Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Malumalu o le ana o le taika i le itumalo o Krabi

Pin
Send
Share
Send

O le Malumalu o Tiger (Krabi) o se mea e fiafia iai le tagata, e lauiloa foi ole Tiger Cave. Miliona o malo ma tagata asiasi mai eo mai iinei. O ofisa femalagaaʻi i totonu o le atunuʻu e ofaina ni malaga i le malumalu ma le ponesi o se malaga i vaipuna. Ae ui i lea, o vaipuna e masani ona i ai le tele o tagata femalagaaʻi, ma a maeʻa sea malaga e leai se malosi. E leai se mea e manaʻomia ai le faʻatau o se taʻamilo taʻitaʻi, aua o le Malumalu o Tiger e faigofie ona e alu iai na o oe.

Faamatalaga lautele

O le malumalu i Taialani na fausia 10 km mai le laumua itumalo ma 20 km mai le nofoaga o Ao Nang. Ole nofoaga lea e sili ona taʻutaʻua ma asiasi iai ile Buddhist Temple. I le ala, Krabi o se Mosalemi itulagi, o lea la e le tele nofoaga faʻalelotu mo Buddhists.

E tele tala faʻasolopito e uiga ile amataga ole igoa. Fai mai se tasi oi latou, o le na faavaeina le monaseri na mafaufau loloto i lenei nofoaga, ma i ona tafatafa o taika na malolo ai mai le aoauli vevela. E tusa ai ma le tala a le isi tala, sa nofo ai iinei le tasi taika lapoʻa, lea na fefefe ai tagata o le lotoifale mo le tele o tausaga; ina ua mavae lona maliu, sa o mai monike e tatalo ma mafaufau loloto.

Mea moni manaia! Afai e te faʻaliliuina saʻo le igoa o le tosina, e sili atu ona saʻo le taʻuina o le malumalu o le ana o Tigris. O lenei mea o le a fesoasoani e 'alofia le le mautonu, talu ai o loʻo i ai le malumalu ma le igoa tutusa - o le Tiger - i le itumalo o Thailand Kanchanaburi - o monike ma taika ola e nonofo ai iinei.

E leai ni taika ola i le malumalu i Krabi, ae e anoanoaʻi faʻatusa o manu. O le autu faʻatosinaina o le nofoaga o se sitepu umi e taʻitaʻia tagata femalagaaʻi i le tumutumu o le mato, lea o loʻo faʻamau ai le faʻatagata auro silisili o Buddha. O lenei faʻatagata e mafai ona vaʻaia mai le malaevaʻalele a Krabi.

Lelei e iloa! O le maualuga o le sitepu o le 1237 futu, ma e le o tagata femalagaaʻi uma e mafai ona manumalo i lenei maualuga. E tusa ai ma se tasi o tala faʻasolopito, afai e te manumalo i laʻasaga uma, e mafai ona e faʻamamaina atoa lau karma.

Malumalu o le ana o Tiger i Taialani - o le a le mea e vaʻai i ai

Muamua lava, o le Tiger Temple i Thailand o loʻo tu i lalo, i lalo o le mauga, ma e tatau ona e faʻaaluina le 30-40 minute e fealuaʻi ai i ona laufanua. E tele fale mananaia iinei, ma o le mea e sili ona taua - faʻatusa o taika. Asiasi i le pagoda, lea e fausia i luga o foaʻi, tupe maua mai le faʻatauina atu o meaalofa ma mea faʻamanatu. O le maualuga o le pagoda e toeititi 100 mita, ma o le fua o le faavae aapa 58 mita.

I le tulimanu mamao o le Malumalu o Tiger, e le mamao mai le tupuʻaga i le lalolagi leiloa, na fausia ai le malumalu o le atua fafine Saina, lea na faʻamau ai se faʻatagata o le atua fafine o Kuan Yin.

O le malumalu o loʻo tu latalata i le faitotoʻa ma paka maua fua. Na faʻatulagaina i se grotto ma ufiufiina i se faʻaopoopoga - na avea o se nofoaga manaia ma le le masani ai mo se tagata Europa. Tagata malaga e omai ii, ma e sosoʻo ma le potu o loʻo iai le tamaʻi potu e teu ai tulagavae o le Buddha.

I le va o le malumalu ma le pagoda, o loʻo iai souvenir shops ma faleoloa e mafai ai ona e faʻatau ai meaalofa, ua faʻapipiʻiina se vaalele vaʻalele, o loʻo galue le faleuila ma e oʻo lava i le tele o aviaries mo manuki.

Lelei e iloa! E ui o manuki i totonu o le fale manu o ni manu aulelei, ia faʻaeteete - e toʻatele o latou, e feoaʻi solo i le malumalu ma faigofie ona uu mai se atotupe, mea puʻeata poʻo isi mea totino.

Pagoda

O le mafuaaga autu o le tele o turisi e o mai i le malumalu o le aʻe i le faasitepu i le Buddha faatagata ma tamai pagoda. O le ipu faʻamaonia e tatau ona foʻia 1237 sitepu, ae o le mea moni na latou i fafo atu o le 1260. Ma mo lenei mafuaʻaga - o nisi o sitepu na faʻaleleia talu ai nei. O mea fou na faia e tusa ma le 15 cm le maualuga, ma o mea tuai - 0.5 m maualuga - na taufaafefe e vaʻai i ai, ae le aʻea latou. O lea la, o le aofaʻi o laʻasaga ua faʻateleina ma o ni tagata tafafao maimoa ma faʻalogo na faʻaalia se numera i le pou mulimuli Talu ai o le malumalu o loʻo galue, o turisi uma e tatau ona aveʻese o latou seevae ao leʻi aʻea le pito i luga.

