Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le faletalimalo lauiloa o Burj Al Arab i Dubai

Pin
Send
Share
Send

Burj Al Arab - o lenei faletalimalo ua ofi atu i le lisi o fausaga sili ona ofoofogia i luga o le Lalolagi. Mea uma mafai ona manatu ofoofogia iinei: tusiata fale, maualuga, nofoaga, totonu, tau.

E leai se mea e taʻua ai le faletalimalo o le "The Arab Tower" - o le ala lea na faaliliuina ai le "Burj Al Arab" - a uma, o lona maualuga e 321 m.

O le ata o le faletalimalo, foliga pei o se tele folau, na avea o se moli moli i Dubai talu mai le 1999. O le fofo tulaga ese fausaga na avea ma mafuaʻaga na maua ai e le "Burj Al Arab" se igoa le aloaia - "Sail".

Hotel Parus o loʻo tu i Dubai, 15 km mai le taulaga tutotonu. E aʻe i luga aʻe o le vai, luga o se motu na fausia faʻapitoa mo lenei fale, 280 m mai le talafatai ma fesoʻotaʻi iai e se alalaupapa. Tulaga saʻo: Jumeirah Beach, Dubai, UAE.

I le amataga o le auala laupapa o loʻo i ai le siaki ma leoleo puipuia: na latou faʻatagaina naʻo i latou na tusiina se potu i totonu o le faletalimalo. Ae tusa lava pe o le maualuga o le tau e le faʻatagaina ai oe e nofo i le faletalimalo, e mafai lava ona e oʻo i lona teritori. O le a faʻatagaina leoleo e pasia pe a fai o se laulau e tusi i soʻo se faleaiga o le Burj Al Arab. I se faʻaopopoga, oe mafai ona faʻaaoga le isi avanoa: tele Dubai femalagaaʻi faʻalapotopotoga faʻapitoa malaga i le fale faisua.

Le talaʻaga o Burj Al Arab

O le faufautua faʻavae ma le aufaʻatupeina o lenei faletalimalo le masani ai o Sheikh Mohammed Ibn Rashid Al Maktoum, le Palemia o United Arab Emirates ma le Emir of Dubai. Na filifili Sheikh Mohammed e faia le atunuu o se nofoaga faapitoa i le eria atoa o Dubai mo vaega sili ona mauoa o le lalolagi faitau aofai. O se mamao mamao-vaʻaia fuafuaga, pe a manatu i ni nai tausaga le autu faʻavae o tupe maua a le setete i le tulaga o suauʻu teuina o le a muta ona i ai. O le faʻatinoina o lenei fuafuaga sa faʻafaigofieina i soʻo se auala e ala i nofoaga lelei o le UAE mai le talafatai o le Fagaloa o Peresia ma le tau mafanafana. Faʻatasi ai ma isi poloketi, o le Burj Al Arab faletalimalo ua avea ma matua mafaufau loloto i le faʻamautinoaina o le faʻatupeina tulaga o le setete i le lumanaʻi.

I le auala, o le tau o sea tele-tele poloketi e leʻi faʻasalalau lava se mea. Ae e oʻo i le numera o fetu o le Parus Hotel i Dubai, lea e tulaga muamua i le lisi o faletalimalo sili ona matagofie i luga o le paneta, o loʻo molimauina le tele o mea. Aloaʻia, ua manatu o se 5 * faletalimalo, ae faʻafetai i le taugata o loʻo nofotupu i totonu o ona pa, na faʻaalia ma le faʻatauaina "o le 7 * faletalimalo".

Tagaʻi foʻi: Burj Khalifa - o le a totonu o le fale sili ona maualuga i le lalolagi?

Poloketi

O se 'au atoa o tagata mamanu, na taʻitaʻia e Tom Wright mai Peretania, na galulue i le poloketi o le faletalimalo i le lumanaʻi. Tom Wright's track record na aofia ai naʻo poloketi mo ofisa ma aʻoga faʻaleaʻoaʻoga, ae na matua faʻafiafiaina lava Sheikh Mohammed i manatu le masani ai mo se fale fou na ia sainia ai se konekalate ma le tusiata ma lana 'au.

O le fale folau o se mea fou atoa ma i nisi tulaga tusa luitauina. E le gata i lea, o le folau o se faʻailoga taua mo tagata nonofo i Dubai, o lona talaʻaga sa i ai le folau, penina maina, ma e oʻo lava i le gaoi. Ina ia fausia se ata atoa, sa talafeagai mo le Burj Al Arab Hotel e tu saʻo i luga aʻe o le vai ma pei o se vaa tele malu puipuia. O le mea lea, sa tatau ona faʻatu i luga o le motu.

