Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Pediculosis - o le a lea, faʻailoga, togafitiga ile fale ma le puipuiga

Pin
Send
Share
Send

Matua, o a latou fanau e auai i aʻoga aʻoga poʻo le aʻoga, ua faʻalogo e uiga i utu o ulu. I totonu o le tusitusiga, o le a e aʻoa ai poʻo faʻapea ulu, o mafuaʻaga, faʻailoga ma auala e togafitia ai le faʻamaʻi i le fale.

O utu o le ulu o se faʻamaʻi paʻu e mafua mai i le gutu o le tagata. O le lutu o se iniseti laititi e faʻaleagaina le paʻu ma lavalava.

O namu e naʻo meaola e faasusu. Latou te feinu i le toto o le talimalo, ma toe gaosia ma fuamoa, lea e pipii i le lauulu. Ua leva ona feiloaʻi tagata ma utu i taimi uma. I taimi o eliina, na maua ai e le au eli eleele iniseti mago mai mummy a Aikupito. O le faʻamatalaga muamua e uiga i utu o loʻo maua i faamaumauga a Aristotle, pe a ma le 2500 tausaga le matutua.

I le seneturi lona 21, i atunuʻu o Europa, o le tumutumuga o faʻamaʻi o ulu i le masina o Aukuso, pe a toe foʻi mai tamaiti mai tolauapiga o le taumafanafana. O loʻo i ai ni faʻamaʻi o le faʻamaʻi i nofoaga tumama, faleaʻoga ma aʻoga. O tagata onapo nei e nonofo i ni tulaga sili atu tau le tamaoaiga nai lo o latou tuaa. O le soifua manuia meafaitino ua faʻateleina foʻi. E ui lava i lenei, o le fua faatatau o ulu ulu infestation o loʻo tupu pea. I nisi atunuʻu, o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi.

O le ulu lutu o se tamaʻi ninii lea e maua i luga o le ulu o le ulu i le taimi o fesoʻotaʻiga vavalalata ma le tagata maʻi, pe a faʻaaogaina lona selu, pulou ma isi lava mea totino. I tagata uli-paʻu tagata, o ulu o ulu e seasea tupu ona o le fausaga o lauulu.

E le osooso pe felelei 'utu o tagata matutua, ae totolo. O le taunuʻu atu i le lauulu maloloina, latou faʻatelevave faʻatele, fuamoa - nits. I le faʻaaogaina o le chitin, latou te faʻapipiʻi ai le suka i le au o lauulu.

O le umi o le ola o le ulu utu o le tasi masina. O se tagata matua na te mauaina le sefulu fuamoa i le aso, lea e avea ma tagata matua i le tasi le sefulu tausaga. Ina ua maeʻa le isi vaiaso, ua maeʻa pula.

E tusa ai ma fuainumera, o tagata lona lima uma e feagai ma ulu utu, tusa lava pe o le a le tulaga lautele. O le mea lea, o le faʻamatalaga o utu o se faʻamaʻi o le tagolima tagata o le faitau aofai o tagata e le saʻo.

Faʻailoga ma mafuaʻaga o utu o ulu

Pediculosis o se le lelei faʻamaʻi, oe le mafai ona finau ma lena. O le tagata ua aafia na mauaina le sili atu le toʻa i le na o le iloaina o tamai nati parasites ola i luga o lona tino. O loʻo faʻaigoaina e le sosaiete igoa leaga i ulu o ulu, o se iʻuga e matamumuli tagata e lipotia le faʻamaʻi ma fai mai o mafuaʻaga o faʻafitauli o le le lelei o le puipuiga ma le tele o mafatiaga.

Mo le toʻatele, o utu o loʻo tupu ai le fefe tele. Ou te manatu e aoga le fefefe i faʻalavelave mataʻutia e ono oʻo iai le faʻamaʻi. O utu e masani ona feaveaʻi rickettsiosis ma typhus.

O fea e mafai ona e maua ai utu o ulu

  • O le faʻasalaga o iniseti e faʻafaigofie e le motu o tagata. O utu e masani ona nofo i luga o lauulu mama, aua i tulaga faʻapena e faigofie ai mo i latou ona maua meaai ma toe fanafanau.
  • E mafai ona e pikiina se faʻamaʻi i totonu o se lauluulu, vai taele, falemaʻi, faletaele poʻo subway. E oʻo lava i le lifi o se fale mautotogi masani.
  • O le sosolo o utu o loʻo faʻafaigofieina e faʻamaʻi, taua, osofaʻiga fiaaai, pe a faigata ona tausisi i le tumama.

