Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ko Samet - foliga malologa i luga o le motu, auala e maua ai

Pin
Send
Share
Send

Ko Samet o se motu matagofie e tatau ona alofa i ai - lona oneone lelei, manino turquoise vai, exotic natura, vevela timuga, aemaise lava alofa ma mafanafana. Koh Samet Island i Taialani osofaʻia ma se foliga tutusa ma le ata o le parataiso Bounty. Ma sili ona taua, oe mafai ona fiafia i lenei matagofie uma 80 km mai Pattaya.

Ata: Ko Samet motu

Faamatalaga lautele

Samet Island o se sili lelei nofoaga mo fiafia i le filemu, malolo toʻatasi ma le natura. O le nofoaga ua avea lauiloa ona o lona faʻafanua latalata i Pattaya, faasaoina natura ese. Koh Samet i Thailand o se nofoaga malolo fiafia mo tagata o le lotoifale, o le laumua faitau aofai e sau iinei mo faaiuga o vaiaso ma aiga atoa.

Ua vaevaeina le motu i vaega e fa o laufanua.

  • matu - o loʻo i ai se nuʻu lata ane, uafu, laumei laumei ma le Malumalu Buddhist;
  • saute - i luga o lenei teritori o le vao vao vao faasao - National Park;
  • o le itu i sisifo o le matafaga papa, e na o le tasi le matafaga;
  • sasaʻe - o matafaga sili ona lelei o loʻo taulaʻi ii.

O le motu o Taialani o loʻo tu i le Fagaloa o Taialani, e ona le itumalo o Rayong, e aofia ai le naʻo le 5 sikuea kilomita. O le mamao i Bangkok e 200 km, ma Pattaya - 80 km. Le National Park, e aofia ai Ko Samet, aofia ai le tele o isi motu le nonofo:

  • Koh Kudi;
  • Koh Cruai;
  • Ko Kangao;
  • Co Platin.

Lelei e iloa! O le tala faasolopito o Samet Island i Taialani na amata i le senituri lona 13. I le taimi lea, na afe ane ai seila i ona auvai. O le motu na avea lauiloa i tagata tafafao maimoa i le afa lona lua o le seneturi talu ai. Na muamua mauaina e tagata nonofo i le laumua Thai, lea na omai iinei mo le faʻaiuga o le vaiaso.

Nofoaga tetele mo turisi

I aso nei, o le motu i Taialani o loʻo ia te oe mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei - faleʻaiga, fofō, faleoloa spa, faʻafiafiaga o taʻaloga i le matafaga ma vai.

Lelei e iloa! O le auala pito sili ona talafeagai e feoaʻi ai i le motu, o le uila afi - totogi mai le 200 THB i le aso poʻo le ATV - totogi le 1000 THB i le aso. E faʻafiafiaina foʻi le femalagaaʻi i le tuk tuk - o tau femalagaaʻi mai le 20 i le 60 THB.

Pau lava le nofoaga e mafai ona e maua ai ATM o le itu i matu o le motu, e nonofo ai tagata faifaiva i le lotoifale. E sili ona talafeagai le faʻasoa i luga o le aofaʻi manaʻomia ae le maʻimau taimi i luga o faʻalapotopotoga mataupu. E seasea lava ni faleoloa i faleoloa, o lea e tatau ai ona e totogia se tinoitupe.

E ui lava i le tele o filifiliga o faletalimalo ma faleʻaiga, o le malologa i luga o Ko Samet i Thailand o loʻo tumau pea le toʻafilemu, tuʻua ma fuaina.

Mea e faiTagata tafafao maimoa ofoVaega:
Taʻaloga vaiFagotaina o le sami, aau, aauE manaʻomia mea faigaluega i faletalimalo ma aʻoga.

E mafai ona e aau i le talafatai o Ko Samet pe alu i le apitagalu o motu tuaoi.

EcotourismSavali vaoE i ai auala sopo mo turisi. Mo le faigofie o gaioiga, e mafai ona e lisiina se uila, uila afi poʻo le ATV.
Faigamalaga
  • Faʻafeiloaʻiga amata o le motu.
  • Sauniga o le la
  • Faifaiva i le po.
  • Malaga vaʻa.
E leai ni ofisa ofisa femalagaaʻi i luga o le motu, o lona uiga o faʻamatalaga uma e mafai ona maua mai i faletalimalo. O le averesi tau o se malaga mai $ 10 i le $ 17.
vaaiga
  • Se faʻatagata o se mermaid ma se aloalii.
  • Faʻatagata o Buddha
  • Faʻaliga vaʻaia.
  • Faatoaga laumei.
  • Nuu fagota.
I luga o le tele o autu faʻatalanoaga, turisi tusi ma le mautinoa e matua leai se mea e vaʻai i luga o le motu. E le saʻo lea. Amata lau masani ma Ko Samet ma se savaliga masani i le motu - o iinei e mafai ona e tago ai i se le paʻiina o le natura, aʻoaʻo ia avea ma tagata Thai.
Atumotu lata ane
  • Ko Kudi.
  • Ko Ta Lu.
O le mafuaʻaga o le malaga o le malologa, vai vai, snorkeling, diving.