Mea moni manaia! E toatele turisi e omai i le Tiger Temple i Thailand i le taeao po o le afiafi - o le oso aʻe o le la ma le goto ifo o le la i le tumutumu o le mauga e tutusa lava le matagofie.

Afai e te tu faʻasaga i le faʻatagata o le atua fafine Saina, i le itu tauagavale o loʻo i ai se sitepu, se vaieli poʻo se lalolagi leiloa poʻo se nofoaga o monike. O sitepu, ma e sili atu nai lo le 100 o latou, o loʻo faʻataʻatia saʻo i le papa ma agaʻi atu i le gazebo e mafai ai ona e malolo. E i ai le auala i le pito i lalo o sitepu e tau atu i se vaipuna. I aso nei, o laau vevela e ola saʻo mai ai.

Lelei e iloa! A o e savali i le ala, manatua o mea sili ona manaia o le faʻatatau lea i le agavale.

O fale o monike e mafai ona vaaia le 50 mita mai le faasitepu; o nisi o faifeau o loʻo nonofo lava i maʻa ana. E i ai monike e nonofo i grottoes - o le faitotoʻa e puipui i luga ma se puipui ma se faitotoʻa. O nisi o grottoes ua naʻo faʻaauupegaina i faasitepu. Ole tele o fale e fau ile vao e afe tausaga le matua, ole mea lea e tosina iai.

O se nofoaga mo tatalo ma mafaufauga loloto e amata lava i tua o fale. E iai foi le umukuka, faleuila ma le fale ta lavalava. O se auivi ua faʻapipiʻi mo tagata uma e vaʻai i ai faʻaopopoina se manogi faʻapitoa i le nofoaga.

I tua atu o le nofoaga e mafaufau loloto ai ma le poloka aoga o ana ia e omai ai monike e tatalo, ma o nisi e nonofo iinei. O le teritori e telē, ioe, e mafai ona e alu atili, ae oe ono ono le lava le malosi mo ia.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona sau mai Ao Nang

O le malumalu i Taialani e tu i le mamao e 7 km mai le taulaga o Krabi ma 4.5 km mai le nofoaga pasi. E mafai ona e alu i lou taunuʻuga i auala nei:

  • taxi o le sili sili ona lelei auala, o le tau o le malaga e tusa ma le 300 baht;
  • taxi taxi;
  • uila afi.

Peitai, o turisi sili ona lototetele e mafai ona faʻataʻitaʻia lo latou malosi ma savavali mai le nofoaga o pasi. O le savaliga o le a alu ai le 40 minute, ae i tulaga o le vevela tele ma le maualuga o le susū e fai lava si faigata.

E mafai ona e faʻaaogaina femalagaaʻiga lautele mai Krabi i Ao Nang pe mai Krabi i le malae vaʻalele. O le tau o le malaga e tusa ma le 80 baht. E manaʻomia ona e alu muamua, aua e te savali i le 1.5 kilomita mulimuli i le Highway 4. O le auala ua valavala. O loʻo iai le supamaketi i tafatafa o le alatele e mafai ona e faʻaputu ai vai ma sapalai.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Nisi fesoasoani fesoasoani

  1. O le ulufale atu i le teritori o le Malumalu o le Tigers i Taialani e leai se totogi, ae o tagata faimalaga tuua ni foaʻi - 20 baht mo le tagata e toatasi.
  2. O loʻo i ai tane tane ma vai i luga o faasitepu, ae e mo na o le inuina, e le mafai ona e mulumulu faʻatasi.
  3. Ae e te leʻi amataina le aʻeaʻe, ia mautinoa e te alu i le faleuila (o le a aʻea umi), ave se sapalai o le vai ma se mama māmā.
  4. E mafai ona e aʻea le pagoda i soʻo se taimi o le aso. Afai e te fuafua e aʻea i le pogisa, ia mautinoa e alu ma se moliuila. O sitepu e matua tifato - e fai lava si taufaafefe iinei e oʻo lava i le ao, ma i le po o le a le faigata ona pau.
  5. O ofu ma seevae e tatau ona mafanafana. E fautuaina le i ai o ni ou lavalava faʻatasi - pe a e aʻe i le tumutumu, o le a e manaʻo e sui i ofu mago.
  6. E i ai le laei ofu mo fafine - tauʻau, lima ma tulivae tatau ona ufiufi. A leai, o le a ofa atu ia oe e faʻatau se sikafu mo se totogi laʻititi.
  7. Masani ai, turisi ave ma latou se sili lita o vai e sasaʻa i totonu o se faʻapitoa pusa.
  8. Fuafua ia le itiiti ifo ma le afa aso e asiasi ai i le malumalu.

Tiger Temple (Krabi, Thailand) o se mea sili ona lauiloa i le itumalo. Sauni mo le aso pe a maeʻa le malaga i ou vae, ae o lagona ma lagona e taua le taumafaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Amir Kelly - MAUI Official Video (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com