Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ajanta, Initia - mea lilo o monaseri ana

Pin
Send
Share
Send

O Ajanta Caves o se tasi o sili sili ona le mafaamatalaina ma manaia vaaiga a Initia. Na maua faʻafuaseʻi i le 19 seneturi, latou te leʻi faʻaaliaina uma a latou mea lilo i le lalolagi. E selau ma selau afe tagata tafafao maimoa mai iinei i tausaga uma, oe tautatala atu i le maoae malosi o lenei nofoaga.

Faʻamatalaga lautele

Ajanta o se anamua Buddhist monastery faigata o loʻo tu i le setete o Maharashtra. O le tulaga ese o lenei nofoaga o loʻo taoto i le mea moni o lotu lotu (e iai le 29 o latou fale ii) o loʻo vaneina i totonu o le papa. O ana muamua na faʻaalia iinei i le 1st senituri BC, ma le mulimuli - i le 17th seneturi.

O le anamua faigata o loʻo tu i se sili matagofie, ae le mafai ona ofi i ai. O le mamao i le taulaga lata mai o Kuldabad e 36 km.

O se mea manaia le latalata atu i ana o Ajanta o Ellora - o le isi nofoaga faʻapitoa o nofoaga o monastery.

Faʻasolopito faʻamatalaga

O le muamua taʻua o le monaseri faigata talu mai le 1st senituri BC. I le taimi lena, sa nonofo ai maokeni iinei, oe na fausiaina ni malumalu fou. Ae ui i lea, na o le 10-11th seneturi na tumau ai - i lena taimi na oʻo mai ai le au Mosalemi i le teritori o Initia nei, ma Initia Buddhism na mutaʻua ona lauiloa i tagata o le lotoifale (e oʻo mai lava i aso nei o loʻo faʻatautaia e le itiiti ifo i le 2% o le faitau aofai). O le faʻapitoa lava ana ana na lafoa ma galo mo 800 tausaga.

O lenei faatosinaga na maua ai lona matagi lona lua na o le ogatotonu o le 19 seneturi - o fitafita Egelani masani o tuliloaina mo se taika faafuasei mauaina lenei ofoofogia fausaga. I totonu o ana, na latou mauaina ai se ata ofoofogia: frescoes i luga o puipui ma koluma, maa faʻamau ma Buddha faatagata.

Mai lava i lea taimi, amata malaga mai o saienitisi ma turisi i Ajanta. O le sili ona ogaoga suʻesuʻega o le malaga a James Ferguson, o le na faʻamatalaina uma frescoes ma faʻamatalaina i le lalolagi atoa le aganuu taua o lenei nofoaga.

Ina ua maeʻa lena, sa asiasi atu le au tusiata i le nuu e sili atu ma le faatasi e toe tusia nisi o frescoes. O a latou taumafaiga na faʻamutaina i le le manuia - o ata uma na susunuina i lalo o taimi o faʻaaliga. E talitonu tagata o le nuʻu, o le tauimasui lea a atua mo le faʻalavelave i lo latou lalolagi.

Tele o mea lilo e fesoʻotaʻi ma ana e leʻi foʻia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e le mafai e saienitisi ona malamalama pe faʻafefea ona faʻamalamalamaina lalo lalo. E toʻatele e talitonu o monike na "puʻeina" le la i faʻata, ae e leʻi mautinoa le faʻamatalaga lea.

O le vali na faʻaaoga e monike e vali ai puipui na faʻaosoina ai foʻi fesili - e susulu i le pogisa, ma e oʻo lava i le maeʻa o 800 tausaga e leʻi mou atu. O saienitisi o onapo nei e leʻi mafaia ona faʻamautinoa lona faʻavae saʻo.

Fausaga faigata

O le Ajanta complex i Initia e aofia ai ni ana e 29, e tofu lava le mea ma lana mea e vaʻaia.

Ana ana 1,2,3

Nei o nisi o sili ona fou (12-13th seneturi) ma lelei-faasao ana i Ajanta. O lo latou tulaga toeititi lava atoatoa o loʻo faʻamatalaina e le mea moni na o monike na mafai ona ulufale atu iinei, ma tagata masani na i ai le aia tatau e ulufale ai na o tuaoi fale.

