Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Samos motu i Eleni - le nofoaga fanau mai o le atua fafine Hera

Pin
Send
Share
Send

Samos Island o se vaega o le itu i sasaʻe o Sporades. Mo se turisi mai Lusia, o lenei nofoaga o se lava exotic nofoaga, ae i le tulaga o turisi lalolagi, o le motu ua manatu o se lauiloa nofoaga. O tagata taʻutaʻua pei o Aristrakh, o se tagata vaʻai fetu na taumafai e faʻamaonia o le lalolagi e faʻataʻamilomilo le La, Pythagoras ma Epicurus na nonofo iinei. Nei o le sili lafulemu laueleele i uma o Eleni.

Faamatalaga lautele

Faʻatasi ai ma le tele o motu i Eleni, o Samos o se tasi o le sefulu sili ona tele. O lona vaega e tusa ma le 477 km2. O le motu e 43 km le umi ae 13 km le lautele.

O le tele o le teritori o loʻo lilofia i tovine. O le gaosiaina o le uaina a le Vafi ua lauiloa i tala atu o tuaoi o Eleni. O nofoaga mafolafola lapoʻa o Pythagorio (itu i sautesasaʻe), Karlovassi (itu i matu sisifo), Marofokampos (itu i sautesisifo).

O le laufanua lafulafua laufanua e soʻosoʻo fealofani e le mamalu Ampelos ma Kerkis mauga. O le pito sili ona maualuga o le motu e toeititi 1.5 kilomita. O faʻamaumauga a le Mauga o se faaauauga o le tumutumu o Mikale. Ua tuʻu ese Samos mai le lauʻeleʻele e le Mikale Strait. I le auala, o le motu sa avea muamua ma vaega o le atunuʻu tele.

O le faitau aofai o le motu e sili atu ma le 34,000 tagata. O le laumua ma sili ona tele taulaga o le motu o Samos, lea e taua foi Vati, ma o nisi taimi Vafi

Matafaga Samos

O le motu o Samos i Eleni o loʻo i ai matafaga vao ma i latou na faʻaauupegaina mo se nofo lelei. Sei o tatou mafaufau i nisi o ia mataupu.

1. afu

O se lauiloa aso malolo taunuuga ona e maua ai se avanoa e atoatoa talisapaia le matagofie o le lotoifale natura. O le isi mea lelei o le leai lea o galu, o lea e masani ona malolo aiga ma fanau i Potami. Afai e te manaʻo e faʻalautele lau tafaoga, asiasi i matagofie afu o loʻo tu latalata i le matafaga.

2. Eider

O lenei matafaga e masani ona asia e turisi e pasi ane i le motu. Lenei oe mafai ona lafi mai le vevela. O le maʻa matafaga e na o le kuata minute savali mai le taulaga o Samos.

3. Klima

O le matafaga o loʻo tu i sautesasaʻe o le motu, e iloga i le le faalauaiteleina ma le toʻafilemu. E leai lava se vevesi ma se pisi ii. Tagata tafafao e mafai ona fiafia i le natura, matagofie vaaiga. A maeʻa ona malolo, e mafai ona e uuina se meaʻai e ai i le faleʻaiga, e masani ona faʻaaoga ai taumafa i le lotoifale. O le matafaga o Klima e papaʻu, o turisi ma tamaiti eo mai iinei ma le fiafia.

4. Psili Ammos

O le matafaga o loʻo tu mamao ese mai le laumua ma faʻatosina mai tagata tafafao ma oneone lemu ma mama. O le alu ifo i le sami e agamalu, o le vai iinei e mafanafana lelei, e leai ni galu - o le mea lea, e lelei le malolo i luga o le matafaga ma tamaiti.

Afai e te okaina se mea mai le mataʻitu cafe, oe mafai ona faʻaaogaina le sun loungers mo maua fua.

5. Kerveli

O le matafaga o loʻo tu i le sautesasaʻe o le motu i le faga. O le vai iinei e toʻafilemu ma mafanafana i taimi uma, o luga o le maamaa. O le tele o le matafaga e laʻititi, o lea afai e te manaʻo e nofo i se paolo, sau vave i Kerveli.

