Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aruba: Flamingo Island Vacation i le Caribbean

Pin
Send
Share
Send

Tagata tafafao maimoa femalagaaʻi poto masani malamalama lelei i le mea Aruba o, ae mo le tele o le a avea o se mauaina o lenei motu ma se vevela tau o se vaega o le atunuu o Netherlands ma se matua leai-tropical tau. I tulaga o faʻamatalaga aoga mo turisi, o Aruba o se motu ma ana lava tusifolau, tupe ma visa, o lona uiga o se tutoʻatasi setete. E mafai ona e sau ii mai 'aʻai eseese o Europa, ae o le auala pito sili ona faigofie o le fesiʻitaʻiga i Netherlands. Pau lava le mea e mafai ona puao se tafaoga i Aruba o tau maualuga.

Ata: Aruba motu

Faamatalaga lautele

O Aruba o se motu e afua mai i se maugamu, e tu i le 25 km mai le Fagaloa o Venesuela. O lona vaega o 185 sq. Km. na o sina sili atu nai lo le tele o le setete o Liechtenstein - 160 sq. km. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻataʻamilo i le motu atoa i le aso e tasi, aua o lenei mea e te manumalo ai i le 9 km le lautele ma le 32 km le umi.

O le pito maualuga o le motu o le Mauga Hamonataa (190 m). O le leai o ni vao e sili atu nai lo le tauia e matafaga lelei, o le tele o ia mea e tatau ona faʻaalia i mekasini faʻapitoa mo nofoaga sili ona lelei i le lalolagi.

O le laumua o Aruba o le taulaga o Oranjestad, lata ane o le malaevaalele faavaomalo - ReinaBeatrix (AUA). E maitauina e leai se Duty Free zone i le malae vaʻalele, talu ai o le motu atoa o se tiute e leai se totogi. Ole mafuaʻaga lena e tuʻufaʻatasia ai e papalagi aso malolo i le motu o Aruba ma faʻatauga ma faʻafiafiaga i fale kalapu ma faʻamau i le lotoifale.

Mea moni manaia! Aruba e masani ona taʻua o Las Vegas i le Caribbean. O le 'aiga o le afiafi e mafai ona tuʻufaʻatasia ma le taʻalo i le kasino pe matamata i se polokalame faʻaalia e faʻaalia ai le fiafia. O le tele o nei faʻapotopotoga o loʻo i le itu i matu o Oranjestad, o loʻo tu i le va o Palm ma Druif.

O le motu e maualalo le numera o soligatulafono, o lea e mafai ai ona e lisiina se taʻavale e aunoa ma le fefe ma aua le popole o le a gaoia. O le motu o Aruba o le itu pito i sisifo o le Lesser Antilles, o se nofoaga aoga mo tagata fiafia i le malologa faʻasolo i luga o le oneone malu i lalo o le la. Ioe, o tau mo aso malolo i Aruba e fai si maualuga, ae o le tupe faʻaalu e aoga lagona ma lagona o le a avatu ia te oe se malaga faataamilo i le motu.

Mataaga ma faʻafiafiaga

Muamua lava, o le tosina atu o Aruba o lona atemosifia - fiafia, saolotoga ma le agalelei. I se faʻaopopoga i matafaga matagofie, o le motu o loʻo iai se fale mataaga ma paka a le atunuʻu. Afai e te fiafia i le talaʻaga o le motu, asiasi i Fort Zaustman - muamua o le fale na avea o se 'olo, ona liua lea o se moli moli, ina ua maeʻa lena o se uati olo, ma o aso nei o loʻo i ai se falemataaga mataaga. Ia mautinoa e te asiasi i le Arikok National Park Park. O tagata e fiafia ile aganuu a Peretania, e mautinoa o le a latou fiafia ile taulaga lona lua tele a le motu, o San Nicholas.

Lelei e iloa! I le tulaga o le saogalemu, o le motu e filemu ma filemu, o le mea moni, i nofoaga tumutumu e tatau ona vaʻavaʻai i a oe lava meatotino, talu ai pickpockets tulimanu.

