Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lauiloa ituaiga o masani ma undersized koleria, faapea foi ma tulafono mo le tausiga o latou

Pin
Send
Share
Send

Coleria e ona le Genserians, i taimi ua tuanaʻi na faʻaigoaina o Tydea.

O le lauʻeleʻele o le laʻau o loʻo i le laueleele maualuluga o saute o Amerika tutotonu.

O le Swiss Michel Kohler, o se naturalist, faʻaigoa ia lava igoa tutusa i le sefuluiva seneturi.

Talu mai lena taimi, o le susulu ma le ofoofogia Tropicana ua ulufale ma le mautinoa i fale ma togalaau o se teuteu teuteu.

Ituaiga


O le aʻa o le coleria foliga mai o se matauila ma una, ma o fugalaʻau e pei o logo,
o petals o ia e togitogi i sasa ma sasa. O laulaʻau i luga e ufitia tele i le fluff. O le lanu o logo, o le tele o laʻau, o le lanu o le pito, ma isi mea uma - o eseʻesega ia i ituaiga o lanu, e faʻavasegaina ma filifilia e igoa faapitoa.

E toeititi atoa le limasefulu ituaiga o laʻau pe ova atu foi, ma i se tau lelei e mafai ona fuga mai toeititi atoa le tausaga atoa. Laʻau totō fuga i le tasi fuga, ao tagata matutua fua lua i le lima fugalaʻau.

O fugalaʻau taʻitasi fugalaʻau ma le logo-faʻapipiʻi, faʻaopoopoina aulelei ma le masani ai i se susulu ma tulaga ese laʻau. Mai i ituaiga eseese o lanu lanu, e tusa ma le sefulu ituaiga eseese ua ola i le fale. Nei e masani lava o hybrid fomu, sili atu limafoai i fugalaau ma eseese o lanu. O le lanu lanu o loʻo fai ma sui o mumu, moli, amu ma burgundy tone ma o latou lanu eseese, tuʻufaʻatasiga.

Fuga-fugalaʻau pe tele-fugalaʻau

O lenei ituaiga e maua i le Colombian tropics ma i le Costa Rican expanses. Tupu e sili atu ma le afa mita le maualuga, ua fuga mai i afi, mumu ma moli moli, faʻamalosia lelei e lauulu uumi-foliga laulaʻau, lea i luga o le laueleele e matua pogisa lanumeamata i le lanu, ma mumu mai totonu. Fugalaau e feololo i latou i le lapopoa, 2-2.5 taʻi tasi.

Digitaliflora

O vaomatua Colombian o le nofoaga o lenei ituaiga. Uma ona lau ma ona laulaʻau e ufiufiina i se mafiafia faʻatapulaʻaina i le tulaga o le anoanoaʻi o paʻepaʻe manifinifi manifinifi. O laulaʻau lava latou, ma sina laʻititi o le laʻau, e lapoʻa, lanceolate, oʻo atu i le lua sefulu sefulu senitimita le umi, ma oʻo atu i le 12 cm le lautele. O petioles, e pipii ai laulaʻau i le pogai, e pupuu.

Kohleria digitaliflora fuga ma lima fugalaʻau, o loʻo tu i luga o axillary inflorescences... O le tubule i le faʻaputuga paʻu e paʻepaʻe, ma lona liʻo piniki i le pito i luga, pe a ma le tolu senitimita le umi. Fugalaʻau e lapoʻa, e paʻepaʻe le leo. Mai totonu, o le pharynx e lanu lanumeamata ma lanu i le lanu viole, i foliga o togitogi-fasi. O le sili ona olaola fugalaʻau tupu i le faaiuga o le taumafanafana ma le muamua lona tolu o le tautoulu. I le avea ai ma se tele ituaiga, foxglove lanu e le o taʻua, talu ai o le malosi o luga o lala e faʻafaigataina lenei faʻaaogaina o le laʻau.

Lindeniana pe lalo

Nofoaga - o laufanua laufanua o Ecuador. O laʻei e laʻei i se pito paʻepaʻe, o laulaʻau lanceolate e oʻo atu i le fitu senitimita le umi, ma oʻo atu i le lua senitimita i le lautele. Pogisa, mafiafia laulaʻau lanumeamata ua valiina luga luga ma malamalama lanumeamata ma silvery-paʻepaʻe faʻasolo o uaua, ma mai totonu e lanu ma se moli piniki lanu. O le maualuga o le togavao o le a le sili atu ma le tasi vaetolu o le mita.