Sun loungers e mafai ona totogi mo le 2 euro i le aso. E iai le faleʻaiga i le matafaga ma meaʻai lelei.

6. Matafaga o Tsamadou

Pei o le tele o isi matafaga i Samos, o Tsamadu o loʻo tu i le faga, e mafai ona e mauaina i tafatafa o le nuʻu o Kokari. E faʻataʻamilomiloina e maupuepue ua lilofia i paina. Ina ia oʻo i le matafaga, e tatau ona e alu i luga o le sitepu, lea e mafai ona e vaʻai ai i le matafaga lava ia, iinei oe mafai foi ona puʻeina ata matagofie o Samos.

O i latou sa iinei na fautuaina e aua le feosofi ma totogi se potu malolo, talu ai o maamaʻaʻa e lava tele ma o le a le toʻafilemu le na o le taʻoto i luga o le solo. E sili atu foi lou vave sau i Tsamada i le vave e mafai ai, aemaise ai ile vaitau maualuga - e toʻatele tagata. O loʻo i ai se faleʻaiga i luga o le matafaga ma lelei meaai ma le tautua.

I le itu tauagavale o le matafaga, nudists fiafia e malolo.

7. Malagari

Nofo na o 10 minute mai le taulaga tutotonu. O lenei o se malu, oneone oneone, e lauiloa i tagata tafafao maimoa - tagata fiafia i gaioiga i fafo, faapea foi ma tagata e fiafia i uaina lelei. E i ai le fale gaosi uaina e le mamao mai le talafatai.

8. Megalo Seitani (Karlovazi)

O le matafaga e vao, o le oʻo atu i ai e le faigofie - e tatau ona e savali mo le tusa 2 itula pe folau i le vaʻa. Ae o manatu e mautinoa le aoga! I se faʻaopopoga, e toetoe lava a leai ni tagata i luga o le matafaga, o se sili faʻaopopo mo le tele.

Afai e te filifili e te alu i Megalo Seitani, ave se pulou, meaʻai ma vai faatasi ma oe - e leai ni fale i luga o le matafaga.

Mataaga ma faʻafiafiaga

Malumalu o Keresona

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le au muamua na aliaʻe mai i le teritori o le motu faʻaonapo nei o Samos i Eleni pe tusa o le 5 afe tausaga talu ai. E tele talatuu fesoʻotaʻi ma le motu. Fai mai se tasi o latou, o le atua fafine o Hera, le pule o le faʻaipoipoga, na fanau i Samos. I aso nei, i le talafatai i saute o le motu, oe mafai ona vaʻaia toega o se malumalu na fausia muamua i lona mamalu.

Geryon - o le faʻatosina sili ona taua o le motu Eleni o Samos o loʻo tu i le taulaga o Ireon. O iinei le malumalu o Hera. Na faʻatulagaina e Herodotus lenei fale i totonu o faʻailoga mataʻina e fitu o le lalolagi. Ae paga lea, o le malumalu sa na o se vaega faʻasao, ae e oʻo lava i vaega na totoe, e faʻatagaina e le tasi ona faʻafetaia le fua ma le taugata o le malumalu, ia fiafia i elemene o faʻatagata.

Le nuu o Pythagorio

Pythagoras na fanau ma nofo i Samos; tele tosina e fesootai ma le igoa o le saienitisi. O le nofoaga e faʻaigoa ia te ia - Pythagorio. Lenei o le anamua laumua o le motu, lea moni maʻa maa uma o se faʻailoga anamua ma e mafai ona faʻamatalaina le tele o tala ofoofogia.

I le taimi ua tuanaʻi, o Pythagorio o se faleoloa tele faʻatau, ae o aso nei, o le nofoaga e foliga mai e pei o se tamaʻi nuʻu e pule ai le tofo Eleni.

