Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Toledo Cathedral - o se tasi o malumalu tele i Sepania

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o nofoaga lauiloa i Castile, Toledo Cathedral e le gata o se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o le tuai o galuega a le Gothic, ae o se tasi foi o fale mataaga sili ona mauoa i Sepania.

Faʻamatalaga lautele

O le Falesa o Sagata Maria i Toledo, lea e taʻua foi o le lona 4 cathedra o le Peraimeri a Sepania, e le gata o le taʻutaʻua lauiloa o le taulaga, ae o le ekalesia Katoliko autu foi i le atunuu. O le teritori o loʻo i ai lenei maota matagofie na tuʻufaʻatasia ma lotu i soʻo se auala. I le taimi muamua, sa i ai le anamua Roma basilica, ona - le Ekalesia Orthodox o Visigoths, ona sosoʻo ai lea - o le Mosalemi Mosalemi, faʻaleagaina i le isi taua ma Kerisiano.

Ae mo le malumalu lava ia, o lona fausiaina, lea na amata i le 1226 i le amataga o le Tupu Fernando III, na sili atu ma le lua seneturi ma na gata i le 1493. O le taimi nei, o le Cathedral i Toledo, o loʻo i le vaega tuai o le taulaga, o se lotu Katoliko faʻagaioia. Ae afai i le taimi o sauniga paia e mafai ona e ulu atu i ai e aunoa ma se totogi, o lona uiga o le taimi o totoe e avea ma matafaioi o se falemataaga, mo le faitotoʻa e te totogia ai se aofaʻi.

I le 1986, na faalauiloa ai le Catedral Primada o se Measina Faʻasolopito o Measina ma ulufale ai i le tusi lesitala a le UNESCO. E ui lava i le mea moni o le le laugatasi laufanua ma mafiafia atinaʻe taulaga le faʻatagaina tatou e talisapaia le silisili ese o lenei fausaga, o numera o le a tautalagia mo latou lava. O le umi o le falesa e tusa ma le 120 m, o le lautele e aulia le 60, ma o le maualuga e 44, lea na avea ai e le gata o le fale maualuluga i le taulaga, ae na fesoasoani foi e ulufale i le TOP-6 pito sili ona faʻalelotu kerisiano i Europa.

Tusiata fale

E ui lava i le mea moni o le Cathedral i Toledo (Sepania) o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o le sitaili Gothic, o loʻo i ai foi foliga o isi sitaili sitaili ua aliali mai i le tele o taimi vaitaimi.

O le mata autu o le Catedral Primada, o loʻo vaʻavaʻai mai i le sikuea o Ayutamiento ma aofia ai ma fale o le taulaga ma le maota o le akiepikopō, na faia i le ogatotonu o le 15 senituri. E tolu ona faitotoʻa - Seoli, le Faamasinoga Mulimuli ma le Faamagaloga. O se mea e ofo ai, ae i le teuteuga o le ata muamua, lea e taʻua foi o le Faitotoa o Laʻau, e leai se mea e tasi e faʻamomoiloto ai le loto. Pau lava lona teuteuga o se teuteuga fugalaʻau e manatua ai na taimi pe a oʻo i le aso na ulufale ai le Aliʻi i totonu o Ierusalema, o se solo ma laupama na pasi ane i le Portal of Hell. Ae o le igoa o le faitotoʻa lona lua e faʻamaonia atoatoa ia lava - e tele ata i luga o latou faʻapitoa mo lenei faapitoa mataupu.

Aʻo le faitotoʻa mulimuli lava, o le ogatotonu, tasi talitonu tumau-fesoʻotaʻi ma ia, e tusa ma lea tagata uma e ui atu i lenei faitotoʻa mafai ona faʻamoemoe i le faʻamagaloga o agasala uma. O le fausaga i fafo atu o le Puerta del Perdon na faia i le tulaga o le faitotoʻa Gothic ma ono fausaga faʻapipiʻi ma se faʻatagata faʻatusa o le vaaiga lea na tuʻuina atu ai e le Taupou lona ofu i St. Ildefons. I le taimi nei, o le Forgiveness Portal e naʻo le avanoa mo le ulufale mamalu o le akiepikopō ma isi sauniga faʻapitoa.

