Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Uma e uiga i lanu lanu cacti: ata o samasama vali ma au, foliga o le tausiga ma toe gaosia

Pin
Send
Share
Send

O cacti lanu e moni lava o laʻau mananaia e mafai e tagata ona paʻu i ai le alofa i le taimi muamua e vaʻai ai.

Susulu ma le eseʻesega o lanu eseese e oʻo lava i le sili ona mautu totonu. O fafie o fugalaʻau o le a faʻatumau ai se siʻosiʻomaga malie i totonu o le fale ma faʻafiafiaina ai lē e ana ma le matagofie silisili. Faitau atili e uiga i foliga vaaia o le tausiga, toe gaosia ma ono mafai ai iniseti i la matou tusitusiga.

E i ai ni suamalie?

E ui lava i le foliga mai faafoliga, E iai lava cacti lanu i le natura, ae e toʻatele lava. O le mafuaʻaga o latou lanu o suiga o gafa, e fai lava si faigata ona faʻatupu, ae faigofie lava i le fale. I se faʻaopopoga, lanu lanu cacti ua manatu o ni laʻau ma le faʻasolitulafono lanu, o poʻo ma gaioiga ia e aunoa ma le chlorophyll.

Ae paga lea, o ituaiga suamalie manaʻomia le popole popole, ma a latou ituaiga e faigofie ona faitau i le tasi lima. Mo nei mafuaʻaga, e te ono vaʻaia ai lanu lanu i luga o faleʻoloa.

E uiga i le pisia

Ina ua vaʻaia e le cacti vali, o le fesili e le faʻamalosi ona tulaʻi mai: "Aisea ua valiina ai i latou?" O le mea moni o le tele o tagata e le mafai ona talisapaia le natura lalelei o succulents. E seasea fuga o latou, o le lanu meamata lanumeamata lanu masani ona faʻateʻaina tagata fiafia i laʻei vaivai. Tagata faʻatau faʻatau e faʻaaoga lelei lenei mea ma, ina ia mafai ona faʻateleina le manaʻoga mo le cacti, valivali i latou i lanu eseʻese. E le o se mea e ofo ai le faigata ona pasi ane seisi i se aulelei.

O le pisia auala e matua le afaina ai le laʻau. O le mea autu o le faʻaaogaina o se saogalemu vali, ma ona le suamalie o le a le maitauina le faʻaofiina o se fafo vailaʻau. A maeʻa ni nai masina, e aliali mai sina paolo.

Taua! E le manaʻomia e le laau le valivali, o lea e aoga ai le manatuaina e tele tausaga e maua ai se lanu susulu.

Lalo oe mafai ona vaʻai i se faʻamatalaga ma le ata o cacti ma nila vali ma natura lanu nila, au ma fugalaʻau pupula.

Pepa vali

Latou te taumafai e vali le laʻau i lanu oona (acidic). Muamua, o le a sili atu ona tosina mai i ai manatu o le tagata faʻatau, ma le lona lua, o se malosi pigment e masani ona faʻaaluina vave tele ma foliga mai sili atu. Peitaʻi, o mea uma e faʻamoemoe lava i le manaʻo. Lanu samasama, piniki ma lanu viole o le a faʻaopoopoina le agavaivai i le cactus ma ufiufi le "taufaʻafefe" o nila.

Natura na foaʻiina atu le tele o laʻau ma lanumoana, azure, lanumoana ma safaira paolo. Ae paga lea, o le tutusa le mafai ona fai mai e uiga i cacti. E le gata o le au, ae faʻapea foi fugalaʻau o le "uo talatala" e le eseese i le paleta o nei ofoofogia lanu. I lenei tulaga, na filifili le tagata e aveʻese le masani taliaina feagaiga. Tele ma sili atu lanumoana cacti o loʻo aliali mai luga o faleʻoloa fata. E le gata i lea, o lenei lanu, faʻatasi ai ma le pāuli ma le mumu, e mitiia lelei e le laʻau.

Nila

Lanu moli

Tele o taimi, o nila e valiina i lanu le mautonu. O lenei e maua ai le laʻau se faʻanatura aafiaga, e ui lava i le le masani ai valivali o le au. O se tasi o ia mea o moli. O lenei lanu o le a foliga lelei ma:

  • lanu moaga;
  • lanu moaga;
  • lanu viole;
  • kaktus lanu viole.