Asiasi i faʻatafunaga o se maota na molimauina ai le alofa ma le alofa i le va o Cleopatra ma Mark Antony. O le latou auaufaatasi o loʻo avea pea ma taua ma avea ma amataga o se vaitau fou e le gata mo Aikupito, ae faʻapea foi mo le malo atoa o Roma. O le maota i le vaitaimi sili ona manaia o se maota ofoofogia, fausiaina e tusa ai ma le sili ona ausia o tekinolosi, ioe, o loʻo tatou talanoa e uiga i se vaitaimi pe tusa o le 50-30 tausaga BC.

I luga o le teritori o le taulaga o Samos, o loʻo i ai le faʻatafunaga o se 'olo puipuia i le ogatotonu o tausaga, manaia mo turisi. I aso ua tuanaʻi, o le 'olo o se fale Venetian-style fale e faʻatuatuaina puipuia le' aʻai mai osofaʻiga.

Na faasaoina Samos i le faitau selau o taua, i taimi eseese na pule ai sui o aganuu eseese, atunuu ma tapuaiga. I le taimi lava e tasi, tele saienitisi taʻutaʻua ma tagata atamamai na fananau ma nonofo i le taulaga. O le mafuaʻaga lena e lauiloa ai Pythagorio mo ana measina faʻaleaganuʻu ma le anoanoaʻi o mea taua. O le talafaʻasolopito o le 'aʻai o se tuʻufaʻatasia vaega o le matagofie, lototoa talafaʻasolopito o Eleni uma.

Fale Mataaga

Ia mautinoa e te asiasi i le Paleontological Museum. O lenei faʻalapotopotoga ua taua o se oa taua o anamua relics. O faʻaaliga o le a taʻu atu ai i tagata asiasi le ofoofogia o talaʻaga o le taulaga ma le motu.

Tele turisi e naʻo le savalivali faataamilo i le motu, ona e tele fale, monaseri, fanua ma militeli fale. I ni nai kilomita mai le taulaga o Samos, o loʻo i ai maota o faʻatafunaga o loʻo tu i Paleokastrona. E oʻo lava i faʻatafunaga, e mafai e se tasi ona faʻamasinoina le matagofie ma le ofoofogia o le maota i lona vaitaimi taua.

Malumalu ma monaseri

Tele monaseri ma malumalu talimalo talimalo faitotoʻa o le motu. O le sili ona lauiloa o le Triple Chapel, na fausia i le 17th seneturi. Faatasi ai ma turisi, o le falesa e lauiloa o Tris-Exilis. E masani ona omai tagata e asiasi i lea nofoaga e fai tatalo e latalata i mea anamua ma e le taumateina e taua tele.

O le isi nofoaga matagofie mo turisi o le monaseri o Zoodohas Pikhi. O lona igoa foliga mai o le Life-give Source. O le mafuaʻaga e te asia ai o le matagofie, matagofie fausaga. E tusa ai ma iloiloga a le tele o turisi, o le atemosifia o le monaseri e te gatete ai, ei ai le lagona o le fale na fausia e se malosiaga tele. O le monaseri na fai ma sulufaʻiga mo le tele o monike.

I se faʻaopopoga ia Zoodohas Pikha, e faitau afe tagata asiasi mai e asia Timiu Stavra ma Megali Spilianis i tausaga uma. Ua tele seneturi na faʻagaioia ai malumalu.

Samos Town

O se numera tele o mea faʻatosina o loʻo tuʻufaʻatasia i le laumua, ae e tele foʻi faleoloa ma faleoloa e manatua ai mea.

Lenei e tatau ona e matua asiasi i le Archaeological Museum, i mea mea taua o loʻo teu e leai se tau. Tele o mea ia o sailiga o tala eli eli na faia i le teritori o le motu.