Motu o Renaissance

E mafai ona e talanoa faʻavavau e uiga i le motu o Caribbean, ae o le fesili e masani ona fesiligia e turisi o le matafaga ma flamingo i Aruba - o fea o iai? I le amataga, o le flamingo matafaga e le o tu i Aruba, ae i luga o se tamai motu e ona le Renaissance Hotel. O le mafuaʻaga lena, muamua lava, tagata nonofo i le faletalimalo mafai ona asiasi i le parataiso ma manulele piniki. E i ai le matafaga ma flamingos mai Aruba i saute. Afai e te nofo i le faletalimalo o le Renaissance, i le taimi o le malaga mai Aruba i Flamingo Island oe na o le totogiina o meaai ma meainu, isi mea uma - solo, moega o le la, vai taʻaloga masini - e maua fua.

O vaʻa e tamoʻe mai le uafu i le faletalimalo i le motu i le aso atoa. O le motu, i le fia selau o flamingo, o se amu amu e aofia ai le na o 0.16 sikuea kilomita. Talu ai o le motu o le meatotino a le faletalimalo, e i ai tulaga sili ona lelei mo malologa - e lua matafaga, se faleʻaiga ma se pa.

Iguana Beach e vateatea, ufiufi i le oneone paʻepaʻe, o le faitotoʻa i le vai e agamalu, aua o loʻo tu i le aloalo. O loʻo i ai se faleʻaiga i luga o le matafaga o loʻo tautua ai aisa kulimi suamalie, e mafai ona e okaina se mea e inu ai se meaʻai ma se 'aiga aoauli manaia.

Mea moni manaia! O iguana lapoʻa e nonofo i le apitaogalu, e feololo ma fiafia e 'ai letisi ma fualaʻau fou.

O le pito taua o le motu o Flamingo Beach. Savali piniki e savali saoloto i le va o tagata tafafao, e mafai foi ona e puʻeina ata ma latou. Ae ui i lea, o le flamingo o se manu mitamita ma o le a le faʻatagaina se masani i lana tuatusi. O le matafaga ma flamingos e tuufua, o loʻo iai se siosiomaga filemu, e taʻua foi o le matafaga mo tagata matutua. O le teritori atoa e masani ona aloese mai ai tausimea, e mafai ona e fesili ia latou mo se cocktail.

A maeʻa ona talanoa ma flamingo ma iguanas, e mafai ona e alu i totonu o togavao togo i totonu, o le mea taua ia aua le mulimuli i le ala. E i ai alalaupapa ma tamaʻi aloalo i le va o vaega eseese o le motu - e le aau tagata iinei, aua e omai iʻa iinei e fofoa. A e laki, e mafai ona e vaai i se morel eel cub. I le faʻaopopoga i flamingo, pili, paa, pelicans ma herons ola i luga o le motu.

Ata: Aruba Island, Flamingo Beach.

Tagata tafafao maimoa filifilia se tasi o auala e malolo ai i le Renaissance Island:

  • sau i le taeao, malolo ae lei oo i le taimi o le aoauli, talatalanoa ma flamingo poʻo iguanas, ona faʻaalu lea o le taimi e faʻatau ai;
  • oe mafai ona tuuto atu le aso atoa e malolo ai i le Renaissance - taoto i luga o le matafaga, aau ma se ufimata ma se snorkel, 'ai i se faleaiga.

O le motu ma moli mumu, vai turquoise ma siʻomia e togatogo o se moni parataiso. E naʻo tagata o loʻo nonofo i le faletalimalo o le Renaissance e avanoa, ae o le a le mea e tatau ona fai e malo o Aruba o loʻo nonofo i isi fale talimalo, ae o loʻo mananaʻo e vaʻaia e le au afi? E mafai ona e faʻatau se pasese ma e alu i le motu o se vaega o le vaega o tagata tafafao.

