Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ma o afea e tipiina ai rhododendrons i le tautoulu?

Pin
Send
Share
Send

Azalea (Azalea) o se fugalaʻau o le aiga o Heather, o se tasi o hybrids o rhododendrons. E tele ituaiga o lenei laʻau e fuga mai i taimi eseese, lea e mafai ai ona teuteu lou fale mo le tausaga atoa.

Ae peitaʻi, faʻafefea ma o afea e faia ai le taotoga faʻalagolago i le umi o le a faʻafiafia ai lau fugalaʻau lenei.

I lenei tusitusiga, o le a tatou vaʻai ai i foliga vaaia o le ola taʻamilosaga o Azalea ma tulafono mo le totoina i le tautoulu. Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le totoina o laʻau ma faʻafitauli ono i lenei faiga.

Ma faʻapefea foi ona tausia lelei se laʻau ina ia mafai ona fugalaʻau faʻafiafiaina isi ma lona matagofie.

Vaega o le ola taʻamilosaga o le azalea

Ina ia faʻasaoina le azalea ma faʻatele lona fuga, e tatau ona e mulimuli i tulafono. O le taʻamilosaga o le ola o le azalea e faʻamoemoe i le suiga o vaitau, o lea i nei vaitaimi e tatau ona e faʻaeteete lava:

  • I le tautoulu, o le ea vevela e le tatau ona sili atu i le +16 +18 ° °, mo le faʻatotoina o fuga. O le maualuga o le vevela e afaina ai le laʻau.
  • Teu i potu susulu ma malu. O se togalaau faʻatoʻaga, o se fale vevela poʻo se frost-leai saoloto loggia e lelei.
  • E le faʻatagaina e le laʻau le susulu tuusaʻo o le la, lagona lelei, o loʻo tu i lalo o le malamalama faʻasolo poʻo ni vaega paolo. Mo ituaiga taʻitasi o vaega paolo e te manaʻomia se eseʻesega. Afai o se evergreen ituaiga, o le moli e tatau ona faʻasalalauina. Ma laʻuti - o se nofoaga i lalo o se laʻau e talafeagai, lea e oso mai ai le la.
  • O le vaitau e amata ai le tau mafanafana e matua taua lava ona maitauina. Afai o le laʻau o loʻo i totonu o se fale mautotogi, o lona uiga, faʻatasi ai ma le malosi o le faʻamafanafanaina, o le a mago le ea, ae o le rhododendron e fiafia i le maualuga o le susū (70-80%). Aua neʻi galo ona faʻasusu i taimi uma i le vai. Afai e tatau ai, e mafai ona e tuʻuina se koneteina o loʻo iai vai i autafa o le fugalaʻau pe ufiufi le palapala i totonu o se ulo ma susu susu.
  • E taua le faʻatumuina atoa ole faʻaputuga eleele ole fugalaʻau ile vai, aua e fiafia Azalea e inu. Afai o le eleele ua matutu, e tatau ona tuu le laʻau i totonu o le vai mo le fa itula, ona maeʻa lea o le tolu i le fa aso, toe foʻi i le faʻasusu masani.

E mafai e laʻau talavou ma tagata matutua ona totoina i le taimi o le tautoulu?

E manaʻomia le toe fai o le azalea pe a maeʻa. E le fautuaina e tui i le taimi o le moe taimi (tautoulu-taumalulu), talu ai o le taimi lenei o le fuga. Mo tamaʻi laʻau (e oʻo atu i le tolu tausaga), e tatau ona faʻatinoina i tausaga taʻitasi. Mo tagata matutua - uma 2-3 tausaga.

Taua! Leai se mea e tatau ona totoina le azalea i le taimi o le tatupuina o taimi ma i le taimi o fugalaau. O le a ia faʻamaligiina taimi ma mafai ai foi ona oti.

O afea tonu e tatau ai ona fai lenei mea?

Afai e te le mafai ona totoina se fugalaʻau i le tautotogo poʻo le taumafanafana, pe i ai ni faʻailoga o le salinity poʻo le suia i luga o le eleele, ona tatau lea ona e totoina le laʻau ia Setema, afai e te faia lenei i masina mulimuli ane o le tautoulu, o le fugalaau o le isi tausaga o le a faʻalavelaveina, sili ona lelei.

Laʻasaga ma lea laʻasaga faatonuga i le auala e faʻatino ai ona faʻatino saʻo auala

Faʻaliliuina i se isi nofoaga o loʻo faʻatinoina e le auala fesiitaʻi... Mo se maeʻa maeʻa, oe tatau ona pikiina luga se eleele ma se ulo.

O le eleele e tatau ona filifilia ma le acidity o le 4-5 pH. I faleʻoloa e mafai ona e mauaina faʻapitoa eleele mo azalea ma rhododendrons. Ina ia kukaina oe lava, e tatau ona e palu nila nila ma maualuga peor peat i le 2: 3 fua faʻatusa, faʻaopopo sina tamaʻi vaitafe oneone ma lau lau eleele i se tutusa tutusa.