2-3 itula ua lava e suʻesuʻe ai le tasi motu.

Tafaoga ma tamaiti

Ko Samet i Thailand o se lelei tele nofoaga mo aiga ma fanau. E lelei le motu i le tele o itu - vai mama e vave ona mafanafana, mafanafana le tau, tele faʻafiafiaga. Nofoaga i se faletalimalo poʻo se fale fale e talafeagai lelei mo femalagaaʻi ma se tamaititi. I tafatafa o le talafatai e mafai ona e mauaina ni faamalu, peleue - o masini e lisiina, o le averesi o le tau e $ 1.5.

Lelei e iloa! E le o faletalimalo uma e iai potu taʻalo mo tamaiti.

Ata: Ko Samet, Taialani.

Fale ma meaʻai

O faletalimalo e mafai ona maua i le motu atoa, o le tau o le tau e tutusa lava, i le itu i sisifo o Ko Samet i Thailand e tele atu faletalimalo taugata. I sisifo, o le motu e naʻo le lima fetu faletalimalo, o le potu e lua e tusa ma le 16 afe THB i le aso.

Nofoaga i se faletalimalo 4-fetu tau mai le 3500 THB. Nei faletalimalo i ai se vai taele ma spa auaunaga. O le nofo i le faletalimalo tolu-fetu e tau ile 2500 THB.

E mafai ona mautotogi i se fale e ala i le faʻafesoʻotaʻi o tagata o loʻo nonofo. O le tau e lata ile 200 THB.

Tele faleʻaiga o loʻo tu i luga o le apitagalu, e mautinoa e talafeagai - e mafai ona e okaina ni meaʻai eseese, vai inu, nofo lelei i luga o le matafaga, ma faʻafiafia i le lalelei o le atunuʻu. I le afiafi, seti seti laulau mo le ea fou, i le itu taumatau o le sami. Vaʻai faalemafaufau i le malologa e te lagonaina pe a e tuiina se cocktail ma, i le taimi lava e tasi, fufui ou vae i le sami.

Mea moni manaia! O loʻo faʻaaoga nofoa maualalo maualalo ae le o nofoa masani, ae o isi fale e fai ai fala.

O le tele o faʻapotopotoga e ofaina ni ipu eseese, mai lava i tu ma aga Thai i meaʻai a Europa. O le 'aiga o le afiafi i se faleʻaiga tali tutusa e tau mai le 300 i le 600 THB.

Oe faʻatau faʻatau i le maketi o loʻo tu latalata ile Sai Keo Beach. O loʻo iai le olaola fefaʻatauaiga i le Wong Duan Beach. E i ai 7/11 minimarkets i luga o le motu ma mafai ona maua i Nadan Beach.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga

E leai se utiuti o matafaga i Ko Samet. Naʻo le sefulu o nofoaga e mafai ona e nofo ai i le apitaogalu. O le sili ona lauiloa o le Sai Keo matafaga - 'au malaga mai Pattaya aumai iinei. O le mea sese pito sili ona tele o le nofo i luga o le tasi matafaga ma faʻaalu lau tafaoga na o Sai Keo. E tele nofoaga i luga o le motu mo soʻo se tofo - matafaga ma sili atu aseta poʻo le vao vao e mafai ona e litaea ai.

Lelei e iloa! O le motu o se vaega o le National Park i Thailand, o lea o le asiasiga i matafaga uma o Samet e totogi - 200 THB.

Sai Keo

O le matafaga o loʻo tu i le ogatotonu o le motu, o le autu ma sili ona lauiloa nofoaga i Ko Samet. E pisa lava iinei ma e toʻatele tagata tafafao. O le talafatai e umi, e faʻatagaina ai oe ona aau fua e aunoa ma le paʻi atu i isi tagata i lou vae ma lou lima. O le leaga tele o le matafaga, e le gata i le tele o turisi, o le tumutumu o vaʻa, vaʻa, scooter. E le mafai ona malolo i se siʻosiʻomaga.

