Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mafai e oe ona mauaa faʻasolosolo i le fale? Tupu mea lilo

Pin
Send
Share
Send

E ui lava i le tele o ituaiga fualaʻau ma mea manogi i luga o fale teu oloa, ae ua atili ai ona manaʻo fafine tausi fale e toto latou lava mea totino aoga. Sina e leai se tuusaunoa.

O loʻo faʻamatalaina e le tusitusiga le faʻatupuina o se mea manogi i le fale i luga o le windowsill ma tuʻuina atu auiliiliga faʻatonuga i lea laasaga ma lea laasaga mo le totoina ma le seleselega i le fale.

E mafaia ona selesele mea manogi i le fale?

O le mea masani, e tupu lemu i totonu o latitu vevela o Asia... Mo le tuputupu aʻe atoa ma le matua o aʻa manogi, e manaʻomia le maualuga o le susū ma le vevela o le vevela. O le mea lea, o le faʻatupuina o mea manogi i le ogatotonu latitude i le lautele fanua o le a le galue. Peitaʻi, o tulaga lelei e matua ai e mafai ona gaosia e ala i le faʻatupuina o le falaoa i totonu o le ulo i luga o le windowsill.

Ginger ituaiga mo le totoina i totonu o se fale mautotogi luga o le windowsill

Eseese igoaTofo
Barbados (Lanu uliuli)Vevela tele
KrachaiPungency feololo, manogi maaleale
Bengali (Sina sinasina)Laʻitiiti, feu

Laasaga ma lea laasaga faatonuga mo le tuputupu ae

Fea ma mo le fia e faʻatau aʻa tuber ma fatu?

Mo le totoina o mea manogi i luga o le windowsill, e muamua manaʻo e faʻatau mea toto.

E mafai ona faʻatau se aʻa o le togafiti i soʻo se faleoloa, ma spice fatu - i fugalaʻau ma faleoloa i luga ole laiga.

O le tau masani mo le 1 kg o aʻa o loʻo i totonu o faleoloa i Moscow ma St. Petersburg e tutusa ma tutusa ma le 350-400 rubles. I le averesi i Lusia - 295 rubles.

O fualaʻau manogi e mafai ona faʻatau i Moscow ma St. Petersburg mo le 110 - 160 rubles.

Faʻafefea ona totogo ma totō?

E mafai ona e tupu ginger:

  • fatu;
  • aʻa tuber;
  • tuputupu ae aa faleoloa.

Taua! Mo le totoina, o se aʻa lamolemole, susulu ma ona laʻau ma sili ona lelei lapoʻa e aoga: 6-8 cm le umi ma 2-4 cm le lautele.

Afai e tele atinaʻe tutupu i luga o le rhizome, e mafai ona vaevaeina i ni nai vaega ma totoina i eseʻese koneteina. Ia le itiiti ifo ma le tasi le fuga e tatau ona totoe i vaega eseese taʻitasi, ae o le tele e totoe, o le tele o le seleselega o le ai ai.

  1. Aʻo leʻi totoina, e faʻasusu i le vai mafanafana le vai suka mo ni nai itula. Lenei o le a ala ai fatugaʻo moe.
  2. O le manogi ua totoina i lautele lautele pusa, i se eleele palu saunia. Ina ia faia lenei mea, faʻafefiloi i vaega tutusa o le eleele palapala, faapalaga ma le oneone. E mafai ona suia le oneone i le vermiculite.

    Aʻo leʻi totoina, e manaʻomia le faʻamamaina o le palapala. Ina ia faia lenei mea, ua masaʻa ma se tali o le phytosporin poʻo le potassium permanganate. E mafai foi ona e faʻainuina le eleele i le ogaumu.

  3. O le alavai e tuʻuina i totonu o se konateina mo le totoina, o se substrate saunia ua sasaʻaina i ai.
  4. O le faʻaaogaina o le tubi aʻa o loʻo tuu i luga ma mama sausau ma le eleele susu, ma faʻatali mai ai ona fagua matala.
  5. A maeʻa ona vaʻaia o tamaʻi laʻau, faʻapipiʻi le tuber i se substrate ma faʻasusu lelei.

O fea e tuu ai le ulo vai?

O le totoina laʻau e fautuaina e tuʻu i se paolo paolo.... O le susulu o le la e mafai ona afaina ai ginger. O le ulo o le vai e tuu i luga o le windowsill i sasaʻe ma sisifo, puipuia mai le la i pepa.

Tausiga

Ole faʻatoʻaga ole meaola vevela ma manaʻomia le maualuga ole susū, tele ole malamalama male mafanafana e ola lelei.

O le vevela sili ona lelei mo le totoina ginger o loʻo mafaufauina:

  • 18-21 tikeri i le tautotogo;
  • 27-31 - i le tau mafanafana;
  • ma le sili atu nai lo 15 tikeri i le taumalulu.

Faʻafefea ona faʻasūsū?

O se manogi o le teropika e fiafia tele i le susū o le vai, ae na te le taliaina le vai stagnant. Faʻasusu le laʻau pe a faʻamamago le pito i luga o le eleele i le vai mafanafana ma mautu.