Lelei e iloa! Vaega o 20-25 tagata ua lafoina i le motu ina ia maua ai le taimi e faʻatau ai se tiketi, e tatau ona e vave taunuʻu i le ofisa pepa - i le 7-00.

Malu ma snorkeling

E sili atu i le 50 nofoaga i luga o le motu ma tulaga sili ona lelei mo le aau ma snorkeling. I nisi nofoaga, o le vaʻaia e oʻo atu i le 30 m.

Nofoaga e sili ona lelei mo taʻaloga vai.

  • O Antilla o le vaʻa tele na goto i totonu o le Caribbean, o lona umi e 122 m. Na gogoto le vaa i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi. O se vaega o le vaʻa e mafai ona vaʻaia i luga aʻe ma e mafai ona e snorkel. O le maulu i le po e sili ona lauiloa.
  • Pedernales o se faʻaleagaina o se vaega o se ua magoto suauʻu. O le vaʻa e tu i le loloto o le 9 m, ma o le mafuaʻaga lea e masani ai ona filifilia e le au amata lenei nofoaga mo le maulu.
  • Jane Sea - o le vaa o loʻo iai le sima o loʻo tu i lalo, i le loloto o le sili atu i le 25 m, o lenei nofoaga e tosina mai ai le tele o iʻa - laʻititi, tropical ma tele barracuda. O se nofoaga lelei lenei mo ata puʻeina i lalo o le sami.
  • Mike Reef - afai e mafai ona e faʻamatalaina lenei nofoaga i ni upu se lua - o le pa o le lanu, o loʻo iai omomi o moli poʻo le lanu viole, o le tele o amu.
  • Mangol Halto Reef - amata i le loloto o le 5 m ma faʻaiʻu i le loloto o le 33 m. O le aau o loʻo tumu i ola o le sami - mai iʻa laiti e oʻo i ni maʻa tetele ma feʻe.

E tele nofoaga maulu i totonu o Aruba, e maua ai e tagata ma mea faigaluega manaʻomia. E mafai ona e faʻaogaina tautua a le faiaʻoga. O le nofoaga sili ona lauiloa o le aau maulu ma lala i le motu atoa o Krasny Parus. Tele o paranesi e faigaluega i aso uma mai le 9-00 i le 18-00.

O le isi nofoaga lauiloa o le aau maulu o le Aqua Windies, lea e mafai ai ona e aveina atoa le kosi pe tasi le maulu. E filifilia e faiaʻoga le nofoaga maulu mo tagata taʻitoʻatasi. E tatala le fale maulu i aso uma - i aso o le vaiaso mai le 8-00 i le 20-00, ma i faʻaiuga o vaiaso - seʻia oʻo i le 17-00.

E taua! O nofoaga autu uma e maua ai le lelei o le lolovaia mea faigaluega mo le totogi. E mafai foʻi ona e auai i se faʻataʻitaʻiga o le snorkeling.

A e manaʻo e te iloa le loloto o le sami lalolagi e aunoa ma le maulu, siaki le Faiga Faiva o le Sami. Ina ia faia lenei mea, oe mafai ona asiasi i se nofoaga maulu pe fuafua fagota ma faifaiva faifaiva.

Faʻatoʻaga Pepe

Lenei o se togalaau ufiufi ma se upega, lea e aofia ai le lautele o le 9 afe sikuea mita. E fiaselau butterflies lele i se matagofie, togalaau vevela faʻatoʻaga ma afu ma vaituloto. Ua soʻosoʻo iniseti na oʻo ai i tagata asiasi. Afai e te manaʻo e vaʻaia le natura i ona eseese uma ma lalelei, ia e mautinoa e te asiasi i le faʻatoʻaga, lea e iai butterflies o le tele o ituaiga o foliga ma lanu e nonofo ai.

Lelei e iloa! E ofo le au malo e faʻatau se malaga mo le afa itula, ma e talanoa ai le taʻiala i le Igilisi e uiga i le faʻafouga o se anufe i se pepe.