Mea moni manaia! Afai e te alu i le taumatau, i luga o le sami laina, se isi matafaga amata i tua o le faʻamanatu o Rusalka - tuʻufua ma filemu.

O le sami o Sai Keo i Thailand e toʻafilemu (e i ai ni galu laiti, ae latou te le faʻalavelave i le aau), mama, lanumoana i le lanu. O le gataifale e mama, o le oneone e paʻepaʻe ma lelei. Ae o le vai vevela, e matua malu, e le o tagata uma e toʻafimalie aau i sea sami. O le alu ifo i totonu o le vai e agamalu, lamolemole, o le pito i lalo e mama, manino vaaia.

E feoaʻi solo le au faʻatau oloa i le apitaogalu, ae le faʻalavelave, faʻatau atu mea e faʻaaoga i le matafaga, meaʻai ma vai inu. E tele cafe i le talafatai e mafai ona 'aʻai ai.

I le afiafi, o le matafaga suia - musika e faʻalogo mai uma faleaiga, o le olaga o loʻo tumu, moli uila e susulu ma e mafai foʻi ona e oʻo i se afi faʻaali.

Ao Hin Hock

O le itu taumatau lea o le Sai Keo Beach i Taialani. O le mea moni, e i ai foʻi faʻafiafiaga tuʻutuʻuga ma le tasi eseʻesega - e matua toʻatele turisi.

Ao Prao

O le matafaga o loʻo tu i sisifo o le motu ma ua manatu o se tasi o le sili. O le sami iinei e toʻafilemu, e leai ni galu, o le matafaga e siʻomia e mauga, o le talafatai e teuteu lelei ma mama, e matua leai lava turisi. Tagata nonofo i faletalimalo faletalimalo eo mai i le matafaga e faamemelo i le matagofie o le a goto o le la.

E tolu faletalimalo matagofie i luga o le matafaga, o le teritori e mama, teuteu lelei, tagata uma mafai ona malolo iinei. O le eria e felataʻi ma le sami e matua iloga lava - eseʻese tulaga o faletalimalo, eseʻese laufanua. O le oneone i le matafaga e samasama, papaʻu, o le pito i lalo e malamalama ma oneone, ma o le alu ifo i le vai e agamalu.

Lelei e iloa! Tagata tafafao maimoa mai Saina e aumai iinei, ae le masani ai ma na o le pa'ū i luga o se tamai vaega o le matafaga.

E mafai ona maua sau meaai mama ii i faleʻaiga o loʻo tu i le teritori o faletalimalo. O le tau o le tau e feololo ma maualuga atu. Se pili mo le lua mai le 500 i le 700 baht. E maua fua paka e latalata i le matafaga.

Ao Cho

O le matafaga e tu 2.5 kilomita mai le ogatotonu o le motu ma mafai foi ona finau mo le igoa o le sili nofoaga tafaoga. E leai ni vaʻa poʻo ni vaʻa latalata i le apitaogalu, e manino le vai - lelei mo le aau. E i ai le uafu ii. O loʻo iai se faletalimalo e iai lona faleʻaiga lelei ile matafaga - e mafai ona e 'aʻai ile 160-180 baht. O vai taele ma faleuila e faapipii e le sami. O le faletalimalo e iai foʻi taʻavale e leai se totogi, e mafai ai ona tuʻua ni taʻavale.

A e le manaʻo e 'ai tele, vaʻai i se tamai maketi laʻititi poʻo le cafe. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e totogia se fofō, e faia saʻo i le matafaga, o le tau e tusa ma le 300 baht.

Faʻamanuiaga ile matafaga:

  • tagata tafafao e le aumaia iinei;
  • e leai ni vaʻa e latalata i le apitaogalu;
  • ua malu le sami;
  • natura matagofie.

Lelei e iloa! I luga o le talafatai e mafai ona e savali i se isi matafaga - Ao Wong Duan, ma se tamai auala e tau atu i le vao vao.

Ao Wong Duan

Laʻititi matafaga, na o le 500 mita le umi. E i ai le manino, lanumoana vai, faletalimalo i luga o le matafaga, toʻafilemu ma le filemu. I le afiafi, latou faia se afi faʻaali, ma tuʻu tonu i tafatafa o le sami.

O le matafaga o loʻo tu i totonu o se nofoaga tuufua tutoʻatasi i le itu i sasaʻe o le motu ma e pei o se masina masina. O le lautele o le talafatai e faʻatagaina ai oe ona nofo lelei i tafatafa o le sami ma maua se vaega o le goto ifo o le la. O le tumau o le oneone e pei o le falaoa.