O le faitotoʻa i matu i le Falesa o Toledo ua faʻailogaina e le Faʻailoga o le Uati, faia i le afa muamua o le 13th seneturi. O le pito i lalo o lenei faitotoʻa ua teuteuina i ata fesoasoani e taʻu mai ai le soifuaga o Keriso ma le Taupou Maria, ma o le avanoa i luga aʻe o le faitotoʻa autu ua teuteuina i se uati tele na faapipiiina 300 tausaga mulimuli ane. O le pito i luga o Puerta del Reloj ua faʻapaleina i le 90th olo, o le maʻa tuai o lona mamafa e tusa ma le 17 tone. Ona o le mea moni o lenei vaega o le malumalu o loʻo tu i le pito i tua o le muamua auala faʻatau, o lenei faitotoʻa e masani ona faʻaigoaina o le justway. I le taimi nei, o le faitotoʻa i le Catedral Primada e ala i le Watch Portal e matua leai lava se tau, ae e te le iloa atu se mea ii seʻi vagana ai sina tamaʻi potu vaʻai.

Ae o le fale fou o le faigata mafai ona taʻua o le Portal Lviv, na fausia i le afa lona lua o le 16 seneturi. ma tu i le itu i saute o le fale. O le faʻaaliga iloga o lenei faitotoʻa o lona maʻa taua o le vaneina o maʻa ma pou tetele ua faʻapaleina i maʻa mapu o leona. I le taimi nei, o Puerta de los Leones o le faitotoʻa tutotonu lea i nofoaga o le lotu - e le gata e turisi e faʻaaogaina, ae faʻapea foi ma tagata talitonu o loʻo omai i le sauniga.

I se faʻaopopoga, o le Katedral o St.Maria o loʻo iai foʻi isi faitotoʻa, 2 o ia auala e oʻo atu ai i le teuina o fale, o se tamai lotoa matala ma ufiufi ufiufi ma falesa tuai o loʻo faʻaalia ai vaaiga mai le soifuaga o tagata sili na maliu fasia.

Teuteuga i totonu

O Catedral Primada e taʻutaʻua e le gata mo lona matagofie matagofie, ae faʻapena foi ma ona teuteuga matagofie i totonu, i le ata na faia ai e aliʻi sili o Sepania. O le fale autu o le falesa, o le eria o lea e 7 afe sikuea mita. m., aofia ai 5 naves, o ona puipui ua teuteuina i 700 faʻalanila tioata faʻamalama ma se anamua transparency, o se lapoʻa baroque faʻamalama faia i tioata tioata i le muamua afa o le 18 seneturi.

O se tasi o tulimanu sili ona matagofie o le malu- malu o le falelotu tutotonu, o le faitotoʻa e tapunia ma le potu lalala lautele, ma o puipui e teuteuina i le anoanoaʻi o ata ua vaneina. O le penina autu o lenei nofoaga o le anamua Late Gothic retablo na faia i laupapa teuteuina ma e aofia ai 7 tuugamau potu. E fa o latou teuteuina i vaʻaiga a le Tusi Paʻia, o leisi 2 - ma faʻatagata a le au paia lauiloa o le Tusi Paia. I lalo o le lautele vaega o le fale fetafai, o se ipu paia o loʻo teu ai Meaalofa Paia. O loʻo iai foʻi se tuʻugamau iinei, lea ua avea ma sulufaʻiga mulimuli mo le katinale ma le tele o tupu.

O loʻo vaʻai i totonu o le falesa o St.Maria o Toledo, e faigata tele ona le amanaʻia se aufaipese tulaga ese e lua ona vaega o loʻo tu i le ogatotonu. O le pito i luga o lenei fale e teuteuina i ata o vaʻaiga faʻale-Tusi Paia, aʻo le pito i lalo e laina i nofoa laupapa e teuteuina, o lona tumutumu e lilofia i faʻamafanafanaga i autu o tala faʻasolopito. I aso ua tuanaʻi, sa nofo ai le fono a le ekalesia iinei, e fesoasoani i le epikopo i le faʻatautaiga o le puleʻaga. O nei aso ua i ai 2 totoga, iloga i latou e le masani ai ona manino leo.

