Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Trogir - o le "lalelei maa" o Croatia

Pin
Send
Share
Send

Trogir (Croatia) o loʻo tu i le lua taseni kilomita mai le vaelua ile itu i matu. Ua faʻaigoaina taua o le taulaga-museum. O le talafaʻasolopito vaega o Trogir o loʻo tu i luga o se motu, mamao ese mai le laueleele autu, ma mo se tafaoga i le matafaga, turisi eo atu i le motu o Ciovo. Maota, malumalu, 'olo ma se' auʻaunaga laʻitiiti o auala vaiti e tu ese ai Trogir mai isi taulaga i Croatia.

Ata: Trogir taulaga.

Faamatalaga lautele

Trogir o se tamaʻi nofoaga malolo a Croatia, e le pei o le tuaoi vaeluaina, e sili atu le toʻafimalie ma e le matua tumu. O le nofoaga tutotonu iloga o loʻo i luga o le lisi o nofoaga puipuia a UNESCO. E le taumateina, Trogir i Croatia e aoga le asia. Afai ae e te leʻi muamua malolo i isi nofoaga o tagata Kroati, e leai se mea e faʻanoanoa ai pe faʻateʻia ai oe e Trogir.

O le taulaga na faavaeina e tagata Eleni i le seneturi lona 3 TLM. ma mea uma e ono fiafia i ai se turisi na faʻasaoina iinei - maota, malumalu, 'olo, fale mataaga. O le faitau aofai o tagata nonofo masani i luga o le laueleele tele ma luga o le motu o Ciovo, ina ia mafai ona o ai i luga, ua lava le sopoia o le alalaupapa mai le vaega tuai o Trogir.

E taua! O matafaga sili ona lelei o loʻo taulaʻi atu i le motu o Ciovo, o le tele o turisi e fiafia e mautotogi iinei, ma latou o mai i le vaega tuai mo tafaoga ma tafaoga.

Trogir o se tamai taulaga matagofie ma papaʻe puipui ma mumu taualuga. Ina ia maimoaina ma lagona le agaga o Dalmatia, ua lava lava le aʻea o se tasi o vaʻaiga mataʻupu.

Lelei e iloa! E sili le alu i le savali i le taeao po o le leva o le po. I le taimi nei, o auala o le taulaga e matua leai lava se mea, lea e maua ai e Trogir se faʻafiafiaga faʻapitoa. I le ao, oe mafai ona faʻaaogaina le tautua a se taʻiala o le a le gata faʻaali atu ia te oe le sili ona manaia mataʻaga, ae faʻapea foi ona taʻu atu ia te oe le tele o mea manaia.

Savalivali i auala o Trogir, oe faʻatofuina oe lava i le talaʻaga o le Vaitau Tutotonu. E ui lava i le mea moni o le maimoaga vaʻai e le sili atu ma le 3 itula, o le a lava lagona mo tausaga a sau. I se faʻaopopoga i mea faʻasolopito ma faʻataʻitaʻiga, e tele faleoloa o faʻamanatuga, faleʻaiga ma faleʻaiga.

Afai e te le nofo i Trogir, asiasi i le nofoaga i le sami. O le faimalaga i le Adriatic Sea o le a aumaia ai le tele o lagona fiafia, o le malaga e tumu i laufanua matagofie o Croatia.

Lelei e iloa! O le auala mai le Split by sea e naʻo le 1 itula ma le 10 minute le umi, o le tau o le pasese e toe foʻi mai e tusa ma le 70 kuna.

I fafo atu, Trogir e pei o le maota o le Emperor Diocletian i Split - o se laʻititi kopi o lena. Ia mautinoa e te asiasi i le Kamerlengo Fortress i le seneturi lona 15, o loʻo maua ai ni vaaiga ofoofogia o le taulaga atoa mai lona maota faʻapitoa.

Ata: Trogir (Croatia)

Manatu o Trogir

O mea taua uma a Trogir i Croatia o loʻo faʻatauaina i le vaega tuai o le taulaga, o iina e omai ai tagata faimalaga mai itu uma o le lalolagi.

Falesa i St. Lawrence

O le malumalu e tu i luga o le sikuea o John Paul II ma, e pei o, pulea le taulaga. I le amataga o le nofoaga o le falesa sa i ai le falesa na faʻaleagaina i le 12th seneturi. Mulimuli ane, i le 1193, amataina le fausiaina o se malumalu fou, lea na maeʻa i le tele o tausaga mulimuli ane.