Tagata faia motu

Talu ai e leai se motu moni, o lea na tatau ai ona fausia se motu faʻafoliga. I le taimi lava e tasi, o le tau o le lomiga o Sheikh Mohammed e leʻi popole lava - na ia malie i soʻo se tupe alu.

I le taimi muamua, na fausia ai se maʻa puipui, o lona maualuga sa le sili atu i le maualuga o le sami sami. Ina ia avane le pupuni o se foliga matagofie ma faʻaititia ai le malosi o galu, sa ufiufiina i poloka sima o se fausaga porous na fuafuaina faʻapitoa. O poloka e pei o se omomi: i le taimi o le aʻafiaga o le galu, e alu le vai i totonu o pores tetele, ma o tamaʻi pu, o le malosi o le tafe e salalau i totonu o tamaʻi vaʻalele - e toe faʻavaivaia le galu, ma ua leiloa le 92% o le malosiʻaga o aʻafiaga.

I le 1995, o le vaega muamua o le poloketi na faʻataunuʻuina - i le mamao o le 280 m mai le talafatai, na fausia ai e le au tufuga se motu saogalemu, foliga matagofie mai luga o le vai na o le 7 m. Na avea ma muamua atumotu faafoliga i le lalolagi, fetuunai faapitoa mo mamafa mamafa-fale maualuga.

I luga o se tusi: O fea e nofo ai i Dubai - o mea lelei ma mea leaga o itumalo o le taulaga.

Fausaga ata o le "Parus"

Soʻo se skyscraper manaʻomia se mautu faʻavae. O se faʻavae e le mavaʻaia ae mautu mo le faʻavae Burj Al Arab i Dubai e 250 faʻamalosia sima faʻaputuga 40 m maualuga - na tuleia i latou i totonu o se faʻaputuga fau i le loloto o le 20 m. O le aofaʻi o le umi o sea faʻamalosia na sili atu i le 10 km. Ina ia teteʻe i le malosi o le suavai o tuleia le faʻavae i luga, o se suavai palu o le sima sima ma le kelu na pamuina i totonu o le faʻapaologa e faʻaaoga ai ni tui tetele.

O le fefefe neʻi le lagolagoina e pa sima le atoa fausaga o le maualuga maualuga, na o mai le 'au a Tom Wright ma se vaifofo lava: o se uʻamea faʻavae na faia, faʻataʻamilomilo le fale suʻesuʻe ma avea ma auivi i fafo o le fale. E maitauina o lenei faʻavaʻa faia i uaila sili ona malosi e matua matagofie lona foliga mai ma e manatu o se tulaga iloga o le 'olo.

O le tele folau o le faletalimalo lauiloa e faia i fau tioata ma luga o le Teflon - e avea o se mautinoa faʻatuatuaina puipuia mai palapala. O lenei le masani ai tisaini o le lalolagi sili ona telē pa puipui. I le ao e susulu mai ai se paʻepaʻe sili ona susulu, ma i le po e faʻaaogaina o se ata faʻailo mo se ata susulu malamalama.

Fuafua totonu

O le lauiloa lauiloa Quan Chu na aʻafia i le fausiaina o totonu. Na ia faia se galuega lelei tele, e mafai ona talitonuina tagata uma i lenei mea, naʻo le tilotilo i le ata o le Parus Hotel i Dubai.

Ina ia faʻamamafaina le agaga o le tamaoaiga ma le tamaoaiga, o mea sili ona taugata na faʻaaogaina mo teuteuga totonu o le faletalimalo. E naʻo le tasi le pine auro o le maualuga maualuga na manaʻomia ile 1590 m ², ma o le tele o Italia ma Pasila maamora na tuʻuina atu na mafai ona latou ufiufiina ia lakapi lakapi e tolu - 24000 m². E le gata i lea, o ituaiga taua o laʻau, maʻa taua ma faʻatau-taua, paʻu lelei, ie veloveta, ma filo siliva na faʻaaogaina.

