Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausi mea i totonu ole potumoe begonia?

Pin
Send
Share
Send

Begonia o se agamalu ma umi-fugalaau toto ma e matua ita. O lenei mafuaʻaga ona o le eseʻesega o aʻa aʻa, lea e tupu tele i le lautele nai lo le loloto o le ulo.

O le mea lea, o se tasi o tuutuuga mo le matagofie ma le soifua maloloina o begonia o le filifilia o le saʻo fugalaau. E fausia ai se faapitoa siosiomaga talafeagai mo le manuia atinaʻe o le laʻau.

I le faia ai o le filifiliga e toto begonia, e tatau ona suʻesuʻe po oa uiga o le container fuafuaina mo le teuina o le fugalaʻau tatau ona i ai, pe sili atu, i le ulo e toto ai.

Faʻamatalaga o le laʻau

Begonia o se faʻaletausaga pe faʻasolosolo toto laau o le Begoniev aiga. Faʻamoemoeina i ituaiga o laʻau, e eseese foliga o laʻau: mai vao e tolotolo i luga o le eleele e oʻo atu i luga laʻau poʻo le afa-laʻau. Begonia lau e asymmetrical, mafai ona atoa pe faʻapipiʻiina ma le mafolafola poʻo faʻafuaseʻi pito.

O fugalaʻau e aofia ai fugalaʻau laiti, feololo pe tetele. Latou lanu e monochromatic mumu, piniki, samasama, moli, paʻepaʻe, poʻo ma le sisifo o eseese pupuni i le pito o le petals. O le taimi o le fuga o le laau o le taumafanafana ma le tautoulu, begonia i totonu e mafai ona fuga seʻia Tesema. O le fualaʻau o se atigipusa ma tamaʻi fatu i totonu.

Ata o fugalaʻau

Lenei oe mafai ona vaʻai i se ata o se begonia fugalaʻau i totonu o se ulo.





Vaega o le aʻa faiga

E tolu ituaiga o begonias aʻa polokalama:

  1. Tuberous. E iloga i le tuputupu aʻe i le tulaga o le spherical, ma mulimuli ane faʻataʻamilomilo tuber. E fausia i le pito i lalo o le au. O le lala lala aʻa faiga i le pito i lalo o le tuber. Lenei ituaiga o loʻo umiaina e teuteuina lau laʻau o begonias.
  2. Rhizome O laʻau e fausia tino, faʻasolosolo faʻataʻotoina rhizome ma tele laʻau aʻa. O le rhizome e pubescent ma bear stipules. Sili atu taatele i fuga eseese.
  3. Faʻamamaina aʻa faiga e aunoa ma le faʻamatalaina suiga.

O aʻa o ituaiga uma o begonias e masani ona tu i pito i luga o le eleele, tupu tele i le lautele nai lo le loloto. E manifinifi ma faigofie ona manunuʻa pe a faʻatautaia ma le faʻaeteete.

Le palapala

Manaʻoga

  • Maualuga acid acid acid pH: 6.1 i le 7.5.
  • Begonia e fiafia tele i le eleele mauʻoa i mea lelei.
  • O le eleele e tatau ona i ai ni lelei alavai meatotino.
  • E le fautuaina e ave eleele mai le fale, i le atunuʻu poʻo le togavao. O ia eleele e tele lava ina aʻafia i faʻamaʻi ma iniseti, ma e le mailoa lona maʻai.

Faafefiloi fua

Faʻafefiloi germination tuber:

  • limulimu - 1 vaega;
  • fanua laupepa - 1 vaega;
  • perlite - 1 vaega.

Mo tubonia tubonia:

  • oneone - 2 vaega;
  • fanua faʻasolo - 1 vaega;
  • lau laufanua - 2 vaega.

Mo le tupu:

  • laufanua laufanua - 2 vaega;
  • peat - 2 vaega;
  • humus - 2 vaega;
  • fanua faʻapologa - 1 vaega.

Mo faavavau fugalaʻau:

  • oneone - 1 vaega;
  • humus - 1 vaega;
  • laufanua laufanua - 2 vaega;
  • peat - 1 vaega.

Taua! E tatau ona faʻamamaina le eleele faʻapuna ao le i faʻaaogaina.

Faasusu

Ina ia mautinoa tulaga lelei tuputupu aʻe, e tatau ona faʻasūsū le laʻau, ma tausi tulafono faʻapitoa:

  • Faʻamoemoeina i le ea vevela i totonu o le potu, faʻasūsūina le begonia e manaʻomia faʻatasi i 2-3 aso.
  • Faʻasusu e tatau ona faia tutusa, sili i le taimi tutusa o le aso.
  • Faʻasusu e faia i le taeao po o le afiafi.
  • I le tau mafanafana, e tele le vai ma o le tele o le vai e tafe mai fafo o alavai. E taua tele lenei ile vevela vevela vevela. Afai o le eleele i totonu o le ulo ua matua mago lava, faʻasusu le ulo i le vai mo ni nai itula.
  • Amata mai le ogatotonu o le tautoulu, o le faasusuina malosi faaitiitia. I le taumalulu, o le laau toto moe. Faʻasusu e manaʻomia tau laʻititi. E tatau ona faʻainuina Begonia aʻo mago le 'eleʻele i totonu o le ulo - taʻitasi i le 5-7 aso. Na matou tusia atili e uiga i le tausiga o begonia i le taumalulu i lenei tusitusiga.
  • A maeʻa ona suʻea uma e le eleele vai uma, e manaʻomia ona e faʻamamaina ma le faʻaeteete i le loloto o le 1-2 cm.O lenei mea o le a faʻatumauina ai le susu lelei i totonu o le ulo ma faʻamautinoa le lelei o le fesuiaʻiga o le ea.
  • Faʻasusu begonias mafai ona faia e faʻaaoga ai le fofo fofo metotia. I totonu o se pusa papaʻu, o le lautele o lea lapoa e tele atu nai lo le lautele o le ulo, oe manaʻomia sasaa vai ma tuu se fugalaʻau i totonu. Tuʻu seʻi vagana ua mitiia le vai i totonu o le palapala e ala i pu alavai.
  • Mo faʻasusu begonia, e fautuaina le faʻaaogaina o le vai mafanafana ma faʻamautu. E tatau ona faʻatagaina le vai e tu i totonu o se koneteina matala mo le 24 itula. Ina ia faʻamaluluina, e mafai ona e faʻamamaina i se faamama masani a le fale, pe aumai i se pupuna ma faʻalili.
  • A maeʻa ona faʻasūsū, ia e mautinoa ia faʻateʻa tele le vai mai le apa. E le onosaʻi Begonia i le vai paʻu i totonu o le ulo.
  • E manifinifi lau ole Begonia, o lea e te manaʻomia ai le aloese mai le mauaina o le vai ma palapala peʻa faʻasusu. Aua le faʻasauaina laulaʻau.

E mafai ona e sailia pe faʻafefea ma pe o le a le faʻainu begonias i seisi tusitusiga.

O le a le agavaʻa e manaʻomia mo le totoina?

O le tele

Faʻaaliga! I le amanaʻia ai o foliga faʻavae o le aʻa aʻa, e tatau ona ave le fiafia i koneteina, o le lautele o lea e fai si maualuga atu nai lo le maualuga.

O le tele o le ulo faalagolago i le mafuaʻaga o le totoina. Tipi, lea ua amata ona aʻa, o nonofo i totonu o koneteina fua 5-6 senitimita. O ulo e tatau ona i ai ni pu eli.

I le maeʻa ai o le 6 masina, a o le aʻa ua uma ona faʻafesoʻotaʻi ma le eleele eleele polo, e manaʻomia le totoina o le begonia i totonu o se ulo 8-10 senitimita le tele. Afai o le muamua totoina na faia i le tautotogo, i le maeʻa ai o le tausaga, e sili atu se tele koneteina filifilia. E fuafuaina faʻavae i luga o le tele o le mafuaʻaga aʻa polokalama.

O le fugalaʻau tatau ona tasi vae tolu lapoʻa nai lo le muamua. Oe le mafai ona filifili tele vateatea se koneteina mo begonias i le muamua taimi. E mafai ona pala le aʻa o le laʻau. A vaeluaina le soʻona faʻatupu begonias, o le lautele ma le maualuga o le fugalaʻau mo vaega taʻitasi o vavaeʻese o 2-3 senitimita laititi atu nai lo le muamua. A tuuʻeseʻeseina tama talavou outlets, tamaiti e tuu mo se taimi le tumau i totonu o fatu pusa teuina 60 i le 60 milimita.

O le fomu

Mo begonias, e lelei le ave ose fagu lapoʻa masani. O foliga o le koneteina e le tatau ona faʻafaigataina le gaioiga o laʻau totoina.

Meafaitino

O ipu keramika e sili atu ona talafeagai mo le faʻagaioiga masani o le aʻa o le begonia. Latou te le taofia le susu ma maua ai le lelei tafe o le ea.

E mafai foi ona faʻaaogaina le palasitika pe a e filifilia le eleele saʻo, ia mautinoa le lelei o alavai ma puipuia le soona vevela poʻo le soʻona faʻafefe o le koneteina.

I luga o se tusi. O ipu tioata lauiloa e le aoga le faʻatau mo begonias. O ia fugalaʻau e le aoga tele, ma o le teuteuina aafiaga e toʻesea pe a o totoina laʻau i se masani faʻalauteleina.

Faitau e uiga i le faʻafefea ona tausi faalelei se mea toto i totonu.

Toleniga

Afai o le ulo e tumau pea peʻa tuiina le laʻau, e tatau ona e faʻamamaina i le tuʻuina i totonu o se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate mo le 30 minute. O le pito i lalo o le potasi begonia e tatau ona faʻatumuina i alavai - o se vaega o le faʻalauteleina 'ele ma le magala oneone. Ina ia mafai ona puipuia le pala, e ufiufiina i le vaega o malala 2-3 senetimita mafiafia.

Faʻafefea ona toto?