I totonu o le togalaʻau, o butterflies o loʻo faʻatusalia i vaega uma o le olaga - taifau, chrysalis ma le mea mulimuli, butterfly. Mai le taʻiala, tagata aʻoaʻo o le a aʻoaʻoina mea moni mananaia e uiga i butterflies. I se faʻaopopoga, turisi mafai ona puʻeina ata i le togalaau mo lo latou lava fiafia. Talitonu mai ia te aʻu, o faavaa e matagofie.

Mea moni manaia! E te manaʻo i ni lelefua e taunuʻu ia te oe? Fai laʻei lanu malamalama, ma o ata sili ona lelei e sau i le aoauli pe a faʻaititia le numera o tagata asiasi.

Faʻamatalaga aoga:

  1. tuatusi aloaia: J.E. Irausquin Boulevard, Noord, o le mea e tosina i ai e savali mamao mai Palm Beach, e mafai foi ona e alu i le faʻatoʻaga i le taʻavale;
  2. galuega faʻatulagaina - aso uma mai le 8-30 i le 16-30, o le mulimuli vaega o tagata asiasi ulufale atu i le togalaau i le 16-00;
  3. tau mo tautua ma isi faʻamatalaga aoga mo turisi i luga o le upega tafailagi aloaia: www.thebutterflyfarm.com/.

Faatoaga a manu a Filipo

O le mea moni, muamua lava, Aruba o se afi mumusu, ae o le motu o se atua faʻameaalofa mo se natura, e tele paka iinei. E lauiloa tele le faʻatoaga manu a Filipo. E le naʻo le fale manu, ae o se faʻaputuga tupe, faʻameaalofa faʻalapotopotoga tuʻuina atu i le laveaʻiina o isi ituaiga o manu o loʻo nonofo i le motu ma i le itulagi. Faʻafetai i taumafaiga a le faʻatutuina o le paka, tutasi manu ma manulele ua aliali mai i le aoina. E maitauina o le teritori atoa o le pa manu na fuafuaina ma fausia e le malosiaga o le tagata e toatasi - Philip Konrad Merriweather. Muamua lava, na fiafia Filipo i gata. I se faʻaopopoga, o le aoina o loʻo i ai manuki, 'oti, puaa, solofanua, kamela, renani, ma manulele e seasea lava. E masani ona faia e le pa manu ni gaioiga e faʻalelei i tulaga o le tausiga o manu. Afai e te maua oe i totonu o se vaega malaga, o le a faʻatagaina oe e fafagaina manu.

Faʻamatalaga aoga:

  • le tuatusi: Alto Vista 116, Noord Aruba, Dutch Caribbean;
  • E mafai ona e taunuʻu i taʻavale, o le malaga e 5-7 minute, o le faʻailoga o le falelotu o Alto Vista, e i ai faʻailoga i luga o le auala.
  • taimi faigaluega: mai le Aso Gafua i le Aso Faraile - mai le 9-00 i le 17-00, faaiuga o vaiaso - mai le 9-00 i le 18-00;
  • tau tiketi ma isi faʻamatalaga aoga i luga o le upega tafailagi aloaia: www.philipsanimalgarden.com/.

Le asini malu

A o e agaʻi atu i le asini malu, o le a e faʻalogo i le tagi a manu. Lenei o le a e mauaina ai aulelei, lelei-natured manu o faʻatuatua aapa atu i le malo malo. O le talafaʻasolopito o le aliaʻe mai o le faʻasao e fai si maoaʻe - o asini muamua na faʻaaogaina o auala autu mo femalagaaiga, peitaʻi, i le oʻo mai o taʻavale, na manaʻomia ai manu ma mou atu ma na amata ai ona lafoai ma le le alofa. Na feoaʻi solo asini na se, ma filifili ai e na faʻatautaia le faʻasao e faʻasao manu e ala i le tuʻuina ia latou o meaʻai, vai inu, tausiga ma lelei le soifuaga.

