Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Taʻiala i le taulaga anamua o Itu i Turkey ma ona autu nofoaga

Pin
Send
Share
Send

Itu (Turkey) - o se 'aʻai na fausia i le vaitaimi o Anamua Eleni, o aso nei o se tasi o sili ona taʻutaʻua nofoaga taʻutaʻua i le itumalo o Antalya. Vaʻaiga vaʻaia, mataʻina matafaga, atinaʻe maoaʻe atinaʻe turisi ua aumaia ai le mea sili ona lauiloa i tagata femalagaaʻi. Itu o loʻo tu i le itu i saute sisifo o le atunuʻu ma o se vaega o le taulaga o Manavgat, mai le nofoaga e 7 km le mamao. O le faitau aofai o le mea e sili atu i le 14 afe tagata.

O le fausiaina o le taulaga na amata mai i le seneturi lona 7 TLM, ina ua amata e le au Hellenes na o mai mai Sisifo Anatolia e suʻe le eria. O tagata Eleni na latou aumaia le igoa i le taulaga "Itu", lea i le faaliliuga mai le gagana Eleni na aliali mai i lena taimi o lona uiga "rimoni". O le fualaʻau na manatu o se faʻatusa o le tamaoaiga ma le fanautama, ma o lona ata na teuteuina i tupe siliva mai anamua. I le tele o seneturi, na faʻalauteleina ma faʻamalosia e le Eleni le taulaga, faʻatau fefaʻatauaʻi ma mea tuaoi e ala i uafu e lua.

Itu taunuu i lona sili manuia i le 2-3 seneturi. AD, o se vaega o le Emepaea o Roma: o le vaitaimi lea na fausia ai le tele o fale anamua, o toega o na mea o loʻo tumau pea e oʻo mai i le aso. Ile senituri lona 7, ina ua maeʻa osofaʻiga tetele a tagata Arapi, na paʻu le taulaga ma na o le 10 seneturi na faaleagaina ma faaleagaina, toe foi ane i tagata o le atunuu, ma o ni nai seneturi mulimuli ane na avea ma vaega o le Malo o Ottoman.

O sea tamaoaiga mauʻoa o Itu e le mafai ae mafai ona atagia mai i le fausaga faʻamanatu. O nisi o latou ua na o otaota, o isi o loʻo i tulaga lelei. O le galuega tele o le toe faʻaleleia na amataina e le tagata faasalalau Amerika o Alfred Friendly, o le na nofo ma galue mo le tele o tausaga i le taulaga anamua o Side i Turkey, fesoasoani i le vaʻaia ia ola. Faʻafetai i ana taumafaiga, o aso nei ua mafai ona tatou faʻafiafiaina i fale taua e sili ona taua ma suʻesuʻe i faʻaaliga o le fale mataaga o anamua.

Vaaiga

O le tele o mea e fiafia iai a Itu e faʻatatau i le faitotoʻa autu o le taulaga, ma o nisi mea e tu i tafatafa o le sami. I le ogatotonu lava, o loʻo iai le faʻatau tele e mafai ai ona e mauaina oloa lauiloa a Take. O laina faleʻaiga mafanafana ma faleʻaiga e laina i talafatai o le sami, e tata ai musika a le atunuʻu i afiafi. O se ofoofogia o le tuʻufaʻatasia o gataifale, maʻa faʻamanatu anamua, o vao lauolaola ma faʻamautuina lelei o atinaʻe e tosina mai ai le faitau afe o turisi mai le lalolagi atoa. O a vaʻaiga a Itu i Turkey e mafai ona vaʻaia nei?

Faʻafiafiaga

E ui lava o le fale faʻaaliu i le Itu e le o le lapoʻa i Turkey, o le fale tuai ua matua mataʻina lava i lona fua. O le fausiaina o le faʻailoga iloga mai i le seneturi lona lua TA, ina ua pule le Emepaea o Roma i lenei itu o le atunuʻu. I lena taimi, o le fale na avea o se malae mo gladiatorial taua, lea e mafai ona vaaia i le taimi e tasi e tusa ma le 20 afe tagata. Seʻia oʻo mai i le taimi nei, ua iloga le maota i mea lelei o le leo, ma o aso nei o loʻo matala lava le vaʻai mai le pito i luga o tagata matamata.

