Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Rhodes: Old Town tosina, faʻafiafiaga ma matafaga

Pin
Send
Share
Send

O le taulaga o Rhodes o se penina ma o se tasi o sili ona tele talafaasolopito nofoaga i Eleni. O le uafu tuai o loʻo tu i le itu i matu o le motu o le igoa lava e tasi, i le talafatai o le Aegean ma le Metitirani sami, o aso nei o le fale mo le toeititi 50 afe tagata faigaluega i tagata tafafao, fagotaga ma faʻatoʻaga.

Rhodes na faʻavaeina ile amataga ole seneturi 5 TLM. u O totonu o lenei leoleo o Eleni Anamua na maua ai le lauiloa Kolos o Rhodes - o se tasi o mea ofoofogia e 7 o le lalolagi. I le 226 TLM. o le iʻuga o le mafuiʻe, na toeititi faʻatamaʻia atoa le taulaga, ma o le faʻailoga lauiloa o le lalolagi na tafiesea mai luga o le lalolagi. Mulimuli ane, na paʻu le taulaga i le 170 tausaga talu ona maliu Kaisara.

O le talafeagai o le tulaga faafanua na tosina mai ai manatu o Byzantium i Rhodes. Mai le 4th i le 14th seneturi, o le 'aʻai tuai o se nofoaga o le sami ma taua taua auala, le laumua o le Kivirreota fema. Talu mai le 1309, na amata ai ona pule le Order of the Knights ia Rhodes, i le 1522 na faoa e le Ottomans le laueleele Eleni, ma i le amataga o le 20 seneturi na pule ai tagata Italia i i. O lona iʻuga, o Eleni faʻaonapo nei na mauaina se 'aʻai tulaga ese e tuʻufaʻatasia ai foliga vaaia o aso anamua, Byzantine style, baroque ma Gothic, o se tuʻufaʻatasiga o aganuu ma o se nofoaga taua a le militeri.

Mea moni manaia! I lona talafaʻasolopito, sa feagai Rhodes ma mafuiʻe malosi i le tele o taimi. Ma, i le 515, na leiloa le toeititi afa o le teritori, ma ina ua maeʻa le faʻalavelave i le 1481, e toeititi lava leai ni malumalu anamua o totoe i le taulaga.

O le a le mea aoga e vaʻai ai i le Old Town o Rhodes? O fea o iai ni vaʻaiga sili ona matagofie ma o fea o iai matafaga sili ona lelei? Tali i nei fesili ma isi fesili a turisi i Eleni - i lenei tusitusiga.

Mataaga o le taulaga o Rhodes

Aai tuai

Medieval Rhodes o se fale mataaga i fafo atu. O se faʻailoga iloga a le atunuʻu ma o le UNESCO World Heritage Site. O mea uma i lenei nofoaga, mai pa ma faitotoʻa i falesa ma faletapuai, faʻamatalaina le tala o le 'aʻai mauoa ua tuanaʻi ma Eleni lava ia. Afai e faʻatapulaʻa lou taimi, muamua lava asiasi i mea taua nei i le Old Town o Rhodes.

Pa ma faitotoʻa o le taulaga o Rhodes

I le Middle Ages, e 11 faitotoʻa na ulufale atu ai i le Aai Tuai, ae e oʻo mai i le aso, na o le toʻalima oi latou na tumau pea i le faʻatonuga o galuega - Eleftherias, Arsenal ma faitotoʻa o le sami, faitotoʻaAmboise ma St. Anthony. O i latou uma o ni galuega moni o le tusiata ata, teuteuina i pa ma faʻafefe i olo.

O puipui o le Aai Tuai e mafai foi ona taʻua o se faailo o Rhodes. Toeititi 4 kilomita o 'olo piliki na puipuia le polis anamua mai fili oʻo atu i le 17th seneturi. I nisi vaega o puipui, o fale na fausia ma auala savali mo le au vaʻai na faʻasaoina, e mafai e tagata uma ona ulufale iina mo se totogi tau.

