Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona togafitia cystitis i fafine, aliʻi ma tamaiti i le fale

Pin
Send
Share
Send

Cystitis o se faʻamaʻi pipisi, o le pathogens o lea ola i le tino o le tagata. O le faʻamaʻi e sili ona le fiafia ma aumaia ai le tele o le le mautonu. O le mafuaʻaga autu o faʻamaʻi pipisi auala o le siama E. coli (Escherichia coli, E. coli). O le isi masani masani ai o le faʻamaʻi o le saprophytic staphylococcus, o se sui o le paʻu microflora. O nei pathogens ulufale atu i le tagāmimi alu aʻe i le urethra.

E leai se fafine e sao mai le tasi tulaga o le cystitis. O isi taimi e toe oso ai le faʻamaʻi urinary. Ona manaʻomia lea ona suʻesuʻeina oe e se fomaʻi ae aua le taumafai e faʻamalolo vave le cystitis i le fale.

Cystitis e sili ona mataʻutia i le taimi o maʻito, pe a suia homone ma le galuega o le puipuia tino. O le faʻalauteleina o le toʻatele uteʻeina le tagāmimi, e tau atu i le faʻaletonu vai pipisi ma siama.

E afaina foi tamaloloa ile cystitis. Afai o se sui o le sili atu feusuaʻiga i ai auga, e taua le feutanaʻi ma se fomaʻi. I le tele o tulaga, cystitis i tagata o le tulaga lua faʻamaʻi, pe a urolithiasis, maʻisuka mellitus poʻo faʻamaʻi prostate o le muamua ia.

Fautuaga mo le togafitia o cystitis i le fale

E te masani i le faletaele? O le urination laititi le aoga, tiga, ma o loʻo i ai le toto i le miaga? Masalo ole cystitis.

  1. Faʻatasi ai ma le faʻateleina o le cystitis, alu i le moega, ufiufi oe lava i se palanikeke ma faʻapipiʻi se mea mafanafana i le pito i lalo o lou manava. Aua le faʻaogaina se mea e faʻamafanafana ai pe a leai se faʻamaʻi toto i le miaga.
  2. Faʻaopopo le aofaʻi o ti e te inu i le aso. Faʻaopopo sina susu i le vai inu. Tetee pia ma kofe.
  3. Fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaʻau fualaʻau lanumoana, lingonberry ma cranberry. Latou te aofia ai vailaʻau e puipuia ai siama mai le faʻapipiʻi atu i puipui o le tagāmimi.
  4. Decoctions mai birch, bearberry po oat buds e aoga i le taua faasaga i cystitis. Afai e nana le toto i le taimi e urination, o le decoction o le keli o le a fesoasoani. Togafitiga togafiti e sili ona aoga o se aoina. O le sauni-ua aoina o loʻo faʻatau atu i fale talavai.
  5. Ina ia aveʻesea le faʻamaʻi, fesoasoani meaai e tuʻuina ai le lafoa o marinades, meaai tuuapa ma mea manogi. E taua tele le 'ai fualaʻau, mea e gaosi mai susu ma fualaʻau' aina.
  6. Oe e tatau ona galo e uiga i le sauna ma taele i le tulaga o cystitis. Ole faʻamama masani ile vai mafanafana faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o mea tumama ile vavalalata o le a faʻaititia ai le faʻavaivai pe a maeʻa ona faʻaaoga le faleuila
  7. Afai e ogaoga le tiga, leai-shpa poʻo se moligaʻo faʻapitoa o le a fesoasoani.
  8. Togafitiga mo le siama aofia ai le faaaogaina o fualaʻau. E aofia ai monural, biseptol ma nolicin. Inu fualaʻau mo aso e tolu.

Afai, i le faʻaopopoina i le tiga urination, o loʻo maualuga le fiva ma tua tiga, e mafai na oʻo atu le faʻamaʻi i fatugaʻo ma o le a manaʻomia se fomaʻi fesoasoani.

Togafitiga o cystitis i fafine

Tele fafine e mafatia ile cystitis. O nisi e mafai ona faʻateʻaina e faʻavavau, ae o isi e faʻateleina lava.

E masani lava, o le mafuaʻaga o le cystitis o le le usitaʻia o tulafono tumama, maualuga feusuaiga, ma seasea asiasiga i le faleuila. E mafai foi ona e maʻi i luga o le vaitafe, aau i le vai malulu.