  • Le tuatusi: Itu Mahallesi, Liman Cd., 07330 Manavgat / Antalya.
  • Galue itula: i le vaitau o le taumafanafana, o le tosina atu e matala mai 08:00 i le 19:00, i le taumalulu - mai 08:00 i le 17:30.
  • Totogi ulufale: 30 TL.

Vespasian's Gate (Vespasianus Aniti)

I le ala i le 'aʻai anamua, e faʻafeiloaʻia tagata asiasi e se faitotoʻa tuai faʻaofuofu, lea e manatu o le autu ulufale i Itu. O le fausaga na amata mai i le seneturi lona 1 TA, na fausia e faamamalu ai le pule Roma o Vespasian. O le maualuga o le fale e oʻo atu i le 6 m. I le tasi itu o le faitotoʻa olo na siʻo ai, ma o potu o le fausaga na teuteuina i faʻatagata o le tupu. I aso nei, na o toega o toega o le fale anamua, ae e oʻo lava i nei faʻatafunaga e mafai ona faʻailoa mai le silisili ese ma le faʻamanatuina o le tusiata fale o taimi o le Emepaea o Roma.

Malumalu o Apolo

O le autu faʻatosinaina ma faʻailoga o le taulaga o Itu o le Malumalu o Apollo, tu i luga o le maʻa matafaga latalata i le taulaga sami. O le fai toga na fausia i le seneturi lona lua TA. mo le faʻamanatuina o le atua Eleni o le la atua ma le lagolago o faatufugaga Apollo. O le fale na alu ai ni nai tausaga e fausia ai ma sa muamua o se sikuea faatafafā na teuteuina i se maatulima kolone. I le seneturi lona 10, i le taimi o le mafuiʻe malosi, na toeititi lava faaleagaina le malumalu. O aso nei, naʻo le faʻafoliga, e aofia ai koluma e lima, ma vaega o le faʻavae o totoe o le fale. E mafai ona e asia le tosina i soo se taimi e maua fua.

Malosiaga Punavai Nymphaeum

I le taulaga anamua o Itu, o se vaega o se fale e le masani ai na ola, lea na avea muamua o se vaipuna faʻapuna ma le ola. O le fale na fausia i le lona 2 seneturi TA. i le faʻaaloalo i taʻitaʻi Roma o Titus ma Vespasian. I le taimi na fausia ai le fale o se tolu-foʻai punavai 5 m maualuga ma e uiga i le 35 m lautele, lea e ala i le faʻataʻitaʻiga o lena taimi na manatu o se sili maoaʻe fausaga. Sa tafe le vai i le Nymphaeum e ala atu i se maa alavai mai le Manavgat vaitafe.

I le taimi muamua, o le vaipuna na matua teuteuina i maamora kolone ma faʻatagata, ae o aso nei ua naʻo le lua folafola faʻafolafola ma le tele o monolith o totoe o le fale. E faʻasa ona latalata i nofoaga, ae e mafai ona e iloa atu le vaipuna mai se mea mamao.

Vaitafe anamua a Roma

Tele taimi i le ata o le taulaga o Itu ma isi nofoaga faʻapitoa i Turkey, e mafai ona e vaʻaia ai maʻa anamua faʻamaʻaina fale faʻalauteleina mo le tele kilomita. E leai se mea e sili atu nai lo vaitafe - o se faʻataʻatiaga o alavai tuai o vai a Roma, na ui atu ai vai i totonu o fale o taulaga anamua. I aso nei, o toega o vai tuai sapalai vai mafai ona vaʻaia i le atoa Metitirani talafatai. O se vaitafe anamua na ola foi i Itu, faʻalauteleina mo le mamao o le 30 km ma aofia ai 16 tunnels ma 22 alalaupapa alalaupapa. I se tasi taimi, na sau ai le vai i le taulaga mai le vaitafe o Manavgat e ala atu i se paipa lalo o le eleele e 150 mita mai le faitotoʻa autu.

