Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Haifa - Le 'aʻai tautalaga Rusia i Isaraelu

Pin
Send
Share
Send

Haifa, Israel o se tasi o le sili ona filemu ma sili ona matagofie taulaga i le atunuʻu. Tagata eo mai iinei e fiafia i le tulaga ese tofo o le sasaʻe o le taulaga ma malolo luga o le Metitirani Sami.

Faʻamatalaga lautele

O Haifa o le lona tolu o taulaga tele i Isaraelu, o loʻo tu i le itu i matu o le atunuʻu i tafatafa o le Mauga o Karamelu. Faʻatautaia se vaega o le 63 sq. km., o le faitau aofaʻi o 280 afe tagata. O le igoa o le taulaga ua faʻaliliuina mai le gagana Eperu o le "Beautiful Coast".

Haifa o le sili tele felauaiga hub i luga o le faafanua o Isaraelu. E i ai le sili ona tele taulaga i le atunuu ma na o le pau le taulaga i Isaraelu ma se metro.

Ae mo aʻoga faʻaleaʻoaʻoga, e lua o iunivesite sili ona lauiloa i le atunuʻu i Haifa - le Iunivesite o Haifa ma le Technion.

O le taulaga tu i luga o le Mauga o Karamelu, paia mo tagata Iutaia ma Kerisiano. E mafai ona matou faʻapea o Haifa o se nofoaga o faʻatusatusaga. I nisi eria, o fale faʻasolopito (19-20 seneturi) na faʻasaoina atoa, i isi o loʻo i ai tagata toe faʻafoʻi mai le USSR, ma o foliga vaaia o nei eria e pei o Soviet taulaga. O le vaega fou o Haifa o skyscrapers ma onapo nei taʻaloga.

Vaaiga

I la matou lisi o le a e mauaina ai ata ma faʻamatalaga o mea sili ona manaia i Haifa.

Togalaau Bahai

Bahai Gardens i Haifa o se tasi o le fitu Vavega o le Lalolagi, fausia e tagata mulimuli i le Bahá'í lotu faʻagaioiga. I luga o le malifa o le Mauga o Karamelu, o loʻo iai se paka matagofie ma ni pama maualuluga, o fugalaʻau teu fugalaʻau ma o se tasi o mea taua na fausia i Haifa - o le Tuugamau o le Bab. E tele atu faʻamatalaga i togalaʻau e mafai ona maua ii.

Itumalo "Siamani Kolone" (Le Siamani Kolone)

Moshava Siamani poʻo le "Siamani Kolone" o se tasi o itumalo i Haifa, fausia e le Porotesano Templar lotu i le 19 seneturi.

O le taʻutaʻua o lenei eria i tagata tafafao maimoa e faigofie lava ona faʻamatalaina: o fale ua fausiaina i se fausaga faʻavae e le masani ai mo Isaraelu. O fale e iai maʻa maualuluga maʻa, o fale faʻapipiʻi ma fale loloto e teu ai meaʻai. Ae ui i lea, o le tulaga ese o fale i le lotoifale e taoto e le gata i o latou foliga le masani ai.

Ae le i fausiaina lenei eria, o le templars suesue ma le totoʻa le eleele i le lotoifale, matagi saoasaoa, tau ma isi foliga. O nei faʻamatalaga na fesoasoani ia latou e fausia fale e le vevela i le taumafanafana ae le malulu foi i le taumalulu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tile na tuʻuina i luga o taualuga mo se mafuaʻaga: na latou fuafuaina faʻapitoa ina ia i le taumafanafana na lelea le taualuga, ma o potu i le fogafale pito i luga sa manaia malulu.

