Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga i auala e sefe ma ola aʻa o le phalaenopsis orchid

Pin
Send
Share
Send

Orchid o se sili atu capricious laau. Ona o le le lelei o le tausiga, o lau pele phalaenopsis ono tuʻua atoa aunoa ma aʻa: o le a pala pe mago, ma o le laʻau o le a amata ona mamae ma leiloa lau.

Ma o le a le mea e fai i sea tulaga? Aua le faʻataʻalise e ave le fugalaʻau i le lapisi ma tiaʻi: e mafai lava ona sefe. Faʻafefea ona toefaʻaola phalaenopsis ma ola aʻa mago?

Oe o le a mauaina tali i nei ma isi fesili mai lenei tusitusiga.

O le a le uiga?

Sei o tatou vaai poʻo le a le uiga o le "phalaenopsis aunoa maʻa."

O lenei laʻau e matua faʻamaoni, o lea mo se taimi umi atonu e le tuʻuina atu e iai se mea o loʻo leaga ai. Ae o tulaga le lelei na aliali mai i aʻa: latou te mago, pala ma mamate.

A iai sau masalosaloga e iai se mea o tupu i le phalaenopsis, mo se faʻataʻitaʻiga, e lanu samasama laulaʻau, avea ma se mea poʻo ni mea fou e le ola mo se taimi umi, e sili ona aveʻese mai le ulo ma asiasia pe o faʻaputuputu aʻa.

O aʻa ola e tatau ona lanumeamata, paʻepaʻe pe enaena (ona o le leai o se malamalama), ae i le taimi lava e tasi mautu ma mafiafia i le paʻi. Ae pala aʻa o le a paʻu i lalo o ou tamatamailima. O le a papaʻu, o nisi taimi e paeee. A oomiina, o le a faʻasaʻolotoina le susu mai ia latou, ma i se le amanaiaina tulaga, o le a amata ona tolotolo i lalo o tamatamailima, ma faʻaalia foliga o se filo.

Afai e te vaʻai i se ata faapena, e le mafai ona sefe le aʻa. O le laʻau na faʻavaivaia lava i ni vaega: o le pito i lalo na mate, ma mai le vaega i luga, i le sili, o ni laulaʻau tumau i tafatafa o le tuputupu aʻe. Ole mea lea e taʻu ole "phalaenopsis leai ni aa". Pau a le mea o le tipi ese mea uma ua pala ma mago, ma amata resuscitation.

Aisea ua tupu ai lenei mea?

  1. Lafoaʻi... O le tele o taimi, e mamate aʻa ona o le lolovaʻa. Afai e susu le substrate i taimi uma, ona amata lea ona pala le velamen - le ie e ufiufi aʻa o orchids ma mitiia lelei le susū. Ua faasolosolo lava, o lenei pala ua sosolo atu i aʻa uma. E le gata i lea, o lenei gaioiga mafai ona atiaʻe lemu ma vave.
  2. Le lava le malamalama... Lafoa i le leai o se malamalama. O se tulaga sili atu ona mataʻutia lenei, aua a le lava le malamalama, o le laʻau "paʻu moe" ma toetoe lava taofi e mitiia susu.
  3. Faʻavae e le talafeagai... O nisi taimi latou te taumafai e toto phalaenopsis i eleele masani - i lenei tulaga, o aʻa ua le maua le ea avanoa ma pala.

    O se faʻataʻitaʻiga ma le tuputupu aʻe i totonu o le hydrogel poʻo le sphagnum e mafai foi ona avea ma se mea leaga pe a fai e te le iloa faʻatulagaina faʻasusu.

  4. Aʻa gagau pe a faaliliuina pe felauaiga. Taua: e le mafai ona tipi ese aʻa gagau, o lea e te faʻaititia ai le fugalaʻau avanoa o le ola.
  5. Le lava le susu ma le vevela... O lenei tuʻufaʻatasiga e fasiotia aʻa o le laʻau i le faʻamagoina.
  6. Suavai faigata ma masima - e le lelei aʻafia ai phalaenopsis i le lautele ma le aʻa faʻapitoa.
  7. Faʻamaʻi pipisi... Siama poʻo le faʻamaʻi pipisi.