Itu Fale Mataaga

I le ogatotonu o le 20 seneturi, tele-fuaina archaeological eli eletise faia i luga o le teritori o Itu, i le taimi lea o le tele o taua mea taua na maua. Ina ua maeʻa galuega o suʻesuʻega, na tonu ai loa e tatala se falemataaga tuʻufaʻatasia mo tu ma aga na olaola i le taulaga. O fale taele a Roma na toe faʻaleleia na fai ma nofoaga mo le aoina. O aso nei ua vaevaeina le falemataaga i ni vaega se lua: tasi o loʻo tu i totonu o le fale, o lona lua o lo o i fafo o lalo o le lagi tatala. Faʻatasi ai ma faʻaaliga o vaega o faʻatagata, sarcophagi, tupe tuai ma amphorae. O le fale mataaga tuai na amata mai i le 8th senituri BC. Mo le tele o vaega, o faʻaliga a le fale mataaga o loʻo taʻu mai ai le vaitaimi o Greco-Roma, ae e mafai foi ona e vaʻai i mea o loʻo amata mai i taimi o Byzantine ma Ottoman.

  • Le tuatusi: Itu Mahallesi, 07330 Manavgat / Antalya.
  • Tatalaina itula: mai ia Aperila ia Oketopa, o le faatosina e matala mai le 08:30 i le 19:30, mai ia Oketopa i le Aperila mai le 08:30 i le 17:30.
  • Totogi ulufale: 15 TL.

Matafaga

Aso Malolo i le Itu i Turkey ua lauiloa e le gata ona o le uiga ese mataaga, ae faʻapea foi ona o le tele o matafaga. Masani ai, o le talafatai o le nofoaga e mafai ona vaevaeina i sisifo ma sasaʻe. O vaega iloga o matafaga i le lotoifale o le oneone oneone ma vai papaʻu, e mafai ai e aiga ma fanau ona malolo lelei. O le vai i le sami mafanafana i le ogatotonu o Me, ma o lona vevela tumau maualuga seia oo i le faaiuga o Oketopa. O le a le eseʻesega i le va o le talafatai i sisifo ma sasaʻe, ma o fea e sili ai ona malolo?

Matafaga i sisifo

O le talafatai i sisifo e faʻalauteleina mo ni kilomita, ma o lona teritori e vaeluaina i le va o faletalimalo ma faleʻaiga. O mea mulimuli e faʻaauupegaina a latou lava nofoaga faʻafiafia ma sun loungers ma faamalu, lea e mafai ona faʻaaogaina e tagata uma mo se totogi faʻaopopo (mai le 5 i le 10 TL) pe a maeʻa ona totogi le oka i le faʻalapotopotoga. E faigofie lava le totogiina o sun sun, ona e mafai ai ona e faʻaaogaina le isi vaega o le matafaga, e pei o faleuʻe, taʻele ma sui potu.

O le talafatai i sisifo o le Itu e iloga e samasama samasama ma o nisi taimi mama oneone oneone. O le ulu atu i le sami e papaʻu, o le loloto e faʻatele malie. I vaitau maualuga, e masani ona toatele tagata iinei: o le tele o turisi o papalagi. I totonu o sone faʻatulagaina, o vai uma o gaioiga e ofoina atu, ma i luga o le talafatai o loʻo i ai se tafaoga teuteu lelei, lea e mafai ai ona e faʻaaogaina se uila vili poʻo le savali filemu i totonu o lauolaola vao.

Matafaga i sasaʻe

Ata o le taulaga ma matafaga o le Itu manino faʻailoa mai le matagofie o lenei itulagi o Turkey. I tulaga o vaaiga ma laufanua, o le talafatai i sasaʻe e leai se mea e maualalo ai i isi tulimanu lauiloa o le nofoaga. E tau le faʻalauteleina nai lo le itu i sisifo, e toʻaitiiti lava faletalimalo iinei, ma e leai ni faleʻaiga. O le matafaga e ufiufi i le samasama oneone, o le faitotoʻa i le vai e papaʻu, ae o le loloto e faʻateleina vave nai lo le itu i sisifo o le talafatai. O maa laʻitiiti e ono oʻo mai i lalo.

