Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Moega maluga e aoga mo tamaiti, ituaiga o tisaini

Pin
Send
Share
Send

A faʻatulagaina se potu o tamaiti, e masani ona iai se manaʻoga e sefe le avanoa. O se tali sili ona lelei o le a avea ma moega maualuluga a tamaiti, mafanafana ma aoga. O se ituaiga o moega moe, o le muamua laʻasaga o lea e faʻaagaga mo se suʻesuʻega, taʻaloga vaega poʻo se nofoaga e malolo ai.

Foliga foliga

I fale mautotogi masani, o se moega fola maualuga mo tamaiti e sefeina taua avanoa nonofo. O le gaioiga mamanu tuʻufaʻatasia avanoa moe ma avanoa avanoa i luga o le muamua tier, lea e faʻaaoga mo eseese mafuaʻaga. O le eseʻesega lea mai le masani masani lua-tala faʻamatalaga, o nofoaga uma e lua o loʻo nofoia e nofoaga moe. O le moega lautele e mafai ona faʻatasia i soʻo se itu. E faigofie mo le tuʻuina i potu o faʻataʻatiaga eseese.

E i ai ni faʻavae faʻavae e aunoa ma ni elemeni faʻaopoopo. O le avanoa i lalo o le nofoa e faʻaaogaina i le faitalia. O se lauiloa filifiliga o se fausia-i mamanu ma se laulau ma lavalava mo tamaiti, o se teuina polokalama po o se faʻapitoa taʻaloga iunite. O vaega feaveaʻi e mafai ona faʻaaogaina o ni meaafale eseese.

Faʻapea foi masani taatele filifiliga ma le galulue eria, e eseese i le maualuga ma le nofoaga o le nofoa. I le lata mai faʻaonapo nei faʻataʻitaʻiga, o le falefaigaluega o loʻo i luga o le tulaga ma o le mea e moe ai o loʻo i lalo. Toso-fafo ma tulimanu laulau, nofoa, drawers, fata sili faʻasaoina avanoa.

O leisi mea e tatau ona i ai-o le moega malolo, e fiafia tele i ai tamaiti, o le faasitepu. E mafai ona tuʻu i soʻo se mea i luga o le oloa, faʻasaʻo pe i se tulimanu. O isi taimi e faʻapipiʻi ai le tulaga o le pulelaa i luga o le sitepu i le ogatotonu, o nofoaga e tuʻu ai mea e faʻaauupegaina. I nisi mamanu, faʻaputuina teuina sisitema ua faʻatulagaina i laʻasaga. O le gaioiga o le apefai e mafai ona faia e se tamaʻi faʻaseʻe, e mafai ai e le tamaititi ona aʻe i luga pe lalo.

E tele fesuiaʻiga masani faʻapea foʻi ma tisaini faʻapitoa. E mafai e tagata uma ona filifili meaafale e fetaui ma latou manaʻoga ma o le a ofi faʻalelei i totonu o totonu. Lelei tele ma puupuu potu i luga o potu mo lua tamaiti, lea e mafai ai ona suia taimi uma le faʻatulagaina o meaafale.

Lelei ma le lelei

O le moega malolo faʻatagaina oe e sefe ai mita taua o avanoa potu. O se taua taua lea ituaiga meaafale. Faʻamoemoeina i le matua o le tamaititi, mea e fiafia i ai, e mafai ona tuʻuina i luga o le fogafale se vaega aoga - e faʻapipiʻi se laulau mo vasega, malaetaʻalo, se sofa mo malologa, se ofu tuʻu ofu, se nofoaga e teu ai meataalo.

O le modular system e faʻatagaina ai oe ona toe fausia vaega faʻasolosolo o le fausaga mo le maualuga o le tamaititi. I le faʻaopopoga i le sefeina o avanoa, o mea lelei nei e mafai ona faʻamalamalamaina:

  • susulu manaia foliga;
  • multifunctionality;
  • maualuga mautu;
  • malosi;
  • moega tutoatasi;
  • avanoa faʻaopopo mo taʻaloga malie a tamaiti.

O se moega malolo a tamaiti mo se tamaʻi fale e le mafai ona toe suia. I se faʻaopopoga, e maua ai totonu o se uluaʻi vaʻaiga. O le le lelei tele o ia meaafale o le lamatiaga o le tamaititi pa'ū mai le maualuga. O moega faʻaonapo nei e iai faʻalavelave faʻapipiʻi ma pa puipui e faʻaititia ai le ono manuʻa. O isi taimi, mo le saogalemu mafuaʻaga, e sili atu le faʻatauina maualalo-tulaʻi mai faʻataʻitaʻiga.

O le faʻaletonu aofia ai nuances nei:

  • o le mamafa o meaafale e faigata ai ona ave;
  • e faigata ona fai o se moega maualuga;
  • atonu o le a lagona e le tamaititi le fia moe i lalo o le faʻalo;
  • e faigata ona tausia se tama maʻi.

Ae le i faapipiiina se moega malolo i totonu o le potu a tamaiti, e tatau ona fua uma lelei ma le lelei o lenei mamanu.