Oe mafai ona lagonaina le faʻapitoa tofo o le taulaga i le lotoifale maketi. O le sili ona tele i Samos. O se auala sili lea e faʻamasani ai i le aganuʻu, tu ma aga ma mea e fiafia ai tagata o le atunuʻu. O oloa a le au tusiata i totonu o le atunuʻu o loʻo faʻaalia i inei, o latou ata ma mea taulima e maofa ma fiafia iai. Afai o oe o se moni faʻatonuina o faatufugaga, asiasi i le ata faʻaaliga, o loʻo i ai galuega sili ona lelei a tufuga

O le nuʻu o Kumaradei o loʻo faʻaalia ai le manatu o se manaia, manaia tele le nofoaga. Lenei turisi naʻo le fiafia e savali. O loʻo tu i le itu i saute o Samos. O le nofoaga e taʻua o le nuu o tufuga, ona e tele aʻoaʻoga mo galuega taulima, o lea e tatau ai i tagata faimalaga ona asiasi atu i Kumaradei e faʻatau se faʻamanatuga faapitoa. O Samos e taʻutaʻua i ona omea ofoofogia.

Afai e te fiafia e fiafia i le natura matagofie, asiasi i le nuʻu o Karlovassi. O ona faʻailoga iloga o afu ma vaituloto. I luga o le teritori o le nuʻu, o loʻo i ai auala faigofie, maimoa faʻasolosolo, lea e te le fiu ai.

Tau ma le tau

Samos ei ai lona masani Metitirani tau. E malulu mai taumalulu iinei ma tele timuga. O le averesi o le vevela e +15 tikeri. E fai lava si vevela i le taumafanafana, ae o le savili o le sami e faʻamaluluina ai le vevela. O le averesi o le vevela e mai le +30 i le +35 tikeri. Tagata tafafao maimoa faamanatuina le fou ma le mama o le ea i luga o le motu.

O le maualalo o le vevela o le vai e +16 tikeri (Ianuari-Fepuari), i le taumafanafana e mafanafana le sami e oʻo i le +27 tikeri (Aukuso).

Soʻotaga felauaiga

Vaalele

O nai kilomita i sisifo o Pythagorio o loʻo iai le malae vaʻalele faʻavaomalo "Aristarchus of Samos". O le malae vaalele na fausia latalata i le sami, o lea o lele uma lele luga o ulu o turisi.

E talia e le malae vaʻalele vaʻalele mai Atenai, Tesalonia ma le motu o Rhodes, faʻapea foi ma isi atunuʻu o Europa. E leai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma Lusia, e tatau ona e lele ma se fesiitaiga i Atenai.

Afai o loʻo e malaga na o oe, e tatau ona i ai i taimi uma le motu o Samos i ou luma i luga o le faafanua. Oe mafai ona ave le kata i le malae vaʻalele fale, totogiina se taʻavale, pe faʻatau i soʻo se kiosk i luga o le motu.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Ferry

E lua uafu i luga o le motu - i Samos ma i le nuu o Karlovassi. O vaa mai tuaoi tuaoi e taunuu mai iinei. E mafai ona e sau iina mai le laumua o Greece, ae ia manatua o le taimi malaga mai Atenai i Samos e 9-10 itula, ma le tau o le pepa e tusa ma le 50 € mo le tagata. O sea faʻatupeina o taimi ma tupe e talafeagai pe a fai o loʻo e malaga i se taʻavale.

Faʻasologa o taimi o vaʻa ma tau e mafai ona maua i le www.ferriesingreece.com.

Ferry mai Take

E iai foʻi leisi filifiliga, pe faʻafefea ona e alu i le motu o Samos - e ala i vaʻa mai Turkey. O malaga e mulimuli mai taulaga o Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Focha, Ayvalik. E tatau ona siaki vave le faʻamatalaga o vaʻa. Taimi o femalagaaiga, mo se faʻataʻitaʻiga, mai Kusadasi e na o le 2 itula, o lea e le vaivai ai le auala - e mafai ona e alu i le motu mo se tafaoga.

Faʻatasi ai ma le teritori o Turkey, ua faʻatulagaina e le pulega a Eleni se asiasiga e aunoa ma se visa, e naʻo le vaitaimi o le tuʻuaga e amata ai - mai ia Iuni e oʻo i le faʻaiuga o Setema.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Sau i le motu o Samos ma fiafia i le fealofani, toafilemu, faasalaveia mai popolega o aso uma.

Fiafia i le matagofie o matafaga o Samos i le matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Le Olaga Suia - Romillz Muliaga Nanai Ofisa Ft. Joe Official Video (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com