O mea taua na tosina iai le "Siamani Kolone" eria o:

  1. Fale o Tempera. Aua neʻi galo e asiasi i le muamua fale faʻavaeina i lenei eria (tu i: Emek Refaim St., 6). A e savali faataamilo i le poloka, mataala i auiliiliga. Mo se faʻataʻitaʻiga, tele fale ua togitogia i upu mai le Tusi Paʻia ma tala mai le Salamo.
  2. Falemataaga o Talafaʻasolopito o le Aai o Haifa. Maua i se tasi o maʻa fale o le "Siamani Kolone" eria. I le fale mataaga, e le gata e mafai ona e aʻoaʻoina talafaʻasolopito matagofie mai le talafaʻasolopito o Haifa, ae asiasi foi i se faʻaaliga o galuega a atisi ma tufuga o aso nei.
  3. Falemaʻi Italia. O le falemaʻi o loʻo tu i totonu o se tasi o taulaga o le taulaga ma o loʻo faʻagaioia pea. O le a le mafai ona e alu i totonu, ae o le a manaia a le oʻo atu i le fale (e taua le suʻesuʻe muamua o lona talaʻaga).

Afai e te le iloa le mea e amata ai, asiasi i le Turisi Faʻamatalaga Nofoaga Autu, lea e mafai ona maua ai se faʻafanua ma se tusi ma ata ma faʻamatalaga o Haifa's tosina i Isaraelu.

Basilica o le Virgin Virgin Mary i luga o le Mauga o Karamelu

O Stella Maris o se maota o le Discalced Carmelites, na fausia i luga o le Mauga o Karamelu i le seneturi lona 19. O le faʻafitauli e foliga mai o se koluse Latina, ma i totonu o le fale e mafai ona e vaʻai atu i faʻamalama tioata e le masani ai, valivali puipui, paolo tioata ma foliga o le Virgin Mary.

Ae ui i lea, o le mea sili ona manaia o le nanaina lalo. Afai e te alu i lalo o le maʻa sitepu, oe mafai ona oʻo i le ana, lea, e tusa ai ma tala faʻasolopito, le Madonna ma Tamaititi malolo. O loʻo iai foʻi le fatafaitaulaga laupapa anamua. Faʻalogo i le totoga tuai, o loʻo tumau pea ona galue lelei.

I luga foi o le teritori o le monastery o le Basilica o le Virgin Virgin Mary. O se tamaʻi fale lea, i le ogatotonu o loʻo iai le faʻatusa laupapa o le Taupou Maria ma o loʻo iai le ana lea na fiafia iai le Perofeta o Elia e faʻaalu lona taimi.

I se faʻaopopoga i mea ua taʻua i luga, o loʻo iai foʻi le isi ana i luga o le mauga, ae ua le o toe avea ma se vaega o le monaseri, ma naʻo tagata Iutaia e o ii.

Afai e le o oe o se tagata talitonu, pe fai se isi lotu, oe tatau ona ulufale pea i le teritori o le tosina atu ina ia:

  1. Asiasi i le potu vaʻai, lea e mafai ai ona e puʻeina ata tetele o Haifa i Isaraelu.
  2. Alu i le moli o le ava. Mai le nofoaga faʻapitoa monastery o loʻo i ai se auala matagofie i le sami.
  3. Alu i lalo o le uaea taʻavale. Afai e te le manaʻo e alu i le sami, ae manaʻo e te alu i le Old Town, alu i le uaea taavale - i ni nai minute le uaea taavale o le a ave oe i lalo o le Mauga o Karamelu.
  4. Asiasi i se faleʻaiga Arapi poʻo se tamaʻi fale kofe i le teritori o le monaseri.

Faʻamatalaga aoga:

  • Nofoaga: Stella Maris Road, Haifa.
  • Itula faigaluega: 9.00 -19.00.

Falemataaga a Saienisi o Saienisi, Tekonolosi ma Avanoa

O le Falemataaga a le Atunuʻu o Saienisi, Tekonolosi ma le Avanoa atonu o le sili ona asia, o le sili ona faʻaonapo nei ma sili ona manaia falemataʻaga i le taulaga. O le faʻaaliga faʻaalia selau o mea faitino, o mea taʻitasi o loʻo faʻaalia ai se gaioiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, tioata faʻatinoga, saoasaoa, eseese vailaʻau tali atu.

O le mautauave a le falemataʻaga o le: "Saienisi e mafai ona e tago i ou lima."

