Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Resort Tossa de Mar - o se taulaga anamua i Sepania

Pin
Send
Share
Send

Tossa de Mar, Sepania o se taulaga tuai nofoaga i Catalonia, lauiloa mo ona matagofie laufanua, vaʻaiga faʻasolopito ma lelei tau.

Faʻamatalaga lautele

Tossa de Mar o se nofoaga lauiloa i sasaʻe o Sepania, i le Costa Brava. Nofoaga 40 km mai Girona ma 115 km mai Barcelona. E taʻutaʻua o se taʻutaʻua Europa nofoaga malolo e fiafia malolo ai turisi mai Amerika, Peretania tele ma Farani. Lenei e mafai ona masani ona feiloaʻi ma tagata o galuega foafoa.

Tossa de Mar e taʻutaʻua foʻi ona o le matagofie o le goto ifo o le la ma lona natura matagofie: e faʻataʻamilomiloina le nofoaga i itu uma e maʻa ma togavao mafiafia, ona o galu maualuluga e seasea tulaʻi mai ma i se tulaga lautele, o le tau lelei e toetoe lava o taimi uma e pule ai.

O lenei nofoaga i Sepania o le a manaia foi mo tagata fiafia i talaʻaga - e tele vaaiga matagofie iinei.

Vaaiga

Tossa de Mar, tu luga o le Costa Brava, o se taulaga mafanafana taʻutaʻua mo ona vaʻaiga faʻasolopito. E toʻaitiiti lava i latou iinei, ae afai o le sini autu o le maua o se malologa i le sami, lona uiga ua lava lea.

Talu ai o le nofoaga faʻapitoa lava ia e tu i se vaega maugā, o faʻatosina autu o luga o maupuepue. Ma, o le Old Town amata i le talafatai ma "alu" luga. Lalo oe o le a maua ata ma faʻamatalaga o le autu mataʻina o Tossa de Mati.

'Olo o Tossa de Mar (Castillo de Tossa de Mar)

O le 'olo, o loʻo maualuga i luga o le mauga, o le faʻailoga autu ma le faʻailoga lauiloa o le nofoaga o Tossa de Mar. Na fausia i le 12-14 senituri, ma i le 16th seneturi na tupu ai se aʻai atoatoa i fafo atu o le taulaga.

O se mea manaia le taimi nei, o le Old Town o Tossa de Mare ua naʻo le pau lea o le soifua mai anamua i Catalonia. O isi taulaga o Sepania na le mafai ona faʻasaoina le latou tofo faʻasolopito - na fausia latou fale fou, faletalimalo ma faleʻaiga fou.

E mafai ona e savali i luga o pa anamua mo ni nai itula, ma e fiafia turisi e faia lenei mea. O se tasi o faʻatosina lauiloa i totonu o le 'olo o le Clock Tower, lea e alu aʻe latalata i le faitotoʻa autu i le Old Town. Na maua lona igoa ona o le mea moni na muamua o le naʻo le uati i totonu o le nuʻu na faʻapipiʻiina i luga.

E aoga le uaʻi atu i le Joanas Tower, o loʻo tu i tafatafa o le Gran beach - e maua ai le sili ona matagofie o vaʻaiga ma le sami, ma o iinei e mafai ai ona puʻeina ata sili ona lelei o Tossa da Mati

Ia mautinoa e te asiasi i le Kodolar Tower, e sili ona taʻua o le Tower of Reverence - mai i inei e amata ai le savaliga sopo, lea e ofoina atu ai ni vaaiga matagofie i lea nofoaga. E sili a ona fai ile afiafi - e matua tele le mea e tao ile la ile ao.