Peduncles 'aapa atu i le ono senitimita ma matala i le tasi poʻo le tele sinuses o loʻo aliali mai ai fuga. E laiti fugalaʻau, o logo e tusa ma le senimita le umi. O le paipa e teuteuina i le paepae pito ma le samasama i totonu.

O le pharynx e paʻepaʻe i le lanu ma lanu enaena, ma o loʻo i ai ni fasi paʻu i luga o lafu gaugau. O le tumutumuga o fuga e tupu i le afa muamua o le tautoulu ma oʻo i le ogatotonu. O se foliga iloga o se sili ona matagofie ma iloga manogi.,

Amabilis, e manaia o ia

O le atu mauga o Colombia o le natura nofoaga o le undersized Coleria. E tupu olaola i le maualuga o le 800 mita i luga atu o le sami. Laʻau lanumeamata ma lanumumu, o loʻo laʻei i se paʻepaʻe, e oʻo atu i le luasefulu senitimita i lalo o tulaga masani, ma i tulaga sili ona lelei latou te ono tupu aʻe ai i le onosefulu senitimita.

O le petioles e 2.5 cm, i luga o latou o loʻo faʻapipiʻi ovoid lau, faʻatulaga faʻafetagai, toeititi fitu i le sefulu senitimita le umi ma tolu i le lautele. E vali i latou i luga i se lanumeamata lanumeamata lanumeamata poʻo se siliva lanumeamata lanu ma lanu enaena-mumu, o totonu o le lau e mama pe a faʻatusatusa i le leo o le laualuga.

O fugalaʻau ituaiga-Axillary e ufiufiina i se fluff laulelei i fafo, o le faagaau i le corolla e piniki. O le pharynx e paʻepaʻe, i luga o lala o loʻo i ai taimi masani o lanu viole, cherry-carmine poʻo raspberry specks. Fugofie colliery fuga mo le toeititi atoa le tausaga.

Hirsuta pe lauulu

Nofoaga faʻanatura - Amerika Tutotonu. O se togavao ola lauusiusi, ma ona ovoid, laulaau laʻau lau e ufiufi i le mumu mumu i totonu ma faʻatafatafa i le tuaoi.

O laulaʻau o loʻo i ai se lanu apamemea, ma o fugalaʻau o ni afi keramini i fafo ma samasama-la ma mumu mumu i totonu. O petals o loʻo faʻamatalaina mai i se fasi samasama i autafa. O uluaʻi lanu faia lenei ituaiga o lanu polokalame aemaise lava lauiloa mo teuteuga.

Eriantha pe fluffy

E ola i Mekisiko. O le togavao e ola e tusa ma le 45 senitimita, o lona lanumeamata lanumeamata poʻo le emerald laʻau e laeiina i se mafiafia velvety fluff e mumu mumu i le tuaoi. E fuga mai Coleria i logo tetele, valivali i mumu ma lanu moli, e omia i papaʻe, piniki poʻo le samasama samasama ma fasi.

Bogotensis poʻo Bogotan

O le eleele papa o le vaomatua o Amerika i Matu o le fale o le Bogotan Coleria. Silvery-lanumeamata pe ma se enaena lanu samasama, o laulaʻau, oʻo atu i le 7.5 senitimita le umi ma oʻo atu i le 3.5 cm le lautele, e pei o fatu i foliga, ma i ai se maatapata faʻataʻamilomilo i le pito. E manaia tele o le pubescence tamoʻe i alatoto. O le laualuga o laulaʻau e sili atu le pogisa nai lo totonu. O le maualuga o le togavao e oʻo i le onosefulu senitimita. O tui e faʻatu i luga, e aunoa ma lala.

I le masina o Iulai, e fuga mai i mumu-samasama-la laʻau ma fuga o le foliga matagofie ma fuga seia oo i le ogatotonu o le tautoulu. Peduncles e fai si umi, i le pito, o le corolla o loʻo lilofia foi i le velvet villi. I le ogatotonu o le taumafanafana, o le Bogotá koleriya e maua ai axillary fugalaʻau, 2.5 cm le tele, lea e tupu toʻatasi pe i paga.

O le paipa, moli-mumu i le pito i lalo, ma sina lanu mumu mumu i le umi, ua ufiufi i mafiafia fluffy alava i fafo. Mai totonu, e lamolemole ma samasama, ma mumu ulaula ma specks. O le vaitaimi o fugalaau e muta i le amataga o le tautoulu.

