Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Karnataka o le sili ona mama setete i Initia

Pin
Send
Share
Send

Karnataka, Initia o se tasi o sili ona feteenai setete i le atunuu. Skyscrapers iinei e sosoʻo ma nofoaga malolo, ma auala mama o Mangalore ma palapala palapala o Gokarna. Lenei setete o le a faateʻia oe i lona moni aʻiaʻi ma matagofie matagofie.

Faʻamatalaga lautele

Karnataka o le lona valu pito sili ona tele setete i le atunuu (191,791 km²), tu i le itu i sautesisifo o Initia. O se fale mo le sili atu 60 miliona tagata e tautatala i le Kannada (o le gagana aloaia), Urdu, Telugu, Tamil ma Marathi.

Karnataka tuaoi o setete o Goa, Maharashtra, Kerala, Andhra Pradesh ma Tamil Nadu. O loʻo tu i le vaega o le laufanua o Deccan, ma o le pito maualuga o Karnataka o le Mauga Mullayanagiri (1929 m. Luga sami). Mamao mai matu i saute - 750 km, mai sisifo i sasaʻe - 450.

O le tamaoaiga e faʻavae i faʻatoʻaga. Sili atu 55% o le faitau aofai o tagata o loʻo faʻafaigaluegaina i lenei eria. E totō e tagata pi, sana, cotton, cardamom, ma nati. Karnataka State e lauiloa o le sili ona tele gaosia fugalaʻau ma silika mata i Initia.

O le setete e 5 atunuʻu paka ma 25 natura faʻasao. E sili atu i le 26,000 monasteries anamua, maota ma ana, o le tele o na nofoaga o measina a le UNESCO i le lalolagi.

O vaaiga taʻutaʻua o Karnataka i Initia o loʻo tu i itu eseese ole setete, o lea e sili atu ma le tasi le aso e vaʻai ai i nofoaga mananaia uma.

Laumua

O le setete o Karnataka e aofia ai le 30 liʻo, o le sili ona tele o latou pitonuʻu o Bangalore. O taulaga sili ona tetele o Bangalore (10 miliona), Hubli (1 miliona), Mysore (800 afe), Gulbarga (540 afe), Belgaum (480 mano) ma Mangalore (500 afe). O le aofaʻi o 'aʻai i le setete e sili atu ma le 70. Mai se turisi manatu o manatu, o loʻo mulimuli mai nofoaga e fiafia iai.

Bangalore

Bangalore o se taulaga i saute o Initia ma lona faitau aofai o 10 miliona tagata (o le lona tolu sili ona toatele i le lalolagi). O se nofoaga faʻatauaina mo mea tau eletise ma inisinia i Initia faʻapea foʻi ma le taulaga ma le tele o iunivesite.

Tagata tafafao maimoa asiasi i lenei itu o le atunuʻu ina ia mafai ai ona faʻatau lelei oloa Initia, auai i faʻafiafiaga i le lotoifale ma vaʻai i mea taua nei: Cubbon Park, Wonderla Amusement Park ma le Art of Living International Center.

Auiliiliga faʻamatalaga e uiga i le 'aʻai e faʻaputuputuina i lenei tusitusiga.

Mysore

Mysore o se 'aʻai Initia 220 km mai Bangalore, taʻutaʻua mo ona maota ma paka. E i ai 17 maota maota laʻau fausiaina i le vaitaimi o le nofotupu o le tupu aiga tupu. O le sili lauiloa o le Mysore Palace, lea mo le tele o seneturi o le autu nofoaga o le pule.

Faʻapea foi i Mysore, tagata tafafao maimoa e mafai ona vaʻai i le tele numera o malumalu ma monaseri.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Mudeshwar

Mudeshwar o se tamai taulaga i luga o le matafaga o le Arapi Sea, lauiloa mo mama matafaga ma se numera toaitiiti o turisi (Initia latou lava malolo iinei). E naʻo le lua vaʻaiga taʻutaʻua iinei - o le faʻatagata tele o Shiva i luga o le puipui ma le olo o le gopuram.