O le totoina o se laʻau e mafai ona faia tutoʻatasi, faʻaaogaina o ona vaega e pei o au, tubers, laʻau tipiina, faʻapea foʻi ma vao.

Totoina ma le rhizome

O le ulo tatau ona fa fa senitimita lapoʻa nai lo le lautele o le aʻa sisiva. O le totoina o begonias i totonu o se ulo o loʻo faʻataunuʻuina teisi i le tautotogo, faʻapea foi ma le tuiina. O le pito i lalo o le ulo tatau tatau ona faʻatumuina i alavai 2-3 senitimita. Sosoo ai, faʻaopopo se faaputuga malala e puipuia ai le pala.

Faafefiloi le eleele faatamaoaigaina ma vitamini ma vaitafe oneone ma humus, oe mafai foi ona faaopoopo peat. Ua le iloa e le tamaititi begonia le faʻateleina o le suka o le palapala. E tatau ona iai ile va ole 5.5 pH. O laʻau laiti e onosaʻi i le totoina lelei, o lea a uma ona faʻasūsū e mafai ona vave tuʻuina i latou i se nofoaga tumau.

Taua! Faʻatasi ma le tausaga, begonia totoina se tele numera o laʻau laʻitiiti laʻitiiti. E masani ona tipi e le au fai teu fugalaʻau pe toe faʻafouina i le vaevaeina o rhizome.

Toto tubers

O le totoina o le tuber e faia i le faʻaiuga o Mati. Aʻo leʻi totoina i totonu o se ulo, e tatau ona faʻatupuina germination e ala i le totoina o le tuber i se auala paleni. I lenei vaitaimi, o le fugalaʻau e tatau ona teuina i le malamalama i le maualuga o le susū ma le ea vevela o + 18 ° C. E sili atu le faʻasusu i totonu o se pa. A uma ona totogo a tubers, ua totoina i totonu o se ulo.

A totoina, o le pito i lalo o le tuber e tatau ona i laloaua o fatugaʻo o loʻo tu i luga. O le ulo e le tatau ona faʻatumuina i le palapala i le augutu: a uma ona tupu lelei le tuber, o lona tulaga e tatau ona sausauina i le eleele e le tolu senitimita.

  1. A totō i le vaevaeina o le tuber, 'otiʻoti i ni fasi ina ia tofu ma se fatugaʻo. Faapipi le tipi i le lefulefu. Ona toto lea o le vaega o le tuber i le eleele susu. Ufiufi ulo i se pepa lautele ma tuʻu i totonu o se potu malamalama. A maeʻa le aʻa, toto laʻau i totonu o ulo mo nofo tumau.
  2. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o fualaʻau e tamaiti, e manaʻomia le tipi ese o le pito i luga o le begonia e oʻo atu i le fitu senitimita le umi. Faagaoioi mo le mauaa i totonu o se tamaʻi koneteina ma le palapala, o peat ma oneone malo o loʻo tutusa tutusa. Ufiufi le ulo i le pepa alumini. A totogo le fatu fou, ona toe tui le laʻau i totonu o se ulo tumau.
  3. Mo le totoina ma lau laulaʻau, o le lau o le laʻau tatau ona tipiina i sikuea. Tuʻu faʻasolosolo i latou i lalo. Ufiufi i le pepa alumini. Aveese pe a mauaa le tipi. Toto fualaʻau laʻau taʻitasi i lana lava ulo tumau.
  4. Mo le totoina ma lala tipiina, au tipiina ma le itiiti ifo i le lua node e manaʻomia. E tatau ona faia se tipi. Fausia se vaieli i le substrate. Faʻaofi le 'au i le pu. Rooting tupu i le 15 i le 30 aso.

Aisea e taua tele ai le filifili o le mea saʻo ma o a ona iʻuga?

I luga o se tusi. Afai e te filifilia tele lapoʻa se koneteina, o le a afaina le fugalaʻau mai le tafe vai. I totonu o ulo e faʻapipiʻi pito, e sili atu ona talafeagai mo meaola faalafua e nana.

Pe a faʻatupuina begonias i totonu o se palasitika fugalaʻau, o loʻo i ai le aʻafiaga o le greenhouse aafiaga i le eleele ma overheating o aʻa faiga. I se faʻaopopoga, stagnation o vai i le aʻa eria mafai tupu i totonu o sea ulo.

Vai keramika maua ai fesuiaʻiga o le ea ma sili ona lelei faʻavevela vevela, puipuia le soona vevela o le begonia root system. Faʻatasi ma le tausiga lelei laʻau, e leai se lamatiaga o le sili atu susu i totonu. Begonia o loʻo manaʻomia le tupuola o tulaga.

Mo se laʻau, e tatau ona fatuina le sao saʻo o le palapala, filifili se ipu talafeagai, mataʻituina ni tuutuuga mo le totoina ma le tausiga. Afai e mulimulitaʻia tulafono uma, ole a fiafia le begonia i ana e ana le tausiga ma fugalaʻau matagofie ma laʻau vaivai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Accounting of courses (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com