E te le mauaina ni mea e faʻaaogaina ai matafaga taʻitasi iinei: o nofoaga faʻafiafiaga taʻitasi e tofia i se isi faletalimalo. O le mea moni, e mafai ona e sau i taimi uma i le talafatai i sasaʻe ma au oe meatotino ma mea taumafa ma e toʻafilemu ma aau i le la i soʻo se mea o loʻo tu ai le sami. O le ponesi o sea aso malolo o le a le faalauaiteleina ma le toʻafilemu, aua, o se tulafono, e masani ona le tumu iinei.

Aso Malolo i Itu

O le taulaga o Itu i Turkey e mafai ona mautinoa e fai ma faʻataʻitaʻiga mo isi nofoaga malologa. O lona atinae atinae ofoina atu se tele filifiliga o faletalimalo ma faleʻaiga, o lea tagata malaga uma mafai ona sailia se filifiliga e fetaui ma ana mea tautupe gafatia.

Nofoaga

E tele faletalimalo i autafa. E i ai uma taugofie tolu-fetu faletalimalo ma matagofie lima-fetu faletalimalo. Faʻatasi ai ma ia mea e mafai ona e mauaina ni faʻavae ma ni aitia eseese: aiga, talavou, mo tamaiti ma mo tagata matutua. O le tele o faletalimalo o le itu e faʻagaioia luga o le polokalame o le All Inclusive, ae e iai foʻi faletalimalo e naʻo taeao e maua fua.

O le faʻasaoina o se potu faʻalua i le 3 * faletalimalo i le vaitau o le taumafanafana o le a tau e tusa ma le 350-450 TL i le po. Meaʻai ma vai inu o loʻo aofia i le tau. Afai e te manaʻo e malolo i le sili atu le toʻafimalie tulaga, lea i lou faʻatutuina o tele lima-fetu faletalimalo. I masina o taumafanafana, o le averesi totogi totogi mo se potu faʻalua i sea faʻavae faʻatulagaina i le va 800-1000 TL. Ioe, e i ai foi sili taugata taugata faletalimalo, lea o le po nofo ai tau e sili atu nai lo le 2000 TL, ae o le tautua i ia kamupani faʻatulagaina i le maualuga tulaga.

A filifilia se filifiliga apitaga i Itu i Turkey, mataala i le nofoaga o le meatotino ma lona mamao mai le sami. Nisi o faletalimalo o loʻo tu i totonu o nuʻu tuufua, e leai ni faʻasalalauga, leai ni faleʻaiga, leai se nofoaga savali. O nisi taimi o le faletalimalo mafai ona tu mamao ese mai le sami, ina ia ana malo tatau ona manumalo i le selau mita i le matafaga i le vevela.

Meaai paleni

O le taulaga tuai o le taulaga e masani ona tumu i fale mo soʻo se tofo - faleʻaiga, faleʻaiga ma fale kalapu. Latou te ofaina se fesuiaiga lisi e mafai ona aofia ai le atunuʻu, Metitirani ma Europa ipu. E tatau ona maitauina vave o tau i le teritori o le sili ona anamua 'aʻai e sili atu maualuga nai lo nofoaga lata ane. E oʻo lava i faleoloa, o le tau o oloa masani e pei o le fagu vai ma aisa kulimi e sili atu i le faʻaluaina. E ui lava afai e te alu ese teisi atu mai le ogatotonu o Itu ma savali i luga o le taulaga, e faigofie lava ona maua ni faʻavae ma tau talafeagai. E masani lava o se lapoʻa tu ma se lisi ma tau o loʻo setiina latalata i le cafe.

Ma o numera nei e saʻo. O se taumafataga mo le lua i totonu o se faleʻaiga lelei ma vai inu malie o le tau o le 150-250 TL. Oe o le a totogi e uiga i le tutusa aofaʻi mo 'aiga aoauli i se faigofie faʻavaeina, ae ma se fagu uaina. I fafo atu o le taulaga tuai, e tele faʻaputugatupe faʻatutuina e faʻatau atu auala meaai (tagata foaʻi, pide, lahmajun, ma isi) lea o le a e totogia e le sili atu i le 20-30 TL. O iina e mafai foi ona e maua ai meaai vave, lea o le burger ma falai o le a tauina 15-20 TL.

