Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻaleleia lelei o se "masiofo o le po" moni - Selenicereus: faʻafefea ona le faʻaumatia le laʻau? Faʻamatalaga o ituaiga ma ata

Pin
Send
Share
Send

Matagofie, ofoofogia, mataʻina, faʻafiafiaina - o mea uma lava e uiga ia te ia, e uiga i le masiofo o le po. Ioe, ioe, ioe, na e faʻalogo saʻo - faʻatatau tonu i le masiofo! I vaomatua paolo o se konetineta mamao, o se laau o le le masani ai matagofie ma manogi manogi ola, o latou fugalaʻau tafuina lava i le po, ma mamae ma le muamua vaʻaiga. O ai lona igoa ma aisea e mafua ai i lona igoa ona faʻamalieina le fatu? O le tala o le a taʻu atu ai ia te oe e uiga i le lavelave o le vaʻaia o se 'oa taua ina ia mafai ona faʻafiafiaina oe i lona matagofie ma avea ma totonu teuteuga i totonu o se potu mautotogi poʻo se mafanafana tulimanu i le togalaau.

Faʻamatalaga uigaese ma talaʻaga o lona amataga

Selenicereus (Latina Selenicereus) o se ituaiga o le aiga Cactus. Tufa i le teropika o Amerika Tutotonu ma Saute. E mafai ona taʻitaʻia le lithophytic, epiphytic ma terrestrial life. O nei lapoʻa epiphytes ese mai isi ituaiga o ampelous succulents io latou foliga vaaia (faitau e uiga i le ituaiga o cacti iinei).

  • Muamua lava, e i ai ona sili ona mamana ma paee laʻau e oʻo atu i le umi o le 5 e oʻo lava i le 12 mita.
  • Lona lua, o lo latou laualuga e lamolemole ma iila, ma tamai tamai vine e tupu na o tamaʻi tamaʻi.
  • Lona tolu, Selenicereus fugalaʻau o loʻo mataina i lo latou lapoʻa - oʻo i le 30-35 cm le lautele!

I le tepa muamua lava, e pei o lili o vai, ae o le latou fausaga e fai si sili atu ona faigata ma e aofia ai le tele o perianths, ia e vaevaeina i le tele o fafo ma totonu o petals-lobes. O lago e mafai ona avea ma nila poʻo ni filo, pogisa i le lanu, maua ai le lagona o le faʻalua fugalaʻau fausaga. Naʻo le faʻaalia o pupu e aofia ai lauulu mafiafia, i le ogatotonu o loʻo i ai le isi pupula foliga-moligaʻo.

O le lanu o petals mafai ona eseese - enaena, samasama, mumu, piniki (vaʻai e uiga i mumu cacti iinei, ma faitau e uiga piniki iinei). O stamens e lauolaola ma malosi. O aa Airy o pipiimau i le lagolago.

E manaia! O le igoa e tuʻufaʻatasia ni upu se lua "Eleni" Selene "- o le igoa o le atua fafine masina ma Latina" cereus "- o se moligaʻo. Eseese tagata na faʻaigoaina ia latou igoa - ole Moonflower, le Serpentine Cactus, le Dragon Cactus Blooming i le Po.

Lauiloa ituaiga o Selenicereus: uiga ma ata

Fuga-tele (Grandiflorus)

O le muamua ituaiga na ulufale i totonu o le fale aganuu ma o loʻo avea pea ma sili ona faʻatuatuaina o mea uma. I luga o laʻau olaola ola umi, 3-4 ivi asoaso e iloga, ma o le vaotuitui e seasea maua ma paʻuʻu i le aluga o taimi (e i ai ni cacti e aunoa ma ni vao tuitui?) O fugalaʻau e paʻepaʻe vanila ma ni nila samasama foliga e pei o nila, o loʻo faʻaali mai ai le manogi o le vanila manogi ma le faʻasiasiasi o le jasmine. E fuga fuifui i le afiafi, e taʻitasi ma le tasi, ae naʻo le taeao e oʻo i le taeao. A maeʻa le fuga, o fualaʻau mata e oʻo i le 9 cm le umi ua fausiaina. E mafai ona latou piniki, moli, mumu ma samasama.