O le tulaga ese o lenei vaega o le malumalu o loʻo taʻoto i le ofoofogia o atavali manino papa. Mo se faʻataʻitaʻiga, luga o se tasi o puipui na maua ai se ata o tamaiti i le aʻoga, ma luga o tuaoi puipui - silhouette o fafine. O iinei e mafai ai foi ona e vaʻaia pupula pupula i luga o se autu faalelotu ma maualuga vaneina pou e avatua i le malumalu se foliga mamalu. O ata sili ona taʻutaʻua:

  • fresco o se tupu solomuli;
  • Tupu Sibi Jataka;
  • Vajrapani.

Ana ana 4

O le sili ona tele (970 sq. M.) Ma sili atu loloto loloto ana i Ajanta. E aofia ai le maluapapa, o le veranda ma le hall autu. I le ogatotonu o le potu o loʻo nofo ai le maʻa Buddha, ma i autafa o le lagi nafa.

O le mea e malie ai, o le ana sa masani ona loloto atu, ae ina ua maeʻa se mafuʻe i le seneturi lona 6, na faia faamalosi tufuga Initia e sisi le faʻalo e nana ai se lapisi tele i le papa.

Ana ana 5

O se tasi o ana le maeʻa o Ajanta. Na amata fausia i le senituri lona 3, ae e leʻi umi ae lafoa. E leai ni frescoes ma faʻatagata iinei, ae o loʻo iai le faʻalua faʻavaʻa teuteuina i ata vaneina.

Ana # 6, 7

O se lua-fogafale monastery ma tele Buddha faʻatusa i luga o puipui ma faʻalo. O se tasi o nofoaga faʻapitoa o le nofoaga atoa, lea na o mai ai tagata faʻatuatua e tatalo.

Ana ana 8

E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, o le ana sili ona tuai lea, i le taimi e tasi, e faasaoina atoatoa. E tu i se loloto loloto nai lo le tuaoi. Lenei tagata tafafao maimoa e mafai ona vaʻai i le Maeʻa Mafaufauga faʻatagata ma le tele o maʻa vaneina. O le mea e mataʻina ai, e talitonu tusitala o le talafaasolopito, o lenei vaega o le malumalu sa vali atoa mumu.

Ana o 9, 10

O ana 9 ma le 10 o tamaʻi tatalo, i luga o puipui na faʻasaoina ai se atavali tulaga ese: frescoes ma Buddha, faʻatusa o nimepi. O le teuteuga autu o nofoaga o loʻo iai koluma maualuluga ma faʻaputuga faʻataʻavale.

Ana o 11, 12

Nei o 2 laiti monasteries, fausia lata i le 5th-6 seneturi. E i ai se nofoa umi maʻa i totonu o le potu ma frescoes o loʻo faʻaalia ai Buddha ma monike e mafai ona vaʻaia i luga o puipui. O se vaega laititi o le malumalu ua faʻaleagaina, o le mafuaʻaga lea e le fiafia tele ai tagata tafafao maimoa.

Ana 13, 14, 15

Nei o 3 laiti monasteries, na le maeʻa ona o natura mafuaʻaga. Fai mai le au tusi tala faasolopito, e iai ata sa fai iinei, ae o lea ua naʻo puipui e leai ni mea.

Ana 40, 17

O ana ia e lua e sili ona suʻesuʻeina o Ajanta. E sili atu ma le tasi le tausaga na faʻaalu ai e le au tusitala talafaasolopito i inei, ma latou fai mai o mea totonugalemu ia, ma o lea o vaega autu o le faʻafitauli. E matua tele lava atavali ma frescoes i totonu o potu nei: o le vavega a Shravasti, o le miti a Maya, o le talafaʻasolopito o Trapusha ma Bhallika, o le suotosina festival. I luga o le puipui taumatau oe mafai ona vaʻaia ata o vaaiga mai le olaga o le Buddha.

Ana ana 18

O se ana laiti tele ae sili ona matagofie ma ona pou ma se faitotoʻa. O lana aoga e leʻi malamalama atoatoa i ai.