I totonu o le fale o loʻo i ai ni faʻasosoʻoga chic spiral e faia i uʻamea faʻafefeteina uʻamea, o loʻo iai pou pou maamora, ma o le foloa e teuteuina i mosaic e pei o aga i luga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Potu ma tau i le faletalimalo o Burj Al Arab

E ui ina mataʻina le lapopoʻa o le fale suʻesuʻe, e naʻo le 28 fola ma potu e 202. O le pito sili ona laititi e 169 m², o le tele - 780 m². O potu uma i le Burj Al Arab o ni potu suʻesuʻe ma se fale faʻaletali, o loʻo maua ai ni faʻamafanafanaga se tele.

O tau e maualuga tele iinei: e amata mai i le $ 1,500 i le $ 28,000 i le potu i le po. Peitai, e ui lava i tau taugata mo potu i le Faletalimalo o Parus i Dubai, e masani lava ona i ai malo. Faʻatasi ai ma tagata tafafao maimoa e masani lava oligarchs mai i le atoa lalolagi, pelesetene ma palemia. O Sheikh Mohammed e iai foi lona nofoaga e fiafia iai.

Siaki uma tau mo mea e nonofo ai i Burj Al Arab

Auaunaga i Burj Al Arab

I le lauiloa Burj al-Arab, e le gata i potu ma tau o loʻo maofa, ae faʻapea foi le le mafaatusalia tulaga o auaunaga ma tautua. Mo tagata tafafao e iai:

  • fesiitaʻi i le helikopa poʻo le Rolls-Royce;
  • faleʻaiga ma faʻamau o le tulaga maualuga (9 i le aofaʻi);
  • terraces ma 3 fafo ma 2 totonu vai taele, ma se tumaʻoti matafaga;
  • vai faʻafiafiaga paka Wild Wadi Waterpark;
  • Talise Spa;
  • nofoaga autu o le malosi Talise Malosi;
  • Sinbad Tamaiti Nofoaga.

I se faʻaopopoga, tautua a le tagata lava ia o se tasi o vaega taua o le Parus Hotel. O le aufaigaluega faletalimalo numera sili atu nai lo 1600 tagata. O potu taʻitasi e tautuaina e le toʻa 8, ma o le 'au e tautuaina le asini e siaki le faʻataunuʻuina o manaʻoga o tagata o loʻo tautuaina ile uati. O le tumutumuga o le talimalo o le sauniga o le "marhaba": tagata asiasi na faʻatoa laa atu i le teritori o "Burj Al Arab" na feiloaʻi ma le aufaigaluega faletalimalo ma mafanafana toʻafilemu solo, aso ma kofe.

Faʻaaliga: O le ae mauaina se aotelega o matafaga Dubai i lenei tusitusiga.

Faʻaliliuga

O le motu ma le "Parus" e fesoʻotaʻi ma le "laufanua" e se alalaupapa matagofie - o le auala laupapa lea e mafai ai e malo e fiafia e malaga i taʻavale ona oʻo atu i le faletalimalo. O loʻo i ai i le faletalimalo se vaʻa tele o le Rolls-Royce e feaveaʻi ai tagata asiasi i luga o le malae vaʻalele-faletalimalo, faʻapea foʻi ma taʻiala taʻamilo o Dubai. O le tau faʻafeiloaʻi i le va o Burj Al Arab ma le malae vaʻalele e eseese e fuafua i le vaitau, ma amata mai le 900 dirham tasi auala.

Burj Al Arab o se tasi o nai faletalimalo i le lalolagi ma ana lava helipad tu luga o le 28th foloa. O le malae vaalele e 25 km le mamao, ma o le fesiitaiga mai iina i le helikopa e naʻo le 15 minute. O lenei tautua o le a tau ai le 10,000 dirhams mo le pasese e tasi + 1,500 dirhams mo pasese faʻaopopo (o le numera tele e 4 tagata). O loʻo ofi atu foʻi i le faletalimalo vaʻaiga vaʻalele i luga o le taulaga o Dubai ma luga atu o atisi motu.

I le auala, a o helikopa e le taunuʻu i luga o le taʻamilosaga helipad, e faʻaaogaina o se tenisi malae.

Faleʻaiga

O nofoaga taʻitasi i Parus e mafai ona manatu e faʻapitoa, i tuʻaiga o totonu ma le lautele o ipu. Ae o nisi o faʻavae e matua tulaga ese lava.

E i ai le faleʻaiga i le tulaga 1 o le faʻamalama fale Al mahara, lea e ave i ai le sami vaʻaia. O le faʻatuina o loʻo i ai se pusa lapoʻa tele e tumu i vai sami i le aofaʻi o 990,000 lita (35,000 m³). O le vaituloto o le fale o 700 eseʻa ituaiga iʻa, e mafai e tagata asiasi ona maitauina ao 'aʻai. O le lisi e aofia ai taumafataga iʻa sami, tau mo le tagata asiasi amata i le $ 160.

