Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻateleina radishes i fualaʻau fuamoa: lelei ma leaga, laʻasaga ma lea laʻasaga faʻatonuga ma ono ono iai ni faʻafitauli

Pin
Send
Share
Send

Radish o se tasi o sili ona lauiloa fualaʻau mo le totoina i totonu o amate fai togalaau. Ae, e ui lava i lenei, e le o tagata uma e mananaʻo e auai i le luluina o lenei faʻatoaga ona o le matua galue mamafa. Ina ia faʻafaigofieina le tekonolosi o le totoina o fualaʻau, o loʻo faʻaaogaina ai se metotia e pei o le faʻatupuina o Radish i kaseti. O i latou uma e manaʻo e faʻafaigofie mo latou lava le galuega o le faʻaleleia o lenei aganuʻu e tatau ona masani ai.

O le a lenei metotia?

Ina ia faʻafaigofie uma le luluina o laumei ma le vaʻaia o le faʻatoʻaga, e faʻaaoga ai kaseti fuamoa O ni auala e sui ai i kaseti faʻapitoa e avanoa i faleoloa i togalaau. Laupapa fuamoa fata e talafeagai e faʻaaoga ona o le radish e luluina i sela taʻitasi, tasi le fatu, e faʻatagaina ai oe e maua ni aʻa tetele. I le tulaga o le faʻafaigofie ona faʻaaogaina, cassettes pepa malo e leai se auala maualalo ifo nai lo faʻapitoa, faʻatauina.

E lelei ma leaga o le tupu i se kaseti auala

O le lelei o le auala o le totoina radishes i fualaʻau fualaʻau e faapea:

  • e leai se mea e manaʻomia ai le gagase o moega;
  • e le tau manaʻomia le totoina ma faʻamama le palapala;
  • e leai se mea e manaʻomia ai ona aveʻese vao mai mea totō, aua e leʻo aliali mai.

Ae mo le le lelei o lenei metotia, e i ai ni nai o latou:

  • O kaseti e faʻaalu tele le avanoa i le taimi e totō ai mea totō i le fale ma le fanua.
  • O fata pepa malo e palapalā ma faigofie ona faʻaleagaina. Ona o lenei, oe mafai ona leiloa se vaega o le faʻatoaga.

O afea e tatau ai ona e filifilia lenei metotia?

Latou te faʻaaogaina lenei metotia pe a fai latou te mananaʻo e faʻafaigofie mo latou lava le galuega o le faʻateleina o susulu. O fuamoa fualaʻau e mafai ona faʻaaogaina uma i le fale, i totonu o le greenhouse, ma i fafo atu o le fanua, ma le amanaʻiaina o nisi o foliga o tekonolosi i tulaga taʻitasi (faitau atili e uiga i le tupuina o radishes i totonu o le greenhouse iinei, ma e uiga i le taimi ma pe faʻapefea ona e totoina radishes i fanua tatala , faʻamatalaina ii).

  1. E mafai ona e faʻaaogaina lenei metotia pe a fai, mo se faʻataʻitaʻiga, e leai se fale mafanafana poʻo se fale vevela. E mafai ona tuʻu kaseti fuamoa i luga ole poletito poʻo le windowsill i totonu o le fale.
  2. O lenei metotia e talafeagai pe a fai e manaʻomia se sefe avanoa pe a o totoina ni fualaʻau i le taimi e tasi i totonu o le greenhouse. O fualaʻau fuamoa e mafai ona faigofie ona faʻamau i le pito i luga o le greenhouse faʻaaogaina mea faigaluega avanoa.
  3. I tulaga tatala o le laueleele, o le auala e faaaoga e mafai ai ona sefe taimi ma taumafaiga pe a tausi mo faʻatoʻaga.

Laasaga ma lea laasaga faatonuga mo le tuputupu ae

Ina ia tupu radishes i lenei auala, oe o le a manaʻomia le faia o se nisi algorithm o gaioiga ma saunia le talafeagai mea mo galuega.

Faʻatau faʻatau

O le mea muamua e fai o le faʻatau lelei fatu lelei. E aoga le faʻatauina o fatu mai tagata faʻatuatuaina i faleʻoloa faʻapitoa. O le tau i Moscow ma St. Petersburg mo le tasi kilokalama o radish fatu eseese mai 1100 i le 3000 Rusia rubles.

