Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lauiloa Amaryllis ituaiga ma le taugofie ma ata ma faʻamatalaga

Pin
Send
Share
Send

Amaryllis o se tulaga ese fale-tupu teuteu teuteu. O le fugalaʻau laʻau faʻafiafiaina i lona matagofie ma manogi matagofie. I luga o aū maualuluga o loʻo iai fugalaʻau faʻaaliga tetele faʻaali i mumu, piniki ma isi paolo, o ata e mafai ona vaaia i le tusitusiga.

Amaryllis ituaiga e eseese, o lea e mafai ai ona e faia se tamai fale vevela i le fale. Sei o tatou mafaufau i le sili lauiloa o latou aso nei. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei mataupu.

E fia ni ituaiga o iai?

Amaryllis o le pau ituaiga o ituaiga Amaryllis, i le aofaʻi e tusa ma le 90 subspecies.

Ituaiga lauiloa ma igoa ma ata

Lili

Ole laʻau lea e tuʻu mai i ai ni aū fugalaʻi 1-2, ae taʻitasi ma le 5-6 fugalaʻau foliga-logo. Lenei ituaiga e photophilous, o lea e tatau ai ona e tuʻuina i luga o se windowsill ma lelei moli. O le lautele o fugalaau e 20 cm, o le lanu e malamalama piniki, o laulaʻau e lanumeamata. I le taumalulu, o le fugalaau ei ai se vaitaimi moe, o lea ia tausia i le vevela o le 10-16 tikeri... A maeʻa le 2-3 masina, ona faʻatupuina lea o le pua fana i luga o le matauila.

Nimoni

Lenei o se aganuu bulbous lea o le aerial vaega e faʻataʻamilomilo foliga. Latou aofia aofia ai le tele fua una. O le lautele o le matauila e 12 cm, ma le lautele o le fugalaʻau e 5-8 cm.E 6 petals, o latou uma lance-foliga ma faʻasino agai i le pito i fafo. E papaʻe le latou lanu.

Ferrari

O le lautele o le fugalaʻau o le 15-20 cm, ma o le maualuga o le laʻau e 45-60 cm O le lanu o petals e mumu, ma o le lanu o laulaʻau e lanumeamata lanumeamata. E fiafia le laʻau e ola i se eleele feololo lava. O le fugalaʻau aganuʻu paʻu luga o le vaitaimi mai ia Aukuso ia Oketopa. Afai e te saunia amaryllis ma atoa moli, ona lona tuputupu aʻe e sili atu toaaga... I le taimi o le le moe vaitaimi, faʻasūsūina le laʻau e seasea, ma i le taimi o le tuputupu aʻe vaitau - feololo. Mo le fafagaina, faʻaaoga mineral formulasi i le 2 vaiaso.

Miti Faʻalua

O lenei o se-tele-fugalaau totoina e i ai se matagofie matagofie fugalaau. O ona lau e laina laina. O fugalaʻau e faʻalua-fugalaʻau ma maua ai se manogi sili ona lelei. E maua ia i u fanafana uʻumi ma mafiafia. A tatala atoa fugalaʻau, ona faʻapipiʻi lelei ia petals, ona o lea ua suia o latou foliga.

O le matauila e tasi e mafai ona gaosia ai fugalaʻau e 4-6, o lo latou lanu e piniki loloto ma le mesh longitudinal venation. O le foliga mai o le fuga o le peony, pei o se lauolaola polo, lautele 16-19 cm. O le maualuga o le peduncle o 40-60 cm.

Barbados

O se fualaʻau taua faʻapipiʻi ma fugalaʻau lelei. O la latou lautele e 20 cm, ma o le lanu e manaia tele: e lanu mumu petals, ma e paʻepaʻe le ogatotonu. O petala o Barbados e faʻatumuina e ala ma faʻasologa o le lanumumu mumu, lea e tuʻufaʻatasia i se lanu mautu i le ogatotonu.