O le muamua tosina o le lona lua sili ona tele faʻatagata o Shiva i le lalolagi (o le sili ona maualuga o i Nepal), ma oe mafai ona vaʻaia i soʻo se mea i le taulaga.

Ma o le gopuram o se 'olo faʻaleaganuʻu mo le itu i saute o le atunuʻu, lea e avea ma faitotoʻa autu i le malumalu. O le malumalu lava ia e sili atu ona laʻititi ma tele atu. Mudeshwar Tower ua manatu e sili ona maualuga i Asia - o lona maualuga e 75 mita.

O nei mataʻaga e fou lava. Ma, o le faʻatagata o Shiva i Karnataka na amata fausiaina na o le 2002, ma o le olo na toe faʻaleleia i le 2008 (o le tausaga tonu o lona fausiaina e leʻo iloa).

Gokarna

Gokarna poʻo le "taulaga o malumalu" o se nofoaga e fiafia tele i ai tagata malaga ma tagata e fiafia i le faʻatosina Hindu. E i ai le tele numera o malumalu faʻafanua ma faʻatagata atua, o le sili ona taʻutaʻua o le maʻa foliga o Shiva.

Ia sauni mo le mea moni o lenei e le o se turisi, ma palapala tele aai, lea, e ui i lea, e matua malosi lava le malosi. E le tele naua tagata tafafao maimoa i lenei itu o le setete o Karnataka, ae e mafai ona e feiloaʻi ma brahmanas, o ia lea ua avea Gokarna ma se tasi o taulaga taʻutaʻua i Initia.

Humpy

Hampi o se tasi o sili ona anamua ma le le malamalama 'aʻai i Initia, fausia i luga o 500 tausaga talu ai. Ua amata nei i le amataga o le ogatotonu o le seneturi, o se aʻai atoatoa o aʻai ma sapalai vai, alavai ma se 'autau tele (40 afe tagata). Lenei, tone o taimane ma auro na maina.

O lenei na ono faaauau pea, ae i le 1565 o le militeli Islama na manumalo i le ami a Hampian, ma na o toega o totoe mai le taulaga, lea o tagata mai le atoa lalolagi o mai e vaʻai i ai nei. O mea taua a Hampi: Malumalu o Virupaksha, kariota taʻavale, maota o Lotus.

Mangalore

Mangalore o se taulaga ma le faitau aofaʻi o 3.5 miliona, tu 350 km mai Bangalore. Palotaina o se taulaga sili ona mama i Initia ma o se tasi o sili sili ona lelei nofoaga e fai pisinisi. O le turisi pisinisi e le lelei atinaeina iinei, ma e leai ni pisapisao turisi, faioloa ma palapala palapala. Mangalore e lauiloa i Initia mo ona lautele auala, filemu nofoaga ma unspoiled natura.

O le faitau aofaʻi e 500 afe tagata, o le toʻatele e tautatala i le Tulu. O nisi foi e tautatala i le Konkani ma le Kannada.

O le auala autu lava e maua ai tupe mo tagata o loʻo nonofo i le atunuʻu o loʻo faigaluega i le uafu ma gaosi kofe, kasu ma ti.

Belur

Belur (poʻo le Velapuri) o se 'aʻai lauiloa mo ona malumalu ma faʻatagata o Atua. O le mea e sili ona taʻutaʻua o le Malumalu o Chennakeshava, na fausia i le 1117 e le tupu Hoysal Vishnuvardhana. I luga o foliga ma puipui o lenei fale e mafai ai ona e vaʻai atu i le faitau selau o tagata sisiva, oe tusa ai ma le tala faʻasolopito, o loʻo avea ma faʻailoga o le suiga mai le Jainism i le Vishnuism.

I se faʻaopopoga i le malumalu autu, o loʻo i ai le vai taele ma iʻa ma le tele o tamaʻi fausaga.

O Belur e naʻo le 20 afe tagata e tautatala i le gagana Kannada. O le mea e mataʻina ai, o le 77% o le faitau aofaʻi e iloa faitau ma tusitusi (o se tagata lelei tele i Initia).