Aai tuai

O le taulaga tuai o Tossa de Mar e tele auala e tutusa ai ma isi taulaga tuai o Europa: o auala vaapiapi, o fale mafiafia ma faʻataʻamilosaga tele. I le faʻaopopoga i faʻafiafiaga masani, e tatau i turisi ona mataala i:

  1. O le Tossa Lighthouse o le pito sili ona maualuga i le nofoaga. Na fausia i luga o le faʻavae o se 'olo tuai, o lea la o le matua tausaga o le moli uila e sili atu le matua nai lo le aloaia tasi. O lenei faʻailoga iloga o Tossa de Mar i Sepania e 10 mita lona maualuga ma e mafai ona vaaia 30 maila le mamao. Nei o le moli moli fale le Metitirani Moli Faleoloa, lea e mafai ona asia mo 1.5 euro.
  2. Ekalesia a le aulotu o San Vincent, lea na fausia i le seneturi lona 15 i luga o le tulaga o le faʻaleagaina o le malumalu. I le seneturi lona 18, sa faatuina ai se Ekalesia Fou lata ane, ma amata ai ona le toe omai ii aulotu. O lona iʻuga, mo le sili atu i le 2 seneturi na faʻasolosolo lava ona faʻaleagaina le fale, ma ua naʻo le 2 pa ma le faitotoʻa ulufale na totoe ai.
  3. Lotoa ma maafaamanatu ia Ave Gardner, o se lauiloa Amerika fai ata tifaga o le 20 seneturi. O le mafuaʻaga mo le faʻapipiʻiina o le faʻatagata e faigofie - i le taimi muamua na vaʻaia Ava i se tasi o leoleo suʻesuʻe, lea na puʻeina i le Tossa de Mar. Ma ina ua maeʻa, sa nofo o ia e nofo i lenei taulaga mafanafana - sa fiafia tele i lenei nofoaga. Ata o lenei faatosinaga o Tossa de Mar, Sepania e mafai ona vaaia i lalo.
  4. O le Batle de Saca House, poʻo le maota o le Kovana, sa avea muamua ma nofoaga o tagata ofisa lafoga ma ua avea nei ma Fale Mataaga i Tossa. O le mitamitaga autu o le faaaliga o le ata na tusia e Marc Chagall "Heavenly Violinist".
  5. Nofoaga o Armas. Nofoaga latalata i le Uati Tower.

Atonu e foliga mai ua lava le itula e tasi e asiasi ai i le Old Town - e le o le tulaga lea. O fale faʻatulagaina e tumu i le tele o mea lilo, ma o taimi uma e pasi ai i nofoaga tutusa, e mafai ona e mauaina ni mea fou e te fiafia i ai.

Falesa (Ekalesia Lotu a Sant Vicenc)

O le mea e aoga le vaʻaia i Tossa de Mar o le Katedral - o le autu o le nofoaga malolo, fausia i le Romano-Gothic style. O le faatosina e foliga mai e tauagafau ma faigofie, ae e aoga le asiasi i ai - e tele mea mananaia i totonu.

E aofia ai:

  • se kopi o le "Black Madonna";
  • lagi fetu i luga o le faʻalo;
  • moligaʻo lanu-tele i luga o le iconostasis.

Tele o tagata faitio e faigata tele ona maua le tosina - o loo natia i tua o le tele o auala o le Old Town. Afai oe feagai ma le faʻafitauli lava e tasi, e faigofie le vaifofo - e mafai ona e alu i le logo e tatagi, e taʻi 15 minute le umi.

Falesa i le Old Town (Falesa o Mare de Deu del Socors)

O le Old Chapel o se tamai fale paʻepaʻe i le ogatotonu o le Old Town. Afai e te manaʻo e asia, e tatau ona e vaʻaia ma le faʻaeteete - e matua laʻititi ma e tau leiloa. I le tulaga o fofo tusiata ma mea, o le falelotu e tali tutusa ma le taulaga o le taulaga.

I totonu o le faʻailo o loʻo i ai se tamaʻi fale ma nofoa laupapa, o puipui e faʻapipiʻiina i le paʻepaʻe. Faafeagai o le faitotoʻa o le ata o le Taupou Maria ma se pepe i ona lima.

O le falesa lava ia o le a faigata ona faateʻia oe, ae o le sikuea o loo tu ai (le fetaulaiga ala o le Royal Auala ma Via Girona) e aoga le asia. Lenei oe o le a maua ai le tele o souvenir faleoloa, lole faleoloa ma le tele o isi manaia gizmos. Faʻalogo totoʻa i pepa faʻamanatu e iai ma ata o Tossa de Mar, Sepania.