O le ulo e filifilia e tusa ma le tele o le aʻa, ma mafaufau i le alavai o le 3-5 cm.O le koneteina tatau ona papaʻu, lautele ma 2-3 cm lapoʻa nai lo le tasi tuai, omea poʻo le palasitika.

Galueina gaioiga:

  1. Aveese le laau, faatasi ai ma le eleele eleele, mai le ulo. Afai e lapoʻa, e tatau ona vaevaeina ma toe tuʻufaʻatasi i ni container eseese.
  2. Faʻasusu le Azalea faʻatasi ma se faʻaputuga eleele i totonu o le vai faʻamamaina faʻatasi ai ma ni meaola faʻapitoa poʻo se vai faʻapuna, o lenei mea e fesoasoani e faʻamama ai le lalolagi i le tele o masima.
  3. Le isi, e manaʻomia ona e tipiina le 0.5 cm i se koma i le pito i luga ma lalo, ma i autafa, lea o le a faʻatagaina ai le laʻau ia faʻatumuina i le susu ma elemene e manaʻomia.
  4. A maeʻa ona faʻamamaina le eleele, faʻatutu le vai e faʻavai.
  5. Matou te sasaaina alavai i le pito i lalo o le koneteina e aloese ai mai le vai stagnation ma aʻa pala.
  6. Matou te tuʻuina ia laʻau i le ogatotonu o le ulo ma sausau aʻa i le aofaʻi o le eleele, ma uma ai ona maʻaʻa laʻititi.

    Faalogo! O le aa aa e le tatau ona alu loloto i le eleele.

O se ata vaʻaia i le auala e totoina saʻo ai se laʻau:

Mea Sese

  • O le eleele ma le tuiina gafatia e taua tele. O le ulo tatau ona lautele ma le eleele acid. Azalea manaʻomia eleele acid heather, ona o le eseʻesega o ona aʻa ma microflora.
  • Aua le toe faia le laʻau peʻa moe.
  • Aloese mai le soʻona faʻasusu, o le eleele e tatau lava ona susu, ae le susu.
  • O se laʻau talavou i lalo o le 3 tausaga le matua le tatau ona toe fesuiaʻi sili atu nai lo le tasi i le tausaga, o se matua laau - tasi i le lua tausaga.
  • E le fiafia le laʻau pe a tosoina i taimi uma, o le mea lea, a maeʻa ona maua, e manaʻomia le tuʻuina i ai le taimi e faʻamasani ai.
  • E taua le aua le faʻalavelaveina le microflora o Azalea. Mo lenei, pe a tuiina, e le manaʻomia le faʻamamaina atoa o le 'ele eleele, ae naʻo le pito i luga i le rhizome. E leai se mea e tatau ona veteina ai aʻa, aua o loʻo i ai ni puloua faʻapitoa e fesoasoani i le laʻau e fafaga.

Tausiga

Faʻasuina mo le azalea totōina tatau ona toe faʻaauau i le aso lima poʻo le ono aso.... Mo lea, e talafeagai vai mafanafana faʻamamaina poʻo vai faʻamautu.

I le masina a sau ma le afa, o le a totoina le totoina i le acclimatization ma toefuataiga o aʻa aʻa, o lea o le a le faʻaalia ai faʻailoga o le ola ola. Afai e faʻamalieina tuutuuga mo Azalea, o lona uiga o le a vave ona toe faʻaleleia ma e le pine ae faʻamalieina e ana e fou fugalaʻau.

Afai e leai ni faʻailoga o le toe faʻaleleia, e tatau ona toe iloiloina tuutuuga o le taofia. E manaʻomia le siakiina o le susū o le ea ma ia mautinoa e leai se vai e faʻaputuputu i totonu o le apa. O le eleele e tatau ona lava le avanoa e faʻatagaina ai le ea ma le vai e tafe i aʻa.

Afai e umi se taimi o le laʻau e toe maua mai ai, e ono avea ma faʻailoga o le pala o aʻa.

E le gata i lea, o se tasi o auala e faʻaleleia ai le faʻalelei eleele. Oe mafai ona aoao atili e uiga i le fafagaina rhododendrons i le tautoulu iinei.

Faaiuga

Azalea o se sili ese le manaia ma capricious laau. Ma o lona fuga faʻamoemoe i luga o tuutuuga o le taofia i le taimi o le moe vaitaimi. O le mea lea, e tatau ona e faʻaeteete ma faʻaeteete pe a fai e te filifili e tuiina i le tautoulu. Aua neʻi galo o fuga faia i le vaitau o le tautoulu ma le tele o fugalaʻau i le tautotogo o le a faʻamoemoe i le lelei o lenei taimi pasi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Fall Hydrangea Care (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com