Tele taimi, phalaenopsis oti e le ona o le le lava o le tausiga, ae ona o le soʻona tausi. Faʻaititia le faʻasusu, aua le aveina le orchid mai lea nofoaga i lea nofoaga e suʻe ai se tulimanu "mafanafana" - ma e te le manaʻomia se faʻamalologa.

O le a le lamatiaga o le fugalaʻau?

Mo le tele o vaega, orchids o epiphytes. O lona uiga o lena O oketi e maua uma a latou mea lelei e le mai le palapala, ae mai le ea ma le vai... O vailaʻau manaʻomia mo le tuputupu aʻe e mitiia i aʻa. Tele o ituaiga (aofia ai phalaenopsis) ma photosynthesis o loʻo faʻatinoina e ala i aʻa, ma o le mafuaʻaga na latou totoina ai i totonu o manino ulo. Ma o se oketi e leai ni aa o le a na ona oti, leai se avanoa e "fafagaina" ma ola.

E mafai ona sefe?

Ioe, e mafai ona sefe le fugalaʻau. Lenei le tasi o mea sese sese tagata fou fai florists faia: e tanu ola se orchid ola a o i ai pea le avanoa o le ola. Tusa lava pe pala atoa aʻa, e mafai lava ona sefe, ma e maualuga le avanoa!

E ese le fesili: resuscitation o phalaenopsis aunoa maʻa o se matua telegese gaioiga... I le avea ai o se tulafono, e alu mai le tele o masina i le tausaga, ma e leai se tasi e avatua ia te oe se 100% mautinoa o le fugalaʻau o le aʻa.

O le mea lea, a o le i faia se faʻaola, e taua le fuaina o mea lelei ma mea leaga. Ae o le taumafai e sefe lau pele orchid e aoga pea.

I luga o nisi fonotaga, e mafai ona faʻatau atu se fugalaʻu ua faʻaleagaina pe a seasea pe fuga matagofie.

Mo nisi, na o le pau lenei o le avanoa e faʻatau ai se faleoloa taugata, ae o isi e manaʻo e tuʻuina atu le avanoa i le oketi.

O le a le mea e te manaʻomia?

Faʻafefea ona toto aʻe orchid? Muamua, mulimuli i faʻalautelega lautele.

  1. Ave i fafo ma fufulu le orchid mai le substrate... Afai o pala o aʻa, e tatau ona e faʻamago mo ni nai itula.
  2. Oti ese uma pala ma matutu... Aua le fefe e tipi "ola", i lenei tulaga e sili atu le soona fai. Afai e i ai lava se fasi ua pisia i le pala, o le a ia alu i luma. Tusa lava pe e te faʻaiʻuina i le tasi tulaga tuputupu ae ma laulaʻau, e le taufaafefe. Motugaafa: A o leʻi teuteuina, faʻamama seleulu i le susunuina pe fufui i le 'ava malosi. Toe fai le faiga pe a maeʻa tipi fou.
  3. Faʻamamaina nofoaga tipi... Ina ia faia lenei, faaaoga malala malala, kanamoni po o lanumeamata susulu. E le manaʻomia sauniuniga o loʻo i ai le 'ava malosi: o le a latou susunuina se laʻau ua vaivai.
  4. Taulima le laʻau ma le tuputupu aʻe tulafono faʻatonutonu: Epin poʻo le Zircon.

Faʻamalologa o le a naʻo le manuia pe a maua e le phalaenopsis le lava malamalama. Afai o le taumalulu i fafo, oe le mafai ona faia e aunoa ma se phytolamp.

Faʻafefea ona aʻa se laʻau?

Phalaenopsis toe faʻafouina e mafai uma i totonu o le greenhouse ma i fafo avanoa... Lea e te fiafia iai? Vaʻai i le tulaga o le laʻau. Afai e toeititi leai ni aʻa o totoe, naʻo se fale vevela. Afai e i ai ni nai aʻa poʻo ni pogati tetele, o le turgor o laʻau e masani, ona mafai lea ona e taumafai e aunoa ma le.

