Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faigofie auala e tutupu aʻa i se orchid pepe

Pin
Send
Share
Send

O le Orchid o se mea manaia tele ma i le taimi nei e le masani ona tupu i la matou eria. O le mea lea, e tau tele tupe, ae le o tagata uma gafatia e faʻatau. E naʻo le tasi le filifiliga - e faʻalauteleina oe le orchid. Ae o lenei e matua faʻafitauli lava ona faia.

O le auala faigofie o le toe gaosia o se tamaititi. Latou te ola na o latou, ae e mafai ona e faia ina ia faʻaali mai le tatupu i le manaʻoga o lo matou manaʻoga. O le mea taua o le fausiaina o tulaga talafeagai. Ae tupu aʻe le pepe i luga o se laʻau, ae e leai ni aʻa i luga mo se taimi umi. Ma a aunoa ma latou, e le mafai ona totoina lala i se isi ulo. I lenei tusitusiga, o le a matou taʻuina atu ai ia te oe le mafuaaga e le tutupu ai aʻa ma faʻafefea ona feagai ma lenei faʻafitauli.

O le a le mafuaʻaga mo le leai o rhizome i le faʻaopoopoga?

O mafuaʻaga taoto i le le lelei tausiga o le orchid tina, uma mea, mai ia te ia le faʻaopoopoga talavou faʻaopoopoga. Seʻi o tatou lisiina i latou:

  • Moli laitiiti. Manatua o le orchid, ma e sili atu ma le tasi e faʻatagaina tamaiti i totonu, manaʻomia le tele o le malamalama. E tatau ona faʻasalalauina, ma o lona umi e le mafai ona i lalo ifo o le sefululua itula i le aso. Atonu e manaʻomia le faʻatau o vaiola e fesoasoani.
  • Faʻaʻeleʻele lelei. O isi taimi e faʻaaogaina ai e fugalaʻau fugalaʻau ni ofu e le talafeagai mo orchids. Atonu o nisi elemene e tele, ae o nisi e le lava. Ma o nisi taimi o le atoaga o le faʻapea o faʻalaʻau e faʻaoga faʻasolo pe seasea foi. O le laʻau e atiaʻe ai le pepe e maua ai le tele o meaʻai, o lona uiga la e tatau ona faʻatumuina pea a latou faʻasao.
  • Le lava le faʻasusu. Afai e laʻititi le vai i le palapala ma le aʻa o le matua laau, e oʻo foʻi i aʻa laʻititi e aliali mai i luga o le mea, e mago vave lava, talu ai e le oʻo atu le susū ia latou.

Iloilo mea ua lisiina ma suia pe a latou le ausia tulaga manaʻomia o le orchid.

Aisea ua avea ai lenei ma faafitauli?

Pei ona matou fai atu, ole orchid ose fugalaʻau faigata lava. O le mea lea, a ia faʻatuina se fana, e avea ma mafuaʻaga mo le fiafia o soʻo se grower. (oe mafai ona iloa e uiga i le mea e masani ona aliaʻe ai pepe orchid iinei, ma mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai mea e tatau ona faia mo le fugalaʻau totogo). Ae o le mea moni e aunoa ma se lelei aʻa aʻa, o le avanoa o le pepe e aʻa ma faʻaauau atinaʻe i totonu o se tuueseese ipu e matua laiti lava.

O le mea lea, e mafai e le fugalaʻau ona leiloa le gaioiga talavou, o lona foliga mai na leva ona faʻatali. Ma le tuʻuina o se pepe atiaʻe i luga o se tagata matua orchid e le o se filifiliga, aua i le aluga o taimi o le a ave uma nutrisi mo ia lava ma faʻaleagaina atoa le laʻau.

E tatau ona ou atiaʻe?

Lenei tatau ona filifili faʻapitoa e le teu fugalaʻau. E tatau ona e mafaufau i le fesili lea pe a ma le fa masina talu ona aliali mai le fana i luga o se tagata matua i oketi peʻa mavae lenei vaitaimi o taimi e tumau pea le pepe e aunoa ma aʻa, e tatau ona e mafaufau e uiga i le fesoasoani i le pepe ma faʻafefea ona faʻaaʻe saʻo.

Oe mafai ona faia se tulaga lamatia ma totoina se fana e aunoa ma le lautele aʻa sisitema, ae i le 80 pasene oe mafai ona mautinoa o lenei o le a le maua ai se iʻuga lelei. O le mea lea, ae le i faʻatinoina le vavae ese mai se laʻau matua, matou te fautuaina pea le vaʻaia lelei o le i ai o aʻa i luga o le fana.