Lelei e iloa! E sili le amata amata savali i le matafaga mai le itu tauagavale, mai le itu o Ao Cho. O le auala e tau atu i le mauga ma le faletalimalo faʻatasi ma fale fale.

I le faʻaopopoga i faleʻaiga ma faleʻaiga, o loʻo iai tagata fai fale i luga o le matafaga e mafai ona faʻatau ai meaai taugofie Thai. O le atoa vaega e mafai ona faʻatau mo naʻo le 70 baht.

O le auala mai le ogatotonu o le motu ma mai le uafu e umi ma e le faigofie - e tatau ona e manumalo i luga ma lalo. O le auala pito sili ona lelei o le alu i se taxi poʻo le lisiina o se moped.

E iai ofisa femalagaaʻi i luga o le matafaga, e mafai ona e lisiina le maulu ma mea fagota i le sami. I se faʻaopopoga, vaʻa e tuʻu ese mai le matafaga mo le laueleele tele o Thailand. O loʻo i ai potu faʻamama, ae leai se olaga faʻa-po i luga o le matafaga.

Ao wai

Tele o tagata latou te faʻaigoaina lenei matafaga o le sili i Koh Samet. Ma o mafuaʻaga ia:

  • le sili ona mama, vai turquoise;
  • oneone sinasina, paʻepaʻe;
  • tele le paolo e fai e laau;
  • le tumutumu

Pau lava le toe faʻafitauli o le, e faigata tele ona oʻo iina, talu ai o le matafaga e tu mamao mai nofoaga tutotonu - 5 km. Ina ia e alu i le mea e te taunuʻu i ai, totogi se pasika poʻo se taʻavale laʻupasese. O leisi auala e te o ai i le matafaga o le speedboat transfer.

O le matafaga e laʻititi, o le matafaga e na o le 300 mita le umi. E mafai ona e vaʻai i ai i le naʻo le 7 minute. Pe tusa o le ogatotonu o le matafaga i le sami, o loʻo faʻapipiʻiina ai tulaga e mafai ona e aau ai ma nofo lelei ai. E i ai laau i le agavale e maua ai se paolo manaia.

Mea moni manaia! A e taunuʻu i le matafaga ae leʻi ta le 9 i le taeao, e mafai ona e aau i lalo tonu o laʻau, aua e amata le tai ma ua oʻo le vai i lala.

E i ai maʻa i le itu tauagavale o le matafaga, e i ai se tamai pulou, e mafai ona e nofo i luga o nofoa. E naʻo le tasi le faletalimalo i le apitaogalu, e iai lona faleʻaiga, e feololo tau o meaʻai - e mafai ona e 'aʻai mo le 250 baht.

Tau ma le tau

Mafaufau i le atoa Thailand, Ko Samet o le sili ona matagofie motu i tulaga o le tau tulaga. O le tau i luga o le motu e faʻapitoa - o le vaitau o timuga, ioe, tupu, ae o timuga e seasea lava ma maeʻa vave. Ole mafuaʻaga lena e mafai ai ona e faʻatau saogalemu tiketi ile tau maualalo ma alu sau malaga.

Lelei e iloa! O le susulu o le la e toeititi lava susulu i luga o le motu, o le ea mafanafana e oʻo atu i le 29- + 32 tikeri, ma le vai - oʻo i le 29 tikeri.

Pau lava le faʻailoga o le leaga o le tau na tatau ona iai i le tau maualalo o galu, ma o le taimi na oso ai le oneone mai lalo ma avea le sami ma palapala.

Aso Malolo i luga o le motu i le vaitaimi maualalo - mai le ogatotonu o le tautotogo i le ogatotonu o le tautoulu - ei ai lona lelei:

  • leai ni turisi;
  • tau mo fale, meaʻai ma faʻafiafiaga ua paʻuʻu.

Faʻafefea ona e alu iina

O le mea moni, o le auala i Ko Samet e faigofie lava ma e le lelava. O auala ia e faʻapea:

  • lele i le laumua o Bangkok poʻo Pattaya;
  • tiʻetiʻe i le nuʻu o Ban Phe ma mai iinei folau i le motu i le vai.

I Koh Samet mai Bangkok

I ala o femalagaaiga lautele - i pasi.

E mulimuli mai le nofoaga o pasi pasi i Ekamai:

  • taimi masani o vaalele - 40 minute uma;
  • tuʻuga malaga i Ban Phe - o le muamua vaalele i le 5-00, o le mulimuli - i le 20-30, ma i le isi itu - mai 4-00 i le 19-00;
  • o le pasese e 157 baht (pe a faʻatau tiketi i itu uma e lua, e mafai ona sefe 40 baht);
  • o le auala ua fuafuaina mo 3.5 itula.