Mataaga faalenatura

O le setete o Karnataka i Initia o se tasi o matutu i le atunuʻu, aua o loʻo tu luga o le Karnataka laufanua (e masani lava o le itu i saute). O le itu i matu o le setete o le vaega maugā o Nilgiri, faʻapea foi ma Western ma Sasaʻe Ghats. O nei nofoaga e iloga i le tele o vaomatua, tele vaitafe ma afu.

E i ai 5 atunuʻu paka ma 25 natura faʻasao i le setete o Karnataka.

Jog Falls

O se tasi o paka sili ona asiasi i ai le atunuʻu i Karnataka o Jog Falls. Ina ia saʻo, o lenei e le o le igoa o le eria, ae o le igoa o le tasi afu, aofia ai o 4 vaitafe:

  1. O le roketi e sili ona malosi ma "saoasaoa" vaitafe ma se uiga masani.
  2. Rani e sili ona faʻavili ma fesuiaʻi (i se vaitau matutu, e mou muamua). Fai mai tagata Hinitū, e tai tutusa lava ma le siva a se siva a Initia.
  3. O le Raj vaitafe pa'ū mai le maualuga maualuga, ae le o le faatupuina malosi le pisapisao ma splashes.
  4. O le gogolo e sili ona pisa.

O tausaga uma, selau o turisi mai le lalolagi atoa e omai e matamata i le afu, ma e sili lea ona faia i taimi o timuga - mai ia Iuni ia Oketopa o le sili ona tumu. E mafai ona e oʻo atu i le mea lea e tosina i ai Karnataka mai le taulaga o Sangara (30 km) poʻo Bangalore, o loʻo tu ai le malae vaʻalele faʻavaomalo. O le mea e ofo ai, e fautuaina e tagata faimalaga e omai i le afu i faʻaiuga o vaiaso - pe a toʻatele tagata tafafao maimoa, e tatalaina e le Initia le faʻatanoa vai, ma o le aofaʻi o vai e faʻateleina le maitauina.

I lalo o le afu o loʻo i ai se tamaʻi vaituloto e mafai e tagata uma ona aau. E mafai ona e alu ifo i lalo o le faʻailoga e ala i se umi sitepu, e aofia ai ma 1200 sitepu. O le mea taua o le manatuaina o ia e maseesee iina, ma o le vai tafe e malosi tele.

E i ai le faleuila, taʻele ma se tamaʻi cafe latalata i le afu. Afai e te manaʻo e faʻaalu ni nai aso i le vaega o lenei tosinaga a le setete o Karnataka i Initia, e fautuaina tagata tafafao maimoa e nonofo i le nofoaga faʻamaumau a Honnemardu.

O le tau o le asiasiga e 100 rupe.

Ghats i Sisifo

O le Western Ghats o se atumauga i sisifo o Initia e ui atu i setete o Goa, Karnataka, Kerala, Tamil Nadu ma Kanyakumari. O le umi e tusa ma le 1600 km.

I lenei atunuʻu paka e mafai ona e vaʻaia:

  • tutasi lanumeamata mauga e pei o ni maupuʻepuʻe;
  • togavao lauti;
  • o le lata ane i le Vaituloto o Kundale, e tupu ai laʻau maualuluga e aunoa ma lala ma laulaau;
  • togavao manogi;
  • afu;
  • o se numera tele o seasea toto ituaiga.

A o savali i le malae a le atunuʻu, faʻalogo i manu ma manulele - seasea ituaiga o loʻo maua iinei.

Faʻatulaga le aso atoa e te asia ai lenei mea masani - e tele nofoaga mananaia iinei, ma e le mafai ona e faʻataʻamilo ia latou uma. Tele turisi e fautuaina le totogiina o se taʻavale poʻo tuk-tuk mo le aso atoa.

Bandipur National Park

Bandipur o se tasi o sili ona lauiloa ma sili ona tele atunuʻu paka i Initia. Na maua lona faʻafetai faʻafetai i le tele teritori e mafai ona e mauaina ai:

  • vaomatua tulaga ese (mo se faʻataʻitaʻiga, tī);
  • laufanua fugalaʻau;
  • pupula lanumeamata ma matagofie vaaiga o le siʻosiʻomaga;
  • selau o ituaiga o laʻitiiti laʻau ma manu.