O le eseʻesega lava o laʻau laʻau, e faʻatatau i le maualuga o le togavao.

Faʻamatalaga ma ata o ituaiga

O ituaiga filifilia o koleria o loʻo fai ma sui o le tele o ituaiga. O latou na fafagaina e ala i koluse felavasaʻi ma e le faʻamaoni i mea tau fale... I le faʻavae, o le totoina o ituaiga eseese o tropical tropical beauties-collieries i le fale e le eseese, o ituaiga o collieries e le manaʻomia se auala faʻapitoa.

Moli uila

Coleria Flashdance na fanafanau i le 2001 e se faifaatoaga mai Suetena - Susanne Hvegholm.

O petala piniki lanu mumu ma lanu samasama e lanu mumu ma lanu samasama-fuchsia-lanu-lanu. O se moli pupula mumu e alu i le pito o le fugalaʻau. O laulaʻau e lanu meamata.

Jester

O le ituaiga na faʻaolaola i le 1982 e P. Worley. Fausia e ala i le kolosiina o lua colerias Amabilis ituaiga Bogotensis ma Eriantha /

I luga o le saʻo, malosi laʻau ma pogisa, mafiafia lanumeamata lau, tuua i se apamemea leo, lapopoʻa papaʻe logo e fuga i lalo ma mumu pogisa i le umi o le paipa... I luga o lala, o papaʻe e papaʻe i totonu o le mafiafia o le pasī o piniki-mumu ilaila. Paʻu piniki uliuli faʻamalieina le lanu lanu. O le pupula sili pupula o loʻo faʻamamafaina e le mea moni e faʻapea, o le specks merge into stripes-strokes, tuʻufaʻatasia spontaneity ma geometricity i lanu.

O laulaau e faʻasolosolo malie agaʻi i lalo, o ona pito ma lona pito faʻasolosolo. O le togavao lava ia e laʻititi, ae e fuga tele lava.

Karl Lindberg

Coleria Karl Lindbergh o se tasi o ituaiga sili ona pogisa lanu. O tubes lavender e matua pogisa lava, e pei o le veloveta, e paolo i ua papaʻe ma papaʻe e faʻapaʻe papaʻe i luga o vae, e faʻasau i le burgundy-crimson spray, mafiafia agai i le pito i lalo i se laina faʻasolosolo faʻataʻamilomiloina le paipa.

Masiofo manumalo

Kolleria Queen Victoria o se teu fugalaʻau maaleale ma fugalaʻau lapoʻa ma laʻei piniki. O le leo piniki e faamamafaina e le ua paʻepaʻe, o paʻu papaʻe ma togitogi togitogi togitogi ma lanu piniki. E faʻasolo i lalo laulaʻau, i se lanumeamata lanumeamata.

Ryder mumu

Tele, pogisa lanumumu mumu-foliga tubes ma se paʻepaʻe ua ma petals. Malamalama pupula ma togitogi o le pogisa cherry ma pogisa mumu fugalaʻie foliga matagofie. Lea e faʻasolosolo malosi i lalo, o le lanu o le lanumeamata lanumeamata lanumeamata.

Roundelay

O logo moli lanumumu ma mumu ma le laumei paʻepaʻe-paʻepaʻe ma paʻu papaʻe i luga o lala o le tino e masani ona tumu i laufanua lanu piniki-fuchsia o ituaiga eseese ma faʻavasega e lanu meamata lanumeamata. O le laau e puupuu ma susulu.

Kapeta Persian SRG

Fausia i le 2013 e le faifaatoʻaga S. Saliba. Kapeta Persian o lona uiga kapeta Peresia. Coleria e 'oa tele i le lanu ma velovete pei o aga i luga o aga.

Tetele, velvety fugalaʻau o se faigofie foliga, mumu-mumu faʻamau ma se sesega samasama samasama. O lala o le la-samasama o petals ua teuteuina i le tele o penina-lanu pinisi ma e faʻalanuina i le mumu mumu o le mafiafia piniki piniki pasī. E foliga mai e feʻilafi nofoaga o le faʻalo samasama, aemaise lava le susulu mai i susulu malamalama o le la.

Laʻau faʻafuaseʻi i laʻau lanumeamata lanumumu ma se tuaoi mumu faʻamalieina le maoaʻe fatuga. E fuga tele, ma o le togavao lava ia e puʻupuʻu, atiina ae i le tulaga o se lush pulou.