Eseesega faʻamoemoeina ile tausaga o le tamaititi

O moega malolo e talafeagai mo tamaiti uma ma talavou. E mafai ona nofofua pe faʻalua. O se mea e manaʻomia muamua mo nei oloa o le faʻafaigofie ona faʻaogaina ma le saogalemu.

A filifilia se moega pepe, oe tatau ona mataala i le malosi o mea, le lelei o le potopoto ma faʻamau o sitepu fausaga. O le moega malolo a tamaiti e faia i laupapa o le filifiliga sili lea. Ua filifilia e mafaufau i le matua ma le itupa o le tamaititi.

  1. Mo tamaiti laiti (2-3 tausaga), e fautuaina ia filifili meaafale ma le laʻititi maualalo. O le a aoga ia puipui puipui. O le apefai e sili ona sefe ma le mafanafana o le a puipuia ai lau pepe mai le paʻu.
  2. Mo tamaiti mai le 5 tausaga, o le maualuga o le pito i luga e le tatau ona sili atu i le 130 cm. Tamaiti o lenei tausaga e feaveaʻi, faigofie ona aʻe i le faasitepu. Lalo o se vaega taʻalo, pusa ma fata mo meataʻalo.
  3. O le moega malolo mo se talavou i le maualuga o 1.8 mita. E mafai ona faʻaaogaina se apefai mama. O le tulaga i lalo e ofi ai i se fale faigaluega lelei, fata, ma tamaʻi ofu.

A faʻatau se moega pepe, oe tatau ona faʻalogo i le malosi o mea, le faʻatuatuaina o le faʻapipiʻiina ma faʻamau o sitepu fausaga.

Ma le maualalo o le nofoa

Ma le maualuga maualuga

Gaosiga mea

Wood, o se natura siʻosiʻomaga faauo mea ma se matagofie ma matagofie aulelei, e sili ona taua. O se moega malolo e faia i laupapa mautu e faʻatuatuaina ma anagata. O oloa sili ona malosi o le oak ma beech. Ole fausaga ole paina e taugofie ile tau, e faigofie ona faʻagaioia. Lelei-mago mea o le a sili atu le lelei. O meaafale mo tamaiti e faia mai ia mea masani o le a faʻatumuina le vasega pepe i le mafanafana ma le mafanafana.

O le tele o taimi, o moega e fai laupapa ma laupapa, aʻo isi mea e fai i laupapa - laupapa laupapa, laupapa laupapa, OSB poʻo MDF, e faia e ala i le oomiina. O lenei mea e maualalo i uiga lelei, ae e matua lauiloa foi. I se faʻaopopoga, tau mo ia e taugofie mo le tele o le faitau aofaʻi o tagata.

O se moega uʻamea e sili atu le mamafa nai lo laupapa, sili atu anagata ma malosi, ae i le taimi lava e tasi malulu ma faigata. O ia faʻataʻitaʻiga e mafai ona tatalia soʻo se mamafa, ae e mafai ona avea ma faʻalavelave. Meaafale mo tagata matutua e masani ona faia mai ia ituaiga mea. O oloa uʻamea aofia ai i le ogatotonu tau vaega. Latou te le faapitoa faʻalauiloaina ona o latou iloga foliga mai.

Laupapa

Fausia i uamea

Fai i laupapa

Fausia i le MDF

Foliga foliga

Afai o tagata matutua faʻataʻitaʻiga e sili atu taulaʻi atu i gaioiga ma le faʻatinoina, ona faʻamamaina lea o potu maualuluga a tamaiti ma o latou eseesega ma le amataga. Latou te faia i lanu eseese, o nisi taimi teuteuina ma matagofie matagofie teuteuina, faʻataʻitaʻiga o vaneina.

O le maketi o meafale faʻaonapo nei e ofaina oloa o ituaiga eseese. E i ai nofoa maualuluga mo tamaiti e toalua ma se uluaʻi mamanu. I soo se tulaga, o sea mamanu o le a aveina maualalo avanoa nai lo le faʻapipiʻiina o tagata taʻitasi meaafale.

Moega mo teineiti ma tama e eseʻese i laʻei ma lanu. Mo pepe, o lanu piniki malu e sili ona talafeagai. E fautuaina le maualalo o le nofoa, o se sitepu i foliga o sitepu, e mafai foi ona e faʻatulagaina se tamaʻi potu e faʻatatau i se taupulepulega maoaʻe poʻo se foliga o se fale teu pepe. E fiafia tama i mataupu tau folau ma folauga.

Mo teine ​​aʻoga, o lanu pupula ma pastels malu e faʻaaogaina. O leo pogisa e le manaʻomia, e i ai le faʻanoanoa i le mafaufau o le tamaititi. Mo se teineititi talavou, o se moega ma lelei faʻamau ma o le maualuga o le sili atu nai lo 150 cm filifilia. I luga o le fola o le eleele o loʻo i ai se kesi galuega ma maualuga-lelei moli. O le sitepu e mafai ona faigata. O nisi elemene e mafai ona teuteuina i ie matagofie.