Igoa o ituaiga ma papaʻe papaʻe

O lenei lanu e faigofie ona taʻua o le natura. E mafua ona e tele ituaiga o succulents ma nila papaʻe.

Chamecereus Sylvester

O le uiga eseʻese o lenei laʻau o lena e i ai ona tamatamailima 'au e vave faʻatele. Laʻititi ae tele fugalaʻau mumu e masani ona aliali mai luga o Hamecerius.

Strauss's Cleistocactus

O se aulelei suamalie ma se manifinifi pou pou ma tele ivi asoaso. Faʻafetai i sinasina lauulu ma spines, Strauss's Cleistocactus foliga siliva.

Faitau e uiga i le ituaiga o ituaiga genus Cleistocactus i lenei mea.

O le toe taʻua e laʻititi

Tamaʻi polo 5 cm le lautele, fuga mai i le amataga o le taumafanafana ma moli ma piniki fugalaʻau.

Oe mafai ona faitau e uiga i le cacti o le ituaiga Rebutia iinei, aoao e uiga i le cacti o le Rebutia ma lanu eseʻese iinei.

Lanu samasama

Tele o taimi, o nila o cactus e valiina i seisi lanu masani - samasama. Ua masani tatou i le vaʻaia o vao talatala i luga o le laʻau, ae o loʻo iai le ituaiga e le masani ai o laʻau e taʻua o Echinocactus Gruzoni (faitau e uiga i le echinocactus i lenei mea).

O se spactical cactus ma se ogālāʻau. I lona pito i luga o le pale auro o fulufulu fulufulu fulufulu mamoe, ma samasama tuasivi flaunt i luga o ivi asoaso. O ona fugalaʻau samasama susulu fugalaʻau fiafia i lo latou matagofie. Ae paga lea, o le "paelo" e seasea fuga, aemaise lava ile fale.

Lanu viole

Afai o se agaifanua le valiina o nila i lanu le mautonu, e le o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina le mafaufau. Pulu e atoatoa - o le lanu o le toafilemu, matagofie. E fetaui lelei ma:

  • lanu samasama;
  • lanu mumu;
  • lanu moaga;
  • lanu paʻepaʻe;
  • lanumeamata lanumeamata.

Faʻateleina

Ae o le a le mea e fai pe a maʻa lanu vave vave le fiafia? E faigofie le tali: e mafai ona e valiina le vao tuitui i lanu uma o le nuanua! Oe o le a maua se fiafia "disco polo", iridescent i uma ituaiga o paolo. O le a ofi fetaui lelei i totonu o soʻo se, e oʻo lava i le potu sili ona pogisa ma o le a maua ai e le aiga se lagona o le faʻamanatuina.

Isi

E le tatau ona e mulimulitaʻi i tulafono e taliaina lautele, aemaise i se tulaga faʻapenei. E tofu tagata ma a latou lava tofo ma manatu. Filifili soʻo se vali e te fiafia iai ma aua le fefe e faʻataʻitaʻi!

O a igoa o suʻega lanu susulu?

O i latou e teteʻe mai ile faʻafoliga mai o loʻo teteʻe mai ile pisia e maua le matagofie o "tama a le la" i fugalaʻau. lea e foliga mai e faʻafiafiaina i lo latou lalelei matagofie.

Lalo o lima o sili ona lauiloa ma sili ona le masani ai cacti.

Gymnocalycium (Gymnocalycium)

Fugalaʻau o lenei cactus aliali mai ile 2-3 tausaga le matua. Laʻititi i le tele, paʻepaʻe, samasama, lanumumu paolo (o nisi taimi o le lanu o le piniki fuchsia). O petals e foliga mai o alofilima, e piʻo, e feololo mai i itu eseese.

Faʻaaliga! Faʻatasi ai ma nei ituaiga o laʻau ituaiga, sukalati ma mumu ma lanu samasama au o loʻo maua.

Echinopsis (Echinopsis)

E manatu o le sili ona masani ai cactus fale. Echinopsis e aʻa lelei i soʻo se tau, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. E manogi fugalaʻau manogi ma lona manogi vaivai manogi. Ona o le fluffy tube, e oʻo atu i le 15 cm le umi (faitau atili e uiga i fluffy cacti i lenei mea).

