Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e vaʻai ma fai i Kutaisi

Pin
Send
Share
Send

Afai o loʻo e alu i Georgia, ia e mautinoa e te asiasi i se tasi o nofoaga tuai o le lalolagi - o le taulaga o Kutaisi. I aso ua leva sa avea ma taulaga laumua, ma o lea ua i ai le tulaga o le pulega nofoaga autu o Western Georgia. O se taulaga filemu, matagofie o loʻo tu i le tulaga lona lua i le atunuʻu i le tulaga o le faitau aofai ma le lona tolu i tulaga o faʻailoga tau le tamaoaiga.

O fea Kutaisi

O le taulaga o loʻo tu i le itu sisifo o Georgia i le talafatai maualuga o Rioni. O le vaitafe i Kutaisi, e saoasaoa ma palapala uma, e tafe mai i matu i saute, vaevaeina i le afa. Savalivali i le faletupe saʻo, o le ae oso ai i le atemosifia o aso anamua - o le taulaga tuai ma ona tala faʻasolopito ma aganuʻu o loʻo tu iinei. O le talafatai tauagavale o Kutaisi o se nofoaga faʻaonapo nei ma le tele o fale fou. O itu uma e lua e fesoʻotaʻi i alalaupapa felanulanuaʻi.

E ui lava ua le toe avea Kutaisi ma laumua, ae o loʻo avea pea ma matafaioi o se taua tu ma aga faʻaleaganuʻu ma pisinisi tutotonu o le atunuʻu. E mafua ona o lona tulaga - o le taulaga e tu i luga o le auala tele e fesoʻotaʻi itu i sasaʻe ma sisifo o Georgia. Mai Tbilisi e alu iai 220 km, mai Batumi - 150, mai Poti - 100.

Lotogatasi o aso anamua ma aso nei

I Kutaisi, elemeni o anamua tusiata fale, lima fogafale fale o Stalin taimi ma aso nei fale i le Art Nouveau sitaili e ofoofogia nonofo faʻatasi ma tuʻufaʻatasia.

O le igoa o le taulaga e mauaa i le upu Georgia o le "maa", talu ai na o le itu i matu o le itu gaoa o le Rioni vaitafe na nofoia. Ma Kutaisi e lauiloa foi o le taulaga o Me ma rosa. Mo le sili atu ma le selau, o le Aai Aso Aso na faʻamanatuina iinei i tausaga uma ia Me 2. O le laumua lona lua o Georgia o se laʻititi taulaga. I aso nei o le faitau aofai o Kutaisi e tusa ma le 140 afe (i le 2018). Tagata nonofo iinei e agalelei ma talileleia.

Le mea e vaʻai i Kutaisi

Afai e te savali faataamilo i le taulaga i vae, e mafai ona e vaʻaia le tele o mea mananaia, faʻafiafia i auala vaiti o itumalo tuai o le taulaga, ma vaʻai i vaaiga. O tamaʻi fale, e le malamalama i ai i luga o maʻa tifato, "manava" le tofo a Georgia. E mafai ona e tiʻetiʻe i le uaea taʻavale e faʻafiafia ai i le ata o le taulaga i mea o i totonu o lou fatu.

O le ogatotonu o Kutaisi ua teuteuina i le vaipuna tele-level Colchis ma 30 faʻatagata o loʻo tu ai luga. O lenei maoaʻe foafoaga o le tusiata David Gogchaishvili na aliali mai i le 2011 ma talu mai lena taimi na avea o le mitamita o le taulaga, tosina mai ai tagata tafafao maimoa mai i le atoa lalolagi.

A e fia 'ai, e mafai ona fai sau meaai māmā i se tasi o faleʻaiga o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga, e lata i le vaipuna. E lapopoʻa vaega o faleʻaiga, e suamalie ipu ma e talafeagai le tau.
A maeʻa suauu, e mafai ona e alu e matamata.

Mataʻina o Kutaisi

Talu ai ona o le matagofie o le tuanaʻi, ua taʻutaʻua Kutaisi mo ana faʻamanatuina faʻailoga aofia ai i totonu o le UNESCO. O le a le mea e vaʻaia i Kutaisi ma ona siʻosiʻomaga muamua lava?