Anthony (Anthonyanus)

O le igoa "iʻa iʻa". O laulaau a Anthony e lapoʻa, lauusiusi ma e pei o auivi o iʻa. O au e lafulafua, suamalie, oti i tafatafa e pei o laulaau. Fugalaau ei ai le pupula lanu o ituaiga uma o loʻo i ai, i ai le averesi averesi (e oʻo i le 20 cm). O lenei ituaiga e masani ona ola i le tele o aganuu, talu ai o le fesuiaiga o lanu i ona petals mai le pogisa i le malamalama e faigofie lava i lo latou agamalu.

Faʻa-foliga (Hamatus)

Tulaga iloga: tele tule-pei setae, matau-foliga faʻagaioiga ma ivi asoaso ufiufi ai. Inflorescences aapa 20 cm le lautele ma 40 i le umi. O loʻo i totonu le liʻo o loʻo i totonu o le perianth lobes. O foliga o fugalaʻau e pei ole pesini, lanu lanumeamata malamalama ma stamens auro.

Macdonald (Macdonaldiae Britt.et Rose)

I tulaga o uiga i fafo, e tutusa ma le ituaiga o Grandiflorus.

Tusitusiga! I le St. Petersburg Botanical Garden, o loʻo i ai se cactus tutasi na galueaina mo le toeititi 200 tausaga - talu mai le 1824! Selenicereus o Mrs MacDonald o le sili ona leva greenhouse laau na sao mai uma suiga, taua, ma tausaga o perestroika.

Pau lava le 'eseʻesega o le lanu moli o petals i fafo.

Faʻafefea ona tausi i le fale?

Vevela

Mo le vaitau o le taumafanafana, o le vevela ambient tatau ona le itiiti ifo ma le 23 tikeri Celsius. Mai ia Oketopa i le faaiuga o Mati - 10-15 tikeri.

Faasusu

Tele vai e manaʻomia i taimi o taumafanafana. I le taimi o le taumalulu, e faʻaititia i se mea maualalo, naʻo le mea e le mago ai le cactus. O le vai e tatau ona malulu ma mama, i le vevela o le potu. E mafai ona faʻamaluluina le vai faigata i le faʻaopopoina o soʻo se acid masani.

O le substrate tatau ona mago atoa i le va o faʻainuga. E le manaʻomia e Selenicereus le toe faapipiina, ae mai lea taimi i lea taimi o le a aoga le solo ese o le efuefu mai ona au i se ie susu.

Moli

O le cactus e fiafia tele i le malamalama, o lea e manaʻomia ai ona e tuʻu i le faamalama i saute. E manaʻomia le malamalama i taimi o malologa. Ae e le mafai ona suia le suiga o moli, mo se faʻataʻitaʻiga, aveese le laʻau o loʻo tupu i luga o le faʻamalama i sasaʻe i lalo o le susulu o le la ma tuʻu mo se taimi umi. A leai, o le a mu le laau.

Faalogo! E le fiafia le laʻau i moli faʻasolosolo ma e tali tiga foʻi e oʻo lava i suiga fesuisuiaʻi i moli!

Le palapala

Pei o seisi laʻau e tatau ona faʻatumuina le palapala i mea lelei, e tatau ona lelei mo le 'ea ma le vai. O le a lava e faʻatau ai soʻo se mea palu mo le cacti ma suamalie, ma palu faʻatasi ma le luʻitau o le omea faʻalauteleina lelei poʻo le piliki momomo.

Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le faaopoopoina o malala malala e aloese ai mai le pala. E mafai ona e faia lau oe paluga e ala i le tuʻufaʻatasia o oneone oneone ma le laumei (2: 1), malala, vermulite ma le 'eleʻele lautele faʻalauteleina. Aua neʻi galo ona faʻasusu i lalo o le ulo! Selenicereus manaʻomia le lagolago mo laʻau.

Teuteuina

I le tulaga o le teuteuina, o le laʻau manaʻomia faʻateleina mafaufau. Ae le faia lenei mea mo le tele o le togavao, ae i le mea na tupu o laʻau na ola faʻafuaseʻi ma faʻalavelave.

  1. O le teuteuina o loʻo faʻatinoina ma meafaifaaili na mamamia.
  2. E le sili atu i le 3 tipi e tipiina i le taimi, a leai o le a tumau pea aʻa leaga.
  3. Nofoaga o le tipiina ua pauta i le carbon faʻagaina.
  4. Afai na manuʻa le fana i le taimi o teuteuga, e tatau ona e tipiina le au i lalo ifo o le faʻaleagaina.
  5. Oe le tau manaʻomia le tipiina o pito.

Laʻei pito i luga

O le cactus e fafagaina mai ia Mati ia Oketopa ma faʻalautele fetilaisa mo le cacti. E faʻatinoina lenei ile 2-3 taimi ile masina. Fertilize i le vaitau o le taumalulu.

Faʻaliliuga

  1. O cacti talavou e totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua - pe a manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, i tulaga o maʻi.
  2. O le taimi saʻo o le tausaga o le tautotogo.
  3. O le ulo fou e tatau ona 1.5 i le 2 cm lautele nai lo le muamua. O loʻo taatia ai i totonu se alavai malosi.
  4. I se matua matua, e tatau ona fufulu ese le pito i luga vaega o le tuai substrate (seia oʻo i aʻa e aliaʻe) ma sasaa i totonu o se fou.

Taumalulu

E toulu le tau malulu i masina o le taumalulu. O le vevela o le potu e tatau lava ona tuʻu i lalo, a leai o le au o le a manifinifi ma faʻaloloa. E le mafai ona faʻatagaina faʻafuaseʻi le malulu o mailei ma togitogi.

Vaega o tausiga i fafo

Ina ia totoina se cactus, e tatau ona e filifilia ni lapopoa mautu ni koneteina - mo se faʻataʻitaʻiga, tapu fugalaʻau. E foliga lelei i fatuga ma isi laʻau teuteu poʻo fugalaʻau.

Laʻasaga i lea laʻasaga faʻatonuga mo le faʻalauteleina e fualaʻau ma fatu

Toe gaosia e fatu:

  1. Naʻo le faʻatoa seleseleina o mea e fai ile fatu.
  2. Ae e leʻi alu ifo i lalo, e tatau ona afifi i se ie susu ma teu i se nofoaga pogisa ma mafanafana mo le 24 itula.
  3. Ina ua alu ifo i lalo, o le koneteina na ufiufi i tioata poʻo pipiʻi ata tifaga ma tuu i se malamalama nofoaga. O le potu vevela e tatau ona le itiiti ifo ma le 20 tikeri.
  4. Totoina aliali mai i le 3 vaiaso.

Faʻalauiloaina e tipiina e masani ona faʻaaogaina nai lo o fatu:

  1. Tipiina e tipiina mai se laʻau talavou. O le umi manaʻomia e mai le 5 i le 10 cm.
  2. Faʻamago i le la mo le 24 itula ae leʻi totoina.
  3. A maeʻa ona mauaa i le eleele, ona tuʻu le koneteina i se nofoaga mafanafana.

Ola i fafo

O tuʻutuʻuga mo le ola ma faʻaputuputu i fafo e tutusa ma mea e faʻaaoga i totonu e fale.