Auala o Knights

O lenei auala e 200 mita le auala autu o le Aai Tuai e oʻo lava i aso o Eleni Anamua - ona fesoʻotaʻi lea ma le Uafu Tele ma le Malumalu o Geolios. O aso nei o se tasi o sili ona felanulanuaʻi ma le masani ai vaʻaiga a Rhodes, atonu na o le pau le nofoaga e toetoe lava a leai ni faʻailoga o aso nei i le tulaga o faleoloa poʻo faleʻaiga. I le ao, o lea e mafai ona e vaʻai atu i ofu talaloa tuai o loʻo faʻaoga i fale uma, ma i le afiafi e mafai ona e fiafia i le siosiomaga faʻataulaitu na fausia e moli tuai o fale.

Sinagoga Kahal Kadosh Shalom ma le Museum Museum

O le sunako sili ona leva i totonu o Eleni atoa na fausia i le faaiuga o le seneturi lona 16 ma na faʻasaoina lelei e oʻo mai i le aso. O lenei tamaʻi fale, na fausia i le ogatotonu o le Kuata a tagata Iutaia, e tu mai i fafo ona o ona ata e le masani ai ma lona teuteuga.

O le sunako o loʻo iai se potu faʻapitoa mo fafine, o se potu lautele o loʻo teu ai tusi a Torah anamua, ma se tamaʻi mataʻaga ma se faʻaaliga tele e faʻamatalaina ai tu ma aga a tagata Iutaia. O sauniga faʻalelotu e faia i aso uma i totonu o le sunako; e tatala i aso uma, seʻi vagana le Aso Toʻonaʻi, mai le 10 i le 15.

Taua! O le faitotoʻa i le sunako ma le fale mataaga e leai se tau. Oe mafai ona puʻeina ata.

'Olo o Rhodes

Le isi faʻafiafiaina o taimi o le Poloaʻiga a Knights, aofia ai i le lisi o UNESCO World Heritage Site. O le 'olo e nofo i le tele o le Old Town, ma e ono atoa le aso e faʻataʻamilo ai. Afai e faʻatapulaʻa lou taimi, o le mea muamua e fai o le asiasi:

  1. O le maota sa nonofo ai le Matai Sili o le Faʻatonuga. O le faitotoʻa e leai se totogi, ae o nisi potu e tapunia mo tagata lautele.
  2. Kolachiumi na o le pau lea o le pa i totonu o le 'olo na fausia e le Byzantines ma na ola ai e oʻo mai i le aso.
  3. Archaeological Museum, na fausia i luga o le tulaga o le Knight's Hospital o St.John. E i ai se tamaʻi faʻalauiloaina o aso uma mea o tagata Eleni mai anamua i le faʻaiuga o le 19 seneturi, seasea faʻatagata, o se faʻaputuputuina o ceramics. O le fale mataaga e tele ona lotoa, o se tasi o ia fale fale ma se toʻaga. O isi lua fale le tumau faʻaliga ma le fale o le turisi vizier. O le fale mataaga e matala mai le 8 am i le 8 pm i aso uma. O le tau o le pepa e 8 Euro mo se tagata matua, 4 euro mo se tamaititi.
  4. Socrates Street o le auala faʻatau o le Old Town. O le tele o faleoloa e matala mai le 10 i le taeao e oʻo i le 11 i le afiafi. E tele faleʻaiga ma faleʻaiga.
  5. Ia mautinoa e savali i luga o le moat i le va o puipui o le 'olo poʻo le savali i luga o latou tumutumu ia lagona e pei o se moni Knight. Mai iinei oe mafai ona puʻeina ata sili ona mataʻina o le Old Town o Rhodes.

Fautuaga! E i ai ni aso i le tausaga pe a oʻo i le tele o vaʻaiga a Eleni o le ulufale e saoloto mo tagata uma. Tele taimi, o Aperila 18 (International Day of tosina) Me 18 (International Museum Day) ma le Aso Sa mulimuli ia Setema (European Heritage Day).