Matafaga

Matafaga matafaga

O Gran o le matafaga tutotonu o le nofoaga. E sili ona lauiloa ma o lea e sili ona pisa. O lona umi e 450 mita, ma lona lautele e na o le 50, o lea a maeʻa le 11 i le taeao e le mafai ona maua se maua fua se nofoa ii.

E ui i lea, e fiafia tele turisi i lenei nofoaga, aua o le matafaga o loʻo siʻomia e le 'olo o Vila ma le faga, ua foliga mai e tuʻu ese mai isi atunuʻu o le lalolagi.

Ufiufi - oneone lelei. O le faitotoʻa i le sami e papaʻu, o le loloto e papaʻu - lelei mo aiga ma fanau. Talu ai e tele lava tagata i lenei itu o le talafatai, e i ai lapisi iinei, ae e masani ona aveʻese.

I le tulaga o mea lelei, e leai ni faamalu poʻo potu malolo, lea e mafai ona avea ma faʻafitauli mo le toatele. E 2 faleʻaiga ma se faleuila lata ane. E tele faʻafiafiaga - e mafai ona e lisiina se vaʻa afi poʻo se vaʻa, alu e maulu pe tiʻeti i se vaʻa faʻi. O togafitiga faʻamama malolo e taʻutaʻua foi ma e mafai ona fiafia iai ile faletalimalo lata ane.

Menuda Beach (Playa de la Mar Menuda)

Menuda o le sili matafaga matafaga i le Tossa de Mare resort - o lona umi e le sili atu 300 mita ma lona lautele e le sili atu i le 45. O loʻo tu e le mamao mai le ogatotonu o le taulaga, ae e le tele ni tagata iinei e pei o luga o le Gran Beach.

O le ufiufi o tamaʻi maʻamaʻa, ae o le ulufale i le sami e oneone ma malu. O le vai, pei o le matafaga lava ia, e matua mama, e leai se lapisi. E i ai foi faʻafitauli ma mea tetele: o loʻo i ai le sun loungers (totogi i le aso - 15 Euro), fale taele ma le taʻele. E i ai le pa ma cafe latalata.

E tau leai ni faʻafiafiaga i lenei itu o le nofoaga faʻapitoa, ma e toʻatele e fautuaina atu iinei e alu e maulu - e latalata i le talafatai e mafai ona e feiloaʻi i le olaga felanulanuaʻi o le sami.

Cala Giverola

Cala Giverola o se tasi o sili sili nofoaga mo aiga ma fanau, 6 km mai le taulaga. O le faga e siʻomia e maʻa i itu uma, ma e toetoe lava a leai se matagi iinei. O loʻo i ai le potu malolo, faʻamalu ma fale taele i le teritori. E iai le faleʻaiga ma le laveaʻi.

O Giverola o se fale o se tasi o nofoaga sili ona lelei o le aau i Sepania, lea e mafai ona e faʻafaigaluegaina ai se faiaoga ma lisiina meafaigaluega.

O le ufiufi e oneone, o nisi taimi e maua ai maʻa. O le faitotoʻa i le sami e papaʻu, e leai ni otaota. E i ai le paka i lata ane (tau - 2.5 euro i le itula).

Cala Pola

O Pola o se tasi nofoaga tuufua i le talafatai o Tossa de Mare. Mamao i le nofoaga malolo - 4 km. E ui lava i le mamao mai le taulaga tutotonu, e tele turisi iinei. E tele mafuaʻaga. Muamua, e laʻititi lona tele - naʻo le 70 mita le umi ae 20 mita le lautele. Lona lua, oneone auro vaivai ma le vai turquoise. Lona tolu, o mea uma e manaʻomia, lea e i ai taimi e matua le lava ai i nofoaga o tafaoga.

O le faitotoʻa i le sami e papaʻu, o le loloto e papaʻu. E le tele ni lapisi, ae o loʻo iai pea.

Ae mo mea lelei, o loʻo iai faleʻese ma taʻele i luga o le matafaga ma se cafe. E taua le iai o leoleo ola i Cala Pola.

Cala Futadera

Futadera o se matafaga i tafatafa o le Tossa de Mare resort. O le mamao mai le taulaga e na o le 6 km, ae le o tagata uma e mafai ona oʻo mai iinei - e tatau ona e iloa lelei le eria.