Mo auiliiliga pe faʻafefea ona toto se tipi i luga o le oketi poʻo le faʻafefea ona tausia se pepe, faitau lenei tusitusiga.

O le isi filifiliga e sili atu ona taliaina mo soʻo se tagata toto o le a tutupu aʻa i luga o se pepe ua uma ona valavala, faʻafefea ona faia lea? E tele filifiliga ii. O fea - o le a matou faʻamatalaina i le tusitusiga o loʻo i lalo. Ae i soʻo se tulaga, matou te matua fautuaina le aua le faʻamoemoe o le aʻa aʻa i luga o le tamaititi o le a aliaʻe na o ia.

Ina ia tutupu aʻa i totonu o se tamaʻi orchid shoot, e le manaʻomia e vavaeʻese mai le matua laau. I le amataga, e mafai ona e taumafai e ausia foliga vaaia o rhizome luga o le peduncle. Afai e le aoga lena mea, alu i luma i isi laʻasaga faigata. O le a matou faʻamatalaina uma metotia i sili auiliiliina i lalo o le tusitusiga.

Auala fai

I foam

O le auala muamua e fausia ai le aʻa o le aau i luga o le foam.

  1. Muamua, oe tatau ona vavaeʻese le pepe mai le tina toto. (Aua neʻi galo e tuueseese ma se vaega laiti o le fugalaʻau.)
  2. Ona ave lea o sina fasi Styrofoam ma togi se tamai pu. Faʻaofi le vavaeʻese faʻagasologa i le iʻuga o le liʻo ma faʻasao i soʻo se auala talafeagai mo oe.
  3. Saunia se tamaʻi fagu vai ma tuʻu iai le fulu ma le pepe i totonu o le pu. Ae ia mautinoa o le faʻavae o le faʻaopoopoga e le fesoʻotaʻi ma le vai, ae i le taimi e tasi e le sili atu nai lo le lua i le tolu millimeter luga o le vai. A leai, oe le maua le aʻafiaga o sea faʻavae.
  4. Afai o le iʻuga e le maitauina mo se taimi umi, ona taumafai lea e tuʻu le pepe ina ia naʻo lona paʻi atu i le vai lona faʻavae. Masalo o se pitonuu o le a faʻamalosia le tuputupu aʻe o le aʻa aʻa.

I totonu o le fale greenhouse

O se fana e aunoa ma se rhizome e leai se mea fautuaina e tuu i totonu o se substrate, lea e masani ona faʻaaoga mo le tuiina o se matua matutua. Mo le "pepe", o loʻo manaʻomia lava le faia o tuutuuga latalata i le mea e mafai ai i lona natura, o lona uiga, tropical ma maualuga sūsū.

  1. Ina ia mautinoa nei tulaga, oe manaʻomia le fausiaina o se laititi greenhouse. Ina ia faia lenei mea, oe o le a manaʻomia:
    • tioata palasitika;
    • sina vaega o alavai;
    • limulimu sphagnum;
    • taga palasitika;
    • fagu palasitika.
  2. A maeʻa mea uma matou te manaʻomia o i luma atu o matou, matou te tuʻiina ni pu i le tioata mo le ea faʻasolosolo ma ia ova le vai tafe i totonu o latou.
  3. Matou te tuʻuina se alavai i lalo o le koneteina (e le tatau ona mafiafia tele). Liligi limu i luga. I le vaega pito i luga o le ipu malamalama tatou te faia ai itu lua faʻafeagai. Matou te manaʻomia ia mea ina ia mafai ai ona faʻaloaloa ia lagolago o loʻo i totonu, ia o le pepe lava ia e uʻuina. Ma o le a taofia o ia i le tau o ona lau.
  4. A maeʻa ona mautinoa le scion ua lelei puipuia i lagolago, oe o le a manaʻomia e ufiufiina i se tipi palasitika fagu. Ma tuʻu le greenhouse i totonu o le malamalama-nofoaga e fausia ai se greenhouse aʻafiaga. Aua neʻi galo e tatala le greenhouse mo ni nai minute i aso uma e faʻaola ai le gaioiga.
  5. I lenei tulaga, tasi pe faʻalua i aso fitu uma, e te manaʻomia le faʻasau o le tui, ae fai ia aua neʻi paʻu le vai i luga o le aʻa. O isi taimi uma, ua fautuaina le faʻatau fugalaʻau e tatau ona faʻasusu i le vai ma faʻasusu.