Tau ma le tau. O afea le taimi sili ona lelei e o mai ai

Afai o lou mafaufau ua tosina mai i se ata o le taulaga o Itu i Turkey, ma o loʻo e mafaufauina o se lumanaʻi taunuʻuga taunuʻuga, e taua le suʻesuʻeina o ona tulaga tau. O le vaitau o turisi e tatalaina iinei ia Aperila ma maeʻa ia Oketopa. E iai le tau o le Metitirani i tau mafanafana ma taumalulu taumalulu. O le vai i le sami mafanafana i le ogatotonu o Me, ma e mafai ona e aau taeʻi i le faaiuga o Oketopa.

O le vaitaimi sili ona mafanafana ma mafanafana i le taulaga, e amata mai ia Iuni e oʻo ile ogatotonu o Setema, pe a paʻu le vevela ole ea ile ao i lalo ole 30 ° C, ae o le vevela ole vai ile sami e teu i totonu ole 28-29 ° C. O masina o le taumalulu e malulu ma timuga, ae e oʻo lava i le aso sili ona malulu, o loʻo faʻaalia mai i le fua vevela le faʻailoga e 10-15 ° C. Oe mafai ona maua nisi mea e uiga i le tau i le Itu i masina mai le laulau i lalo.

MasinaOle averesi ole vevela ile aoOle averesi ole vevela ile poO le vevela o le samiAofaʻiga o aso susuluAofaʻiga o aso timuga
Ianuari13.3 ° C8.3 ° C18 ° C176
Fepuari15 ° C9.5 ° C17.2 ° C183
Mati17.5 ° C11 ° C17 ° C224
Apelila21.2 ° C14 ° C18.4 ° C251
Mae25 ° C17.5 ° C21.6 ° C281
Iuni30 ° C21.3 ° C25.2 ° C300
Iuli33.8 ° C24.6 ° C28.3 ° C310
Aukuso34 ° C24.7 ° C29.4 ° C310
Setema30.9 ° C22 ° C28.4 ° C291
Okitopa25.7 ° C17.9 ° C25.4 ° C273
Novema20.5 ° C13.9 ° C22.3 ° C243
Tesema15.6 ° C10.4 ° C19.8 ° C196

Faʻafefea ona e alu iina

O le malae vaʻalele latalata i le taulaga o Side o loʻo tu i le 72.5 km i Antalya. E mafai ona e tutoʻatasi alu ese mai le uafu ea i le nofoaga i le taxi poʻo femalagaaʻiga lautele. I le tulaga muamua, ua lava le tuua o le malae vaʻalele nofoaga ma agaʻi atu i le tulaga o le taxi. O le tau o le malaga e amata mai i le 200 TL.

O le faimalaga i femalagaiga lautele o le a umi se taimi, talu ai e leai ni pasi pasi mai le malaevaʻalele i autafa. Muamua, e tatau ona e alu i se pasi mai le uafu i le nofoaga autu pasi o Antalya (Antalya Otogarı). Mai iina mai 06:00 i le 21:30 pasi pasi mo Manavgat lua pe tolu taimi i le itula (tiketi tau o 20 TL) A ulufale femalagaaʻi i le taulaga, e mafai ona e aluʻese mai i soʻo se taofi i le ogatotonu (mo se faʻataʻitaʻiga, i soʻo se taimi i Antalya Street) Ma mai iinei oe o le a mafai ona e alu i le Side by dolmus (3.5 TL), lea e taʻi 15-20 minute uma.

Fautuaga Aoga

  1. E lava le faʻaaluina o le afa aso i le taimi e maimoa ai i le Itu.
  2. Aua neʻi galo o le Itu o loʻo i lalo o le lagi tatala, o lea i le taumafanafana e sili atu le alu e savalivali i le taulaga i le taeao po o le leva o le aoauli, pe a le la e tao tele. Ma ia mautinoa ia aumai sunscreen ma se pulou.
  3. Matou te le fautuaina le faʻatauina o faʻamanatuga ma isi oloa i le faʻatauga o le 'aʻai anamua, talu ai o tau o tau o i ai e maualuga tele.

I le taulaga e latalata i le uafu, e le taugofie malaga a vaʻa (25 TL). O lenei taʻamilosaga laʻititi e mafai ona avea ma iʻuga lelei o lau malaga pisi i Itu (Turkey).

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Turkish Tea Types. Best Brand? u0026 Lets Try! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com