Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga ile auala e faasalalau ai le Saina na oso i le fale

Pin
Send
Share
Send

O le Saina ros o se tagata asiasi mai itu laueleele laiti ma teropika o le Lalolagi. I Meleisia, o se faʻailoga o le atunuʻu, ma i totonu o Lusia o se sili ona fiafia i ai togalaʻau ona o lona unpretentiousness. E ola i togalaʻau ma greenhouse, i potu mautotogi ma luga o poletito.

O le fugalaʻau Saina fugalaʻau ua leva na manumalo i le alofa o fugalaʻau mo lona matagofie susulu, tele umi fugalaʻau ma faigofie o le ola. Lenei laufanua lauiloa o se tasi o 250 ituaiga o hibiscus, o se evergreen shrub e mafai ona tupu e oʻo i le ono mita le maualuga!

E faigofie ona faʻasalalau ile fale? O a metotia faʻafofuina e lauiloa?

Filifilia o le auala saʻo

  • Fanau toe fanau
  • Tipiina
  • Gaosia i le faʻaputuga.
  • Vaega o le togavao.

O se talafeagai talafeagai auala e filifilia faʻavae i luga o:

  1. ituaiga laau;
  2. o ona tausaga;
  3. setete;
  4. vaitau

Taimi sili ona lelei mo le faiga

O le laʻau e faʻalauteleina e maua seisi tasi mo teuteuina le windowsill pe a fai:

  • Manaia tele.
  • O se tasi o ona lala ua loloʻu latalata i le eleele, lea e mafai ai ona toe gaosia i faaputuga.
  • Ua tupu olaola e vaelua ai le togavao pe tipi se au.

A filifilia se metotia talafeagai faʻafofoa mo se Saina rosa, latou taulaʻi muamua lava i le vaitau.... I isi tulaga, o le toe gaosia e lafoaʻia seʻia sili atu taimi lelei.

E moni lenei mea i mataupu pe a fai e le tagata faʻaulu, vaʻai i luga o laulaʻau ma maitauina tamaʻi iniseti, o loʻo tipi ese lava le 'au ma taumafai e faʻapipiʻi. O ana taumafaiga o le a le faapaleina i le manuia. Muamua oe manaʻomia le togafitiina, faʻatali seʻia maeʻa maeʻa ona faʻateleina lea.

Faʻafefea ona faʻasalalau se fugalaʻau i le fale?

Faʻatupu le hibiscus, faʻaaoga:

  1. fatu;
  2. faʻasoa se togavao;
  3. faia ni tipi;
  4. toto se tasi o au.

Lalo o laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga mo metotia taʻitasi.

Tipiina

O le tipiina e naʻo le pau lea o le auala e faʻafaileleina ai hibiscus e faʻatagaina ai ona faʻasalalauina i le tausaga atoaE sili atu le tipiina i le tautotogo ma le taumafanafana.

  1. O le tina e toto e faʻasusuina ona teuteuina lea (mo nisi faʻamatalaga i luga o fautuaga, o afea ma faʻafefea ona teu lelei se rosa Saina, vaʻai iinei).
  2. Faʻatasi ma le tipi ese o lala leaga, e tipiina lala - lala ma le lanumeamata malosi malosi ma 2-3 totonu o loʻo iai.
  3. O laulaʻau pito i lalo e vavaeʻeseina i luga e puipuia ai le pala.
  4. Filifili tipi e mauaa i le vai poʻo le eleele.

Faʻaputuga

O le auala a faʻaopopo ai se tasi o faʻavae ua taʻua o le faʻapipiʻiina. E faʻatatau i le rose a Saina. I le taimi o le toe gafa, o le faʻaaogaina e faʻaaogaina:

  • ea;
  • masani;
  • tūsaʻo

O le tele o taimi, e faʻaaogaina e le au toto le tipi masani, aua o lenei metotia e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le faʻaleagaina o matua. Filifili se lala ua sausau ile eleele, ae tuʻu pea le tumutumu. I le mea e ufiufi ai le fana i le eleele, e aliali aʻa.

O le taimi sili ona lelei e faʻasalalau ai hibiscus ile faʻapipiʻiina o le amataga o le tautotogo. O se mea e manaʻomia mo le filifilia o se ata talafeagai: e tatau ona tu i luga aʻe o le laualuga pe papaʻu i totonu. Ae le i faʻasalalauina le laʻau i lenei auala, saunia le eleele. Latou te eliina i le loloto e mafai ai. A uma ona eli, sasaʻa peat ma oneone.