Ana ana 19

O le autu faʻatosinaina o le fale tele o le ata o Naga, lea puipuia le Buddha. Muamua, e tusa ai ma saienitisi, mandalas ma ata o Yaksha mafai foi ona vaaia iinei. O le faitotoʻa i lenei itu o le malumalu e matua teuteuina lava i fugalaʻau ma ata vaneina o atua.

Ana o 20-25

O nei ana laiti, o se tasi o le mulimuli e fausiaina. Monks na nofo ma galue i lenei vaega o le faʻafitauli; mai lea taimi i lea taimi, o nofoaga na avea ma malutaga. O nisi o potu sa i ai le falealuga ma sela.

O potu i lalo na teuteuina faʻapea:

  • ata o fugalaʻau i luga o puipui:
  • frescoes ma Buddha;
  • Tusitusiga a le Sanskrit;
  • vaneina teuteu i luga o puipui ma faʻalo.

Ana ana 26

Cave numera 26 o se nofoaga mo tapuaiga Buddha ma mo uumi tatalo. O faʻatagata i lenei itu ole mea faigata e sili ona faigata ma faʻafaigata. Ma, iinei oe mafai ona vaʻai atu Mahaparinirvana (le reclining Buddha), ma i ona vae - o silhouettes o afafine o Maria. I le ogatotonu o le apse o loʻo iai se stupa vaneina i le papa. I luga o puipui o le malumalu e tele tusitusiga i le Sanskrit.

Ana # 27-2929

Ana ana 27, 28 ma le 29 faʻatasi sa laʻititi ae e masani ona asiasi i le monaseri. E le tele ni teuteuga iinei, o lea e le masani ona pa'ū turisi i lenei itu o le Ajanta complex.

Faʻafefea ona e alu iina

I le pasi

E i ai pasi masani i le nuʻu o Ajanta mai le aʻai o Aurangabad (mamao - 90 km). Ole taimi ole malaga e naʻo lalo ole 3 itula. O le tau o le tiketi e 30 rupee.

E mafai ona e oʻo atu i Aurangabad mai soʻo se taulaga tele i Initia i nofoaafi poʻo pasi.

I le taxi

O le faimalaga i se taxi i Initia o le a sili atu le sologa lelei ma vave. O le mea taua o le avetaavale laʻupasese iloa tonu le ala. Tau mai Aurangabad - 600-800 rupe.

Faʻamatalaga aoga

Nofoaga: Ajanta Caves Road, Ajanta 431001, Initia.

Itula faigaluega: 08.00 - 19.00, Aso Gafua - aso malolo.

Totogi ulufale: 250 rupees - mo tagata ese, 10 - mo tagata o le nuʻu. E mafai foʻi ona e faʻatau se ticket se tasi e asiasi ai i Ajanta ma Ellora i Initia mo le 350 rupee.

O tau ile itulau e mo Oketopa 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Sa faʻapipiʻi paipa i vaega eseese o le Ajanta complex, e tafe mai ai le paipa.
  2. I totonu o le eleele o loʻo i lalo o malumalu ma fugalaʻau sili ona matagofie, e laʻititi ifo le moli, o lea e fautuaina ai e turisi e ave se moliuila ma latou e vaʻai uma auiliiliga.
  3. Fuafua lau malaga i le mafanafana, ae le o le vevela tau - o le nofoaga e sili ona manaia, ae a o le la ua mu, e faigata ona e fealuaʻi i mea uma. Faʻapea foi, aua le sau iinei i le afiafi - i le ao e matua vevela lava maa.
  4. Ae e te leʻi ulufale i totonu o ana o malumalu o Ajanta, e tatau ona e to ese ou seevae.
  5. E tapu le faʻapipiʻi o ata i totonu o malumalu.
  6. Talu ai ona o le auala i Ajanta e fai si umi, ua fautuaina tagata tafafao maimoa e o ma se ofisa malaga, pe o le faʻafaigaluegaina o se taʻitaʻi i Initia na o latou (tele tagata iloa le tele o gagana).

Ajanta Caves o se tasi o sili ona malosi nofoaga i Initia.

Ajanta Caves - o le ofoofogia lona valu o le lalolagi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ana (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com