I le fale vevela

  1. Sauni pe fai sau oe lava fale oona... E mafai ona faia mai:
    • pusa palasitika;
    • fagu;
    • koneteina;
    • se taga palasitika masani ma le fusi.
  2. Faʻalautele le kelei ua sasaʻaina i totonu o le koneteina, ma sina susu (ae le susu!) sphagnum lumo ua faʻaeʻe i ona luga. E manaʻomia le aveina o lenei ituaiga ituaiga o limu - talu ai ona o lona siama ma faʻamaʻi. Phalaenopsis ua faʻataʻoto i luga o le limu.
  3. Fetuutuunai moli: e tatau ona tele ma faʻataʻapeʻapeina.
  4. Saunia se vevela o le +22 i le +25 ° C... A tuʻuina i lalo, e le tupu tele le aʻa i le laʻau, ae o le a tupu olaola le suia. Ma afai e maualuga le vevela, o le phalaenopsis o le a mumu ma amata ona faʻafefeteʻe le susu, nai lo le mitiia ma tuputupu aʻe.
  5. Faʻalua le fale vevela i le aso... E sili le faia o lea ile afiafi pe ile po. I le taumalulu, 20 minute o le a lava, ae i le taumafanafana e mafai ona e tuua le fale vevela tatala seia oo i le taeao.
  6. Siaki le faʻavae... Vaʻai taimi pogisa mo nofoaga pogisa ma tumu i vai i nofoaga e fesoʻotaʻi ai ma limulimu. Afai e i ai, phalaenopsis tatau ona faʻamamago i fafo o le greenhouse, ona liliu lea i le isi itu.
  7. Fafaga uma 10-20 aso... E sili le ave micronutrient uʻamea chelate.
  8. Matamata i laulaau... Ina ia lagolagoina laulaʻau, e aoga le oloina i latou i le fofo o le meli poʻo le suka (1 sipuni ti i le 1 lita o vai). Fertilizer e faʻaopopo i le vai lava e tasi.

Aunoa ma se fale vevela

E tele na filifiliga.

Fesuiaʻi faʻasusu ma mago

  1. Sauni:
    • o se ipu malamalama lea o le faʻavae o le orchid fetaui saoloto;
    • fofo o le 1 lita. vavae ese vai ma 1 tsp. suka, meli poʻo le kulukose.
  2. Tuʻu le laʻau i totonu o se koneteina ma se mafanafana (24-26 ° C) fofo ina ia faʻatofuina le faʻavae i totonu o le vai ni nai senimita.
  3. Faasusu mo le 4 itula, ona faʻasusu ma mago mo le 20 itula.

E toe fai le faiga seʻia aliali mai le amataga o aʻa.

Fausia "luga"

  1. Faʻasaʻo laulaʻau ma tuʻu i totonu o le fagu tipi faʻatafaʻo i lalo.
  2. Faatumu le koneteina 1/3 atoa i le vai ma faʻaopopo malala malala.
  3. Fana le toega o aʻa poʻo le faʻavae i aso uma i le vai ma se tali o le succinic acid poʻo le vaitamini B.
  4. Faʻaaoga se tuputupu aʻe faʻaosofia faʻamalosi taimi.

O le aoga o lenei metotia o le taofi mau laulaʻau.

I lenei vitio o le a tatou vaʻai ai i le metotia o le totoina o aʻa o phalaenopsis "luga".

I totonu o le vai

Lenei metotia aofia ai loloto loloto faatofuina o le laau i le tali., lea e tatau ona suia tasi i le vaiaso. O le faʻavae o le tali o vai mafanafana e faʻamamaina; Kornevin, uʻamea chelate, meli poʻo le suka e faʻaaogaina e faʻavave ai.

Ae aunoa ma le faʻamagoina, o le metotia e le faʻatuatuaina: aʻa faʻaalia na o le 10% o laʻau, ae le o latou uma ona fetuʻunaʻi lea i le tuputupu aʻe i se faʻavae masani.