O le umi e naʻo le 150 mita, ma o le lautele e 20. E toʻaitiiti lava tagata iinei (muamua lava, ona o le le mafai ona ofi atu i ai), ona o lea natura iinei na faʻasaoina i lona uluaʻi faʻavae. E lelei le oneone, e masani ona maua maʻa ma maa. O le vai e susulu turquoise ma matua mama. O le faitotoʻa i le sami e papaʻu.

E leai se lapisi, pei o tagata, ii. E leai foi ni mea tetele, a e alu la ii e aoga le aveina o se meaʻai.

Matafaga Codolar (Platja dʻes Codolar)

Codolar o le lona tolu sili tele matafaga i Tossa de Mati. O loʻo tu i tafatafa o le Old Town, ma e sili ona matagofie - sa iai foʻi se nuʻu fagota i lona nofoaga, ma e tele foʻi vaʻa tuai o loʻo tutu pea ii.

Umi - 80 mita, lautele - 70. O le oneone e lelei ma auro, o le ulufale i totonu o le vai e agamalu. E toaitiiti tagata i Codolare, talu ai o le toʻatele o turisi e mananaʻo e malolo i le Grand Beach. E leai se lapisi.

Ae mo mea lelei, o loʻo iai le faleuila ma taʻele i luga o le matafaga, ma e iai le cafe latalata ane. Faʻatasi ai ma faʻafiafiaga, maulu ma le volipolo e taua le maitauina. E le gata i lea, e tele e fautuaina le totogiina o se vaʻa ma alu i se malaga vaʻa.

Nofoaga

E ova atu ma le 35 faletalimalo o loo tatala i Tossa de Mati. E aoga le okaina muamua o potu, talu ai o le taulaga e sili ona lauiloa i tagata tafafao mai Europa ma Amerika.

O le tau masani mo se potu faʻalua i le 3 * faletalimalo i le maualuga vaitau e eseʻese mai le 40 i le 90 euro. Lenei tau aofia ai se potu vateatea ma se matagofie vaʻaiga o le sami po o mauga, uma talafeagai masini i le potu ma faʻafiafiaga luga o le 'upega tafaʻilagi. Wi-Fi ma paka e leai se totogi. Nisi faletalimalo tuʻuina atu leai se totogi taʻavale vaʻalele.

E naʻo le fitu 5 * faletalimalo i Tossa de Mar, ua sauni e talia ni malo se lua ile taimi maualuga mo le 150-300 euro ile aso. O lenei tau e aofia ai le 'aiga o le taeao, o le faʻapaologa e iai le sami poʻo ni atumauga, ma se potu e faʻafouina ai le tisaini. E le gata i lea, o tagata tafafao maimoa e maua le avanoa e asiasi ai i togafitiga faʻapitoa i totonu o salon i le teritori o le faletalimalo. E i ai le cafe i le fogafale eleele o le 5 * faletalimalo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau. O afea le taimi sili ona lelei e o mai ai

O le tau i Tossa de Mare o le Metitirani, ma malulu malulu ma taumafanafana mafanafana. E leai ni suiga faʻafuaseʻi o le vevela ma timuga mamafa i le tausaga atoa. O le mea e malie ai, o le Costa Brava e sili ona manaia i Sepania uma, ma o le tau e masani ona toʻafilemu iinei.

Taumalulu

I vaitaimi o le taumalulu, o tau e seasea paʻu i lalo o le 11-13 ° C. I lenei vaitaimi, e laʻititi lava timuga, o lea la o le taumalulu Sipaniolo e lelei mo tafaoga ma tafaoga.

Tautotogo

E masani ona timu ia Mati, ae e puʻupuʻu ma foliga mai e le faʻalavelave tele mo tagata tafafao. O le thermometer o loʻo teuina ile 15-16 ° C. O lenei taimi o le tausaga e lelei mo maimoaga maimoa ma tagata fiafia i turisi.

I le masina o Aperila ma Me, na oso ai le vevela o le ea i le 17-20 ° C, ma o tagata muamua turisi na amata ona o mai i Sepania lautele.