Susulu

Fugalaʻau samasama lapoʻa, ma mumu tipi ma sasa faʻasusulu mai i foliga o ave mai le gorlyshka. Lava lanumeamata, lauulu nifo. O le laʻau e laʻititi, faʻaputuputu, o le lanu e matua tele lava.

Tulafono masani o le tausiga

Malamalama ma le nofoaga

O le laʻau e puʻe ata, ae o le susulu o le la i le vevela o le taumafanafana e mafai ona afaina ai. O le a sili ona sili ona lelei e tuʻu se ulo ma se laʻau latalata i sasaʻe poʻo sisifo faʻamalama i le taumafanafana, ma i le taumalulu - latalata i le itu i saute.

  • Afai e le mafai ona toe faʻatulaga le ulo mai le itu i saute i le taumafanafana, ona faʻapipiʻi ai lea ma se pupuni e manaʻomia.
  • Afai e le mafai i masina o le taumalulu ona tuʻu se lanu i tafatafa o le itu i saute o le faʻamalama, ona tatau loa lea ona fausia se isi malamalama e faʻaaoga ai le filo-matauila poʻo le moli malamalama.
  • Ona o le le lava o le malamalama, o le lanu polokalame o le a foliga mai o le a le lanu, ma le sili atu o le vevela susulu o le a mago ma liu samasama.

Vevela

Coleria e leai se uiga o se ili o le vevela. I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela o le + 20-25 ° C e sili atu, ma i le taumalulu, lima pe ono tikeri lalo, ola i le 12, ae o lenei ua uma faitioga mo lona manuia. E mafai e Coleria ona tatalia le vevela, ae naʻo sina taimi puʻupuʻu, ma ile vevela i lalo ifo ole seti e faigofie ai lava ona oti.

O le mea sili ona leaga mo lenei laʻau o faʻataʻitaʻiga ma suiga o le vevela. Mo lenei mafuaʻaga, e le taliaina le tuʻuina o vali i tafatafa o le vaitau o le taumalulu taimi i le ea. I vaitau mafanafana, e fiafia o ia e alu i fafo, o lea e mafai ai ona e auina saogalemu atu o ia i le poletito pe tuʻu o ia i le togalaau.

Taua! I le vevela o le sili atu nai lo + 25 ° C, o le fuga fafagu ma o se tupu olaola tupu e le mafai e aa ona gafatia le galuega o le fafagaina atoatoa o laʻau. O lona iʻuga, ua avea le koleria ma lanky ma clumsy, faʻalavelave i le fugalaʻau. Sili atu taliaina i lenei vaitaimi o le vevela o le + 20 ° C.

Sūsū

Alofa i se siʻosiʻomaga susu, sili atu nai lo le 60%, ae fai lava si ola i se matutu tau. Peitaʻi, e le tatau ona e faʻatupuina le tulaga i le faʻatulagaina o le tanoa vai i tafatafa o le masini faʻamama

E fautuaina le faʻatulagaina o isi punaoa o le susu i le koleria, tuʻu faʻamaʻa poʻo le faʻalauteleina o le kelei i le tanoa ma le vai ma tuʻu faʻamaʻa pe faʻalauteleina le kelei i totonu o se apa loloto, faʻasusu pea latou i le vai. O le a sili ona lelei pe a tuʻu se moisturizer-evaporator i ona autafa.

E mafai foi ona e faʻasaua le vaega o loʻo siʻomia ai le fugalaʻau, ae le o le fugalaʻau. O le mea moni o laʻau laʻau faʻamutaina vai mataua, ma o lea, pe a faʻamago, avea papaʻe papaʻe faʻaleagaina ai le vaʻaiga. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o loʻo faʻaaogaina le vai vaivai ma le mea e sili ona lelei faʻasusu. Faʻaopopoina le faʻamamaina e taua tele i le taumafanafana, ma i tulaga o le fale mautotogi ei ai se matua matutu tau, ona o le uiga eseʻese o le faʻamafanafanaina, ona i le taumalulu.

Faasusu

O le susu e manaʻomia i taimi uma ma tele, ae le ova. O le faʻailo mo le faʻainuina o le mago mai le pito i luga o le lalolagi. O le maeʻa maeʻa o le eleele palu faʻafefiloi i totonu o se ulo e le taliaina, faʻapea foi ma le le lava o le vai i totonu o se ulo, o nei mafuaʻaga e ono faʻaosoina ai le oti o koleria. O alavai e manaʻomia e faʻalu ai le tele o vai. Lelei tele mo le faʻasusu i totonu o se loloto fata - mai le pito i lalo.

