Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Trabzon taulaga i Turkey: malologa ma mataaga

Pin
Send
Share
Send

Trabzon (Turkey) o se taulaga tu i le itu i matu-sasaʻe o le atunuʻu i luga o le Black Sea talafatai ma o se vaega o le itulagi o le tutusa igoa. O le vaega o le mea faitino e tusa ma 189 km2, ma o le faitau aofai sili atu 800 afe tagata. O lenei o se taulaga taulaga taulaga, lea, e ui lava i le i ai o le tele o matafaga, faigata ona avea o se turisi nofoaga. Ae ui i lea, Trabzon o loʻo i ai lona tamaoaiga aganuʻu ma faʻasolopito measina, o aso nei o loʻo atagia mai i le eseesega o gagana o lona faitau aofaʻi, faʻapea foi ma ana mataaga.

O le taulaga o Trabzon i Turkey na faavaeina e tagata Eleni i le 8th senituri BC. ma o le taimi lea sa taua o Trapezus. O le kolone pito i sasaʻe o Eleni Anamua ma sa taua tele i fefaatauaiga ma setete tuaoi. I le taimi o le pulega a le Emepaea o Roma, na faaauau pea ona faia e le taulaga le taua o se nofoaga autu tau fefaatauaiga ma avea foi ma se uafu mo le auvaa a Roma. I le vaitaimi o Byzantine, na maua ai e Trabzon le tulaga o le nofoaga autu i sasaʻe o le talafatai o le Sami Uliuli, ma i le seneturi lona 12 na avea ai ma laumua o se tamaʻi malo o Eleni - o le Trebizond Empire, na mafua mai i le paʻu o Byzantium.

I le 1461 o le taulaga na puʻeina e le au Take, mulimuli ane avea lea ma vaega o le Malo o Ottoman. Tele numera o Eleni na faʻaauau pea ona nonofo i le eria seʻia oʻo i le 1923, ina ua faʻataunuʻuina i latou i lo latou atunuʻu. O nai na totoe liliu mai i isalama, ae leʻi leiloa la latou gagana, lea e mafai lava ona lagonaina i luga o auala o Trabzon e oʻo mai i le aso.

Vaaiga

Faʻatasi ai ma mataaga o Trabzon o loʻo iai tala faʻasolopito iloga e fesoʻotaʻi ma vaitau eseese, matagofie nofoaga faʻanatura ma nofoaga faʻatau faatosina matagofie. O le a matou taʻuina atu ia te oe nisi mea e uiga i le sili ona manaia o latou i lalo.

Panagia Sumela

O se tasi o faʻailo lauiloa i le latalata i Trabzon o le monaseri anamua o Panagia Sumela. O le malumalu na vaneina i papa i le maualuga o le tolu selau mita i luga atu o le sami i le sili atu ma le 16 seneturi talu ai. Mo se taimi umi lava, o le faʻailoga ofoofogia o le Tina a le Atua na teuina i totonu o ona puipui, e tatalo ai le au Orthodox Kerisiano mai le lalolagi atoa na omai iinei. I le taimi nei, Panagia Sumela e le o toe toaga, ae o ni nai frescoes anamua ma fausaga anamua fausaga na ola i le teritori o le monaseri, lea e faʻaosofia ai le fiafia moni i turisi. Nisi faʻamatalaga e uiga i le tosina atu e mafai ona maua i la tatou tusitusiga eseʻese.

Maota o Ataturk

O le sili ona taua tala faʻasolopito talafaasolopito i Turkey o lona muamua peresitene, Mustafa Kemal Ataturk, o le sili faʻaaloalo ma faʻaaloalo e oʻo mai i lenei aso e le tele o tagata o le atunuʻu. O i latou uma e fia malamalama atili i le talaʻaga o le setete, ua fautuaina e asiasi i le maota o Ataturk, i le itu i saute sisifo o le taulaga. O se fale fogafalelua e siʻomia e fugalaʻau fugalaʻau. O le fale na fausia i le faʻaiuga o le 19 - amataga o le 20 seneturi. o se faletupe i le lotoifale i se uiga ese le Black Sea. I le 1924, na tauaaoina le maota o se meaalofa ia Ataturk, o le na asiasi i lena taimi i Trabzon mo le taimi muamua.

O le aso, o le fale o le peresetene muamua o Turkey ua suia i se falemataaga mataaga, lea memorabilia ma mea e fesoʻotaʻi ma Mustafa Kemal o faʻaalia. I le maota, e mafai ona e tilotilo i totonu o fale, meaafale, atavali, ata ma ipu, faʻapea foi ma le vaʻaiga o le Ataturk sa faigaluega. I le tau mafanafana, e manaia le savalivali solo i totonu o le togalaau olaola, nofo i luga o se nofoa latalata i le puna pupuna ma fiafia i le natura.