Afai e te suʻesuʻeina ma le faʻaeteete le lisi o faʻataʻoto mai, oe mafai ona iloa o mafuaʻaga mo le aliaʻe o utu o se uiga masani. Pediculosis aliaʻe mai pe a faʻafesoʻotaʻi ma se tagata faʻamaʻi, i se vaega o tagata, i le leai o se tumama tumama.

O le umi o le vaitaimi lilo o atinae utu o le 1-1.5 masina. O le taimi lenei ua lava lea mo le fafine e faʻatoto ai le tele o fuamoa. Mulimuli ane, o tamaʻi laʻau o le a aliali mai mai le nits, ia, faʻatasi ai ma iniseti matutua, amata ona fafagaina malosi. Ile taimi nei, ua aliali mai faʻailoga ole utu ole ulu. E tele ia, pei ole malulu poʻo le tanesusu.

Faʻailoga

  1. E utimiti lava le u. Faʻatasi ai ma le ituaiga papala o le faʻamaʻi, o le mageso e faʻateleina i le po, ma ulu o le ulu, e le mafai ona gafatia. O loʻo i ai ulu, o le tua o le ulu, malumalu ma le vaega o le paʻu i tua o taliga e sili ona afaina.
  2. I le taimi o le suʻesuʻeina o le ulu, e maua ai manuʻa i le mea na u ai. E tele taimi, e oso ai le mageso i lenei itu, e faʻaalia ai le afaina o mea o loʻo i totonu ile faua o utu.
  3. Afai o le faʻamaʻi e le o iloaina mo se taimi umi, o le paʻu e ufiufi i le valu ma excoriation, ona o le faifai pea valuina o 'u' nofoaga. I le tulaga o maosiosia, manuʻa foliga mai, i luga o le a avea crust fausia. O lea valu e mataʻutia aua e matala faitotoʻa mo faʻamaʻi.
  4. O le mauaina o ni nifo fili i foliga o se tamaʻi puta o se faʻaaliga masani lea o le faʻamaʻi. E ola lanu samasama ni nits, ae e efuefu isi tagata oti. Afai e te tuʻimomomoina le nit i lou atigilima, e lagona le kiliki.

O faʻamaoniga o utu o ulu e faigofie. O le i ai o faʻamatala faʻailoga, ola lice, nits o faʻamaoniga o se faʻamaʻi.

Lice ituaiga

E toʻatele e iai le talitonuga o 'utu o le tele o taimi o taua ma e leai ni fale. O le mea moni, o nei iniseti laʻititi ma leaga e mafai ona aliali mai luga o ulu o soʻo se tagata.

Louse ulu

E ola i le ulu o le ulu, e ave ai le faʻamuamua i mea faʻaletino ma itutinosa. Nei nofoaga i ai le maualuga faʻatulagaina o u. Lice 'ai i le toto. A uina, o se mea faʻaita e mafua ai le mageso e ulufale i le manuʻa.

Cootie

Gaioiga i luga o le tino e tumu i le mageso ma isi faʻalavelave. O le louse o le tino e aumaia faʻamaʻi matautia - fiva, typhus. E 'ese mai ulu ulu i lona nofoaga - i le gaugau o lavalava, lea e tuʻu ai fuamoa. O loʻo i ai itu o faʻafesoʻotaʻiga o lavalava ma le tino: o le vaega o le kola, o tuli, tuli.

Faluseu malo

O se tamai parasite nofo i le anal ma pubic itulagi, maua ai le ana le tele o faʻafitauli ma u. I le tele o tulaga, o loʻo maua ai le utu i le taimi o feusuaʻiga. Afai e i ai se lelei faʻamatalaina lauulu i luga o le tino, o le faʻamaʻi mafai foi ona aʻafia isi vaega.

Ae paga lea, o le maualuga o utu e faʻateleina i tausaga uma. O lenei mafuaʻaga ona o le faʻaitiitia o le tau ma le le malamalama i lenei faʻamaʻi. Le talafeagai togafitiga e tau atu ai i le tulaga lua siama ma faafaigofieina le fetuunaiga o parasite i fualaʻau.