O lenei faʻailoga o Haifa i Isaraelu o loʻo tu i fale e fa:

  • o le vaega autu o se tumau faʻaaliga (faʻafouina 2 taimi i le tausaga);
  • o le lona lua fale - le tumau faʻaliga na aumai mai fafo atunuʻu;
  • o le lona tolu fale - nofoaga mo vasega vasega; sili atu 300 polokalame faʻaleaʻoaʻoga e faia i le falemataʻaga i tausaga uma, ma 3 fale suʻesuʻe na fausiaina iinei femalagaaʻi i 'aʻai eseese Isaraelu;
  • o le lona fa o le fale tifaga.

I le fale autu, ia mautinoa e asiasi:

  • potu faʻata;
  • hall o holograms;
  • hall o togafiti;
  • potu o faʻaseseega;
  • Faʻalauiloaina o isi auala e maua ai le malosi;
  • o se faʻaaliga faʻaalia mo mea fou na faia e Leonardo da Vinci;
  • ata o atavali "Tamaitai i Saienisi".

E ova atu ma le 200 afe e asiasi i lea mataʻaga i tausaga taʻitasi, ma e taua tele tagata ulufale mai i totonu o le fale mataaga.

  • Nofoaga: st Shmeriagu Levin 25, Haifa.
  • Itula faigaluega: 10.00 - 16.00 (Aso Sa, Aso Gafua, Aso Lulu, Aso Tofi), 10.00 - 19.30 (Aso Lua), 10.00 - 14.00 (Aso Faraile), 10.00 - 18.00 (Aso Toonai)
  • Tau: $ 25 - tagata matutua; 19 - fanau; 12 - tamaiti aʻoga, tamaiti aʻoga, fitafita; 7 tala - litaea.

Louis Promenade

Louis Promenade o se tasi o sili ona matagofie ma fiafia i nofoaga i Haifa. O lenei faʻailoga e naʻo le 400 mita le umi.

E ui lava i le tamaʻi vaega, o lenei vaega o le taulaga o se tasi o sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa ona o le mea moni e:

  1. Lenei e mafai ona e faʻalogo i faʻafiafiaga a tagata musika i auala.
  2. Faʻatau meaalofa ma pepa faʻapipiʻi ma se ata o le taulaga o Haifa i faleoloa e manatua ai mea.
  3. E i ai le avanoa e vaʻai ai i le sili ona matagofie nofoaga (Bahai Gardens, taulaga, zoo) mai eseese vaʻaiga mata ma puʻeina se ata o le taulaga o Haifa i Isaraelu.
  4. Malolo i luga o se tasi o nofoa faʻalelei ma fiafia i le manogi o fugalaʻau, lea e tele i Haifa.

O le mea e malie ai, o le faʻailo o loʻo faʻaigoaina e faʻaaloalogia ai se tama Aferika na sau i Haifa e malolo, ae na maliu i se faʻalavelave tau taʻavale. Na filifili matua loto momomo e faʻatupe le fausiaina o le laupapa laupapa ma faʻaigoa i le manatuaina o le la tama tama.

Nofoaga faatosina: Louis Promenade, Haifa.

Yefe Nof Street

Yefe Nof ua faaliliuina mai le gagana Eperu o le "matagofie vaaiga". Ioe, savali i lenei auala, oe mafai ona vaʻaia toeititi uma sili ona matagofie vaaiga o Haifa. Mo se faʻataʻitaʻiga, mai iinei e mafai ona e alu i le Bahai Gardens. O tala faʻafiafiaga e masani foʻi ona faia ii.

I tausaga ua tuanaʻi, na aliaʻe mai ai se tu ma masani e faia le Tausamiga o Aso Malolo i luga o le Yefe Nof Street: o loʻo faapipiiina i luga se fale uumi ma se Hanukkah tele, o loʻo faʻatutuina le tele o faleoloa e iai faʻamanatuga ma taumafataga a le malo

Nofoaga: Yefe Nof, Haifa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga

Talu ai o Haifa o loʻo tu i le matafaga, e le gata ia i latou e mananaʻo e suʻesuʻe le talaʻaga o lenei nofoaga anamua, ae faʻapea foi ma tagata e fiafia i le matafaga e o mai i le taulaga. O le mea e lelei ai, e matua tele lava nofoaga lelei mo i latou e mananaʻo e aau ma paʻia le la. O le sami i Haifa (Isalaelu) e mama, ma o matafaga e masani ona fufuluina.