Savalivali i le paka a le atunuʻu o le a le galue - o le teritori e matua tele lava, ma e te manaʻomia se taʻavale poʻo se pasi pasi. A e maua le avanoa e filifili ai, ona fautuaina lea e turisi e fealuaʻi i le paka a le atunuʻu i pasi.

Bandipur e vaevaeina i ni sone, o ia mea taʻitasi e tuʻuina atu i ni manulele poʻo ni meaola. Mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai le teritori e nonofo ai manu vaomatua: zebras, gauras, sambaras ma le au. I lenei vaega, o le sili ona asia o le elefane vasega pepe. Afai tatou te talanoa e uiga i manu feʻai, o lona uiga o le paka a le atunuʻu o fale o luko mumu, nameri, taika ma sloth bear.

Ia mautinoa e faʻalogo i manulele aʻo e malaga. I Bandipur oe mafai ona maua peacocks, tragopan satyrs, cranes, Asia paradiso flycatchers, Himalayan monals. Tele o ituaiga butterflies e seasea tupu aʻe e felelei foʻi i le teritori o faʻasao.

  • O le tau o le asia o le tosina o 200 rupe.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 18.00.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau ma le tau

Iuni-Oketopa (timuga vaitau)

O le setete o Karnataka o loʻo i ai le tau malulu ma le vevela o le tau, ma o le mafuaʻaga lea e masani ai ona matua susū ma vevela iinei. Ua vaevaeina le tausaga i 3 vaitau, o le sili ona pisi o le vaitau o timuga. E amata ia Iuni ma faaiu ile ogatotonu o Oketopa. Masani ai, o le vevela o loʻo teuina i le itulagi o le + 27 ° C - + 30 ° C, ma o le aofaʻi o timuga e oʻo atu i le 208 ml. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o aso matagi ma puaoa o aso e 25 ile masina.

Novema-Fepuari

O le taimi sili ona talafeagai e asiasi ai i le setete o Karnataka mai ia Novema ia Fepuari. E le tulaʻi i luga atu o le 30 ° C koluma o le thermometer, ma o le aofaʻi o aso susulu i le masina e tusa ma le 27.

Mati-Me

O le taimi mai ia Mati ia Me o le sili ona vevela. O le vevela e le pa'ū lalo +30 ° C, ae masani ona sili atu + 35 ° C, lea ua faʻatupuina e le maualuga sūsū.

A faʻapea la, afai e te manaʻo e oso i le matafaga ma aau i le sami, sau i le va o Novema ma Fepuari. Afai o lau sini o le asiasi i mataaga faʻanatura, ona mafai lea ona e mafaufau i le vaitau o timuga, aua i lenei taimi o vaitafe ma afu e sili atu ona matagofie.

Manatu Moni

  1. Bangalore e masani ona taʻua o le taulaga o iunivesite, aua o le sili ona tele numera o maualuluga aʻoaʻoga tulaga maualuga i Initia o loo taulai atu iinei.
  2. Karnataka o se mativa setete, lea, e le gata i lea, e le faʻaleagaina e turisi.
  3. O le Mauga o Ana Moody, o loʻo i le Western Ghats Natura Faʻasao, o le pito maualuga lea i Initia i saute o le Himalayas.
  4. O se tasi o laʻau muamua i Asia na fausia i le 1902 i luga o le Vaitafe o Kaveri.
  5. I le setete o Karnataka, e mafai ona e mauaina gauras - o sui sili ia ona lapoʻa o le ituaiga povi.
  6. Jog Falls o se tasi o sili maualuga afu i Asia, ma le maualuga o luga o 250 mita.

Karnataka, Initia o se tasi o sili mama ma sili ona matagofie setete o le atunuʻu e aoga asiasi mo tagata femalagaaʻi moni.

Manatu o Gokarna, asiasi i le matafaga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Misia Oe Tama - Falefa Naotama (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com