E lautele lautele petala, o latou foliga e taimane-foliga, ma o tumutumu e fai sina tusitusi. O lau e pupula, pei fusipau ma lanumeamata lanumeamata. Fugalaʻau tumau 6-8 vaiaso pe a maeʻa totoina. O lenei ituaiga e mafai ona tupu e le gata i totonu o fale, ae faʻapea foi fafo.

Apple Blossom

O fugalaʻau o lenei ituaiga e papaʻe papaʻe ma piniki lanu mumu. O le faʻatumuina o le piniki e fuafuaina faʻavae i luga o le pupula o le potu moli. E lautele le petala, e i ai ni pito faʻasolosolo, o latou foliga e faʻatafafa-faʻatafa. O fualaʻau uma e aoina i totonu o fugalaʻau fugalaʻau 2-3. Diamita 18 cm, peduncle umi ma tubular. O le maualuga o le aganuu e 50 cm. Fuga a Amaralis mo le 6-10 vaiaso pe a maeʻa le totoina.

Rilona

O lenei laʻau e tupu i se faʻailoga o le 50 cm O le fugalaʻau lava e telē, moli i le lanu. O le matauila e aofia ai se puʻupuʻu ma mafiafia, faʻapea foi ma una tapunia tapunia. O laulaʻau e laina laina, o latou umi e 50-70 cm O le lapoʻa o fugalaʻau e 15-25 cm, e faʻatumuina pe faʻapipiʻiina. O latou lanu e mafai ona mumu mumu, pogisa sieri, piniki, moli ma paʻepaʻe.

E fiafia le fugalaʻau e ola i totonu o le fale ma susulu malamalama. I le taumalulu, tausi le matauila i le vevela o le 16 tikeri... O se taotoga tatau ona faia i 3-4 tausaga uma i le taimi o le moe le vaitaimi o le fugalaʻau. O matauila e mafai ona totoina i le togalaau i le tautotogo ona o le laau e talafeagai mo le totoina i fafo.

Mont Blanc

O se agavaʻa teuteu aganuu e faʻaaliga papaʻe, manogi fugalaʻau. I luga o le peduncle tasi, pe tusa o le 2-6 funnel-foliga fugalaʻau ua fausiaina. La latou lapoa e 8 cm O le laʻau e fuga i le faʻaiuga o le taumafanafana ma le amataga o le tautoulu. O fuga e sili ona manogi, ma o latou manogi pei o se manogi taugata.

E tatau ona toto lenei ituaiga amaryllis i ulo lautele. E sili le faʻafefiloi o le eleele ua uma ona sauni ma le oneone ma sauni lelei alavai... O matauila i le taumalulu e tatau ona teuina i le vevela o le 17-19 tikeri, faʻainu seasea - 1-2 taimi i le masina. O le taimi lava e fausia ai le peduncle, ave le ulo i se potu ma lelei moli.

Elva

Lenei laʻau faʻatagaina oe e toto faʻalua fugalaʻau o le kiona-paʻepaʻe lanu ma le paolo piniki. Latou manogi maoaʻe momose, ma o latou tele o 15-25 cm. Fugalaʻau e tubular pe faʻatumu-foliga. O le maualuga o le laau e oʻo atu i le 50 cm, e iloga i le iai o se auiti vaiti.

I le tausiga, o le aganuu e palu; a o le totoina, o le matauila e tatau ona tanu 2/3 i totonu ma le faʻaeteete eleele faʻamamaina... I le taumafanafana, oe manaʻomia moli lelei ma feololo feinu, ma i le taumalulu, tuu ia ulo i se nofoaga pogisa, taofi le susū. O le laʻau e faʻaaogaina o se tuʻuga agavaʻa ma mo le faiga o teufugalaau.