I luga o le foloa lava e tasi o loʻo iai foʻi Sahn eddarle mea e mafai ona e fiafia ai e le gata i meaʻai, ae faʻapea foi ma le "ola" musika masani. E sauniuni faʻavaomalo meaʻai, ei ai se sili lelei faʻaputuputu o meainu, faʻatulagaina ti sauniga. Tau - mai le $ 80 i le tagata asiasi.

Al Muntaha Restaurant o se miti mo se tafaoga i luga o le ao. Al Muntaha o loʻo tu i luga ole fogafale 27 (maualuga 200 m), tagata asiasi e ave iai e le lautele o le lifi. E le gata i le eleʻele ma mai faʻamalama o lenei faleʻaiga o le faletalimalo o le Burj Al Arab, e mafai ona e puʻeina ni ata tulaga ese: o vaaiga lautele o Dubai ma le Fagaloa o Peresia ma atumotu faʻafuaseʻi e ofoofogia. O meaʻai a Europa e tuʻuina atu ii ma o tau e amata ile $ 150 mo le tagata e toatasi.

Taua: faleʻaiga faʻamalosia faʻamalosia le laei laei. Mo tamaʻitaʻi, o se ofu manaia poʻo se suti lenei, mo aliʻi - ofuvae, seevae, ofutino ma peleue (e mafai ona ave le mea lea i le faitotoʻa o le faleoloa).

Vaitaele

O le faʻafiafiaga faʻapitoa a le Wild Wadi ua lauiloa o se tasi o faʻafiafiaga sili ona manaia ma matagofie i le lalolagi. E ofaina (tamaiti ma tagata matutua) 30 faʻaseʻe ma mea matagofie, vaʻa vai, vaitafe galu.

O le paka vai o loʻo tu i fafo ma e mafai ona oʻo iai i vae poʻo se taʻavale fua.

Tagata asiasi mai le Parus Hotel i Dubai atonu e le popole i tau o gaioiga vai: ua tuʻuina atu ia i latou le aia tatau e ulufale ai i Wild Wadi mo le taimi atoa o le latou nofo.

SPA-ogatotonu

Talise Spa ua atiaʻe se lisi o togafitiga e faʻaaoga e le masani ai mea masani mo Burj Al Arab malo.

Nofoaga Faʻamalosi tino

Talise Fitness o se kalapu lauiloa e faʻataʻitaʻia se auala toʻatasi i tagata taʻitoʻatasi. O avanoa lelei mo le faʻamalositino ua fausiaina mo le au valaaulia a le Parus.

Talise Fitness e tatalaina i aso uma mai le 6:00 i le 22:00. E mafai ona e mauaina le faʻasologa o vasega kulupu i luga ole upega tafaʻilagi www.jumeirah.com/ru/ ile vaega "Soifua Maloloina tautua".

Kalapu a tamaiti

Sinbad Club ua fuafuaina mo tagata asiasi mai le 3 i le 12 tausaga. O le faiaoga o le polofesa e vaai tamaiti i le aso atoa. O le aufaigaluega a le kalapu tagata faigaluega e naʻo latou o loʻo nonofo i le faletalimalo "Parus", ma e matua leai se totogi.

Oe o le a le fiu i le Sinbad Tamaiti Kalapu! I luga o le eria o sili atu ma le 1,000 m², o loʻo iai vaitaʻele ma malae taʻalo lautele mo taʻaloga gaioiga, potu mo le atiaʻe ma fatufatu gaioiga. Mo tamaiti, e i ai tusi, komipiuta, laupapa taʻaloga, o se tele plasma TV ma tamaiti TV alaata.

Mo tamaiti laiti, o loʻo i ai foi se potumoe lelei ma potu faʻamoe. E mafai ona saunia se tausi tama mo tamaiti laiti pe a manaʻomia.

E tatala le Sinbad Kids Club mai le 8:00 i le 19:00. Tagata tafafao o Burj Al Arab mafai ona tuʻu a latou fanau i le tausiga o le polofesa aufaigaluega a le Sinbad Club ma fiafia i se malologa malolo i le filemu.

O se ata manaia e uiga i le faletalimalo sili ona matagofie i Dubai - o se toe iloiloga mai ia Sergey Doli.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Megastructures: Building the Burj Al Arab. Dubai Engineering Documentary. Reel Truth Science (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com