O le falelotu potopotoga tatau ai le faʻaititia, i totonu o puipui o loʻo teuina ofu o le ekalesia na teuteuina i maʻa taua, o mea faʻalelotu e amata mai i le 15th-16th seneturi, ma ata ata na tusia e tagata lauiloa Sipaniolo - Van Dyck, El Greco, Francisco Goya, Diego Velazquez ma Vecellio Titian. O le isi elemeni taua o le falelotu o le faleteuoloa anamua, faʻatulagaina i lalo o le 'olo tutotonu ma aofia ai e le gata i le tele o mea teuteu na foaʻiina i le malumalu e tagata masani aulotu, ae faʻapea foi ma le maoaʻe auro matagofie, teuteuina i penina o Isabella le Katoliko ma tuʻuina i se fale lapoʻa e sili atu.
E le o le nofoaga mulimuli i Toledo Cathedral i Toledo o loʻo nofoia e le tele o falesa, o le fale taʻutaʻua sili ona taʻutaʻua o le Falesa o le Faʻamanatuga Paia poʻo le Virgin Mary Anamua. O le ogatotonu o lenei '' upega tafaʻilagi o se matagofie Renaissance fatafaʻilagi ma se nofoalii matagofie ma se faʻatagata laupapa o le Taupou, mai le ogatotonu o le 12th seneturi. Ae mo isi falelotu, e tofu ma le potu o le falelauasiga mo nisi o tagata iloga o le talafaasolopito - epikopo, tupu, katinale, ma isi.

Tulafono asiasi

E i ai ni tulafono faʻapitoa i le falesa o Toledo e tatau i tagata asiasi uma ona tausisi i ai:

  1. Ae e te leʻi ulufale i le malumalu, e manaʻomia ona tape au telefoni feaveaʻi.
  2. O ata ma ata puʻeina e faʻasa i totonu o le malumalu ma fale mataaga.
  3. E faʻapea foʻi ona faʻasaina le masini faʻamama leo, masini faʻailo ma isi masini.
  4. O le falesa e matua lelei tele acoustics, o lea ia taumafai e aua le pisa ma tautala filemu i le mea e mafai ai.
  5. E le mafai ona e aumaia ni meaʻai ma vai inu, ae e tele foʻi faleʻaiga e latalata ile falesa, e mautinoa la e te le fia 'aʻai.
  6. Aua le tago i galuega o faatufugaga i ou lima - o latou taʻitasi o loʻo puipuia e se faʻailo faapitoa, o lea o au gaioiga e mautinoa o le a le amanaʻiaina e leoleo.
  7. Faʻatasi ai ma isi mea, o le vaʻavaʻaia o ata vitio o loʻo faia i totonu o le laumua, o lea ia e amio ai.
  8. A e malaga i Toledo Cathedral, vaai lelei ofu. E tatau ona tauagafau ma tapuni pe a mafai.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • Catedral Primada, tu i Calle del Cardenal Cisneros 1, 45002.
  • Tatala mo tagata lautele mai ia Ianuari 1 e oʻo ia Iuni 30. Tatalaina itula: Aso Faraile - Aso Faraile mai le 10:00 i le 14:00.
  • O le tau faigata tiketi tau 12.50 €. E mafai ona e faʻaaogaina 1 taimi ma naʻo le aso e faʻatau ai. O tupe uma na aoina e alu i le tausiga o le malumalu ma ana fale mataaga.
  • Vaʻai mo nisi faʻamatalaga i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le faʻalavelave - www.catedralprimada.es.

O le faʻasologa ma tau ile itulau e mo Ianuari 2020.

Fautuaga Aoga

A e asiasi i Toledo Cathedral, e i ai ni nai taua fesoasoani e teu i lou mafaufau:

  1. E aoga le tuʻuina atu i le 3-4 itula e te iloa ai le ekalesia Katoliko autu a le atunuʻu.
  2. Ina ia faʻafiafiaina ma faʻamatalaina le savali, ave se faʻataʻitaʻi leo (avanoa i le Lusia, aofia i le tau o le pepa). Ma aua neʻi galo ona aumai lou tusifolau poʻo lau laisene avetaʻavale - e tatau ona teu.
  3. Fai mafanafana i le taumalulu - o le fale e matua tele ma sili fou.
  4. Catedral Primada e matagofie i soʻo se taimi o le aso, ae e sili ona faʻaalia i le amataga o le afiafi, pe a susulu atu le malamalama i ona foliga.
  5. A e alu i se tafaoga, faʻasoa i luga o lava tinoitupe - pepa e le taliaina iinei.

Vaʻai totonu o le falesa i Toledo i lenei vitio:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Touring Toledo, Spain (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com