  1. Afai ogaoga cystitis, oe tatau ona tausisi i le moega malologa. O meaʻai e tatau ona faʻamalosia ai le tele o taimi e urination. I tulaga o maʻi, pipisi faʻasili faʻateleina le toe tupu.
  2. Aveesea mai meaʻai meaʻai e mafua ai le manava ma hyperemia o le pelvic totoga: mea manogi, meainu 'ava malosi ma isi oloa.
  3. Totogi faʻapitoa ile manava ole manava masani. Fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina, o le taele lautele. I nisi tulaga, e aoga le faʻatauina o se vailaʻau faʻasoesa ma vailaʻau faʻasaʻi.
  4. Ole auala e pito sili ona aoga ile togafitia ole faʻamaʻi masani ole vailaʻau ole chemotherapy. Talu ai o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le Escherichia coli, o le cystitis matuitui e togafitia ma vailaʻau faʻamaʻi.

Fautuaina o vitio

Ole togafitiga e masani ona alu ile vaiaso. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i le cystitis faaumiumi, e tele se taimi e tau ai. I le mataupu mulimuli, o vailaʻau o le chemotherapy e faʻaaogaina.

Manatua, i le tulaga o se osofaʻiga ogaoga, e leai se manaʻoga e "faʻamafanafana" microbes i vevela taʻele ma afi faʻavevela pad. Ua faʻateleina la latou numera.

Laasaga togafitiga

  1. Ae le i amataina togafitiga, fuafua le maʻaleʻale o siama i vailaʻau. Faʻavae luga o faʻamatalaga na mauaina, o le sili ona lelei ala o togafitiga ua filifilia.
  2. I nisi tulaga, o le togafitiga ua faʻatonuina e aofia ai le tutusa taimi e faʻaaogaina ai le tele o ituaiga o vailaʻau.
  3. Togafitiga i le lotoifale o le faʻamaʻi aofia ai le fufuluina o tagāmimi ma faʻapitoa fofo. O le autu faʻamoemoe o togafitiga o le aveʻesea o neula uaua ma faʻavae tino. Latou gaioi luga o le mucous membrane ufiufi i papala.
  4. O le mucous membrane e i ai lona malosi faʻamama. O le mea lea, o le faʻalauiloaina o vailaʻau faʻafomaʻi ma vailaʻau faʻamalosi tino e maua ai sina aoga.
  5. O togafitiga i le lotoifale o le cystitis o loʻo taulaʻi i le aveʻesea o otaota oloa ma le puipuia o vaega ua pepesi o le mucous membrane mai le faʻaalia o le urine. E fautuaina e faʻasusu le lapisi i le fofo o le potassium manganese, furacilin ma boric acid. O fua tutusa o le a faatonuina e le fomaʻi.
  6. E faʻatagaina le faʻaaogaina ole vevela o le potu mo le fufuluina. O le leo e le tatau ona sili atu i le gafatia o le tagāmimi ma ua fuafuaina i le fuaina o le tele o miaga pe a uma le tasi urination. A maeʻa ona fufulu, taʻoto mo le tusa ma le itula.

Togafitiga o cystitis i le taimi o maitaga

Faʻailoga ma mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le lisi o faʻailoga o le cystitis e lautele tele. Faatasi ai ma i latou:

  • mu lagona pe a urination;
  • puaoa puaoa;
  • o le faʻapipiʻiina o le toto i le miaga;
  • vevela

O le le amanaiaina ala o le faamaʻi sao i le suiga i se masani ituaiga. O le atinaʻeina o le tulaga masani faʻaosoina se malulu ma faʻaumiumi faʻaalia i le auala i le malulu o le tau.

Togafitiga togafiti

Afai o se fafine ua i ai i se tulaga, aveʻesea o cystitis e le faigofie, talu ai nisi fualaʻau faʻasaina. E le aoga le togafitia o oe lava. Togafitiga a tagata lautele faʻamalolo auga ae le faʻamaloloina atoa.

  1. I le taimi o le maitaga, cystitis e togafitia ma faʻapipiʻiina. Ina ua mavae ni nai taualumaga, o le tulaga faaleleia matua tele. O le aoga sili o togafitiga o le saogalemu mo le fetus.
  2. O le vailaʻau Monural e aoga. E faʻamamafa i le miaga ma faʻatelevave le toe faʻaleleia. E itiiti ni aʻafiaga.
  3. O le mafanafana pad, iontophoresis ma inductothermy o le a fesoasoani aveʻesea o le le fiafia auga. E sili le faʻamalolo atoatoa pe a fanau le pepe.
  4. Folk resep e faʻavae i luga o se diuretic aafiaga, pe a siʻitia siama mai le tino i le taimi o urination masani. Faatasi ai ma le autu togafitiga, fomai fautuaina decoctions o solofanua ma St.John's wort herbs.
  5. Soʻo se togafitiga i le taimi o maʻito e tatau ona faia i lalo o le vaʻavaʻaiga a se fomaʻi.

Togafitiga metotia mo cystitis i alii

Cystitis o se afaina o le lapisi, e mafua ai le le aoga o le genitourinary system. I le tele o tulaga, o lenei faʻamaʻi e aʻafia ai aliʻi e 40 tausaga le matutua.