Falesa Bagrat

O le fausiaina o lenei malumalu na amata mai i le 1003. O le taimi lena o le nofoaga o tupu a Georgia. O lona tulaga talafeagai i luga o se mauga maualuga ma ni tumutumu tifato na liua ai ma se 'olo malosi, lea na faigata ona puʻeina. O le asiasi i Bagrat Cathedral, e mafai ona e faamemelo i le matagofie vaaiga o le taulaga ma puʻeina ata manaia o Kutaisi.

I le 2012, na toe faaleleia atoa le malumalu. Faʻamasinoina e le ata, nei ua foliga mai e pei o fou. Moni, o le toefuataiga e tasi le taimi le lelei: ina ua maeʻa ona faʻatinoina, o le faʻailoga sa aveʻesea mai le UNESCO World Heritage List, ona o le galuega na faʻataunuuina na matua suia ai foliga vaaia o le ekalesia.

Faletalimalo o gelati

E tu i le latalata i Kutaisi, pe sili atu, 6 km matu-sasaʻe o le taulaga. Na faavaeina i le 1106 i le taimi o le nofoaiga a Tavita le tufuga. I lona teritori, faʻataʻamilomiloina e le pa, 2 isi malumalu na faʻatuina. Na fausia iinei se aʻoga ma fausia ai se fale tele logo. Na avea le monastery ma tuugamau o Tavita lava ia ma isi tupu o Georgia. Mo le tele o tausaga, sa avea o se aganuu, faʻaleagaga ma faʻasaienisi tutotonu o le atunuʻu. O lenei o se tatau-vaʻaia tosina mo tagata malaga na o mai i Kutaisi. Afai e mafai, e sili atu le sau ia te ia i le taeao seʻia oʻo i le taeao, ae leai se motu o turisi.

Minibuses tamoʻe mai Kutaisi i Gelati 6 taimi i le aso. Ole pasese e 1 GEL ile tagata. E tatau ona e savali pe a ma le 20 minute mai le auala.

Motsameta monastery

O loʻo tu i tafatafa o le Gelati Monastery, vavaeʻese mai ai e le mauga ma le vanu. Motsameta tosina tagata tafafao ma ona laufanua matagofie, lea e ofi lelei i se tamai falesa tu i luga o le tumutumu o le mauga i le va o vanu e lua. O lona fausiaina na faapaiaina mo uso, David ma Konstantin Mkheidze, oe na sauaina i le oti e tagata Arapi, ae le mafai ona tauanauina i latou e talia Isalama.

O le faitotoʻa i le tuugamau o loʻo tanu ai uso e leoleoina e leona laʻau. E o mai tagata asiasi iinei i tausaga uma e tatalo mo e ua maliliu.

Oe tatau ona fai faalelei lavalava e asiasi ai i le faatosinaina. Pupuu ofuvae ma ofuvae e le taliaina; fafine e tatau ona ufiufi o latou ulu.

Vaitafe o Martvili

E mafai ona e oʻo atu i vanu i le pito i matu o Kutaisi ile itula ile taʻavale.

O vanu e maofa le mafaufau i lo latou matagofie ma le matagofie, vaʻai ia oe lava mai le ata oi lalo. Leitioa a avatu ia i latou le igoa o le penina o le itulagi. Oe mafai ona faʻamemelo faamemelo i le tele o afu, vanu lilo, vai azure. Talu ai nei sailiga e paleontologists ua faamaonia ai dinosaurs nonofo iinei 73 miliona tausaga talu ai. A e malaga i le tumutumu o le vaʻa, ia e mautinoa e alu i se vaʻa tiʻetiʻe. Ma a maeʻa ona e asia le vaega pito i lalo, e mafai ona e alu i totonu o le fale taele sa i ai muamua i le tupu.

Sataplia

Faʻamasani ma mataaga o Kutaisi ma ona siʻosiʻomaga, e le mafai ona le amanaʻia le vaega puipuia, tu 10 km mai le taulaga o Kutaisi. O laʻau mananaia e olaola i totonu o le teropika, o loʻo lisiina i le Tusi mumu.

I le tupe faʻaleoleo e mafai ona e alu i le Igilisi poʻo le Lusia mo le 17 GEL. I le taimi o le a outou savali i totonu o se relict vaomatua, vaʻai se dinosaur tulagavae, faʻapea foi ma faʻatusa o muai olaga manu. Ona e maua ai lea o oe i totonu o le ana stalactite, o ona puipui e faʻamalamalamaina i lanu eseese.