O le faatosina na aliali mai i le 1997; i le aso e tusa ma le 40 asini o nonofo ii. I luga o le teritori o le fale manu, e mafai ona e faʻatau se maimoaga taamilo, ma i le faleoloa o le faʻamanatuga e mafai ona e faʻatau ai faʻamanatu. O asini o ni gourmets sili foi, latou te fiafia i kāloti ma apu, ia e mautinoa la e ave fualaʻau ma fualaʻau ma oe.

Lelei e iloa! E leai se totogi ulufale, ae e talia soʻo se foaʻi aua e faʻaaoga e faʻaleleia ai le soifua manuia manu.

Faʻamatalaga aoga:

  • tuatusi: Sta Lucia 4A ma Bringamosa 2Z;
  • taimi faigaluega: aso uma mai le 9-00 i le 16-00, Ianuari 1 - aso malolo;
  • tau mo auaunaga o loʻo faʻaalia i luga o le 'upega tafaʻilagi: main.arubandonkey.org/portal/.

Arikok National Park

O Aruba o se tamaʻi motu, toeititi 20% o lona lauʻeleʻele e ufiufi e le Arikok Conservation Area. O le paka o loʻo tu i le itu i matu o le motu, lata i le tumutumu mauga o Arikok ma Hamanota. I lenei itu o le motu, o le eleele e mauʻoa i minerale, o le mafuaʻaga lea e tele ai laʻau ma tele manu. O nisi o latou e masani naʻo le motu o Aruba. E faʻatatau lenei i nisi ituaiga o lulu, papala, quihi laau, divi-divi, aloe ma fugalaʻau vevela.

Mataʻaga vaʻaiga, natura ma faʻasolopito, na faʻasaoina i le paka:

  • Arawak petroglyphs maua i Fontaine Cave;
  • toga tuai;
  • Nofoʻaga Holani o le au faʻakolone;
  • maina maina auro.

I totonu o le paka, o loʻo i ai ni auala sopo e tau saʻo atu i totonu o laʻau o laʻau ese. O se numera tele o manu na faasaoina i le teritori o le puipuia eria.

Faʻavae masani - o ana Gwadirikiri ma le Tunnel of Love o loʻo tu i fafo o le fanua faʻasao. I ana, e asiasi turisi i potu e lua ma le umi atoa e ova atu i le 30 m.

Mea moni manaia! O le Tunnel of Love e taua tele ona o foliga o le ulufale, e pei o le fatu.

Faʻamatalaga aoga:

  • itula faigaluega: mai le Aso Gafua i le Aso Toʻonaʻi - mai le 8-00 i le 16-00;
  • ticket ticket 11 tala, tamaiti i lalo ole 17 tausaga le taliaina e leai se totogi;
  • o le pepa e aoga i le aso atoa;
  • 'Upega tafaʻilagi: www.arubanationalpark.org/main/.

Matafaga

O matafaga sili ona lelei o loʻo tu i le itu i saute o le motu, peitaʻi, o nisi turisi e faʻapea e uiga ese ona ua fausia se sami, se malae vaʻalele ma se nofoaga tau pisinisi i lea lava itu o Aruba. O leisi itu iloga o le leai o ni faga i le itu i saute o le motu, o lona uiga e matua malosi lava galu. Ae talu ai o le nofoaga latalata i Amerika i Saute, na agi mai ai le matagi i luga o le motu mai matu, o lea e tau leai ai ni galu i le itu i saute o le talafatai.

Peitaʻi, i le matusasaʻe sisifo o loʻo iai foʻi matafaga lelei, o le sili o latou o le Arashi Beach, Hadikurari Beach - o loʻo iai tulaga sili ona lelei mo le aau ma aau. Afai e te alofa i le taugata, filifili le Palm Beach ma le Eagle Beach - e latalata i latou i faletalimalo taugata. Mo aiga e iai tamaiti ma turisi e fiafia i le le faalauaiteleina, o Pepe B ma Rogers Beach e talafeagai. O le mea moni, o le Renaissance poʻo le Flamingo matafaga e tatau ona sili ona maitauina. O lenei nofoaga e ese mai isi uma - iguanas ma flamingos feoaʻi fua iinei.

