Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mo a mafuaʻaga ua aliaʻe ai se apogaleveleve i luga o fugalaʻau ma laʻau i totonu o le fanua ma faʻafefea ona feagai ai?

Pin
Send
Share
Send

O le apogaleveleve mite o se tamaʻi meaola niniʻi e nofo i se togalaau, togalaau aina, poʻo luga o fugalaʻau fale.

Afai e aliali mai le parasite i luga o se tasi o laʻau, ona faʻalauteleina ai lea o lona sosolo i se taimi puʻupuʻu.

O le faʻatonutonu o le togi e alu ai le taimi i le galue. Mo le faʻatamaʻiaina atoa o le siama, e tele togafitiga o le laʻau faʻapitoa e manaʻomia. Faitau atili e uiga i lenei mea i le tusitusiga.

Faʻamatalaga ma mafuaʻaga o le faʻaalia o le faʻamaʻi i luga o laʻau

O le Spider mite o se tamaʻi faʻamaʻi... Aofia i le vasega o arachnids. E ova i le 1000 ituaiga i le lalolagi. O le kiliva e maua i soo se mea, i soo se mea i le lalolagi sei vagana ai Antarctica. O lona tino lapoʻa e toeititi lava tutusa ma le tele o le pea. E eseese le lanu mai le lanumeamata lanumeamata i le enaena. E 'ai i le sua o le laau. E toʻa i lalo o lau o laʻau, ma ufiufi ai faʻamoega pupuu.

Tusitusiga! O mafuaʻaga autu mo foliga vaaia o: matagi ma mafanafana ea, vevela i luga o + 30 ... + 32 tikeri, susu 40-45%.

I totonu o le fale mautotogi, o le apogaleveleve mite aliali mai i le taumalulu, pe a faʻamama le masini faʻavevela. O le parasite ulu atu i le potu e ala i le avanoa i le faʻamalama poʻo ma fou laʻau, eleele fou. I totonu o moega, e nofo o ia i laulaʻau tuai ma mulimuli ane tolotolo i luga o le laʻau.

Faitau atili e uiga i le apogaleveleve mite ma le a le uiga o le teteʻe o loʻo avanoa iinei.

Faʻailoga o foliga vaaia ma muamua gaioiga ina ua maeʻa mauaina

O le faʻailoga e maua e le tele o uiga iloga:

  • Ua togitogi laʻau i luga o laulaʻau.
  • Na faʻateleina togitogi i lapopoʻa.
  • Ua amata ona fausia se maʻa pepe i totonu o le laulau.
  • E pala le lau ma gaugau.

O le taimi lava e iloa ai faʻailoga o siama, e vave loa ona faia se gaioiga. O le vaega muamua o le fufuluina o vaega o le aʻafia aʻafia ma le faʻafofoina fofo o le fasimoli. Lenei o le a fesoasoani faʻaititia le numera o le parasite. Sosoo ai, o ulo e fufulu mama ma faʻamamaina (tuu i le pupuna vai). O faʻamalama, tioata, faʻamalama ma pupuni e mafai foi ona faʻamamaina.

Vaega o le faʻagaioiga o fugalaʻau i totonu e

  • E fautuaina e faʻagasolo fugalaʻau ma decoctions ma infusions i le afiafi.
  • Ina ia aloese mai le le lelei o faʻaiuga, ae e te leʻi faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e faitauina faʻatonuga, aua e ese le metotia mo fale ma togalaʻau.
  • O le tagofiaina o vailaʻau mataʻutia e faia faʻatasi ma totini lima puipuia ma se faʻamoe i se avanoa matala o le fanua poʻo le auala.
  • O nisi fugalaʻau latou te le faʻatagaina le susū o laulaʻau, o lea e faʻamama ai le sulu i se pulumu.

Faʻafefea ona tau i le fale ma fafo?

Tauivi ma vailaʻau

O lenei metotia faʻatonutonu e faʻatagaina ai oe ona vave aveʻese le faʻamaʻi. Faʻagasologa e faia i le tele o taimi... O le va i le va o taualumaga a itiiti mai 5-6 aso. Insectoacaricides (Fitoverm, Actellik) ma acaricides (Flumite, Apollo) o loʻo faʻaaogaina e faʻaleagaina ai le apogaleveleve.

Insectoacaricides

Latou te gafataulimaina lelei ma soʻo se siama. O ia tupe e taua oona, o le mea lea, e fautuaina ai le faʻaaogaina i se avanoa avanoa, o lona uiga, i luga o le auala.