O felauaiga lautele foi e amata mai Bangkok i Rayong. O femalagaaiga e alu ese mai le nofoaga o pasi a Ekamai mai le 4-00 i le 22-00, o le va e 40-45 minute. E 120 baht le tau o le malaga. O pasi e o ese mai Rayong i le Ban Phe Village.

Taxi

O le tau o le malaga mai Bangkok e tusa ma le 2 afe baht, pe a e alu mai le malaevaʻalele i Suvarnaphumi, e tusa ma le selau baht e sili atu le taugofie.

I le taʻavale.

Mulimuli ile Highway 3, e tau saʻo ile Ban Phe. E tusa e tolu itula le umi o le faigamalaga.

Faʻafefea ona e alu i Ko Samet mai Pattaya

E tele auala e alu ai i Ko Samet mai Pattaya.

Pasi

Mai Pattaya, o loʻo i ai femalagaaʻiga lautele i Rayong. Oe mafai ona tuʻua le nofoaga pasi pe puʻe se pasi pasi. O le pasese e tusa ma le 70 baht, o le auala ua fuafuaina mo le 50 minute. Songteo alu ese mai Rayong i Ban Phe, o le tau e 30 baht.

Taxi

O le malaga mai Pattaya i le nuu o Ban Phe e amata mai le tasi ma le afa i le lua itula, o le tau e amata mai i le 800 i le 1000 baht.

Scooter.

O se filifiliga mo le lototetele femalagaaʻi ma tagata fiafia o le lisiina o se scooter poʻo le uila afi, faʻasoa i luga o suauʻu ma tietie atu i le malo o Rayong i tafatafa o le auala Sukhumvit.

O le auala pito sili ona talafeagai e alu ai mai Pattaya i Samet o le faʻatau lea o se afifi mai se ofisa femalagaaʻi ma se fesiitaiga i Ban Phe, ona oʻo atu lea i Ko Samet. O le tau e sili atu le taugata nai lo le faimalaga i femalagaaʻiga lautele, ae sili atu le mafanafana ma vave. E mafai foi ona e faʻatauina se tutusa tautua tautua i le isi itu.

Faʻafefea ona sau mai Ban Phe i Ko Samet

E lua filifiliga - alu i se vaʻa, ma afai e lava au tupe, alu sau malaga vave.

O Ferry e tamoʻe i aso uma. Ole muamua ile 8-00, ole mulimuli ile 16-30. O le tele o taimi o vaalele e mai le tasi i le lua itula. O le umi o le faigamalaga e faʻalagolago i le matafaga lea e taunuʻu mai ai femalagaaʻiga - mai le 25 i le 45 minute Tau 50 baht.

Lelei e iloa! E le faʻatonu saʻo le vaʻa i le matafaga; o turisi e aumai i le matafaga e se vaʻa e matua le talitonu lava. O le tau e 10 baht.

Afai e te manaʻo e taunuʻu saʻo mai i le uafu, totogi se vaʻa saoasaoa, e taunuʻu mai i se mea i le motu i le naʻo le 15 minute. O le tau e amata mai le 1 afe i le 2 afe baht.

O tau ile itulau e mo Setema 2018.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Ae e leʻi alu mo Ko Samet i Thailand, e totogi e tagata tafafao le tau e 200 baht - o le totogi mo le asiasi atu i le National Park.
  2. Pau lava le nofoaga i luga o le motu e mafai ona e vaʻai ai i faʻamau o Ao Prao matafaga.
  3. E oʻo atu i le iʻuga o le vaitau o turisi, tusa o Setema, e aliali mai ai le jellyfish, e toʻaitiiti lava latou ma e laʻititi lava.
  4. Ina ia mautinoa o lau tafaoga e le o soʻona ufitia e se mea, ia mautinoa e aumai se fumigator ma iniseti faʻateʻaina.
  5. O le faletalimalo potu e tatau ona tusi muamua, ia mautinoa e malemo le maua o talafeagai auaunaga.

O le motu o Ko Samet o se nofoaga ofoofogia ma e le masani ai le toatele, e mafai ai ona e faamasani i se eseʻese lava Thailand - toʻafilemu, fuaina.

Maimoa mai le maualuga i le motu o Samet - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Siitia ile $10 le penisiona mo tinā ma tamā matutua: TALA MAI SAMOA 8Ianuari 2019 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com