  • Tuatusi: Soğuksu Mahallesi, Ata Cd., 61040 Ortahisar / Trabzon, Turkey.
  • Tatalaina itula: o le tosinaga e matala i aso uma mai le 09:00 i le 19:00.
  • Totogi ulufale: 8 TL.

Boztepe manatu

Faʻatasi ai ma mataaga o Trabzon i Turkey, e taua le faʻamamafaina o le Boztepe vaʻavaʻaia potu. O loʻo tu i luga o se maupuepue maualuga, lea e mafai ona oʻo i ai le pasi mai le nofoaga e latalata i le paka tutotonu o le taulaga. I le pito i luga o Boztepe o loʻo i ai se vaega tumama paka ma gazebos ma cafe ofoina atu vai inu ma hookah. O le maupuʻupu o loʻo ofaina ai le matagofie o le taulaga ma le sami, le uafu ma atumauga e iai ni pulou o le kiona. E mafai ona e asia le nofoaga e vaʻai ai i le ao ma le leva o le aoauli, pe a iai se avanoa sili e fiafia ai i le goto o le la ma moli o le taulaga po. Ose nofoaga manaia tele lea e sili ai le alu ile tau manino.

  • Tuatusi: Boztepe Mahallesi, ranran Cd. Leai: 184, 61030 Ortahisar / Trabzon, Turkey.
  • Tatalaina itula: o le tosina atu e matala 24 itula i le aso.
  • Totogi ulufale: leai se totogi.

Hagia Sophia i Trabzon

E masani lava i le ata o Trabzon i Turkey, e i ai se manaia tuai fale faʻataʻamilomiloina e se togalaʻau ma niu. E leai se mea e sili atu nai lo le muamua Cathedral o le Trebizond Empire, aloaʻia o se mataʻina fausiaina maafaamanatu o le tuai Byzantine vaitaimi. E ui lava o le fausiaina o le malumalu amata mai i le ogatotonu o le 13th seneturi, o le 'upega tafaʻilagi na ola pea e oʻo mai i lenei aso i se tulaga sili ona lelei. I aso nei, i totonu o puipui o le falesa tele, e mafai ai e se tasi ona vaʻai i faʻataʻitaʻiga o faʻaaliga o loʻo atagia mai ai vaʻaiga a le Tusi Paia. O le pito i lalo o le fale e teuteuina i le aeto e tasi lona ulu: e talitonuina o le ata o le manu na tuu i luga o le faafoliga i se auala na pupula tonu ai lana vaai ia Constantinople. O loʻo i ai le 'olo vaʻai i tafatafa o le malumalu, ma se togalaʻau ma nofoa faʻataʻaliʻoliʻo faʻataʻamilomiloina, mai le mea e manaia le mafaufauina o atumauga. I le 2013, Trabzon's Hagia Sophia na liua e avea ma mosque, o lea la i aso nei o le tosina atu e mafai ona asia fua.

  • Tuatusi: Fatih Mahallesi, Zübeyde Hanım Cd., 61040 Ortahisar / Trabzon, Turkey.

Faʻatau

Tele tagata faimalaga faʻamautinoa e le mafai ona latou mafaufauina le latou tafaoga i Trabzon i Turkey e aunoa ma le faʻatau. Ioe, e tele faʻatau, faleoloa laiti ma faleoloa e faʻatau atu tu ma aga a Take i le taulaga. Nei o suamalie sasaʻe, ceramics, mea manogi, lavalava o le atunuʻu gaosiga ma sili atu. E maitauina o Trabzon o se taulaga taugata, o lea e mafai ona e faʻatauina ni mea lelei i tau taugofie.

I se faʻaopopoga, o le 'aʻai o loʻo i ai le Forum Trabzon faʻatau faleʻoloa - o se tasi o tele i Europa. O loʻo iai uma oloa lauiloa ile lalolagi ma oloa a Take. Lenei o le a e mauaina ai lavalava, seevae, oloa i le fale, mea faʻamanatu, mea faigaluega a le aiga, ma isi. Ma afai o tau mo oloa a ituaiga faʻavaomalo i totonu o faleoloa e faʻatau e tutusa lava ma isi nofoaga, o lona uiga o oloa a le atunuʻu e matua taugofie lava. E sili ona aoga le alu ii mo faʻatauga i taimi o faʻatau vaitau.

  • Tuatusi: Ortahisar Mah, Devlet Sahil Yolu Cad. Leai: 101, 61200 Merkez / Ortahisar, Trabzon, Turkey.
  • Tatalaina itula: aso uma mai le 10:00 i le 22:00.

Matafaga

A e vaʻai i le ata o le taulaga o Trabzon i Turkey, e mafai ona e vaʻai atu i le tele o matafaga. O i latou uma e tu latalata i le alatele ma latalata i taulaga o taulaga. O se uiga masani o le talafatai o lona faʻamaʻa iliili. I masina vevela, e faʻasasaʻo lava maʻa, o lea e sili ai le fai o seevae faʻapitoa e asiasi ai i matafaga o le taulaga. I totonu o le sami, o le pito i lalo e togitogia i poloka maai, ae a e aau i tafatafa o le matafaga, o le a le avea ma se faʻafitauli.