  • Fitoverm... O le sauniuniga o le galue fofo e faia i le taimi lava ae le i faʻaaogaina le vailaʻau, talu ai ma itula taʻitasi e teu ai, e leiloa lona aoga. Ina ia saunia le vaifofo, oe o le a manaʻomia e faʻamamaina le 1 ampoule o le vailaʻau i le 1 lita o vai. O le va talafeagai i le va o taualumaga o 4-5 aso.
  • Actellic... O le sausauina e faia i lalo o nisi tulafono. Afai o le faʻaleagaina e le faʻamaʻi e vaivai, ona lava lea e faʻavaivaia le 2 mililita o le Actellik i le 2 lita o vai; i le tulaga o le ogaoga faʻaleagaina, o le aofaʻi o le vai e faʻaititia i le 0.7 lita. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatinoina ile vevela vevela e oʻo atu i le 20 tikeri. O toega o le tali e le mafai ona teuina.

Acaricides

O vailaʻau ua fuafuaina e fasioti naʻo le paʻi... Latou te togafitia uma i totonu ma totō laʻau. Afai e i ai se tusitusiga "ma ovicidal gaioiga" luga o le afifi, ona o le vailaʻau o le a faʻaleagaina tagata matutua ma a latou larvae.

  • Apolo... Faʻatau atu i totonu o se ipu tioata i se metotia o 2 milliliters. Ina ia saunia le vaifofo, oe tatau ona palu le 4 ml o fualaʻau ma 10 lita o vai. O laulaʻau e susū tele i itu uma e lua.
  • Flumite... Faʻamaʻi pipisi Saunia i lenei auala: 2 mililita o vailaʻau o loʻo faʻamamaina i le 5 lita o vai. O le paluga faʻaiʻu e faʻaaoga e faʻagasolo ai laupepa laulaʻau faʻaleagaina.

Faʻafefea ona aveʻese tagata folk remedies?

E fautuaina e togafitia se fugalaʻau ma metotia a tagata i tulaga e le o iai le tuʻulafoaʻiga i le laʻau. O lenei metotia e manatu agamalu ma saogalemu.

  • Fofo fasimoli... Saunia i vaega (1: 3). O lau ma lala e soloi i le omomi omomi i totonu o le paluga. O le tele o foam, o le sili atu le lelei o le aʻafiaga. I le iuga, faʻasusu le eleele i le suavai.
  • Fausiaina o kaliki... E tele ulu o kalaka ua olopalaina i se tulaga leaga. O le iʻuga gruel ua faʻamaʻapeina i le 1 lita o vai. E tuiina mo le 3-4 aso. A maeʻa ona paluina le paluga, ona faʻasusu lea i le vai i le 1: 1 faʻatusatusa ma le fale e faʻasusu.
  • Decoction o pateta tumutumu... 800 kalama o luga mago ua liligiina i le 10 lita o vai ma totoina mo 4-5 itula. Ona faʻamamaina lea o le sua. O le faʻasusu e faia e le aunoa i le vaiaso atoa.

Faʻaleagaina ma puipuiga auala i le togalaau

I luga o le eleele tatala, o le apogaleveleve mite toe gaosia le tele e mafai ai ma faʻateleina i le maualuga o le taumafanafanalagolagoina e le vevela vevela tau.

  • Mo fanua matala, tele faʻasūsūina o laʻau mai se faʻaputuga ma se malosi vaitafe e talafeagai - e fufulu ese le tele o tamaʻi meaola faʻamama mai le lanumeamata.
  • O le veleina o laulaʻau na afaina i se taimi talafeagai i laʻau ma 'eliina laʻau o loʻo mamate mai se faʻailoga o le ki lea e taofi ai le sosolo o siama.
  • O se aoga elemeni i le taua faasaga i apogaleveleve mites o le totoina calendula faaputuga luga o le eria - o lona manogi faʻamalosia le tick.
  • O le toe faʻafouina ma meaʻai fualaʻau o le phosphorus o le a faʻapea foi ona puipuia le faʻamaʻi mai le mauaʻa i luga o le upega tafailagi
  • O le eliina o le palapala aʻo leʻi totoina ma a maeʻa le seleselega o le a faʻaleagaina ai le maluluina fafine.

O le apogaleveleve mite o se faʻamaʻi masani e le tatau ona manatu mama i ai. Afai e te maitauina se faʻafitauli i se taimi faʻatulagaina, e mafai ona e lavatia oe lava e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau eseese. Puipuiga gaioiga o le a fesoasoani e aloese mai le foliga mai o parasite.

Matou te ofaina se faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i apogaleveleve, ma auala e faʻafetaui ai lenei faʻamaʻi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Faigata ona faatofa.. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com