Malumalu o Saint Panteleimon

I le faitotoʻa o le Aai Tuai, i le nuʻu faʻa-kerisiano o Syanna, o se tasi o lotu taʻutaʻua i Eleni. Na fausia i le 14th seneturi ma e sili ona lauiloa i tagata o le atunuʻu ma turisi, aua o iinei e mafai ona e faʻamanatuina ai mea o le Great Martyr Panteleimon.

O le fale lava ia e matagofie ma malamalama; o fafo e teuteuina i lace lace elemene. O puipui o totonu o le malumalu e teuteuina i frescoes ma faʻamatalaina le tala i le olaga o St. Panteleimon. Faʻafeagai ma le falesa, o loʻo i ai le falesa e 850 tausaga le matua, o loʻo teu ai faʻatagata anamua. O loʻo i ai le auala faʻatau latalata atu faʻatau atu oloa masani i tau faʻaputuputu.

E tatala le malumalu mai le 9 i le taeao e oo i le 6 i le afiafi i aso uma, e leai se aoga e ulufale ai. Auaunaga e faia i luga ole talosaga mo sina laʻititi.

Faletusi o Suleiman

I le taulaga o Rhodes i le taimi o le pulega a le Malo o Ottoman, 14 mosque na fausiaina, o le sili o latou na fausiaina e faamamaluina Suleiman le Maoae. O lona faʻavae na amata mai i le 1522, o loʻo ia te ia le igoa o le muamua Turkey manumalo i le motu o Rhodes.

Mai fafo, o le Mosque foliga foliga le mautonu - o se tamai fale o le moli piniki lanu ma tamaʻi faʻamalama ma pou. Ae paga lea, o le minaret, lea sa i ai lona maualuga taua talafaʻasolopito, na aveʻesea 25 tausaga talu ai, aua na i ai i le faʻaletonu. I aso nei, o le mosque e toeititi lava tapunia i tagata asiasi, ae e le umi ae maeʻa le toe faʻafouina ma turisi o le a mafai ona fiafia i lona tamaoaiga ma lanu felanulanuaʻi.

E tatau foi ona tatou faʻamamafaina atu mea taua nei.

Uafu i Mandraki

O le uafu i Mandraki i le taulaga o Rhodes o se tasi o tele i le motu atoa. Mo le sili atu ma le 2000 tausaga, eseese vaʻa na folau iinei, i le itu i sasaʻe o le Old City. I tafatafa o le uafu o loʻo iai se puipui matagofie ma faleoloa faʻamanatu ma isi faleʻoloa, iinei oe mafai ona faʻatau se tiketi mo se boat fiafia pe tusi i se aso tafafao. E tele isi mea faʻataʻamilo ile taulaga, o le falesa, Freedom Square, le maketi ma le Mandraki.

Le Kolose o Rhodes

E ui lava i le mea moni e faapea o le faatagata o le atua Eleni anamua o Helios na faaleagaina i le sili atu i le 2000 tausaga talu ai, e toatele tagata tafafao maimoa na o mai lava i Mandraki Harbour e vaai i le mea sili na i ai. I le auala, o lenei faʻafiafiaga e le aoga - seʻia o tatou taimi, faʻamatalaga e leʻi faʻasaoina a le o foliga e uiga i foliga ma foliga vaaia o le faʻatagata lauiloa, poʻo le uiga tonu o le nofoaga.

I tafatafa ane, oe mafai ai ona faamemelo i le faʻailoga faʻaonapo nei o Rhodes, le faʻatagata aila. O latou foliga ma le nofoaga o loʻo iloa lava.

Taʻaloga tuai olympic

I fafo atu o le Aai Tuai, e tele foʻi mataʻaga mananaia, o se tasi o na malae taʻalo o le Olimipeka i le lalolagi atoa mai taimi o Eleni Anamua. Na fausia toetoe lava 2500 tausaga talu ai ma sa fuafuaina mo tauvaga ma tauvaga martial tauvaga. I le aso, o le 200-mita malae matala e le gata i tagata fiailoa turisi, ae faʻapea foi i tagata taʻalo Eleni. I le goto o le la, iinei, mai luga o tagata matamata nofoa, oe mafai ona puʻeina matagofie ata o le taulaga o Rhodes.

O le malae o loʻo tu i le teritori o le Acropolis, ulufale e leai se totogi.