Rebutia

Rebutia fugalaʻau (~ 4cm i le lautele), pei o le susulu o le la, maofa ma lo latou taugata. Fuga olaola i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana. Lanu mumu, mumu, lalago lanu moana e afua mai i lenei papillary cactus aiga.

Mammillaria (Mammillaria)

O le suamalie Mammillaria mafai ona taʻua o le Masiofo. O ona fugalaʻau eseese (paʻepaʻe, oona piniki, mumu, kulimi), oʻo atu i le 2 i le 5 cm le lautele, avea o se pale faʻataʻamilomilo i le pito i luga o le au. I iʻuga, e faʻailo ia petals, ma fai ai se faʻatumu.

Epiphyllum (Epiphyllum)

O petipele Epiphyllum e tetele, kiona-paʻepaʻe ma fai ai se faʻataʻotoga. Ona o laʻau suamalie ua toʻulu, e ola umi ai fugalaʻau (e oʻo atu i le 40 cm) I le tele o ituaiga Epiphyllum, e le tapunia fugalaʻau i le po.

Faʻaaliga! E le fiafia le cactus ile susulu o le la. Malamalama malamalama, faʻasalalauina e sili.

Tausiga vaʻaiga

E leai ni eseesega taua ile tausiga o cacti vali.

  1. Suavai i aso 8-10 uma (tautotogo ma le taumafanafana). Faʻasusu e faʻaititia i le tautoulu, ma tasi i le masina e lava i le taumalulu.
  2. Cacti lanu, e le pei o isi, e nofouta i le tele o vai. Faʻaitete!
  3. Fautuaina e fafaga le cactus mai lea taimi i lea taimi mai se tali lefulefu-vai (fuafaatatau ~ 1: 3).

Leai se mea e faʻapipiʻi ai cacti lanu i le taimi o le pisia ma mulimuli ane. E ui lava i le mea moni o loʻo totoina e le laʻau meaai valivali, o loʻo i ai lava le lamatiaga o le leiloa o le paolo na faʻatoa aliali mai.

Toe gaosia

Cacti lanu toe gaosia i le auala lava e tasi pei o masani ai - faatasi ai ma le fesoasoani a itu itu ("tamaiti"), lea e tutusa totoina i se paluga o le eleele ma meaai valivali.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  • O le faʻamaʻi sili ona mataʻutia mo lanu lanu o le aʻa nematode. O lenei o se anufe filamentous, lea e toeititi faigata ona vaʻai ma mata le lavalava. E ulu i totonu o aʻa i totonu o le laʻau ma afaina ai sela, miti ese a latou mea i totonu. O le tutupu aʻe i pito o aʻa, o le atinaʻeina o laʻau e telegese, o le tuputupu aʻe o le laʻau e taofi.

    E tasi lava le auala e faʻateʻa ai le faʻamaʻi:

    1. Aveʻese vaega afaina o le aʻa ma se naifi.
    2. Tuʻu aʻa i totonu o se koneteina vai mafanafana mo le 10 minute.
    3. Lulu ia aʻa ua togafitia i malala malala.

      Taua! Aloʻese mai le mauaina o le vai i luga o le aa aʻoaʻo o le suculent.

    4. Tui le cactus i totonu o se paluga paluina lalolagi.
  • Root pala o le isi masani faʻamaʻi mafua mai i le tagata faatamala. E aliali mai ona o le soʻona faʻasusu o le sua.

    O faʻailoga iloga o le faʻamutaina o le tuputupu aʻe, faʻamagoina o le au, le foliga mai o le yellowness i le faʻavae. Afai o faʻailoga o le faʻamaʻi e maitauina i le taimi, ona tatau lea ona totoina le cactus i le eleele matutu. A leai, e tatau ona e:

    1. toe fai sitepu o loʻo i luga (root nematode p. 1-2);
    2. tipi ese itu afaina o le aʻa aʻa;
    3. togafiti ma le carbon activated ma toe toto.

E aliali mai o lanu lanu cacti, e ui lava i o latou lanu e le masani ai, e matua tutusa ma cacti masani: latou te le manaʻomia tele le tausiga, faʻasusu soo ma masani ai le fafagaina. O le papala o lanu susulu, e le masalomia, o le a maua ai le "vao tuitui" originality ma originality. O tagata moni e faʻamaoni i le cacti o le a le tuʻulea lava i le vaʻai atu i lea ituaiga fia iloa!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tautinoga (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com