O le faʻaonapo nei lomiga o le malumalu o se fausaga ma tolu naves i le Romanesque sitaili, o le fausaga ata faʻatasi e faʻamalosia e le logo olo i le faiga Gothic.

E taua! O se uiga iloga o le falesa o le Romanesque portal, fausia i le ogatotonu o le 13th seneturi. Lenei o le sili ona taua faʻataʻitaʻiga o le faatufugaga o tufuga tufuga.

O le faitotoʻa e teuteuina i vaʻaiga i mataupu faʻale-Tusi Paia, e i ai le ata o laʻau ma manu. Na sau foʻi le au tusiata ma ata faʻatusa mo masina taʻitasi o le tausaga, mo se faʻataʻitaʻiga, o Tesema o se tagata tulimanu e fusu ma se puaʻa, ae o Fepuari o se teine ​​e iai ana iʻa. I itu uma e lua o le faitotoʻa o loʻo iai faʻatagata o Atamu ma Eva, sa faʻaata mai i tua o tagata feʻai - o le leona ma le leona fafine.

O le falelotu e tatau foʻi ona vaʻai totoʻa i ai, na fausia i le vaitaimi mai le 1468 i le 1472. I totonu o loʻo i ai ni faʻatagata se 12 a le 'auaposetolo, ma le faʻataulaitu ma toega o le uluaʻi epikopo o Trogir i Croatia - St.John.

O le ata i totonu o le malumalu e faigofie lava - o le pulelaa, na fausia i le seneturi lona 13, na faia i maa ma ufiufi i faʻatagata. O nofoa e laupapa ma o le fata e teuteuina i atavali.

E le masalomia, o le autu teuteuga o le malumalu o le 47 mita maualuga logo 'olo, na toe fausia faʻalua - i le 15 ma le 16 seneturi. O pupuni o faʻamalama e teuteuina i ata vane. O le aʻe i luga o le olo logo, o turisi latou te maua i latou lava i luga o le faleoloa mataituina, mai le mea o se ofoofogia vaaiga o le atoa Trogir tatalaina.

Itula asiasi:

  • mai ia Novema ia Aperila - mai le 8-00 i le 12-00;
  • mai ia Aperila ia Me - mai le 8-00 i le 18-00 i aso o le vaiaso ma le 12-00 i le 18-00 i faaiuga o vaiaso;
  • mai ia Iuni ia Iulai - mai le 8-00 i le 19-00 i aso o le vaiaso ma mai le 12-00 i le 18-00 i faaiuga o vaiaso;
  • mai ia Iulai ia Setema - mai le 8-00 i le 20-00 i aso o le vaiaso ma mai le 12-00 i le 18-00 i faaiuga o vaiaso.

Fale olo o le Ekalesia a Sagato Mikaele

Afai e te le asia lenei faʻailoga o Trogir, o le malaga o le a le maeʻa. O le vaʻaia o le fale olo o loʻo ofaina ai vaaiga ofoofogia o paʻepaʻe papaʻe ma taualuga o fale. E mafai foi ona e vaʻai i le sami azure, le motu o Ciovo.

O le logo logo o loʻo tu faʻafeagai ma le Ekalesia a St. Lawrence. Mai fafo, o le tosina atu e foliga lalelei tele; tagata tafafao maimoa e tosina e le tusiata fale Italia o loʻo pulea i lenei itu o Croatia. O le lanu moana i luga o paepae paepae o le faʻailoga lea o Trogir. O le olo o loʻo pulea le taulaga i Croatia, o lona uiga la, o iinei na fausia ai se tasi o faʻaliga sili ona lelei e matamata ai, mai le mea e te iloa atu ai e le gata i le nofoaga, ae faʻapea foi ma le sami, maupuʻe lanu meamata, ma atumauga i se mea mamao.

Lelei e iloa! O le faasitepu e tau atu ai i le potu vaʻai e matutu tele ma e faigata tele ona aʻea. I se faʻaopopoga, o sitepu e vaapiapi, i nisi nofoaga e faigata e oʻo lava i ni tagata se toʻalua e pasi le tasi i le isi, ae o le vaʻaiga mai luga e aoga ai taumafaiga.

Olo o Camerlengo

E tele ni puipuiga na fausia i totonu o le taulaga, e taʻitasi ma fale mataʻaga o malae vaʻalele, ae o le mea taua na faʻaosofia e Trogir o le Kamerlengo. O fitafita a le fili mai Venise na taumafai pea e faoa le taulaga, pe a latou manumalo, na latou fausia se 'olo iinei, lea na avea ma sili atu puipuiga fale i Europa. O le 'olo na mafai ona tatalia le siepi umi, faʻafetai na mafai ai e tagata Italia ona nonofo i Trogir mo se taimi umi.