Togafitiga o utu o ulu i le fale

O utu o le ulu o se faʻamaʻi e mafua ai le le fiafia. E leai seisi e fiafia i tamaʻi papala e fafaga ile toto o tagata. Ua tofia e le Sosaiete lise le tulaga o se faʻamaʻi o tagata le tagolima, o se iʻuga e manatu faʻasiasiasi ai le iai o utu i ulu.

O se tagata na te mauaina ni utu na nanaina i auala uma. Pediculosis e iloga mai i le salalau lautele, talu ai e le iloa e tagata o le feaveaʻi o toto e mitiia ai le toto e latalata ane. O le iʻuga o le leai o ni puipuiga.

A aliali loa utu, e le manaʻomia le alu i le falemaʻi. O vailaʻau faʻaonapo nei e fesoasoani e togafitia ai ulu i le fale, ma e leai seisi na faʻaleaogaina vailaʻau masani.

E mafai foʻi ona togafitia tamaiti i le fale, peitaʻi, e iai lava tuʻusaʻoga. E tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi pe a fai: o le tamaititi e laititi ifo i le lua tausaga le matua, o loʻo i ai le allergy poʻo le sela, loʻo maua ma niini i luga o fulufulu mata ma mata mata.

O vailaʻau

O le vaega o vailaʻau e faʻatatau i le faʻafetauina o utu o ulu e fai lava sina lautele. Tagata uma o le a mafai ona maua se aoga fualaʻau faasaga i soʻona utu.

  1. Vai Chemerichnaya... O le tali ua i ai se aafiaga neurotoxic i feusuaiga matua parasite. Faʻaoga le oloa i le susu susu ma fufulu i le vai mafanafana pe a maeʻa le afa itula.
  2. Lauri... E tele ituaiga o oloa na tuʻuina atu e faʻatau atu - kulimi, fofo poʻo le shampoo. E le fautuaina e fomaʻi le faʻaoga mo faʻamaʻi o le paʻu.
  3. Medifox... O se vailaʻau aoga i le taua faasaga i nits ma lise matutua. O lenei faʻasusu suavai e gaosia i fagu ma tamaʻi ampoules.
  4. Ulugaliʻi faʻaopoopo... Pasī tuʻufaʻatasi. O le tuʻufaʻatasiga e aofia ai le tele o vailaʻau vailaʻau e fasiotia toto-miti parasite.
  5. Nittifor... O le vailaʻau e faʻavae i luga o le vailaʻau aoga permethrin. Gaosia i le tulaga o le kulimi ma se tali, o le oloa aveʻesea fleas, utu, ma ticks.
  6. Nyx Kulimi Antiparasitic Ua faʻaalia faʻasolosolo ona aoga e faʻasaga i larvae, nits ma lise matutua.
  7. Hygia ma Pedilin... Sili lelei aoga shampoos parasite.
  8. Pedex... O le suavaia samasama e faʻaaogaina e aveʻese ai lise tusa lava poʻo le a le tulaga o le atinaʻe. A maeʻa ona faʻaoga, o fuamoa, ulugaliʻi ma iniseti matua feusuaʻi ua mou atu.

Soʻo se tasi o vailaʻau o loʻo taua i luga e faʻatatau lava i le faʻaaogaina i fafo ma e talafeagai mo le aveʻeseina o utu i tamaiti. O nisi vailaʻau oloa o loʻo iai tausaga faʻatapulaʻaina.

Faʻatalanoa i taimi uma le fomaʻi ae le i faʻaaogaina..

Fofo a tagata

Tele tagata e mananaʻo e togafitia ulu o ulu ma isi auala taugofie. O le a ou mafaufau i le fofo tagata latou te tau ai ectoparasites.