Mo tama, lanu moana, lanumeamata poʻo le enaena paolo e sili atu ona talafeagai. Avanoa avanoa i lalo o le moega o le a faʻatagaina ai oe e iloa ou mafaufauga, e faʻataʻitaʻia lau mea fiafia i ai. I le manaʻoga, e mafai e le tamaititi ona maua se togafiti faʻataulaitu, avanoa poʻo se vaa faomea, pasi, taʻavale, loli.

Afai e nonofo ni tamaiti se toʻalua i le potu, e mafai ona e faʻaopopoina se moega i luga o le fale ma le mea e moe ai lona lua.

Manaoga mo le saogalemu

O meaafale a tamaiti e tatau ona matagofie, malu ma sefe. O le mea lea, o le filifiliga o le moega e tatau ona faʻalatalata maeʻaeʻa. Ina ia puipuia le tamaititi mai manuʻa, oe tatau ona ave le fiafia i le aoga ma le faʻatuatuaina tisaini ma nisi foliga. Mo le saogalemu e te manaʻomia:

  • itu maualuga;
  • lautele sitepu laupapa;
  • pito lapotopoto;
  • o se faasitepu ma se uʻamea, o loʻo tu i se tulimanu;
  • faaseʻe faʻaauupegaina i autafa;
  • faʻamau faʻamalosia poʻo meaafale faʻamau i le puipui.

Ia mautinoa e filifili mea sili ona lelei ma saogalemu. A faʻatauina meaafale e fai i le laupapa laupapa, e manaʻomia le siakiina o le tusi faʻamaonia lelei ia mautinoa e leai se faʻailoga E2, e faʻailoa mai ai le iai o le formadelgide, e afaina ai le soifua maloloina.

Mea faigaluega faʻaopoopo

O le tuʻufaʻatasia o se moega lelei ma isi faʻaaoga e mafai ai ona e faʻaauupegaina le potu a tamaiti i se mea e mafai ai. O le moega maualuga e mafai ai ona faʻatulaga uma meaafale manaʻomia i se tamaʻi nofoaga. O le mamanu faʻatagaina le tuʻuina o se tele numera o sone mo 'eseʻese faʻamoemoega i lalo o le moega, lea e faʻatumuina e elemene eseese. Lenei ono tu:

  1. O se nofoaga e nonofo ai ma se sofa i lalo o tamaiti mo tamaiti. Ioe, o lenei mamanu faʻaaluina tele avanoa, ae e faigofie pe a i ai se talavou pe lua tamaiti i le aiga. E mafai foi ona faʻaauupegaina le sofa ma se avanoa e teu ai mea a le tagata lava ia.
  2. Moega malulu a tamaiti ma se mea e galue ai e fetaui lelei mo tamaiti e oʻo atu ile fitu tausaga le matutua. O le kesi e tatau ona laʻititi ma mafanafana. Moega loft moega faʻamautinoa e aofia ai se galuega eria ma le mauaina o le malamalama masani. Ua faʻapipiʻiina se laupapa malolo pe faʻasolosolo e ofi ai masini komipiuta.
  3. Ma se vaega taʻalo i lalo. O lenei filifiliga e talafeagai mo le tuʻuina o meataalo a tamaiti.
  4. Teuina o mea mo mea eseese. Fausiaina ma kapoti fausia-i totonu, drawers faʻatagaina oe e faia e aunoa ma faʻaopoopo meaafale. O le moega malolo ma se ofu e faʻasaʻoloto ai le vasega pepe mai mea le manaʻomia uma.
  5. O le tulimanu taʻaloga a tamaiti e taua mo le faʻaleleia o le tino. Lenei oe mafai ona tuʻuina se Suetena pa, mama, se pa faʻamau, se maea, se taupega, se solo mo tamaiti. O le apefai mafanafana mafai foi ona faʻaaogaina o se masini faamalositino i aso uma.
  6. O se tamaʻi fale teu oloa i lalo o le moega, o loʻo nanaina i tua o se pupuni matagofie, e avea ma nofoaga talafeagai e teu ai mea faigaluega a le aiga.
  7. O le moega malolo mafai ona faʻaopopoina i le lona lua nofoa. I le avea ai o se filifiliga: o se galuega laulau, ma i autafa o se tulimanu moega.

Fausiaina meaafale a tamaiti ma modules o le a le gata i se taua sefeina avanoa i totonu o le potu, ae faʻatagaina foi oe e fausia se tulaga ese totonu.

O le maketi faʻaonapo nei o loʻo fai ma sui o moega maualuluga o ituaiga ma lapoʻa eseese. Ae e mafai ona e okaina meaafale mo tamaiti e tusa ai ma galuega taʻitasi. O le gaosia fausaga o le a fetaui lelei ma totonu ma le tele o le potu, o le a avea ma sili ona fiafia i ai nofoaga mo tamaiti faʻafiafiaga.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Kenya National Anthem with music, vocal and lyrics Swahili wEnglish Translation (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com