Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona faʻaaoga se poloka DIY mo se orchid? Vaega o le totoina o se laʻau

Pin
Send
Share
Send

O Orchids o ni fualaʻau tetele ma e tele le avanoa i totonu o se fale mautotogi, ma talu ai e le faʻatapulaʻaina tagata e fiafia i le oketi i le faʻatauina o se fugalaʻau ma mauaina le tele o latou, o le avanoa i faʻamalama sills ma kapoti ua amata ona faʻaitiitia. O i tonu e omai ai poloka tautau orchid e laveaʻi, lea e sefe ai tele avanoa ma e sili atu masani nai lo ulo.

Matou te taʻuina atu ia te oe pe faʻafefea ona fai se masini faapena ma ou oe lima i lenei tusitusiga. Ma matamata i se vitio aoga i luga o le autu.

O le a lea

O le poloka o se fasi paʻu, popo poʻo se tamaʻi tafega masani, e faʻapipiʻi ai se orchid ma faʻatautau mai le faʻalo, puipui, ma isi. O se lelei filifiliga i le masani lava ulo ma ipu.

Eseesega mai isi metotia

Aua foi o le tele o orchids o epiphytes, o lona uiga, latou te ola i luga o laʻau, poloka o filifiliga sili ona lelei, lea o le a lagona ai e le laʻau le latalata latalata i ona tulaga masani. Faʻatusatusa i le masani ai totoina metotia, orchid tuputupu aʻe i luga o le poloka ei ai se tele faʻaopoopo - matagofie aeration.

O le aʻa a le laau e manaʻomia le sao i taimi uma i le ea, o lea e lelei ai le poloka. A i ai aʻa i totonu o se ulo ma o le tausiga o latou e le iloa faitau tusi, e i ai le maualuga avanoa o le a latou pala mai le sili atu susu, ma o lenei faigofie lava i luga o le poloka.

E le gata i lea, o le orchid o loʻo ola i totonu o se fasi paʻu e mafai ona avea ma meaafale e sili ona matagofie.... Naʻo le lava tautau i luga o le puipui ma le potu o le a avea i luga o se fou ma sili atu foliga foliga ese.

Le taua o le totoina o auala

Mai faʻafefea, o fea ma o le a le mea e totoina ai le fugalaʻau, lona faʻasolosolo olaga, tuputupu ae ma atinaʻe o le a faʻamoemoeina. Ina ia mafai ona filifili le saʻo auala totoina, oe tatau ona amanaʻia le tau o le potu le mea o le a tupu ai le fugalaʻau i le lumanaʻi ma saili uma foliga o le filifilia orchid ina ia iloa ai tulaga e manaʻomia.

Mo le fea ituaiga o lenei filifiliga talafeagai?

Tele orchids o le a fiafia e ola i le poloka... O mea taua o:

  1. Aerrangis.
  2. Oncidium
  3. Cattleya.
  4. Phalaenopsis.
  5. Ascocentrum

Fesoasoani: Faʻafaigofieina totoina ma se fugala mago e le masani ai i le tele o le susu, faʻapea foi ma se fugalaʻau ma laulaʻau laʻau i lalo.

O a mea e talafeagai mo le totoina o lenei fugalaʻau?

Eseese mea e talafeagai mo poloka. O mea e masani ona faʻaaogaina o:

  • paʻu o le paina, koroka oki, pulu;
  • snag;
  • pusi rhizome;
  • niu niu.

O le poloka poloka e tatau ona maopoopo, aunoa ma ni taʻetaʻei ma vaega vaivai... E fautuaina e faʻaaoga mea ma le mafiafia o le 3 senitimita pe sili atu, ina ia anagata ma taofia lelei susu. Oe tatau foi ona filifili se poloka le tele o le orchid lava ia, pe oʻo foi i sina laititi.

Matamata i se vitio e uiga i ituaiga o poloka mo orchids:

Faʻafefea ona toto se laʻau i lenei auala?

O le totoina o se laʻau i ou lava lima e masani ona faigofie ma e le manaʻomia tele se taumafaiga. E faʻapenei ona tupu:

  1. Filifili muamua mea saʻo ma vaʻaia pe faʻafefea ma pe o le a le mea o le a faʻapipiʻi i le lumanaʻi.
  2. Tuʻu le vaega ole limulimu i luga ole poloka (ae mafai ona e faia e aunoa ma ia), tuʻu le orchid i luga ia maua aʻa i luga o le limu ma ufiufi i latou ile isi vaega ole sphagnum.
  3. Faʻamau le laʻau i laina fagota, uaea poʻo isi mea e le pala, gagau ma le mafai manuʻa le fugalaʻau.
  4. Faia! O lenei ua naʻo le tautau o le laʻau i se matagofie, vaʻaia nofoaga ma faʻamemelo i lenei vavega.

Taua: Faʻapipiʻi toto le laau i le poloka ina ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa maaleale.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o se oketi i luga o le poloka:

Faʻafefea ona vaʻaia?

Mo se orchid o loʻo tupu i luga ole poloka, e taua tele le susū, o le mea lea, o le susū i le potu e tusa ma le 80%. O le vevela ma moli e tatau ona tutusa ma mo poteti orchids. Faʻasusu ma faʻasusu le laʻau o le a tatau ona sili atu tele nai lo le masani ai. O le mea masani, e taʻi lua aso, ae e seasea tupu, faʻamoemoe i le ituaiga o oketi.

Ae e te leʻi faʻasūsū, ia e mautinoa ia mautinoa o aʻa e mamago atoa, ina ia aua neʻi soʻona faʻagaeetia le laʻau.

Faafitauli ono ma faigata

I le tepa muamua, e faigata tele ona faʻapea e ono tulaʻi mai ni faʻafitauli i poloka, aua o lenei metotia e matua faigofie ma faigofie. Ae le o mea uma e matua faigofie:

  • A e toe totoina se oketi na tupu muamua i totonu o se ulo, e te ono fetaiaʻi ma le faʻafitauli o aʻa e le o fetuʻunaʻia i le tele o le okesene. O isi taimi e le lava le ea fou i fualaʻau faʻapipiina ma, i se faʻaopopoga, ua ova atu i le susu, o lea e le mafai ai ona faʻafetaui o latou aa i ni tulaga fou ma o le a feoti. Ae a mavae sina taimi, o aʻa fou o le a oʻo mai e sui ia latou, lea o le a lagona lelei i poloka.
  • E i ai foi se faʻafitauli i le fausiaina o se tau talafeagai, aua o le ea malulu e taua tele mo le orchid i luga o le poloka. O le mea lea, ae e te leʻi filifilia se fesuiaiga o fugalaʻau, e tatau ona e iloilo totoʻa lenei manatu.
  • Faigata e ono i ai i le filifilia o se nofoaga o le a tautau ai le orchid i le lumanaʻi. E le tatau ona galo ia tatou e faʻaopoopo i le susū, e manaʻomia e le laau se vevela masani ma se moli talafeagai.

O le mea sili ona taua pe a faʻatau se orchid e le o le a le poloka o le a tautau i luga poʻo le a le lanu o le ulo o le ai ai. O le mea sili ona taua o le tuʻuina atu i le fugalaʻau ma le faʻaeteete ma tulaga e manaʻomia.ina ia mafai ai ona ia faʻamafanafanaina tupu, atiaʻe ma faʻafiafia le mata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Hilo Orchid Show Helps Puna Lava Relief July 14, 2018 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com