Fuga

Selenicereus fugalaʻau e sili ona tele i totonu o Cactus uma ituaiga. I nisi ituaiga, latou mafai ona oʻo atu i le 40 cm le lautele.E fiafia e fuga i le tautotogo. Mo le vaitaimi atoa, e mafai ona faʻamatuʻu atu i le 50 buds. Ae o lenei e manaʻomia tulaga latalata i lelei.

Faʻafefea pe a le fuga?

E musu le togafiti e fuga mai pe a fai ua solia tuutuuga o le taofia: e le lava le malamalama, o le e ana e faʻasusu tele le laau, pe o le maualuga o le susū i le potu e maualuga tele. Oe mafai ona faʻaleleia le tulaga i le toe faʻatulagaina o le ulo i se nofoaga talafeagai ma faʻaititia le aofaʻi o le vai.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Selenicereus e masani ona aʻafia Fusarium. O vaega mumu-enaena e aliali mai luga o aʻa, ufiufi i se paʻepaʻe sinasina. O vaa o loʻo feʻaveaʻi le vai na faʻasolosolo ona poloka, ma o lona iʻuga na faʻalavelaveina ai le photosynthesis ma le fesuiaiga o vai. O 'au e faʻaliu samasama, e paʻuu ese ia fuga e aunoa ma le fuga mai. O fualaʻau matutua e vave feoti, ae o tamaititi e tau leai ni auga.

E mafai ona tupu le faʻamaʻi i mea nei:

  • Afai o le potu e vevela (sili atu 30 tikeri).
  • E magoto le vai i totonu o le ulo.

Mo le togafitia o lenei faʻamaʻi namu matautia, o le vailaʻau Trichodermin e fetaui lelei. Togafitiga togafitiga:

  1. Aveese le laau mai le ulo.
  2. Aveʻese fanua sili atu.
  3. Fufulu i le fofo saunia (5 g o le pauta e faʻamamaina i le 5 lita o le vai).
  4. Fesuiai i totonu o se ulo fou ma fou substrate.

I le toesea o Trichodermin, oe mafai ona faʻatau Baktofit, Vitaros, Fitosporin-M.

O le apogaleveleve mite o se tutusa matautia fili o le cactus. E matua faigata lava ona vaʻai i ai, ae o le afaina mai ia e matua tele lava: aemaise lava tagata matutua ma laʻau faʻasusu sua mai le laʻau, faʻaleagaina i na o ni nai vaiaso. I se faʻaopopoga, o nei iniseti o feaveaʻi pathogens ma siama faʻamaʻi. Afai e ufiufi uma le laʻau i faʻamoe, ua fai si tuai ona sefe. Mo mea o totoe, o mea faigaluega nei e talafeagai:

  1. Biologicals Akarin, Bitoxibacillin, Fitoverm - fai lelei ma tagata matutua, ae le galue i ulaga.
  2. O vailaʻau faʻamama flufensin ma clofentesin - faʻamama le uterus, puipuia fou mites mai le tulaʻi mai.
  3. Folk fofo - kalaka tataina, fasimoli fasimoli, fui o dandelion aʻa, aniani supo.

Laʻau faapena

Selenicyreus ei ai foliga i fafo atu o le epifellum, samasama samasama, cryptocereus, aporocactus, nopalxochia.

Faaiuga

Celenicereus ua manatu o se tutasi laʻau tusa lava pe faʻasaga i talaaga o isi tagata o le Cactus aiga, leai se aulelei ma pupula matagofie. Ua toʻatele faʻatoʻaga o loʻo punou o latou ulu i le faamemelo i lenei atunuu i fafo ese. Atonu e le faigofie mo se selenicereus ma ona salalau sosolo e saili se mafanafana tulimanu i totonu o le fale ma fausia lelei tulaga mo atinae, ma oe mafai ona manavaina le manogi o lauulu fugalaʻau mo na o le tasi le po - e aoga uma taumafaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LOU ATA by Jeffrey Fuiava Produced by Mr Cowboy (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com