Faalogo! Ina ia faʻalauteleina hibiscus e ala i le faʻapapaina, o le eleele e tatau ona i ai le lelei vai-taofia gafatia, o se alavai vaega ma se ea pulega.

  1. O le fana o le a piʻo e faʻasaʻoloto mai laulaʻau.
  2. Taoto i le pito i lalo o le mataafi eli muamua. Afai e nonoa, ia faʻamau i faʻamau faʻaofuofu, ona sausau lea i le eleele ma faʻasūsū.
  3. Ina ia mafai e tipiina ona mauaʻa aʻa faʻavave, o le faʻasusu e tatau ona masani, ona o le eleele i totonu o le ulo ua mago.
  4. I le amataga o le tautoulu, o le tipi e vavae ese mai le tina laau.
  5. A maeʻa le 2-3 vaiaso, e tipi ese laulaau pito i luga ina ia tupu lelei le aʻa o le laau fou.

Fatu

O le faʻalauteleina o fatu a le Saina rosa e le masani ai ma e le taʻutaʻua auala, aua e le aoga. Faʻasalalau e fatu, fugalaʻau e feagai ma le atoa leiloa o varietal uiga o le laʻau. Faʻafefea ona amio mo i latou o loʻo manaʻo e faʻasalalauina hibiscus i lenei auala ile faaiuga ole taumalulu - ile amataga ole spring?

  1. O fatu e faʻasusu i le vai, lea e faʻamalosia ai le faʻatupuina o le Epin, Humate, Zircon, ma isi. Umi o le faʻasusu o 1-2 aso. I le taimi o le faʻasusu, faʻafefiloi fatu i le fofo 2-3 taimi.
  2. Ina ua uma ona faasusu, latou amata amataina fatu. Ina ia faia lenei mea, ave se ie solo susu i luga o le mea latou te teuina ai i totonu, ona afifi lea i totonu o se taga palasitika.
  3. A maeʻa le 2-3 aso, o le a aliaʻe aʻa i luga o fatu. O loʻo totoina i latou i ni koneteina sa iai muamua ma le eleele (1 tsp o peat, lefulefu, laufanua lauʻeleʻele ma le oneone). O fatu e le tanuina, faʻasusuina ma ufiufi le koneteina i luga o le tioata poʻo se taga palasitika e fausia ai le aʻafiaga o se fale vevela.
  4. A maeʻa le 1-2 vaiaso, ona oso mai lea o le tifaga (ua aveʻese le ipu tioata), e faʻasusu faʻasusu e puipuia ai le pala oʻa.
  5. A maeʻa le 2-3 masina, ona totoina lea o se laʻau laʻititi i totonu o se ulo laititi le lautele.

Mo nisi faʻamatalaga pe faʻafefea ona totoina hibiscus mai fatu i le fale, vaʻai i lenei mea.

E ala i le vaevaeina o le togavao

O lenei metotia e faʻaaoga e faʻalautele ai hibiscus i le tautotogo. - Ou afa o Aperila. O le taimi sili ona lelei seʻia oʻo ina oso mai laʻau laiti mai le sui fuga.

Tusitusiga! I le vaevaega, o le togavao a Saina rosa ua faʻasalalauina, lea o le vaitau talu ai e 2 pe sili atu faʻavae.

A vaeluaina se togavao e te manaʻomia:

  • naifi;
  • secateurs pe ili.

Taulima le lau ma se 'ava malosi faʻavae vailaʻau faʻamamaina vaivaiga ae leʻi faʻaaogaina.

  1. Eli i luga o le togavao. Faamamaina o le rhizome mai le eleele. Leai se aʻa faʻaleagaina;
  2. Tuʻu eseʻese o ogalaau mai le togavao ina ia tofu ma ni aʻa. Faʻaaoga se naifi mo le teteʻa lelei. O isi taimi latou te vavaeʻese 2-3 pupula ile taimi, talu ai e tele le togavao.
  3. Tipiina o vaega faʻasusu o aʻa ma totoina ia ogalaau i totonu o ulo ma le palapala. Ina ia mafai ona latou mauaʻa sili atu, latou sasaa faapalaga po o hamus i totonu ia latou.
  4. O le faʻasusu e tumaʻoti ae feololo.