Taumafanafana

O Iuni o se masina e sili ona alofagia mo aso malolo e le gata i Tossa de Mar, ae faapea foi i le Costa Brava atoa i Sepania. O le vevela e le siitia i luga 25 ° C, ma e toʻatele pea tagata tafafao e pei o Iulai po o Aukuso. O tau o le a faʻamalieina foi - latou te le maualuga pei o Iulai ma Aukuso.

O le maualuga vaitau amata ia Iulai ma Aukuso. O le thermometer o loʻo teuina ile 25-28 ° C, ma e mafanafana le sami e oʻo atu i le 23-24 ° C. E le gata i lea, o nei masina e faʻailoa mai e le tau toʻafilemu atoa ae leai se timu.

Pa'ū

O Setema ma le amataga o Oketopa o vaitau vevesi, pe a le oʻo i luga le ea vevela i luga atu o le 27 ° C, ma le la e le tele na taoina. O le numera o turisi i matafaga o Sepania e maitauina le faʻaitiitia, ma e mafai ona e malolo filemu.

Faʻatasi ai ma minus, e taua le maitauina o le amataga o le timuga vaitau - o le aofaʻi o timuga e tusa tutusa ma Mati.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai Barcelona ma Girona malae vaʻalele

Mai Barcelona

O Barcelona ma Tossu de Mar o loʻo valavala e sili atu ma le 110 kilomita, o lea e aoga ai le le itiiti ifo i le 1.5 itula e malaga ai. E mafai ona e ufiufi le mamao ile:

  1. Pasi E tatau ona e alu i le pasi a Moventis i Estació del Nord ma e alu i le fale Tossa de Mar. Ole taimi ole malaga e 1 itula male 30 minute. Tau - mai le 3 i le 15 euro (faʻamoemoe i le taimi o le malaga). Pasi pasi tamoʻe 2-3 taimi i le aso.

Oe mafai ona vaʻai i le faʻasologa ma tusi se tiketi muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le vaʻalele: www.moventis.es. Lenei oe mafai foi ona mulimuli faʻalauiloaina ma paʻu.

Mai le malaevaalele i Girona

O le malae vaalele i Girona i Sepania e na o le 32 km le mamao mai Tossa, o lea e leai ai ni faʻafitauli i le auala e te o ai i le nofoaga faʻapitoa. E tele filifiliga:

  1. I le pasi. Mai Girona Malae vaʻalele nofoaga, pasi pasi 86 ma alu ese i le Tossa de Mar taofi. E 55 minute le umi o le malaga (talu ai le tele o taofi). Tau - mai le 2 i le 10 euro. O pasi a Moventis e taʻi 10-12 taimi i le aso.
  2. E ala i le shuttle O le isi pasi pasi mai le malae vaʻalele 8-12 taimi i le aso, lea e ave oe i Tossa i le 35 minute. O le tau e 10 euro. Felaʻuaʻiga - Jayride.
  3. Talu ai o le mamao i le va o le malae vaʻalele ma le taulaga e fai lava si puʻupuʻu, oe ono mafaufau i le okaina o se fesiitaiga pe a fai e tele naua au ato pe e te le manaʻo e fegasoloaʻi luga o le pasi.

O tau ile itulau e mo Novema 2019.

Fautuaga Aoga

  1. O konaseti a kitara e masani ona faia i le Tossa de Mar Cathedral, e alofagia e tagata tafafao ma tagata foi. Oe le mafai ona faʻatau se pepa muamua - latou amata faʻatau atu ia latou 30-40 minute ae leʻi amataina.
  2. Tusi muamua se potu faletalimalo muamua - tele potu ua uma ona nofoia mo le ono masina muamua.
  3. Ina ia asiasi i se tasi o matafaga i le lata ane o Tossa de Mar, e sili atu le totogiina o se taʻavale - pasi e seasea tamoʻe.
  4. E sili atu le asiasi i le Falesa o Tossa ae leʻi oʻo i le 18.00 - a maeʻa le taimi lea ua pogisa i le malumalu, ma e le ola moli iinei.

Tossa de Mar, Sepania o se lelei nofoaga mo i latou e mananaʻo e tuʻufaʻatasi matafaga, tafafao ma toʻaga aso malolo.

Asiasi i le Old Town ma matamata i le taulaga matafaga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ᴷ Walking Lloret de Mar beach, Costa Brava, Spain 4K (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com