaʻau e fiafia i le susū, o lea o le i ai o se potu taele lautele ma se puna o le malamalama masani, e mafai ona e tuʻuina foi se oketi iina. O le countertop latalata i le tapu, poʻo se fata i tafatafa o le faletaele lava o le a sili ona lelei filifiliga.

O fea e faʻasa ona tuʻu ai se fugalaʻau?

E fautuaina le aloese mai nofoaga e latalata i le faʻavevela o masini. E faʻapena foi mo lenei laʻau o pupuni pupuni, e masani ona matala ai se faʻamalama, ala faʻafuaseʻi i luma o le faitotoʻa i luma (ona o le auivi). Uma nofoaga e leai se sao lelei i le malamalama o le a le galue mo se orchid, aua e oʻo lava ona aʻa e aʻafia i le photosynthesis.

Taua: Malulu o le ea e tafe mai lalo o le faʻamalama ma faʻaputuputu luga o le windowsill o le a le afaina ai foʻi le laʻau. Afai o le orchid o loʻo i se nofoaga, ona tatau lea ona e puipuia mai le maalili ma le pala e ala i le faʻamamaina o le faʻamalama.

O a faʻafitauli e mafai ona oʻo iai i le nofoaga sese?

Afai e le saʻo le filifiliga o le nofoaga, o le a tuʻuina atu e le laʻau faʻailoga talafeagai - mago, faʻaputuputu i pupuga, tiaʻi fuga, ma isi. I nisi tulaga, e le mafai ona faʻasaoina. O lesi foi mea, o ni nai minute hypothermia o le a lava mo le orchid e oti ai... Ae o le mea masani, o le fugalaʻau e mafai ona sefe e ala i le faia o fua talafeagai i se taimi faʻatulagaina.

Pe a teuina se orchid i le fale, e manaʻomia e le laʻau se tausiga lelei ma talafeagai. I luga o la matou '' upega tafaʻilagi oe o le a maua ai fautuaga mai a matou tagata atamamai pe faʻafefea ona teuteu lelei, fesuiaʻi, vai
faʻapea foi, le sili saʻo e fafaga ai lenei exotic laau.

Faaiuga

E ui lava o le orchid ua manatu o se capricious laau, e matua le manaʻomia sili atu tausiga ma le totoa nai lo isi fugalaʻau. O le tele o taimi e taʻua o le fussy aua o tuʻutuʻuga mo le tausiaina o ituaiga o aiga e ese mai i le tau o loʻo fafagaina ai latou. Ae, e ui lava i mea uma, o lenei fugalaʻau tatau ai le taimi ma taumafaiga faʻaalu i ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: AL J Ana Leai Lou ALOFA (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com