O le tau e faʻamoemoe i le ituaiga fualaʻau. O le Katinale F1 o se tasi o ituaiga taugata tele; e te totogia le 3000 rubles mo le kilokalama o fatu. Mo faʻatoaga tumaoti, oe mafai ona faʻatau fatu i afifi. E tasi le ato e lava e toto pe a ma le 10 kaseti fuamoa. Tasi afifi o lapisi, faʻalagolago i le eseese o fatu, tau mai le 5 i le 300 rubles.

Afai e te le manaʻo e faʻatau fatu, oe mafai ona faʻaaogaina fatu mai lau '' upega tafaʻilagi mo le luluina.

Suʻesuʻega manaʻomia

Ae e te leʻi amataina le faiga o le luluina o fatu i kaseti pepa malo, e te manaʻomia le saunia o mea nei:

  • naifi;
  • totinilima;
  • palapala (o le a le ituaiga eleele e fiafia i ai le radish?);
  • container ma vai mo faʻasusu.

Faʻagasologa o fata fualaʻau ae leʻi totoina

Talu ai o fuamoa e manatu o se ave o Salmonella, lea e faigofie ona teuina i atigipusa mea i luga o kaseti, fata e tatau ona saunia lelei aʻo leʻi luluina le radishes. E mafai ona faia lenei mea i ni auala se lua:

  • saunia se tali o le potassium permanganate o se lanu piniki laitiiti ma matua soloia le fuamoa fata mai uma totonu ma fafo;
  • disinfect i lalo o tulaga maualuga o le vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, tuʻu pusa pepa i totonu o le ogaumu mo le 10-15 minute i le vevela o le 70-100 tikeri.

I se faʻaopopoga i le disinfection, o se tamai pu ma le lautele o le 0.5-0.7 cm o le a manaʻomia e faia i totonu o sela taʻitasi.

Mo le faʻamamaina o le tino, e mafai ona e faʻaaogaina e le gata o le tali o le potassium permanganate, ae o loʻo faʻapea foi ma isi auala tutusa. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaaogaina le 'ava malosi poʻo le vodka.

Sauniuniga fatu

Naʻo na fatu na aoina mai la latou 'upega tafaʻilagi manaʻomia sauniuniga muamua aʻo leʻi lulu. Latou te manaʻomia le togafitia ma Thiram, o se vailaʻau e puipuia le tupu mai o aʻa pala. Afai na faʻatauina fatu i totonu o se faleoloa faʻapitoa, o lona uiga ua uma ona togafitia i latou ma se tuʻufaʻatasiga faʻapitoa, e le gata e puipuia ai foliga vaaia o faʻamaʻi, ae faʻalauiloa ai foi le vave tutupu mai o fatu.

E manaʻomia foʻi le fufuiina o fatu e fai i totonu o le fale i se fofo piniki o le potassium permanganate mo le 15-20 minute ae le i faʻagaioia, ona faʻamago ai lea. A lulu naʻo fatu mamago, maloloina ma lapoʻa e faʻaogaina.

Nisi faʻamatalaga e uiga i le sauniaina o radish fatu e mafai ona maua i se isi punaoa.

Faʻamatalaga auiliili o le tulaʻi mai

O le algorithm o gaioiga pe a luluina fatu e faʻapea:

  1. O kaseti pepa malo e faʻatumuina i le eleele pe tusa ma le tolu kuata o le aofaʻi o sela.
  2. Ona alu lea i le lulu saʻo o fatu, touluʻulu i potu taʻitasi taʻitasi.
  3. O le isi laasaga e aofia ai le faʻatumuina o sela i le eleele toeititi lava i luga, faʻatumuina fatu.
  4. O le mea mulimuli lava e fai o le faʻasūsūina le faʻatoʻaga fualaʻau. E tatau ona liligi ma le faʻaeteete le vai, i vaega taʻitasi.

E le tatau ona faʻatagaina le faʻasusuina o mea toto ina neʻi pala le fatu.