  • Fausiaina o Elecampane Herb... Liligi lima sipuni o fualaʻau laʻau fualaʻau ma le lita o le vai pupuna, tuʻua pe a ma le itula ma faʻaaoga e fufulu ai lou lauulu. E sili atu le saunia o le oloa i se thermos.
  • Angelica ma le manulele sieri... O se fofo sili ona lelei mo utu o le ulu e faia mai aʻa o laʻau. Fai se pauta mai aʻa mamago, e fefiloi ma gaʻo. O le iʻuga suauʻu e fautuaina e faʻagasolo le nofoaga o utu i aso uma mo le tasi le vaiaso.
  • Geranium... Ua leva ona iloa o le manogi o le geranium taufaʻafefe 'ese. I le taimi o le togafiti o ulu ulu, faʻaopopo le geranium suauʻu i pulu, pulou lauulu, shampoos ma conditioners
  • Mint ma sua o le rimoni... Liligi le 200 ml o le sua moni o le rimoni i totonu o se tamaʻi koneteina, faʻaopopo lua sipuni tele o le laʻau ma kuka i luga o le vevela laititi mo le 8 minute. A maeʻa ona faʻamalulu, olo le oloa i aʻa o lauulu ma faʻaoga e faʻasusu le ulu.
  • Fasimoli ta... Faʻamama lelei lou ulu i le fasimoli, afifi i se ata ma faʻatali mo le afa itula, ona fufulu ese lea o le foam i le shampoo ma faʻapipiʻi soʻo se pulupulu. Faʻaaoga se selu mafiafia e aveʻese ai gutu mate.
  • Kerosene... I aso ua leva, sa tau le utu ma le karasini, ina ua uma ona faʻasusu ile suauʻu fualaʻau ile fua ole 1 ile 12. Ae e te leʻi moe, o lenei paluga na faʻaoga e togafitia ai le lauulu, ufiufi i le taga palasitika, afifi i se sikafu ma tuʻu ai seia oʻo ile taeao. Ona fufulu ese lea o le vaega i le vai mafanafana shampoo ma selu ese le lauulu i se selu.
  • Vineka... Mo utu o le ulu, faʻasusu lauulu i le vineka, afifi i se solo, tuʻu mo le lua itula ma faʻamama i le fasimoli ma le vai. A maeʻa le faʻasologa o le vai, e fautuaina e fufulu le lauulu i le vineka. E aoga le uaina, ava malosi, poʻo le vineka apu.
  • Dichlorvos... O le sili faʻafaigofie metotia o le feagai ai ma utu o le ulu aofia ai le togafitia o le ulu ma dichlorvos. O lenei iniseti fasioti tagata o se galuega sili ona lelei, ae ou te le fautuaina le faʻaaogaina, tusa lava pe o se auala mulimuli.
  • Turpentine... Ae e te leʻi faʻaaogaina, faʻavai le kulukine ma le suauʻu fualaʻau i le fua faʻatatau o le 1 i le 8. Ona tuʻu lea i luga o le ulu se pulou suauʻu, faʻatali pe tusa ma le itula, fufulu ma selu lou lauulu.
  • Kapiki... Fai fualaʻau mai le tele o pulupulu o kaliki ma olo i le ulu o le ulu faatolu i le aso. Pe tusa o le fa aso, o le a feoti ai iniseti. Pau lava le mea o totoe o le fufuluina o lou lauulu ma selu i fafo o tino o le papala.
  • Fua fua i sasaʻe... Faʻafefiloi tutusa aofaʻi o le apple cider vineka ma Roman coriander. Ulu le ulu ma lauulu i le paluga faʻaiʻu. Tu i le la pe a ma le 20 minute. Lua faʻagasologa faʻamamaina atoa lutu ulu.

O le togafiti o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faʻatonutonu lice tino. Faʻapuna mea e moe ai ma ofuvae mo le 20 minute i le vai faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o nisi iniseti. A uma mea, alu i fafo i le ea fou ma alu ese mo le vaiaso. Le lava o meaai o le a taitai atu ai i le oti o parasite.

Le lelei ma le itu aʻafiaga o fofo a tagata

E manatu tagata o le natura o le mea sili taua lea a le fofo a le au tagata mai le utu o le ulu. E moni lenei mea, ae o nisi e i ai mea le lelei ma aʻafiaga.