Trabzon ua maeʻa faʻaauupegaina nofoaga faʻafiafia i le matafaga, lea e ofaina ai e mautotogi i lalo o le la ma faamalu. I tafatafa o le talafatai i ia nofoaga o le a e mauaina ai le tele o faleʻaiga ma faleʻaiga, ma luga o le talafatai lava ia - o se vai kalapu. I se tulaga lautele, o Trabzon e talafeagai mo le tafaoga i le matafaga, ae e mautinoa e te le mauaina se paʻepaʻe paʻe papaʻe ma le manino turquoise vai iinei.

Nofoaga

E ui lava i le mea moni o Trabzon e le o se atoatoa nofoaga faʻapitoa i Turkey, o loʻo i ai le matua sili ona lelei filifiliga o mea e nonofo ai i le taulaga ma ona siʻosiʻomaga. Tele o faletalimalo lata ane o tamaʻi kamupani e leai ni fetu, ae e iai foʻi faletalimalo e 4 * ma le 5 *. I le vaitau o le taumafanafana, totogiina o se potu lua i se faletalimalo paketi o le a tau ai le $ 30-40 i le aso. Tele ofo e aofia ai le 'aiga o le taeao ile aofaiga masani.

A faʻapea ua e masani i le nofo ai i fale talimalo lelei, ona mafai lea ona e mauaina faletalimalo taʻutaʻua i Trabzon pei o Hilton ma Radisson Blu. Nofoaga i nei filifiliga i le taumafanafana masina o le a tau ai le $ 130-140 i le po mo le lua. O le a e totogi laʻititi ifo mo le okaina o se potu i le faletalimalo faletalimalo - mai le $ 90 i le $ 120 i le aso.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona e alu iina

Afai e te fiafia i le taulaga o Trabzon, ma ona ata na mafua ai ona e mafaufau e uiga i se malaga i le Black Sea talafatai o Turkey, ona e manaʻomia lea o faʻamatalaga pe faʻafefea ona e alu iina. Ioe, e mafai ona e oʻo i le taulaga i le ea i se fesiitaiga i Istanbul poʻo Ankara. Ae e mafai foi ona e sau ii i le pasi mai Georgia ma vaʻa mai Sochi.

Faʻafefea ona sau mai Batumi

O le mamao mai Batumi i Trabzon e tusa ma le 206 km. E tele pasi pasi e o ese i aso uma i le itu o Batumi-Trabzon. O le tele o taimi, o vaʻaiga nei e faʻatautaia i le po (vaʻai le taimi tonu i luga o le upega tafailagi aloaia www.metroturizm.com.tr). Tasi auala auala malaga mai i 80-120 TL.

Afai o loʻo e faimalaga i Georgia i se taʻavale, o lona uiga e le faigata ia te oe ona sopoia le tuaoi o Georgia-Turkish, e naʻo le 30 minute le mamao mai Batumi A maeʻa ona ulufale i Turkey, mulimuli i le auala E70 ma tusa ma le 3 itula o le a e i ai i Trabzon.

Faʻafefea ona sau mai Sochi

Trabzon e mafai ona taunuʻu i ai vaʻa mai le uafu o Sochi. E faʻatele ona faʻagaioia le vaalele ile vaiaso. O lenei filifiliga mo nisi turisi e sili atu ona lelei nai lo femalagaiga i luga o le ea, ma e sili ona talafeagai mo i latou oe malaga i a latou lava taʻavale. E ui lava o le a e totogia faʻaopopo mo le utaina o le taʻavale i luga o le laupapa.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Galuega Faatino

Trabzon (Turkey) faigata ona taʻua o se 'aʻai e tatau ona vaʻai tagata femalagaaʻi a itiiti mai e tasi i lona olaga. O lona talafatai e tele auala e manatua ai le talafatai o le Sami Uliuli ua uma ona masani ai le toatele i Georgia ma le Teritori o Krasnodar. Ae ui i lea, afai e te alofa ia Turkey, ua uma ona asia ona Metitirani nofoaga faʻapitoa ma 'aʻai o le Aegean Sea, ma e te manaʻo e faʻalauteleina ou tafailagi, ona lagona saoloto e alu i Trabzon. Lenei oe o le a maua ai matagofie vaʻaiga, matagofie matafaga ma faʻatau avanoa. Tele tagata e asiasi i le taulaga o se vaega o le malaga i Sochi po Batumi, talu ai e le faigata ona oʻo mai i nei manatu.

O se faʻamatalaga auiliili o Trabzon, o se savaliga faataamilo i le taulaga ma aoga faʻamatalaga mo tagata faimalaga o loʻo i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: I Became Muslim - Why? (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com