O le gaioiga o le luluina o fatu e tutusa, tusa lava pe o le a le nofoaga o kaseti i le lumanaʻi, peitaʻi, e i ai nisi nuances o le gaioiga:

  • Fale. Ina ia fausia se sili ona lelei microclimate ma vave germination o fatu, oe mafai ona ufiufi fata ma pipiʻi ata. Ina ua maeʻa foliga mai o le muamua fana, ua aveʻese le ata. Oe manaʻomia tuʻu fata ma radishes i le fale i le la susulu o le fale, luga o le poletito poʻo le faʻamalama.
  • I le fale vevela... Afai o le nofoaga o fata i totonu o le greenhouse o loʻo avea i le vaitaimi atoa o totoina o le faʻatoʻaga, e leai la se isi fua e manaʻomia. Pau lava le mea e tatau ona faia muamua o le saunia se nofoaga mo le tuʻuina o kaseti.
  • I fafo Afai o radishes e tatau ona totoina i kaseti i avanoa matala tulaga, ona o le muamua laasaga o le saunia o le 'upega tafaʻilagi. E aoga le tuʻuina atu o le fiafia i nofoaga susulu i le togalaʻau. Ae e te leʻi tuʻuina ia kaseti ma iila, e tatau ona e eli le vaega ma faʻasasaʻo e faʻaaoga ai se salu. E fautuaina e faaloloto tuʻu le kaseti i ni nai senitimita i totonu ole palapala. E taua tele le faʻamau o fata i uaea ina neʻi lelea e le matagi.

E sili atu le faia o se togalaau moega ma radishes i le tasi laina, talu ai o le a sili atu faigofie ona tausia mo ia.

E tele isi nuances e uiga i le totoina o radishes e mafai ona maua i se isi faʻasalalauga.

Tausia muamua o laʻau talavou

O moega Radish e faia mai atigi fuamoa fata e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Pau a le mea o loʻo manaʻomia o le faʻasūsū masani o fua. O le a le taimi e faʻasuina ai le radish e mafai ona fuafuaina i le tulaga o le palapala. E le tatau ona faʻatagaina le eleele e faʻamamago (faʻafefea ma pe o le a le mea e faʻasūsū ai le radish?). O totoe o gaioiga e ono manaʻomia pe a luluina radishes i le masani auala e le manaʻomia.

Faʻafitauli e ono tutupu

Faʻaogaina o pepa fuamoa fata, atonu e te fetaiaʻi ma ni faʻafitauli pei o le faʻaleagaina o kaseti pepa malo. E mafai ona tupu lenei mea aemaise lava ile fanua matala. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e mamafa timuga ma e leʻi ufiufi kaseti, ona i ai lea o le avanoa e faʻasusu lava le pepa ma faʻapaʻu'ū.

Soʻo se masini faʻaleagaina i atigipusa fata taitai atu i se vaega leiloa o fua. O le eleele e ola ai le rarish e tatau ona sasaʻa faʻatasi ma le aʻa o laʻau. I se tulaga faʻapea, oe mafai ona totoina toto le fualaʻau i se fou nofoaga ma faʻamoemoe o le a mauaʻa. Ae e sili atu le naʻo le alo ese mai le faʻaleagaina o kaseti, ma i tulaga le lelei o le siʻosiʻomaga tulaga, ufiufi moega ma radishes.

Seleselega ma teuina

O le taimi o le seleselega e mafai ona fuafuaina e le matua fualaʻau faʻatoaga. O le a amata ona latou aliali mai luga o le eleele. E faigofie lava le seleselega: naʻo lou manaʻomia e toso pito i luga o fualaʻau ma aumai le aʻa faʻatupu mai le sela.

E mafai ona e teuina fualaʻau mo le 'ai i le pusaaisa mo le 1-1.5 masina. Mo le teuina mo se taimi umi, e 'otiʻoti le radishes,' aisa pe saunia foʻi ni salati.

O le tupu tele i totonu o kaseti o se auala faigofie ma faigofie. E taua le manatua e faʻamama ma sauniuni fata pepa malo ae leʻi faʻaogaina. Faʻaogaina o lenei metotia, e aoga le fuafuaina muamua le nofoaga o le a lulu ai le aganuʻu o le a tu ai.

Matou te ofa atu ia te oe e maimoa i se vitio e faʻatatau i le aoga o le totoina ma le tutupu aʻe o Radishes i fualaʻau fualaʻau:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Garlic u0026 Herb Roasted Radishes Recipe Baked (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com