  1. Kerosene... I se faʻaopopoga i le faʻaleagaina o utu, e i ai le afaina ai aʻafiaga o lauulu follicles. O le kerosene e leaga ona fufuluina, pe a oʻo i mata, e faʻaosoina ai le faigata o le tino, ma o le puao e mafai ona faʻaosoina ai se oʻona oona.
  2. Vineka... Tafieseina lauulu. A faʻaletonu le faʻavaivaiga, o le a aliali mai mu mumu i luga o le ulu. E le mafai ona e faʻaaogaina le vineta e tau ai le utu o le ulu i tamaiti.
  3. Dichlorvos... Mea oona. Faʻailoga o le oona: leiloa o le malamalama, puaʻi, felafoaʻi, niniva, mageso, aliali mai lava ina ua maeʻa le ausa ulu atu i le respiratory system. Afai o le dichlorvos e aliali mai luga o le paʻu, o le lisi o faʻailoga foliga mai pe a mavae ni nai itula.

O fualaʻau taʻitasi e faʻasaga i ulu o le ulu e manaʻomia le faʻataʻitaʻia ile tulilima ao leʻi faʻaaogaina. Afai e leai se tali atu ina ua uma ona faʻaaogaina le oloa i le paʻu, e mafai ona faʻaaogaina e pei ona faʻatonuina. A mūmū, mumu ma isi faʻailoga e aliali mai, e tatau ona fufulu ese i le fale vave vailaʻau i se vave e mafai ai.

Togafitiga i le taimi o le maitaga

I le taimi o le maitaga, pedclosis togafitiga e faʻatonuina, lea e matua saogalemu mo tina ma pepe. O le fomaʻi o le a fesoasoani ia te oe e filifili le sili auala auala o le feagai ai ma le faʻamaʻi.

O teine ​​i le tulaga e tatau ona tauivi ma utu i naʻo vailaʻau le oona.

  • Aveesea masini... O le metotia ua faʻaititia i le seluina mai fafo parasites ma se selu. E sili atu le faʻatinoina o faʻataʻitaʻiga i luga atu o le faletaele e fufulu vave ai iniseti. O le gaioiga e umi tele ma laititi le aoga nai lo fualaʻau faʻatau. I se faʻaopopoga, o le nits faʻamau luga o le lauulu o le a tatau ona aveʻese i le lima. Ae e saogalemu pe a mafai.
  • Vineka apu... Aua le faʻavaivaia le meaʻai meaʻai i le vai. Ma se pulupulu vavae tuʻuina i le vineka, faʻaeteete ma le faʻaeteete le lauulu, ma le totoa faʻapitoa i tua o le ulu, malumalu ma vaega i tua atu o taliga. A maeʻa le lua itula, fufulu ese le oloa i lalo o le taga palasitika, ma fufulu lelei le lauulu. Taulima vineka ma le faaeteete, a leai o le a faʻaleagaina le ulu ma lauulu fausaga.
  • Cranberry... O le fualaʻau lea e faʻatutu ai e le au talimalo ia inu fualaʻau sili ona lelei, o le sili lea ona faʻaleagaina le atigi o nits. Fai sua mai le fou cranberry ma togafitia le ulu ma lauulu faʻatasi. E fautuaina e fufulu ese pe a maeʻa ni nai itula.
  • Ivy budra... Fofo saogalemu ma aoga i le taua faasaga i utu o ulu. Liligi lua sipuni o budra ma le vineta ma tuʻu mo le lua aso. Taulima lauulu i se fofo saunia-faalua i le aso, faatali 2 itula, fufulu ma faaaoga se selu.
  • Suauʻu lauti lauti... E i ai le sili antiparasitic aafiaga. Faʻaopopo le suauʻu ni mataua se lua i le shampoo ma faʻamama vai.

O liki fasioti tagata mafaufauina e lelei ma saogalemu. A e fuafua e faʻaaoga nei vailaʻau ma isi vailaʻau, e manaʻomia le faʻatalanoa ma lau fomaʻi.

Pediculosis puipuiga auala

Tagata o latou galuega aofia ai le faifai pea fesoʻotaʻiga ma vavalalata ma isi asocial tagata faʻapitoa e tatau ona uaʻi faapitoa atu i le puipuia o infestation o ulu ulu.

E pei ona ou fai atu, o le salalau o toto-miti parasite faʻalagolago i le tele o mafuaʻaga: le lava o le tumama, le lelei le ola tulaga, le tatau ai meaai.

Pediculosis puipuiga auala e le mautinoa ai le selau pasene puipuia o faʻamaʻi, peitaʻi, latou matua faʻaititia le ono aʻafia o maʻi. E le tatau ona tuulafoaia i latou.