Mea moni manaia! Flamingos o loʻo nonofo faʻatagataotau luga o le 'upega tafaʻilagi e papaʻe le lanu, ona o a latou taumafataga e leai ni crustaceans ma algae.

Matafaga o Aeto

O matafaga o Manchebo ma Eagle Beach e fausia ai se maupuepue e oso i totonu o le sami ma pei o le gutu o le aeto. O loʻo tu i latou i itu faʻafeagai o le "gutu". Eagle Beach e papaʻe, oneone lelei, fofoti, niu ma vai eseese. O nei mea uma e avea ai le talafatai o se tasi o sili ona lelei mo malologa. O le oneone paʻepaʻe faʻamafanafanaina maualalo, ina ia mafai ona e savali i luga o le matafaga leai ni seevae.

I tafatafa o le matafaga o loʻo iai se paka taʻavale, faleuila, se cafe. I afiafi e i ai goto ifo o le matagofie matagofie.

E taua! O le matafaga o loʻo tu i le faletalimalo, peitaʻi, o le ulufale atu iinei e matala i tagata uma, e mafai ona e faʻaogaina mea uma seʻi vagana ai sun loungers.

E mafai e tagata asiasi ona mautotogi i se potu i faletalimalo tetele ae maualalo. O le tau maualalo mo se potu faʻalua i se faletalimalo 3-fetu e 104 euro, ma i se faletalimalo 4-fetu le tau mo le potu e 213 euro.

Arashi

O lenei nofoaga matagofie o loʻo tu i le matusasaʻe o le motu o Aruba. O le lelei o faʻafiafiaga iinei e matua maualuga lava na maua ai e le Arashi le faʻailoga a le Blue Flag mo le tausisia o tulaga masani o tafaoga i le matafaga. O le faʻatosina sili ona taua o le Moli Moli o Kalefonia, lea e asia e ulugaliʻi i le alofa mai le atoa itu o le motu. E i ai foi tulaga lelei mo snorkeling.

O loʻo iai moli ma niu i luga o le matafaga, e maua ai se paolo manaia e mafai ai ona e lafi mai le vevela o le la. O le matafaga ma lalo e ufitia i oneone ma maʻa. O loʻo manino le vai, e mafai ona e vaʻai i iʻa, o lea e omai tagata tafafao ma ii se ufimata ma se snorkel.

Lelei e iloa! O le nofoaga 'aʻau mulimuli lea, ona amata lea o le matagi o le motu, ufiufi i maʻa.

O le tau maualalo mo se potu potu potu latalata i le matafaga o 58 EUR. E mafai ona tusi se potu i le faletalimalo 3-fetu mo le lua i le tau e 100 euro, ma le faletalimalo e 4-fetu i le tau e 146 euro.

Pafaga Matafaga

Lenei o le sili pati nofoaga i Aruba. E tele pama, faleʻaiga, discos ma faleoloa ma, ioe, o le tele o turisi. Ua ufitia le oneone i le matafaga ma lalo. E i ai faletalimalo taugata lata ane ma e mafai ona e lisiina se fale tumaoti. O lenei matafaga e masani ona filifilia e aiga ma fanau, ona o le alu ifo i le vai e agamalu ma agamalu. E tele gaioiga i le vai i le apitaogalu. Pau lava le mea e mafai ona faʻapouliuligia ai le mea o totoe o le leo faifai pea ma le toʻatele o tagata. E mafai ona e taunuʻu ile pasi poʻo le pasi.

E taua le iloa! O Palm Beach e valaʻau ai le tagata folau i aso uma, o lona uiga ua faʻateleina le aofaʻi o turisi i luga o le matafaga.