Afea afai e le mafai e le teu fugalaʻau ona toto le tipi i le eleele, e tatau ona ia faʻasusuina, tuʻu i totonu o se taga palasitika ma tuʻu ese mo le teuina mo 1-2 vaiaso i totonu o se potu e leʻi vevela.

Faʻafefea ona aʻa?

E 2 ala o rooting se toto totoina - i le vai poʻo le palapala.

I le palapala

  1. Ae e te leʻi totoina le hibiscus i totonu o se ulo ma ni eleele lelei, faʻatali seʻi oʻo atu ni aʻa malosi i luga o manuʻa.
  2. Ina ia faia lenei mea, latou totoina i totonu o se ipu, lea e tumu i le 1/3 o le eleele i le eleele (2 itula o lau lauʻeleʻele ma 1 itula o peat ma oneone).
  3. Aʻo leʻi totoina, e tofu uma tipiina ma fufui i le heteroauxin efuefu.
  4. A maeʻa ona toto, ona faʻatumuina lea o le eleele, ma faʻasolosolo solo.

O le hibiscus stalk e maua aʻa mo le 25-30 aso. Faʻavae vave aʻa e faʻamautinoaina e i latou o loʻo faia se tamaʻi-greenhouse po o le greenhouse mai improvised auala. Faatasi ai ma le fesoasoani a se tamai fale vevela, o le maualuga o le susū ma le vevela o loʻo taofia i le itulagi o 22-25⁰⁰.

I totonu o le vai

  1. Ina ia liaʻi le tipiina i le vai, ave se koneteina faia i tioata pogisa.
  2. Mauaina, ae o le vai malulu ua sasaaina i totonu.
  3. 2 laupapa o le faʻagaoioia o le kaponi o loʻo faʻaopopoina i ai, o ni nai mataua o le fetilaisa ua sisina ina ia maua ai e le tipiina le mea tatau talafeagai i le taimi o le faʻavae aʻa.
  4. O le koneteina e tuu i luga o se malamalama-lelei, ae le o le susulu tuusaʻo o le la, windowsill.

Taua! O se laʻau ma 5-7 cm aʻa ma 1-2 laʻau fou e totoina i totonu o se ulo.

Faafitauli ono ma faigata

Ina ua uma ona faʻatoʻa, ua manaʻomia le tausiga o le Rose Saina. E tatau ona faʻasusuina i taimi uma, mataʻituina mo le susū o le ea ma le leai o ni ata. O isi taimi o le le lava o le tausiga lelei e tau atu ai i le faʻamaligiina o laʻau e le laʻau laʻau.

Ina ia le mafai ona aliali aphids ma apogaleveleve, e togafitia faʻapitoa ia laʻau toto, o fualaʻau ma laulaʻau e mulumuluina i lalo o le vai mafanafana pe faʻamamaina foi i le vai fasimoli. A faʻapea e faʻamama samasama laupepa lauulu peʻa uma ona toe gaosia, e leai se uʻamea ma le nitrogen, ae e tele naua le chlorine ma le kalasiuma.

Tausiga tulitatao

A uma ona faʻafofoa, o le hibiscus e tausia i le tutusa auala e pei o se matua laʻau. A oso tama laʻau, ona aveese lea o fualaʻau mago... O le eleele latalata ane ua faʻamaluluina, ma toso ese le vao. I le vaitaimi o tupu olaola, ie mai ia Iuni ia Setema, e fafagaina i faʻasusuaga ma le maualuga o meaola o le phosphorous ma le nitrogen faʻalua i le masina, ma i le tautoulu, i le faʻaopopoina i le phosphorus fertilizers, potash fertilizers e faʻaogaina e saunia ai le laʻau mo le taumalulu. E faʻasūsūina le rosa Saina aʻo mago atoa le eleele.

Oe mafai ona aʻoaʻo atili e uiga i foliga vaaia o le vaʻaia o le Saina rosa i le fale iinei.

Faaiuga

E oʻo lava i le au amata i le fugalaʻau e leai se faigata i le faʻasalalauina o le Saina rosa. Lenei laʻau, lea e ola ai fugalaʻau naʻo le aso, e masani ona faʻasalalauina e tipi poʻo le faʻapipiʻiina. I le sauniaina o le tausiga talafeagai i le taimi ma pe a uma ona faʻatoʻa, o se maloloina fugalaʻau maua mai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: dJ pLaTyFoB ChRisJeS vAiMoSo- E oSo Ae PEa Le LaBy Ken Of Car Ambiance (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com