Faʻaitete! O ni turisi na vaʻaia akarava a o savali faataamilo i le malae taalo. Taofi pea ou mata i ou vae e aloese ai mai le laa i luga o latou.

Rhodes Acropolis

O le taulaga i luga o Rhodes o loʻo tu i luga aʻe o le malae taʻalo o le Olimipeka, i le maupuepue o St. Stephen. O lona fausiaina na maeʻa i le 3rd-2nd seneturi BC, ma o le eliina o lenei fausaga fausiaina faigata na faia i fafo atu o le 60 tausaga. Ae paga lea, o mea uma na totoe o le Acropolis o 3 pou umi na avea muamua ma vaega o le Malumalu o Apollo le Pythia ma le faʻafiafiaga. O se tulaga le masani ai toe faʻaleleia sitepu i le lagi e tosina mai ai le sili atu o tagata tafafao maimoa.

Ulufale i le Acropolis tau 6 Euro, mo tamaiti i lalo ole 18 - leai se totogi. Mai ii o loʻo iai ni vaʻaiga matagofie ile sami.

Matafaga o le taulaga o Rhodes

I le avea ai o se tulafono, e o mai tagata i le taulaga o Rhodes e vaʻai i vaʻaiga anamua, ae o loʻo avanoa foʻi tafaoga i le matafaga iinei.

Eli

I le itu i matu o le taulaga, i le talafatai o le Metitirani, o se tasi o matafaga sili ona lelei i Rhodes Greece - Elli. E i ai lava le tele o turisi iinei, afa o latou o le lotoifale talavou. O le matafaga e tumu i le olaga i le uati: i le ao, o le taulaʻiga o le toʻa ma le mama o le sami, i le po - o lata ane faleʻaiga ma nofoaga o loʻo faia ai iina.

E i ai le atinaʻe lelei a Ella. O loʻo iai le sun loungers ma faʻamalu (10 euro i le paga), taʻele, sui fale, o se nofoaga e mautotogi ai, tele vai faʻagaioiga ma se fua e leai se totogi i luga o le keke - o se oso oso e 25 mita mai le oneone oneone ma faʻamaʻa.

Ulufaleina o le vai i luga o Ella e talafeagai, ae o musika o loʻo taina iinei i le uati, o lona uiga o lenei nofoaga e le o se filifiliga sili lea mo aiga ma tamaiti laiti.

Calavarda

O le faafesagai tonu lava ma le tasi muamua, o le matafaga latalata i le nuu o Kalavarda o se nofoaga sili ona lelei mo se tafaoga tuufua, aemaise lava pe afai e le o oe o se sili ona turisi filifilia. E leai ni faamalu poʻo ni potu malolo, faleoloa poʻo ni nofoaga faʻafiafiaga, ae o nei mea uma e tauia e le oneone oneone, o vai toʻafilemu ma le matagofie o le natura.

O se nofoaga lelei tele lea mo tamaiti, aua o Kalavard e i ai se paʻu papaʻu ma se ulufale lelei ma malu pea le vai. E tele faletaele ma taʻele i luga o le matafaga, ma o se faleʻaiga sili ona lelei e 10-minute savali ese.

Akti Miauli

O se maʻamaʻa ma oneone oneone i le ogatotonu o Rhodes o le a maua ai e oe mea uma e te manaʻomia mo se aso malolo sili. O loʻo faʻaauupegaina i le selau sun loungers ma faamalu, taʻele, fale taele ma isi mea talafeagai. Faʻatusatusa i latalata i le Ellie Beach, e toʻatele nai tagata iinei. Akti Miauli o loʻo tu i le talafatai o le Aegean Sea, o le vai iinei e mafanafana ma mama.

O le matafaga e faigofie ona maua i femalagaaiga lautele, i totonu o le savali savali e tele ni faleʻaiga, supamaketi, taʻutaʻua taʻutaʻua. Faʻafiafiaga - malae volipolo, catamarans rent, maulu mai le uafu.