Puipuiga i le fale

O le puipuia ile fale o utu o le ulu e taua tele mo tamaiti e masani ona auai ile aʻoga ma aʻoga. Ina ia faʻaititia le aʻafia o se faʻamaʻi i se tamaititi, e tatau ona e mulimuli i tulafono faʻavae puipuia.

  • Fufulu lou lauulu i aso uma ma vaʻai totoʻa le ulu o lau tama.
  • Faʻaputuputu umi lauulu mo teine ​​i buns poʻo fili.
  • Faʻapipiʻo curls ma teuteu e le aunoa.
  • Suia ofu pepe ma ie moega i le taimi saʻo.

Soʻo se fomaʻi o le a taʻuina i matua e tatau ona latou faia e masani ai feutanaiga sauniga ma a latou fanau. I taimi o ia talanoaga, e tatau ona e faʻailoa atu i le tamaititi o le utu o le ulu o se faʻamaʻi matautia ma ina ia mafai ona aloese mai ai, oe le tatau ona ofuina lavalava ma pulou o isi tamaiti. E tatau foʻi ona faʻaaoga pea au oe lava mea tumama.

Puipuiga i le aoga faataitai

Ae paga lea, o utu o ulu i aoga faʻataʻitaʻi o se mea masani ona tupu, o mafuaʻaga e mafua ai le le malamalama lelei o matua i le puipuia.

E tusa ai ma tulafono tumama, e tatau i tamaiti faigaluega o le vasega faataʻitaʻi soifua maloloina ona suʻesuʻe tamaiti pe a ulufale ma vaiaso uma mulimuli ane. O le ulu o le aoga faataʻitaʻi e tatau ona ave le faʻafitauli ma le tiutetauave ma faʻafitia le ulufale i tamaiti ua pisia i maʻi ulu. A tupu se faʻamaʻi, e tatau ona uia auala talafeagai:

  1. Tuʻua o tamaiti ua aafia.
  2. Saili mo le mafuaʻaga o utu.
  3. Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o tamaiti e fesoʻotaʻi ma e ua aafia.
  4. Faʻailoa i le falemaʻi le mea ua lesitala ai le tamaʻi maʻi.
  5. Faʻataunuʻu mamago faʻamama ma disinfection.
  6. Siakiina o le tulaga o potu kulupu, loka loka ma meataʻalo pusa.
  7. Faʻatalanoaga a fomaʻi e uiga i le puipuia o fale i utu o le ulu.

Tele faʻapitoa vailaʻau faʻapitoa parasite o loʻo faʻatau atu i fale talavai e talafeagai mo le faʻaaogaina i faleaʻoga. O le taulaʻiga o le salalau o le faʻamaʻi ua manatu faʻateʻaina maeʻa tolu suʻesuʻega o tamaiti.

Puipuiga i le aoga

O le puipuia o utu i ulu i aʻoga e manaʻomia ai le aufaigaluega faʻafomaʻi siaki tamaiti a itiiti mai 4 taimi i le tausaga. O siaki faʻataʻitaʻi e faia i masina uma. Tamaiti e i ai utu o le a mautinoa le faʻamalolo mai vasega seia maeʻa le faʻafitauli. Toe foʻi i le aʻoga e faʻatoa mafai pe a fai o iai se tusi pasi mai le fomaʻi. Tamaiti soifua maloloina tatau ona mulimuli i ni numera o faigofie tulafono:

  1. Aua le fesuiaʻia aitema o lavalava ma uo i le vasega ma uo.
  2. Aua le faʻaogaina selu ma pulou a isi tagata, aua le tuʻuina i isi tamaiti a latou mea totino.
  3. E asiasi i le vaitaʻele i se paʻu pau.
  4. Aua le faʻaogaina solo mai isi tamaiti aʻoga.

Vitio "Talafaʻasolopito ma togafitiga o utu o ulu"

I le aotelega, e mafai ona matou fai atu ma le mautinoa o le sili ona aoga o le puipuia o utu o le ulu o le vave mauaina o tamaiti aʻafia ma o latou mulimuli ane vavaeʻese.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ask a Dermatologist: Are head lice and genital lice the same creature? (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com