O le mitamita faʻapitoa o le faʻasao o se nofoaga e vaʻai ai ma se fola tioata, e tu i le maualuga o le 800 mita i luga atu o le sami. E ofaina se matagofie vaaiga o le siʻosiʻomaga.

I luga o se tusi! E le manaʻomia le alu i se tafaoga. Uma mea faitino mafai ona asiasia latou lava aunoa ma le le talafeagai fuss, faamatalaga faʻailoga o le a avatua se lava manatu o le nofoaga.

Maketi

Naʻo le maketi e mafai ai ona e lagonaina le tofo i totonu o le atunuʻu ma vaʻai i le olaga mai totonu, ae le o le ata "selu" e faʻaalia i turisi. O tagata Georgia e ese le fealofani, talimalo ma agalelei. Lenei o le a avatu ia te oe le tele o le aoga fautuaga i luga o le mea e te alu i ai ma mea e vaʻai ai, latou te taʻuina atu ia te oe tala fou, latou te fiafia e faʻanofo mo se ata ma o le a mautinoa togafitia oe. Ma afai e te faia le tele o faʻatau, o le a latou avatu foʻi ia te oe se mea e avea o se meaalofa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

O fea e malolo ai i Kutaisi

E i ai le Falemataaga o Talaʻaga i lenei 'aʻai, e mafai ai ona e faʻamasani i faʻamanatuga o le Fausiaina o Georgian ma ana tu ma aga ile lautele. E i ai se mea e vaʻai ai, aua o le talaʻaga o le 'aʻai e sili atu i le 3000 tausaga le matua. Faʻatasi ai ma tamaiti, e mafai ona e savali i le paka a le taulaga - e tele mea mananaia e te fiafia i ai.

I se tulaga lautele, Kutaisi ei ai se mea e vaʻaia - o le filifiliga o aganuʻu ma faʻanatura masani e le laʻititi.

Nofoaga

E mafai ona e nofo i le taulaga o Kutaisi i se faletalimalo, fale talimalo poʻo se fale talimalo. Nofoaga i se faletalimalo ma le atoa lisi o auaunaga o le a tau ai le $ 50-70 i le tagata i le aso. Nei o faletalimalo pei Imeri Park Hotel ma Hotel Rcheuli Palace. O le nofo i se fale talimalo e sili atu le taugofie ($ 12-20). Tau faʻalagolago tele i luga o le vaitau.

E ui lava o le filifiliga o mea e nonofo ai i Kutaisi e tele tele, e fautuaina e filifili se potu muamua, aua o le sili filifiliga i le tulaga o le tau / lelei faʻatusatusaga ua muamua tusi.


Faʻafefea ona e alu iina

E mafai ona e sau mai Tbilisi i le taulaga o Kutaisi i pasi poʻo nofoaafi.

I le pasi

GeorgianBus pasi (https://georgianbus.com) alu ese mai Freedom Square i Pushkin Park. Ole taimi ole malaga e 4 itula. O le pasese e 20 GEL. O le nofoaga o le taunuʻu mai o Kutaisi malae vaʻalele. O le taimi nei ma tau o pasese e mafai ona maua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia (o loʻo i ai se faʻamatalaga Rusia).

Minibus i Kutaisi alu mai le pasi pasi Didube i le afa itula uma mai le 8 am i le 8 pm. O le tau e 10 GEL, ma e 4 itula le faigamalaga. Minibus taunuu i le nofoaga pasi o le taulaga o Kutaisi.

I le nofoaafi

Toleni # 18 e umi atu (tusa ma le 5.5 itula) ma e taugofie le pasese (9 GEL). E mafai ona e faʻatau se pepa malaga i luga ole laiga i luga ole laiga o nofoaafi a Georgia i luga ole laiga www.railway.ge/en/ e ala ile lesitalaina muamua ole polokalama.

Uma tau luga o le itulau e mo Iulai 2019.

O le nofoaga o vaʻaiga uma ma isi nofoaga o loʻo taʻua ile tusitusiga e mafai ona maimoaina ile faʻafanua o Kutaisi (ile Lusia). Ina ia iloa le igoa o le mea na o le kiliki luga o le faʻailoga.

Faʻamatalaga aoga ma matagofie vaʻalele ata o le 'aʻai ma ona siʻosiʻomaga - matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Как литовцы влюбились в Грузию. Kaip lietuviai įsimylėjo Gruziją. Наши друзья и партнеры из Литвы (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com