O loʻo matou matamata i se vitio e uiga i le fausiaina o orchid o aʻa i le vai.

Luga o le vai

O le faʻalauteleina o le vai o se auala lelei mo tagata amata.

  1. Saunia se vaʻa mama ma faʻapuna vai malulu.
  2. Tuu le laau i luga aʻe o le vai ina ia le papaʻi iai.
  3. Tuʻu le koneteina i se nofoaga malulu ma faʻamafanafana lelei (ia le itiiti ifo i le 23 ° C).
  4. Taimi faʻasolosolo lau orchid ma le tali o le succinic acid.
  5. Ia mautinoa e leʻo faʻusaʻo uma le vai, faʻapipiʻi i luga.

I totonu o le 2 masina, o aʻa o le a maitauina tupu toe.

I lenei vitio, o le a tatou mafaufau ai i le tuputupu aʻe o orchid aʻa luga luga o le vai.

Faʻamata e mafai ona faʻavave le faiga o le faʻaola?

Uma togafitiga auala e fai si umi. Ia faʻaosofia le vave atinaʻe o le aʻa faiga, faʻaaoga:

  • O se tali o le succinic acid i le fua faatatau o le 4 fualaʻau i le 1 lita. vai - latou te soloia laulaʻau pe palu i totonu o le vai.
  • Vitamini kulimi: tasi ampoule o vitamini B1, B6 ma B12 i le 1 lita. vai Naʻo le vaega lena ole orchid e tuʻu ifo ile tali, mai le mea e tupu aʻe ai aʻa, tuʻu ile po atoa.
  • Fafagaina ile suka, meli - aso uma.
  • Faʻamalulu i le uʻamea chelate - uma 2-3 aso.
  • Fertilizers ma potasium ma phosphorus - tasi i le 20 aso.

Maualuga lavalava manaʻomia fesuiaʻi. Afai e te faʻaogaina uma i le taimi e tasi, o le a oti le phalaenopsis, ma soʻo se tasi lava ituaiga fafagaina e ono le aoga.

O afea e toto ai luga o le eleele?

O le taimi lava e tupu ai aʻa 3-5 mm, phalaenopsis mafai ona totoina i totonu o le faʻavae.... Ae o le ulo tatau ona ave laʻititi, e le sili atu ma le 8 cm, ina ia mafai ai e le laʻau ona mitiia le susu ma faʻamago vave.

Faʻaaoga se atigi peat mo lenei. Ma, i le faʻateleina o aʻa, o le a le manaʻomia le taotoga, na o le ave i se fou container ma faʻaopopo le substrate.

A maeʻa aʻa aulia se umi e tusa ma le 7-8 cm, e tatau ona toe totoina le oketi i totonu o se ulo lapoʻa. Ina ia aua le faataamilo le laau ina ua maeʻa le toe totoina mo le masina, faʻamau i le lagolago.

Tausiga tulitatao

Ma o lenei laʻau ua tupu aʻa ma maua turgor. Ae le tatau ona e malolo: a maeʻa tulaga oona, e tatau ona masani le phalaenopsis i le mago o le ea i totonu. Ina ia faia lenei mea, faʻatulaga se fale vevela fou: ave se taga manino poʻo le pito i lalo o se fagu. Tuʻu i luga o le laʻau mo 5-6 itula i le aso ina ia o le pito i lalo o le greenhouse mai le pito o lau o le 10 cm. A maeʻa ni nai vaiaso o lenei faʻagaioiga, o le orchid o le a fetuʻunaʻi atoatoa.

Afai e te faia mea uma e tusa ai ma faʻatonuga, o le orchid o le a vave amata ona toe faʻaleleia.... Ma e le o toe mamao ona faigata lea ona fai mai le fugalaʻau fugalaʻau laʻau e leʻi leva tele atu na maliu ai lenei phalaenopsis, matua leai ni aʻa!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Phalaenopsis Growspace re-vamp. How to judge a successful repotting. Why Phals lean (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com