Ina ia aloese mai le faʻaleagaina o le pepe, aua le faʻapipiina le limu i soo se tulaga. E tatau ona taoto i totonu o se vaega malulu ma e mafai foi ona ea.

E masani lava

Lenei mafai ona faia tusa lava pe o le fana e le vavaeʻese mai le tina laʻau. Ina ia faia lenei mea, oe manaʻomia le faia o togafiti nei:

  1. Aumai ni limulimu ma faʻasusu i le vai pe a ma le tolusefulu minute seʻia oʻo ina fulafula atoa.
  2. Faʻatupu se pu o le limu, e te afifiina i se filo ina neʻi paʻu ese peʻa faʻapipiʻi i le pepe.
  3. Faʻapipiʻi se faʻaputuputu o le limulimu ma se filo i le faʻavae o le peduncle, ina ia le paʻu ese, ae i le taimi e tasi, ina neʻi afaina le laʻau i le filo.
  4. O se mamafa talavou laʻau mafai mafai ona faʻapipiʻi i luga o se laʻau-faʻavae ma togafiti, o lenei o le a sefeina le laʻau mai tipping luga.
  5. Afai o le ea i totonu o le fale e matua mago lava, ona avea lea o le fausaga ma le limu e mafai ona afifiina i le pipiʻi ata e fausia ai se aafiaga oona. Ae o le pepe orchid e tatau ona faʻavaivaia i aso uma.
  6. Moss tatau ona faʻasusu i aso uma. E mafai ona e faʻaopopoina le "Kornevin" i le vai (faʻaoga le stimulator i taimi uma i le vai masani) e faʻaosofia ai le faʻavae aʻa.
  7. A oso mai laʻau-aʻa talavou, tatou te totoina se tamaʻi orchid.

I le averesi, i soʻo se metotia faʻaopoopoina, o le gaioiga e tusa ma le tolu masina, ae o nisi taimi e mafai ona oʻo atu i le ono masina. O nei taimi uma o taimi masani o mea masani ia, o mea uma la e mafai ona e faia i lenei taimi ua naʻo le matamata ma faʻatali mo le "vavega" e tupu.

Tausiga

E i ai aʻa e sili ona faigata ona mulimulitaʻia i le taimi o le atinaʻeina o le aʻa faiga i se talavou gaioiga. Ae e manaʻomia lava ona e tausisi i nisi o fautuaga.

Muamua, ia mautinoa ia lava lou malamalama. Lenei vaega o taimi uma i taimi uma mo se teropika laau. Afai e mafai, fafaga le pepe e le gata i le fetilaisa, ae faʻamalosia foi le tuputupu ae.

Matamata ma tali atu i nai suiga laiti i le tulaga o le laʻau i taimi uma. Afai ua amata ona leaga, suia le tulaga taofia. Atonu o le mea e masani ona taliaina o le masani e le talafeagai mo lau orchid.

Aua neʻi galo o le vai e faʻaalu faʻasolosolo, o lea e tatau ai ona e faʻaopopoina i lea taimi ma lea taimi. Ma suia foi le suavai, talu ai e tauau ina leaga, o lea e tatau ai ona e le gata faʻaopopo, ae ia suia atoa foʻi.

Faʻafitauli e ono tutupu

O faigata e ono aliaʻe i le taimi o le gasologa o aʻa tuputupu aʻe i se tamaititi e le tele. O le muamua ma atonu na o le pau le mea lena ono lapataia oe - samasama pe faʻamagoina o le gaioiga lava ia.

I lenei tulaga, aua le tuʻuina mea uma i se avanoa ma mataʻitu pea le tulaga o le pepe. A le faʻaleleia atili, sui tulaga o le taofia. Muamua lava, faʻaopopo le malamalama ma le fafagaina, ma ia maitau foʻi o le fana e lagona lelei pe a siisii ​​le vevela o le ea i totonu o le potu. O le mea lea, o le fale e tatau ona mafanafana i taimi uma.

Ma, na matou taʻuina le mea e taʻu o le pepe oketi ma aisea e manaʻomia ai e le laau lava ia, faʻapea foʻi ma le teu fugalaʻau. Na matou talanoa e faʻafefea ona fesoasoani i le scion e tupu se aʻa mo le faʻagaioiga masani. Matou te faʻamoemoe o le faʻamatalaga saunia i le tusitusiga o le a aoga mo uma se poto masani togalaau ma se amataga.

Matamata i se vitio i le faʻafefea ona tupuʻa aʻa i se orchid pepe:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Приключения пингвинёнка Лоло 1986 (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com