Mea moni manaia! E mafai ona e ulufale i le teritori o le 'olo e ala i le kolosiina o le auala laupapa i luga o le moat.

O le tosina atu o loʻo i ai se siʻosiʻomaga tulaga ese, e mafai ona e lagonaina a o e savali i le lotoa ma vaʻai i ofu tuai o aiga tamaloloa Venetian. I luga o le teritori o le 'olo, o vaʻaiga o ata faʻasolopito e masani ona pueina, ma i le vaitau mafanafana, tausamiga ma faʻafiafiaga eseese e faia iinei.

Oe mafai ona asiasi i le 'olo aso uma mai le 9-00 i le 19-00, i le taumafanafana o puipui o le fale e matala seʻia oʻo i le leva o le po.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga

O matafaga o Trogir e le masalomia o le faatosina mai o Croatia. O nofoaga sili ona lelei mo faʻafiafiaga e faʻaauupegaina i tafatafa o le nofoaga tafaoga.

Chiova Island

Tu 3 km mai Trogir. Copacabana Beach, 2 km le umi, ua manatu o le sili i le teritori o le Trogir Riviera. Faatasi ai ma lona atemosifia ma le manaia atemosifia, e manatua ai o Pasila matafaga. E i ai tulaga sili ona lelei mo malologa, oe mafai ona mautotogi mea manaʻomia mo vai vai taʻaloga.

I le itu i sasaʻe o le motu o loʻo iai le matafaga o Kava. O lenei o se nofoaga tuufua, o le vai iinei e mama ma manino, ma o paina e tupu i luga o le matafaga. Mamao i le nofoaga malolo 12 km, oe mafai ona maua iina i le taʻavale poʻo le uila.

O se nofoaga lelei e malolo ai o le faga Krknjashi. O lenei o se nofoaga faʻapitoa i Croatia, lea na faʻasao ai le natura le tago - o se parataiso moni tropical. O le faga o loʻo aofia faʻapitoa i le lisi o nofoaga sili ona matagofie i le Adriatic Sea.

E le mamao mai le taulaga o Seget e i ai le 3 kilomita le umi o le matafaga o Medena, o le talafatai e ufiufi i paina, sili atu lelei tulaga na fausiaina mo aiga ma tamaiti. I le afiafi, e mafai ona e savalivali solo i luga o le savali, fai sau meaʻai mama i totonu o se faleʻaiga poʻo se pa. E i ai le vaʻa mai Trogir i le matafaga.

I le itu i saute o Ciova, i totonu o se tamaʻi 'aʻai o Mavarstika, o loʻo i ai se matafaga paʻepaʻe oneone - White Beach, lea e taʻutaʻua mo ona vai manino tioata.

Pantan

O ni nai kilomita mai Trogir i le itu o Split o le Pantan beach. O paina i luga o le matafaga e fausia ai se paolo manaia, ma e mafai ona 'ai i se cafe poʻo se faleʻaiga. E sili atu le talafeagai e alu ai iina i le taʻavale poʻo le uila.

Faʻafefea ona e alu iina

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

O le nofoaga autu pasi o loʻo tu i luga o le laueleele tetele o Trogir, e le mamao mai le alalaupapa e fesoʻotaʻi ma le tuai vaega o le nofoaga. Pasi 37 mai Split tuua mo le motu i le 20-30 minute.

O loʻo iai foʻi le tautua pasi i le va o Trogir ma taulaga tetele i Croatia - Zadar, Zagreb, Dubrovnik. O le faʻasologa o loʻo i le nofoaga. I le avea ai o se tulafono, felauaiga pasi i 30 minute uma. O tiketi e mafai foi ona faʻatauina ii. O le tau o le pepa e tusa ma le 20 kn.

I le taavale

Trogir o loʻo tu i tafatafa o le malaevaʻalele faʻavaomalo, na o 25 km le mamao. O le faigamalaga i le taʻavale e tusa ma le 20 minute.

Soo se tasi e maua o ia i se taulaga laitiiti, mafanafana o Trogir (Croatia) e alofa i ai e faavavau. A o fai tafaoga i Croatia, aua neʻi misia le avanoa e asiasi ai i lenei nofoaga ofoofogia.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Trogir - Croatia (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com