Ambiance

Lenei ituaiga foliga matagofie ma maaleale, auai i le Faigofie kulupu. Fugalaʻau tumau mo 1-2 masina. O matauila o lenei ituaiga e vave toe totogo mai pe a fai e maua i latou i le feololo faʻamalulu ma loloto e le sili atu i le 10 cm.

Faalogo: Faʻamalu o se tasi pe sili atu fugalaʻau faʻavae i luga o se uumi uʻamea. Taitasi matauila i ai 1-2 u fanafana uumi ma 4-6 lapoʻa fugalaʻau ma le lautele o le 20 cm.

Meaalofa o le Kerisimasi

O lenei laʻau e totonu totonu. Amaralis matauila aofia ai se puʻupuʻu, mafiafia laʻau ma tapunia tapunia fua... O laulaau o laʻau e faʻasolosolo, o lo latou umi e 50-70 cm O le maualuga o le aganuʻu e 60 cm.O lona fugalaʻau e faʻataʻataʻina pe tubular, o le lanu o petals e paʻe. Fugalaau lautele 20-25 cm.

O mea toto e tatau ona faʻatinoina mai ia Novema ia Fepuari. O le laʻau e totoina i le 3-4 tausaga, i le taimi o le moe. Amaryllis fiafia e ola i totonu o le eleele faʻavaivai lelei. Faʻalauiloaina i ni auala se lua: faʻaaogaina o fatu ma tamaʻitaʻi matauila.

Adele

Lenei laʻau aofia ai i le kulupu o tele-fugalaʻau, e i ai le sili ona manogi. O pulu o lenei aganuu e vave ola pe a uma ona toto. O le taimi lava e oʻo ai le umi o le aū 7-8 cm, ona tatau loa ona taofi le faʻasusu... O se peduncle e fausia i luga o se uumi uʻamea, aofia ai ma 1-3 inflorescences. Taitasi matauila gaosia 1 i le 2 uʻumi fugalaʻau fanafana ma 4 i le 6 tele fugalaʻau e 20 cm le lautele.

Peacock Mumu

Lenei o se agavaʻa agavaʻa bulbous aganuʻu, le maualuga o lea e oʻo i le 35-80 cm O laulaʻau e laina laina, o latou umi e 50-70 cm O le lautele o le fugalaau e 15-20 cm, o latou lanu e mumu mumu.

Le taugofie

Mai ituaiga paketi o amaryllis (50-200 rubles i le laau), o ituaiga ia e mafai ona iloga:

Akiko

O lenei laʻau e iloga i ona faʻalua fugalaʻau ma o latou manogi ofoofogia. Fuga Amaralis tumau 4-5 masina, lapopoʻa tele.

Fuga o le apu

Lenei laʻau faʻaputuga se fou manogi, auai i le tele-fugalaau kulupu. O le fugalaʻau e tumau mo le 3-4 masina, o le lanu o petals e paʻepaʻe ma le piniki lalo.

Avanti

O lenei ituaiga e iloga i le poʻo mausali ma laʻau faapogisa. Avanti fuga umi 3-4 masina.

Estella

Lenei laʻau aofia ai i le vaega o faigofie laʻau, fuga mo 4-5 masina. O fugalaau e sesega piniki i le lanu, o lo latou lautele e 20 cm.

Denver

O se eseʻesega ma maaleale ituaiga faʻaaogaina o le kulupu o faigofie. E fuga mo le 9 masina.

Faaiuga

Amaryllis o se ofoofogia aganuu teuteuga, e faʻafiafiaina e le gata i le matagofie o ona fugalaʻau, ae faʻapea foi ma le manogi sili ona lelei. E leʻo ituaiga uma ia o laʻau, ae e masani ona faʻaaoga e tagata toto. Ma o nisi ituaiga e mafai ona valaʻauina tulaga ese, aua e talafeagai mo le ola i fafo ma totonu o fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: РАЗМНОЖЕНИЕ ГИППЕАСТРУМА ДЕЛЕНИЕМ ЛУКОВИЦЫ. Уход за растением (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com