Taua! O le eleele i totonu o le koneteina ma le filo e tatau ona taimi uma susu.

Ia tumau maualuga maualuga le susu, i le vaitaimi o le tupu ola, o le tines e luluina i aso uma.

O taimi uma lava pe a uma ona faʻasūsū, e faʻaloloaina le palapala. O le faʻataʻitaʻiga e faia ma le faʻaeteete, taumafai e aua le faʻaleagaina aʻa, o loʻo i le loloto o le 2 cm Afai e te le amanaʻia lenei faiga, o aʻa o le a le lava le ea, ma o le laʻau o le a tuai i tua i le atinaʻeina.

Laʻei pito i luga

I le vaega o le ola ola, o le laʻau e fafagaina i laʻila fetilaisa. Lavalava pito i luga e faia i le 2 taimi i le masina faʻatasi ai ma le faʻasusu... Pe a aliaʻe fatu, ona faʻamamafaina o le nitrogen fertilizers, ma pe a uma ona fausiaina se lava laulaʻau tele - luga o le phosphorus-potassium faʻalautelega.

E le tatau ona faʻamalieina le tupu fua mai i taimi e moe ai.

Teuteuina e faʻaleleia atili ai fua

Ina ia maua mai lapisi aʻa tetele, aua le faʻatupu fugalaʻau.... Mo lenei, i le amataga laasaga o le tatupuina o laʻau, o le laʻau ua tipi ese, faʻatonutonu uma malosiʻaga o le laʻau i le fausiaina o tubers.

O le teuteuina o laulaau mataala e puipuia ai fua tetele o laʻau mai le fausiaina.

Seleselega ma teuina

I aso mulimuli o Setema, ua amata ona liu samasama ma toulu ese lau o Sina. I le taimi nei, ua latou taofi le faʻasusuina o le laʻau.

O le maeʻa maeʻa o lau o faʻailoga e iloa ai ua sauni le ginger mo le seleselega.... O aʻa e eliina, fufuluina o le eleele ma tuʻu e mago i le la mo le tolu aso.

Teu faleoloa i se nofoaga pogisa ma mago ile 3-5 tikeri Celsius. Lenei mafai ona avea ma potu i lalo, potu i lalo poʻo le pusaʻaisa.

Oe mafai ona saunia ginger mo teuina i auala nei:

  • O tubers atoa na afifi i pepa... Latou te faʻaputuina foʻi aʻa mo le totoina i le lumanaʻi.
  • Aisa... Faʻatasi ai ma lenei metotia, o se manifinifi vaega o le paʻepaʻe tipi ese mai le ginger, teu i totonu o ato ma tuu i totonu o le pusaʻaisa.
  • Ua mago... Mo lea, o fasi manifinifi manifinifi vaeluaina e mago. O papatusi matutu e mafai ona oloina i le efuefu ma le palu. Teu lenei mea manogi i totonu o se koneteina faʻamau i se nofoaga pogisa.

Mea Sese

  • Faatasi ai ma le sili atu susu, aafia ai i le susulu susulu o le la po o le leai o se ea auala i aʻa, ginger lau liliu samasama.
  • Faatasi ai ma le le lava o faʻasusu ma maualalo le susū, o le laʻau mago ma mago.
  • Ina ia aloese mai nei faʻamaʻi, oe tatau ona mataʻituina le faʻatonutonu o le faʻasusu ma le susū. A faʻapea e le amanaʻia e le e ona le faʻasau, e osofaʻia le ginger e le apogaleveleve. Faʻailoga o le aliaʻe mai o se faʻamaʻi o le fausiaina o togi samasama i luga o laulaʻau.
    1. Oe mafai ona aveʻesea se osofaʻiga iniseti i le togafitia o le laʻau ma se meaola meaola, faʻataʻitaʻiga, "Fitoverm". Togafitiga e faia seʻia maeʻa maeʻa le faʻamaʻi.
    2. Faʻapea foi, i le taua faʻasaga i iniseti, faʻataʻele laʻau i le vai i le vevela o le potu, pe a uma ona ufiufi le rhizome, fesoasoani. A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, e ufiufi laulaʻau ma se ato malamalama, e fausia ai se siosiomaga oona. A maeʻa le vaiaso i totonu o sea greenhouse, e mamate iniseti.

    Ina ia mafai ona puipuia le vaʻaia o se apogaleveleve mite, e manaʻomia le soloina o laulaʻau manogi i le vai fasimoli masani, 2 taimi i le masina.

  • Sina, pei o le tele o laʻau teropika, e le fiafia faʻafuaseʻi suiga o le vevela, o le mea lea, e tatau ai ona tuʻuina atu se mafanafana mafanafana pulega.

O le mauaina o suka i le fale e le faigata tele ma e oʻo lava i se leai o se poto masani faʻafaatoʻaga mafai ona faia. E lava naʻo le tuʻuina atu o le laʻau i tuutuuga manaʻomia.

Matamata i se vitio e uiga i le tutupu lemu i totonu o le fale:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Puavasa, Sa Ou Saili (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com