I le taumalulu, o le faʻataʻitaʻiga mo le faʻasūsūina o le eleele e afa. I le averesi, i le taumafanafana ma le tautotogo, e faʻasusuina i latou i le fa aso, ma i le tautoulu i aso 7-12 uma, ma i le taumalulu vaitau taʻitasi tolu i le fa vaiaso.

Fertilizers

E le fiafia le laʻau i le tele o le fafagaina. O fofo o minerale e fafagaina i koleria mai le ogatotonu o le tautotogo i le amataga o le tautoulu, tasi i le lua vaiaso. Faʻaaoga fetilaisa lautele o minerale mo laʻau fugalaʻau i le fale, naʻo le tali e faʻalua ona vaivai peʻa fautuaina ile faʻatonuga. O le faʻateleina pasene o le phosphorus i le tuʻufaʻatasiga e talia. Fertilizers e le faʻaaogaina i le taimi o le malologa vaitaimi.

Vaitaimi faigata

A maeʻa maeʻa fugalaʻau uma, amata ona latou saunia koleriya mo malologa malulu. Fugala matutu, ua aveʻese lala mamago, ua matua tipi ese e tipi ese.

Taua! E tatau ona e malamalama e le moe o ia i lenei vaitaimi, ae paʻu i se tulaga o le faifai lemu lemu i gaioiga uma o le olaga. O le mea lea, e tatau ona e tuʻuina le laʻau i se nofoaga malulu ma faʻaititia le vai.

E i ai ni ituaiga e mafai ona faʻaopopoina i le malamalama ma o le a faʻaauau pea ona fuga, ae o le tele o le Colerias manaʻomia malologa.

Faʻaola

O se ituaiga malamalama o le eleele, teisi acid, hygroscopic ma le tatalaina, o le a faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, palapala mo saintpaulias. O le pito i lalo o le ulo o loʻo laina laina ma le lua senimita vaega o alavai mai le faʻalauteleina o le 'eleʻele poʻo le piliki mumu mumu.

Eleele fefiloi fua mo koleriya:

  1. peat, oneone, lau lau eleele 1: 1: 4;
  2. oneone, peat, eleele turf, laupepa 1: 2: 1: 1;
  3. peat, humus, laufanua palapala, oneone 1: 1: 2: 1.

Teuteuina

E sili le fai teu i le tautotogo, i le vaitaimi o le faʻagaina o le atinaʻeina o le togavao. Ia faʻateleina fugalaʻau tele ma fausia saʻo fana olaola.

Mo ituaiga ampel

Pipi laʻititi ia motugaafa, faʻasaʻoina le tosoina, ma faʻaosooso le faiga o lala o laʻau.

Mo masani

I le tausaga lona lua o le olaga, amata masani ona teuteuina lala i le afa poʻo le lona tolu. Lenei o le a setiina le tulaga faʻatupulaia tuputupu auala.

Faʻaliliuga

Gaosia i le tautotogo e toefaʻafouina le togavao e teu ai ona teuteuga uiga, taʻitasi lua i le tolu tausaga. O le felaʻuaʻiga auala e sili ona lelei. O le ulo e ave laititi atu nai lo le ipu tuai, e sili atu le lautele lautele loloto papaʻu.

Toe gaosia

Koleriya e fafagaina e ala i le vaevaeina o aʻa ma tipi mai le pito i luga o laulaau, po o fatu. O le sili ona aoga ma faigofie auala i le tulaga o koleriya o le vaeluaina e aʻa.