E i ai le faletalimalo-faletalimalo selau mita mai le matafaga laina, o le tau o se potu e 154 euro. O se fale talimalo e tu i le 200 mita le mamao, o iinei le tau o le lua potu o 289 euro. E i ai foi faletalimalo ma potu lua i tau amata mai le 85 i le 549 euro.

Matafaga Pepe

Nofoaga i sasaʻe o le talafatai i saute. Ua faaigoaina lenei nofoaga ona o le maualuga o le saogalemu - e aumaia tamaiti iinei i faaiuga o vaiaso. O se tasi o nai nofoaga e toeititi lava leai ni galu, aua o loʻo tu i se aloalo, faʻamalumalu mai le matagi. I se faʻaopopoga, Pepe Beach ua lauiloa o le sili photogen, ono mafua mai i le le masani ai lanu o le vai - o se toniga, lanu turquoise lanu.

O le matafaga ma le pito i lalo e ufitia i le oneone, fungi ua faʻapipiʻi, e tele ni faleʻaiga, o se paka taʻavale. O sina mea i le itu o loʻo i ai se suauʻu faʻamama, lea, peitaʻi, e le faʻaleagaina lagona o isi.

E lata i le apitaogalu, na o le 400 m le mamao, o loʻo iai le 250 sq.2 fale talimalo, lea e mafai ona e nofo ai mo le 26 euro mo le lua i le aso. O le fale ua fuafuaina mo tagata tafafao maimoa e fa, i lenei tulaga o le tau o le 51 euro i le aso. O fale lata ane e tu 7 km mai le talafatai, o le tau o le ola e 68 euro i le po mo le lua.

Matafaga Manchebo

Lenei nofoaga ua lauiloa o le sili ona fiafia i luga o le motu, atoatoa mo malologa. E masani ona le faʻatumu ma tuʻufua ii. E mafai ona e sau ii i le pasi. Ua avanoa potu malolo o le la, ae o malo o le Manchebo e faʻaaoga e aunoa ma se totogi. Mafaufau o le talafatai e ana le faletalimalo, e i ai lava i taimi uma se mama mama, o le sami mafanafana, o fefaatauaiga matagi e feosofi ma o lenei faʻaopoopoina se mautinoa tofo i le malologa.

E i ai fale mautotogi lata ane, o le tau maualalo o le potu faʻalua e 154 euro, o le tau o le potu lua i se faletalimalo 4-fetu e sau mai le 173 euro, o le tau o le potu faʻalua i le faletalimalo Manchebo e 320 euro.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tupe ma faʻamatalaga

O le tupe aloaia a le motu o florin, i le faʻaaogaina masani - 1 florin, 50, 10 ma le 5 sene. Oe mafai foi totogi i US tala. E mafai ona faʻafesuiaʻi tupe i soʻo se faletupe, o le taimi faigaluega e amata mai le 8-00 i le 16-00. O leisi auala e totogi ai le motu o le faletupe.

Gratuities e masani ona aofia i le pili. A leai, e masani ona tuʻu le aofaʻi mai le 10 i le 15% o le aofaʻi o pili. Leai se mea o totoe i avetaavale laʻupasese.

E taua le iloa! I se faʻaopopoga, e tatau ona e totogia le felauaiga o atopau tetele - o lenei manatu ua talanoaina ma le avetaʻavale laʻupasese ae e te leʻi alu i totonu o le taʻavale.

Meaai paleni

Talu ai o turisi i Aruba ua atinaʻe lelei, e leai ni faʻafitauli i le mea e 'ai. E pei ona masani ai i matafaga matafaga, o le latalata i le tulaga o le vai, o le maualuga o le tau o le ai. Ae e mafai lava ona e mauaina se faleʻaiga e sili ona lelei ile tulaga ole tau / faʻatusatusaga lelei.

  • O le aoauli atoa i totonu o le cafe o le a tau mai le $ 10 i le $ 15 mo le tagata e toʻatasi.
  • O le averesi pili mo le lua i totonu o se faleaiga o le a amata mai i le $ 50 i le $ 80.
  • O le tau o le paketi o le aoauli i faleoloa vave mai le 7 i le 8.5 tala.