Taua! Ua taʻua e tagata o le nuʻu o Akti Miauli Windy beach, aua a oʻo i le taumafanafana e savili pea ma oso aʻe galu. Faʻaitete pe a faimalaga ma tamaiti.

Features o malologa i Rhodes

Tau o mea e nonofo ai

Rhodes o se tasi o taulaga sili ona taugata i le motu o le igoa tutusa i Eleni, ae e oʻo lava i iinei e mafai ona e malolo ai ma sina aofaʻi o tupe i lau taga. O le potu e lua i le faletalimalo tolu-fetu e tau ai le averesi o le 50 euro, ae e mafai ona e mauaina filifiliga mo le 35 € i le aso. Fale e mautotogi i Rhodes tusa ma le tutusa tau - lua tagata faimalaga mafai ona nonofo i se fale mautotogi mo 40 €, o le averesi tau i le taulaga o 70 €.

E tusa ai ma tagata tafafao, o faletalimalo e tolu-fetu e sili ona lelei i le tulaga o le tau / lelei le fua faatusatusa:

  1. Faletalimalo o Aquamare. Nofoaga 100 mita mai le Ellie Beach, o le Old Town e mafai ona maua i vae i le 10 minute. O potu vateatea o loʻo iai le poletito e iai vaʻaiga ile sami, ea malulu, TV ma buffet Breakfast o loʻo iai. O le faletalimalo o loʻo i ai se vai taele, sauna, faleoloa meaalofa, pizzeria, tenisi malae ma lua faʻamau. O le tau o le potu faʻalua e 88 €.
  2. Atlantis City Faletalimalo. Tu i le fatu o Rhodes ma 4 minute savali mai le matafaga o Akti Miauli. O potu e naʻo meaafale e faʻafouina ma iai le poletito, pusaaisa, TV ma le ea malulu. E i ai le pa i luga o le 'upega tafaʻilagi. O le nofo mo tagata faimalaga e toʻalua o le a tau i le 71 €, o le tau e aofia ai se taumafataga a Amerika.
  3. Faletalimalo Angela Suites & Lobby. O Elli Beach poʻo nofoaga autu e fiafia iai Rhodes Old Town e 10 minute le savali. O potu faʻaonapo nei e iai uma mea manaʻomia, e mafai e malo ona malolo i le vai taele poʻo le pa. O le tau o le ola e 130 €, o le tau e aofia ai se buffet taeao. Mai ia Novema ia Me, o le tau pa'ū i le 110 €, ma tagata tafafao maimoa e na o le kofe e maua i le manaia o taavale.

Faʻaaliga! O tau uma o loʻo taʻua ile tusitusiga e faasino ile vaitau "maualuga". I le va o le tautoulu o le tautoulu ma le faaiuga o le tautotogo, o faletalimalo fua i le taulaga o Rhodes mafai ona paʻu i lalo i le 10-20%.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faleʻaiga ma faleʻaiga

O faleʻaiga sili ona taugata o loʻo i le Old Town o Rhodes, o le taugofie o loʻo tu i fafo o le taulaga, e mamao ese mai ma mataaga taʻutaʻua. I se averesi, o se taumafataga mo le toʻalua e aunoa ma le 'ava malosi i totonu o se tamaʻi cafe o le a tau ai le 25 €, i se faleʻaiga - mai le 45 €. O vaega i faʻalapotopotoga uma i Eleni e telē tele.

Faailoga iloga i Musaka! Moussaka o se tasi o ipu o Greek taumafa ma o lona tau o tagata femalagaaʻi poto masani fautuaina e iloilo le tulaga o le faʻalapotopotoga. I le averesi, o se vaega tau € 10, o lea afai o le tau e maualuga atu i luga o le lisi i le faitotoʻa, o lenei faleʻaiga mafai ona manatu taugata, maualalo - paketi.

O le taulaga o Rhodes o se manaia ma le masani ai nofoaga. Lagona le siosiomaga o Anamua Eleni ma fiafia i se tafaoga i luga o sami e lua i le taimi e tasi. Manuia lau malaga!

O se ata manaia ma aoga e uiga i le taulaga ma le motu o Rhodes.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Incredible Santorini - Greece (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com