Matafaga Dado

Dado Beach o le sili lauiloa beach i Haifa. E tele lava tagata i inei, o lea ole nofoaga lea e le talafeagai mo se toʻafilemu ma fuaina malologa. E ui i lea, e toʻatele e manatu o Dado e sili ona lelei i le itulagi ona o le mea moni o iinei:

  • e tele faleʻaiga lelei ma faleʻaiga;
  • paka tele;
  • e i ai faleuila ma taʻele;
  • umi lava le faʻamau;
  • e i ai le vai taele a tamaiti ma vai sami i luga o le matafaga;
  • tagata tusiata faʻafiafia faʻafiafia.

O le matafaga lava ia e oneone, o nisi taimi e maua ai tamaʻi atigi papa. O le ulufale atu i le sami e malu, e leai ni maa ma ni otaota. E saoloto le faitotoʻa.

Nofoaga: David Elasar St., Haifa.

Leaga Galim

Bad Galim o loʻo tu i le itumalo leai igoa. Pei o se taulaga leai se taulaga, e matua lauiloa i turisi ma e masani ona tumu i tagata i taimi o le vaitau. O faʻamatalaga e aofia ai:

  • le iai o suiga fale, fale taele ma taʻele (totonu o loʻo iai fasimoli, pepa faletaele);
  • ni nai faleʻaiga;
  • o le tele o fugalaʻau ma laʻau i luga o le faʻamalama;
  • vaipuna ma vai inu mama i luga o le paʻu.

E le gata i lea, ua maitau e tagata o le atunuʻu, afai e te manaʻo e alu i le faaseʻe poʻo le aau, e leai se sili atu nofoaga i Haifa - o le āu e le malosi, o le pito i lalo e agamalu, o le matafaga e oneone, e leai ni maʻa ma ni maʻa. Ma o le lalolagi i lalo o le lalolagi e matua matagofie.

A tatou talanoa e uiga i le leaga, tagata tafafao maitau o nisi taimi algae ma lapisi e maua.

Nofoaga: Rehov Retsif Aharon Rosenfeld, Haifa.

Hof HaCarmel

Hof HaCarmel Beach o se tasi o sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa, aua o iinei:

  • e iai faleuila e leai se tau (tetele ma mama);
  • e tele faleʻaiga ma faleʻaiga;
  • e tele faleoloa ua matala;
  • tagata galulue laveaʻi;
  • toetoe lava leai ni otaota ma limu;
  • tele avanoa (e mafai ona e taʻalo volipolo)
  • le toʻatele o tagata pei o Dado matafaga.

O le matafaga lava ia e oneone, o le pito i lalo e malulu lemu, o le vai e matua mama (o le lalo e vaʻaia manino). Pau lava le mea e mafai ona taofia oe mai le mauaina o se lelei malologa o le leai o ni breakwaters. I le tau matagi, e le tatau ona aau i tamaiti ma ii.

O le mea e malie ai, o le matafaga ua faʻalilolilo ona vaevaeina i ni vaega:

  • o le vaega e latalata i le laupapa laupapa e masani ona nofoia e aiga ma fanau;
  • ulugaliʻi ma nofofua nonofo i luga o le vao, "tamaiti aʻoga" vaega.

Nofoaga: Saute o Neve David, Haifa

Hof Dor Tantura

Hof Dor Tantura o se tasi o sili ona matagofie matafaga tu i le taulaga o Haifa. Igoa ole tama a Poseidon o Dora.