Laʻititi o faʻalavelave tutupu i aliʻi e mafua mai i le anatomy o le urethra. I le malosi feusuaʻi, o le urethra e umi, piʻo ma vaapiapi, e puipuia siama mai le ulufale.

Mafuaʻaga o le faʻamaʻi

O le mafuaaga autu mo le atinaeina o cystitis i alii o urological pathologies, faatasi ai ma urinary stagnation. I le tele o tulaga, o lona masani alu i fafo e faʻalavelaveina e:

  • tino mai fafo;
  • maʻa;
  • tuma;
  • prostatitis;
  • fausaga o le urethra.

Orchitis, urethritis ma prostatitis fesoasoani i le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi o le tagāmimi i alii. Mea taua e faʻateleina ai le ono maua i faʻamaʻi: atuatuvale, maalili, maʻi suka, faʻamalositino, taʻotoga, manuʻa i tuasivi.

Vitio fesoasoani

Faʻailoga o le cystitis i tamaloloa

O le lisi o faʻailoga ua faʻaalia:

  • maualalo gaosia o urination;
  • fiva;
  • urination masani ma tiga;
  • soya palapala;
  • tiga;
  • faʻaititia le mafai gafatia,
  • le taofiofia

I se tulaga ogaoga o le faʻamaʻi, o le onā lautele e faʻaopoopoina i faʻailoga ua lisiina. O le fesuiaiga o faʻamaʻi i se tulaga masani o loʻo faʻatasi ma le faʻaititia o le ogaoga o faʻailoga ua lisiina.

Togafitiga

  1. Mo tamaloloa e iai le fulafula o le susu, e fautuaina le malologa ole moega. Tuʻuʻese le 'ava malosi, oona, feʻai, feu ma meaʻai masima mai meaʻai.
  2. O le tagata maʻi ua faatonuina se vasega o vailaʻau vailaʻau ma le penicillin, nitrofuran ma cephalosporin.
  3. Ina ia aveʻesea tiga tiga, tui, fualaʻau, vailaʻau faʻasaina-faʻaaogaina o loʻo faʻaaogaina.
  4. Afai e mafai ona poloka le faʻagasologa o le mumusu, o loʻo aofia foi le physiotherapy i le polokalame o togafitiga. Taualumaga: UHF, palapala palapala, electrophoresis, ultrasound.
  5. Ia mautinoa e togafitia le maʻi autu na mafua ai le cystitis.

E mafai ona alofia le faʻamaʻi. Ua lava e taitai ai se soifua maloloina olaga, tausia tulafono o le tumama, aloese mai tulaga faʻatiga ma le ogaoga hypothermia.

Togafitiga o cystitis i se tamaititi

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi e masani lava o le faʻamaʻaina o Escherichia coli i totonu o le tagāmimi. O se tagāmimi maloloina e amata ona faʻailo le pule e asiasi i le faleuila pe a 70% atoa. I le cystitis, e te manaʻo e sasaa i taimi uma, talu ai ona o le siama e faʻaleagaina puipui o le okeni. O le faʻateʻaina o siama ma vailaʻau faʻasaina o le a fesoasoani e faʻamamaina le tamaititi mai mafatiaga.

  1. O le lulu e faamalosia aʻo leʻi faia togafitiga. I lalo o tulaga o fale suesue, o le ituaiga o microorganisms na osofaʻia le tino o le tamaititi ua tupu. Ona latou tofotofoina lea o le aoga o vailaʻau oona.
  2. Ia mautinoa e te asiasi i se fomaʻi o le a ia faatonuina le tamaititi se fofo mo se maʻi tiga poʻo se lautele. A sauni le aganuʻu iʻuga, e mafai e le urologist ona suia vailaʻau muamua.
  3. Mo le togafitia o le cystitis i tamaiti, ua faatonuina e le fomai tetracyclines, penicillins ma sulfonamides.

Faʻafefea ona puipuia le toe solia?

  1. Tui. Ua faia e saienitisi se tui faapitoa. O loʻo iai fasimea o microbes e le mafai ona faʻatosina mai faʻamaʻi, ae faʻaosofia le malosi puipuia. O le tui e taʻu ole Uro Vax.
  2. Meaʻai Aveʻese meaʻai inu, masima, peppercorn ma mea ulaula mai meaʻai.
  3. Vai Cranberry Lenei oloa masani i ai antimicrobial meatotino.

O le tafe o le miaga e fufulu ese ai siama ma meaola niniʻi na mafai ona ofi i totonu o le urinary tract. Mo le puipuia o le cystitis, fafine manaʻomia asiasi i le faleuila e oʻo atu i le 6 taimi i le aso.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Urinary Tract Infection - Overview signs and symptoms, pathophysiology, causes and treatment (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com