Tau ma le tau o fea le taimi sili e alu ai

E tumau pea le mafanafana ole tau ile tausaga atoa. E leai se manino manino vaitau vaitau i luga o le motu, ao le eseesega i le va o le ao ma le po vevela e le sili atu i le 4 tikeri. O le vevela o le ao i le ao e amata mai i le 26 i le 29 tikeri. O le vai mafanafana e oʻo atu i le 24 tikeri.

E taua le iloa! I se tulaga lautele, o aso malolo i Aruba e sili i soo se taimi o le tausaga. Ile vaitaimi mai ia Novema e oʻo ia Tesema, e ono iai ni timu taʻutaʻua, mai ia Me ia Setema e timu soo lava.

Malaga i le motu o Aruba - visa mo tagata Lusia

A fuafua lau malaga, aua neʻi galo ia maua se visa i Aruba mo tagata Lusia. E mafai ona maua le pepa mai le Amepasa o le Malo o Netherlands. E te manaʻomia foʻi le inisiua faʻafomaʻi.

O le Aruba visa ma le Schengen visa e eseese pepa. I se isi faaupuga, o le Schengen visa e le agavaʻa ia te oe e ulufale i le motu.

Faʻafefea ona e alu i Aruba

E ui lava i le mea moni e leai se tuusaʻo vaalele i Aruba, turisi e leai ni faigata i le vaalele. E mafai ona e filifilia filifiliga eseʻese o lele, o latou uma o le a iai ma transfer - i Niu Ioka, Lonetona poʻo Amsterdam.

O le vaalele talafeagai mai Moscow o loʻo iai ma le kamupani vaʻalele KLM e ala atu ia Amsterdam. E lua a tatou fesiitaiga - i Amsterdam ma Curacao. O le aofaʻi o taimi o malaga e 22 itula 10 minute. E i ai foi le tasi-taofi faigamalaga i Amsterdam, ae i lenei tulaga e tatau ona e faʻaaluina se tasi po i Netherlands.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Motu o Aruba - mea moni manaia

  1. O le laufanua o Aruba e faʻapitoa - e leai ni vao mafiafia iinei, ae o laufanua lauolaola, toafa.
  2. Afai o lou taunuʻuga o le aau maulu pe taʻalo i vai, filifili i matu sasaʻe o Aruba. Faletalimalo taugata mo se pasia, matafaga aso malolo sili i le itu i sautesisifo o le motu.
  3. E le mafai ona feiloaʻi ma tagata nudists i le motu o Aruba; e le masani ai le malolo iinei e aunoa ma lavalava.
  4. Afai o loʻo e fuafuaina e fealuaʻi solo i le motu e ala ile totogiina o felauaiga, e i ai sau avanoa tulaga ese e asiasi ai i matafaga uma, ona e laʻitiiti ma talafeagai mo tagata tafafao.
  5. O tausaga uma e talimalo ai le motu i le siamupini. O le taʻaloga e fiafia iai tagata o le nuʻu o le tenisi i le matafaga.
  6. I Aruba, oe mafai ona saogalemu inu vai paipa. Moni, tagata tafafao maimoa e sili lava e faʻatau faʻamaonia i faleʻoloa.
  7. O le motu e lua gagana aloaia - Dutch ma Papiamento. Ole toʻatele o tagata e tautatala ile Igilisi ma le Sipaniolo.

Mafaufau o le motu o se tiute-leai se sone, o le maualuga tau mo tafaoga i Aruba o se vaega offset e le temokalasi tau i faleoloa. E matuā manaʻomia lava mea teuteu.

O Aruba o se motu e asia e le silia ma le miliona turisi i tausaga taʻitasi. Lenei mea moni mautinoa le faʻailoa mai o le lauiloa o le malologa.

O fea e suʻe ai mumu piniki i Aruba - matamata i le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ARUBA NATURAL POOL AND ATV TOUR (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com