O le matafaga e oneone oneone, o le pito i lalo e malulu lemu, o loʻo iai aloalo ma tamaʻi faʻanatura. E aoga le sau iinei ina ia:

  1. Faʻamemelo i le nofoaga folau laina i daffodil, alofilima ma lili.
  2. Alu faaseʻe ma vaʻai vaʻa na magoto i seneturi talu ai i lalo o le vai.
  3. Alu i le sami i luga o se sipuni fagota, ma aau i tamai motu, ae sili ona matagofie o Shahafit, Dor, Tefet, Hofmi.
  4. Faʻatau ia fou iʻa i le uafu fagota.
  5. Aʻe i se tamai pupū, i le pito i luga o lea e mafai ona e vaʻaia ai le tele o vaituloto.

E ui lava i le mamao mai le ogatotonu o Haifa, e leai ni faʻafitauli i mea tetele: e i ai faleʻaiga, faleese, taʻele ma pusaaisa. E i ai foi le tolauapiga 'upega tafaʻilagi e mafai ai e soʻo se tasi ona nofo.

E tele turisi i luga o le matafaga i le ogatotonu ma le faʻaiuga o le taumafanafana, o lea e sili ai le sau iinei ia Me-Iuni (o le vai ua maeʻa mafanafana i lenei taimi).

Faʻamolemole manatua o le suia o fale ma faletaele e leai se totogi, ae o le ae totogiina mo se paka avanoa.

Nofoaga: i le itu i saute o le taulaga o Atlit (20 km mai Haifa).

Hof HaShaket

O le Hof HaShaket atonu o le nofoaga sili ona mafanafana i luga o le talafatai atoa, aua o lona igoa ua faʻaliliuina mai le gagana Eperu o le "matafaga filemu". Lenei oe mautinoa o le a le feiloaʻi i se tele numera o tagata, aua naʻo le lotoifale tagata nonofo malolo iinei. O le mafuaʻaga e faʻapea: e leai ni faleʻaiga ma faleoloa e fiafia tagata tafafao e paʻuʻu i ai i taimi o latou tuʻuaga i Haifa, Isalaelu.

E iai foi faʻafitauli i mea tetele. E toʻaititi lava faleese ma suia fale, ma e leai foi ni taʻele taʻele.

O le matafaga e oneone, ma faʻafetai i le fafati, o le vai e toʻafilemu lava iinei. E i ai laititi lapisi ma limu. E saoloto le faitotoʻa.

Faʻamolemole vaʻai o lenei o se eseʻese matafaga ma tamaloloa omai iinei i le Aso Gafua, Aso Lulu ma le Aso Faraile ma fafine i le Aso Lua, Aso Tofi ma le Aso Sa. Pau le aso masani ole Aso Toonai.

Nofoaga: i tafatafa o le Rambam sanatorium, Haifa.

O fea e nofo ai

E sili atu ma le 110 avanoa e nonofo ai i Haifa. O se tamaʻi ata lenei mo se taulaga tele, o lea e tatau ai ona e tusi muamua lau mea e te nofo ai.

O le lua potu i le aso i le 3 * faletalimalo o le a tau 80-150 tala. O le tulaga o tau e matua tele, faʻapea foi ma eseʻesega tulaga o le soifuaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai filifiliga mo le $ 80-120 o loʻo tu i totonu o nofoaga e nonofo ai. I totonu o ia faletalimalo, o potu taʻitasi o loʻo iai le umukuka, mea e manaʻomia e le aiga ma Wi-Fi e leai se tau. Sili atu taugata filifiliga ($ 120-160) ua sauni e ofoina turisi sili atu: se matagofie vaaiga o le sami / Haifa Old Town ma mataʻina, o se potu ma tisaini meafale ma se sili lelei taeao.

Talu ai o fale i Haifa e taugata tele, e mafai ona e sefeina le tupe i le totogiina o se fale mautotogi. Le tau masani mo se potu potu potu mo lua vaʻa mai le $ 40 i le $ 60 i le po. O ia fale e talafeagai mo i latou e mananaʻo e nonofo i le nofoaga e tasi ma tagata o le atunuʻu. O le tau e aofia ai mea masani manaʻomia, mea faigaluega a le fale ma le agavaʻa e faʻafesoʻotaʻi ai lē e ana i soʻo se taimi.