  • O le vaevaega e faia i le taimi o le tuiina gaioiga. O aʻa o le rhizome type e vaeluaina ina ia tasi le moe moe i luga o vaega taʻitasi, o se fasi aʻa e tuʻu faʻasolosolo, fuga luga. O le susū ma le mafanafana o le a fagua ai o ia ma o le a ia aumaia le ola fou, fausiaina o se tutoatasi laʻau. O aʻa e le tatau ona tanuina sili atu ma le lua pe tolu senimita; e matua faʻaeteete lava le faʻasūsūina. O le vaʻaia o laulaʻau mai le vaevaega o lona uiga na sologa lelei mea uma. O le vaevaega e faia ae le i amataina le tuputupu ae faʻagaoioia, i le muamua masina o le tautotogo.
  • O fatu e totogo i totonu o koneteina i luga o le substrate, masani ia Fepuari. E le sausauina i latou ile eleele, ae e ufiufi ile tioata ile pito i luga, ile + 22-24 tikeri, faʻasusu ma faʻasusu i taimi uma le eleele. Ina ua tuanaʻi le 10-12 aso, ona amata loa lea o ni seti o laulaʻau, ma ina ua oʻo mai le ulugaliʻi o le toʻatolu, ona nonofo lea o fatu i totonu o ulo eseese.O le metotia fatu e seasea faʻaaogaina, talu ai o le tapulaʻa o le tina laʻau e seasea faʻasaʻo tuʻuina atu i senes. E i ai foi faigata ma fugalaʻau - e umi atu le taimi e faʻatali ai nai lo le tulaga o tipi.
  • Mo le faapipiiina, o vaega e masani ona faʻaogaina e toʻesea mai i luga aʻo tipiina. Lelei tele mo le fausiaina o tipi ma sili atu ma le tasi nodule. O loʻo mauaʻa i latou ile oneone oneone, e aunoa ma se suavai. Ina ua mavae ni nai vaiaso, o le tipi maua latou lava aʻa aʻa ma ua latou totoina i ipu, ma mai iina, pe a uma ona latou tupu malosi, i eseese ulo.

E mafai ona e faitau atili e uiga ile tausiga o koleriya ii.

Lauiloa tufuga ma faʻasologa

Natura

E faʻamama e le au suesue o meaola i taimi uma ituaiga o koleria. O le tele suʻetusi na faia i le 1992. Ma i le 2005, lua ituaiga o Capanea na siitia i colerias. Na siitia Karl Linden's Coleria i le vaega tutoatasi a le Gloxinell. I le faaiuga o le seneturi lona 20, na maua ai se ituaiga uiga ese o epiphytic tuputupu ae koleria ma fulufulu fulufulu ulu o le paipa.

Faʻapitoa hybrids numera tusa o le sefulu, i tulaga masani lenei o se masani masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, e maua Trinidad mai le kolosiina o tubular ma lauulu colerias.

E ala i taumafaiga a matai filifilia, e ova atu i le selau ituaiga eseese na fausia ma laʻau taʻitasi ma lapopoʻa fugalaʻau eseese, lanu fou ma foliga, laulaʻau ma lanu eseese ma se fesuiaiga foliga. O le tele o fugalaʻau o ituaiga filifilia e masani lava ona maualuga atu, o le mausa e sili atu ona puʻupuʻu, ma o le fugalaʻau e tupu lemu, e taofia ai ana teuteuina meatotino umi.

Tagata

  • O le aufaifaatoʻaga Amerika o Patrick Worley, John Bogtan, Robinsons Ma ma Ralph na fausiaina le faʻasologa a le Bristol, ae o Brandon Erickson na fauina le vaega a le Bud.
  • Kanata James Yang - Peridot`s faʻasologa.
  • Taiwanese Vivien Liu, Rick Hang o le ituaiga series, o e na valaʻauina o latou igoa saʻo. Alfredo Lin na fausiaina le Designer series.
  • Na fanaua e tagata Suetena Gunilla Svensson ma Ivona Fors se faasologa o kolisi e tutusa igoa.
  • O le Romanian Breeder Serge Saliba, le Czech Miloslav Malinovski na ia faia foi le ituaiga ituaiga tutusa.

E ala i gaioiga soʻofaʻatasi a le tagata ma le natura, o le tamaoaiga o ituaiga ma lanu o lenei pupula fugalaʻau ma fugalaʻau ua faʻateleina.

Tusitusiga! O se foliga manaia o le lanu lanu o le suia lea o le lanu lanu o le fugalaʻau a tatalaina le fuga, e sili atu amata ona taʻalo ma susulu ma le fesoasoani a le poto faʻatasi fesoʻotaʻiga a le aufaifaatoaga.

Faaiuga

O se laʻau mai Colombia o le a teuteuina soʻo se fale, e maua ai le atemosifia i se sili atu ona lelei o le fauina o mea ma faʻavavevave. O se vaega o le teropika i a matou latitu o se mea ofoofogia tele, e seasea lava ona manatua e se tasi mai nuu mamao na asiasi mai ai le koleria matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Sitla ma (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com