Tau ma le tau o afea le taimi sili ona lelei e o mai ai

O le taulaga o Haifa o loʻo tu i le itu i matu o Isaraelu, o lona uiga o le tau iinei o le Metitirani (i le tele o le atunuʻu e faʻasolosolo i lalo). O le mea moni, e leai se tautoulu poʻo se tautotogo i Haifa - naʻo taumalulu mafanafana ma taumafanafana vevela. O le taumalulu e masani ona alu mai ia Novema ia Fepuari, ma o le tausaga o totoe o le taumafanafana.

O le masina sili ona vevela i Haifa o Aukuso, pe a oʻo le vevela i le 30-35 ° C i le ao ma le 25-26 ° C i le po. Ia Fepuari, o le masina sili ona malulu, o le thermometer e le tulaʻi i luga atu o le 15 ° C i le ao ma le 11 ° C i le po. E iai foʻi taimi i Haifa e iai "khamsins" - o taimi e maua ai e le matagi le vevela mai le vao.

Tautotogo

I le tautotogo i Haifa, o le vevela tausia i le latalata i le 20-25 ° C. O lenei taimi o le tausaga e le talafeagai mo i latou e manaʻo e malolo i tafatafa o le sami poʻo le goto o le la, aua e masani ona timu (masani lava ona timu), ma o matagi malosi e gagau mea uma.

Taumafanafana

O taumafanafana i Haifa e vevela ma e matua le fautuaina lava e asiasi i le taulaga ia Aukuso. Afai e te manaʻo e alu i tafaoga ma sunbathe i le taimi e tasi, e sili atu le sau i Iuni po o le amataga o Iulai.

Pa'ū

E leai se tautoulu i Haifa, talu ai ona ua matuaʻi sui le tau - o ananafi na vevela ai, ma o aso nei ua agi mai se matagi malulu. Masalo ole taimi sili lea ona le mafaamatalaina ole tausaga, afai e te manaʻo e aau ile sami, e le tatau ona e aʻafia ma sau i Haifa ile tautoulu.

Taumalulu

I le tau malulu, e leai se kiona i Haifa, ae o timuga mamafa ma matagi malosi ua agi. Ua naʻo le afa lona lua o Ianuari e amata ai ona faʻaleleia le tau - o le tau e tumau maualalo, ae e leai se timu poʻo se matagi.

Manatu Moni

  1. Haifa na o le pau le taulaga i Isaraelu ma se malie auala metro fesoʻotaʻi lalo o le eleele ma luga nofoaga i totonu o se tasi upega.
  2. O le taulaga o Haifa i Isaraelu o le lalolagi tutotonu o le psi-trance - o se tasi lea o aga masani i mea faʻaeletise.
  3. I Isaraelu, Haifa e masani ona taʻua o le 'aʻai o tagata galulue mamafa, aua i le ao o auala ma cafe e gaogao tele, e le pei o, mo se faʻataʻitaʻiga, Tel Aviv.
  4. Ole toʻatele o tagata na toe faʻafoʻi mai ile USSR e nonofo i Haifa. I luga o fata o fale tusi, o le tele o tusi o loʻo i totonu o Lusia, ma o le tele o faleoloa i itumalo e faʻaigoa i igoa o 'aʻai a Soviet. E sili ona maitauina lenei mea i le nofoaga o loʻo nonofo ai "Adar" ma le "Herzel".
  5. Tele o fale tumaoti i Haifa o loʻo siʻi i luga auala. Ua faʻapipiʻiina ona o le tele o fale o loʻo tu i luga o maupuepue, ma e le mafai e tagata matutua ona aʻe i se maualuga faapena i aso uma.

Haifa, Isaraelu o se nofoaga lelei tele mo i latou e manaʻo e malolo i le sami ma aʻoaʻo tele.

Uma matafaga ma mataaga o le 'aʻai o Haifa, faʻamatalaina luga o le itulau, ua makaina luga o le faʻafanua i Lusia.

Vaaiga lautele o matafaga i Haifa:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Israel Travel - Haifa Israel - Getting To u0026 Around The City (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com