Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Croatia, taulaga o Rovinj: malologa, matafaga ma mataaga

Pin
Send
Share
Send

O se tasi o nofoaga sili ona fiafia i ai i le talafatai Adriatic o le taulaga o Rovinj (Croatia), lea e masani ona faʻatusatusa i Venise. E mafai ona tuʻufaʻatasia se tafaoga i le matafaga i Rovinj ma savali i le nofoaga tuai o tala faasolopito ma maimoaga. Ma e le mo le leai o se mea o lenei 'aʻai o Croatia ua avea ma sili sili ona fiafia i ai mo femalagaiga tafaoga - o lona atemosifia fetaui lelei ma le lagona faʻamamafa.

Faʻamatalaga lautele

Rovinj o loʻo tu i Croatia ile itu i sisifo o le Istrian peninsula ma 22 tamaʻi motu tu matafaga. O le tulaga lelei o nofoaga o Rovinj o le mafuaaga i le taimi o lona talafaasolopito sa i lalo o le pule a le Byzantine Emepaea ma le Venetian Republic, faapea foi Siamani, Austro-Hanikeri, Farani, Italia, Yugoslavian, Croatia pulega.

O le tusiata fale o le taulaga tuai, o loʻo tu i luga o se tamaʻi peninsula, e iloga ile eseese o sitaili na tuʻu e vaitau eseʻese. O se vaega fou o Rovinj e faʻalauteleina i itu uma o le nofoaga faʻasolopito i le talafatai o Adriatic. O le aofaiga o le eria o Rovinj e 88 km2, ma o le faitau aofai e tusa ma le 14,000 tagata.

O le ituaiga o tagata o nonofo ai e eseese; Croats, Serbs, Italia, Albanians, Slovenes nonofo iinei. O le multinationality, faapea foi ma turisi orientation o le tamaoaiga, fuafua ai le matua talileleia, agalelei uiga o le lotoifale faitau aofai i le malo o le taulaga.

Matafaga

O le mea taua e tosina ai Rovinj i le taumafanafana o matafaga. I luga o le apitaogalu o le nofoaga talimalo e sili atu nai lo 15 eseese municipal matafaga - tele maʻaʻaʻa ma papa, ae o loʻo iai foi oneone oneone. O loʻo i ai matafaga ma atinaʻe tetele, o loʻo iai foʻi matafaga e leai se tumu o tagata.

Matafaga Mulini

O se tasi o matafaga sili ona lelei i Rovinj, Mulini Beach, o loʻo tu latalata i le faletalimalo o Monte Mulini. O se maamaʻa matafaga matafaga o loʻo faʻaauupegaina i faletaele leai se totogi, suia potu, taʻele. I luga o le matafaga e mafai ona e lisiina le la malologa, faʻamalu. O loʻo iai le kesi faʻamatalaga, o se pa lelei ma le faʻatulagaga e tolusefulu mita le umi. I afiafi, e liu le pa i se faleʻaiga mafanafana. O konaseti ma tauvaga e masani ona faia i luga o se nofoaga faʻapitoa faʻaauupegaina.

Cuvi Matafaga

O Rovinj, pei o isi vaega o Croatia, e tele lava ona matafaga papa. Cuvi Beach o se tasi o le seasea oneone oneone i lenei eria. O le oneone mama e ufitia le matafaga ma le alititai o le matafaga. O le vaega o le nofoaga taele e loloto lona papaʻu, o lenei lautele lautele papaʻu faamafanafanaina lelei ma e saogalemu mo tamaiti e aau ma taaalo. Ole mea lea e lelei ai Cuvi Beach mo aiga e iai fanau. E siʻomia le matafaga e le togavao paina.

I luga o le matafaga, e mafai ona e lisiina se sun malologa mo se taugofie tau, o loʻo i ai cafe e mafai ona 'ai mo tagata matutua ma tamaiti.

Matafaga o Skaraba

O Skaraba matafaga o loʻo tu i le 3 kilomita mai le ogatotonu o Rovinj, i luga o le matafaga o le peninsula ma le parkland Zlatni Rt. O le maʻa matafaga o Skaraba o loʻo faʻaosoina e coves ma mataʻaga matafaga. O se nofoaga lenei mo i latou e fiafia i le tuʻulafoaʻi, e matua leai lava ni atinaʻe tetele i inei, o faleʻaiga lata mai e mamao lava - e le Kurent Bay.

O le faga e sili ona asiasi iai o Balzamake, e taʻutaʻua i e e fiafia e pikiniki. E i ai nofoaga tuufua maʻa e faigofie ai ona goto ifo i ai le la. O le itu i sisifo o le penisula e maʻa; e le talafeagai mo aiga ma fanau ma i latou e aau aau leaga. O lenei nofoaga e sili atu ona talafeagai mo le maulu. Sasaʻe o Cape Skaraba e iai papa maualuluga talafeagai mo le aau.

E naʻo le uila poʻo vae e mafai ona e oʻo ai i le Skaraba Beach. Oe mafai ona tuʻu lau taʻavale i le paka taʻavale o le faʻafiafiaga nofoaga tutotonu - Monvi.

Nofoaga, faʻailoga tau

E pei o isi turisi taulaga i Croatia, Rovinj o loʻo i ai le tele o ituaiga apitaga filifiliga. Lenei e mafai ona e mautotogi potu i faletalimalo o eseʻese tulaga ma tau o vaega. I se faʻaopopoga, e mafai ona e mautotogi i se fale mautotogi poʻo se faletalimalo, lea e sili atu ona aoga mo i latou o loʻo tafafao ma se kamupani tele.

O le tau mo se potu faʻalua ma le meaʻai o loʻo aofia ai, o le averesi 55-75 € i le aso. E mafai ona e mauaina ni filifiliga ma tau e lata ile 42-45 € / aso. A o lolovaia Rovinj ma tagata tafafao maimoa mai le tuaoi o Italia i le taumafanafana, ua fautuaina e tusi muamua lau faletalimalo.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Vaaiga

Rovinj tosina tagata tafafao maimoa e le gata i ona matafaga, ae faʻapea foi ma le tele o mea manaia, faʻafetai e manaia i soʻo se vaitau.

Old Town ma Trevisol Street

Tagata tafafao maimoa na o mai i Rovinj o le a le tau vaʻai mo vaʻaiga mo se taimi umi, o lenei upu mafai ona faʻaaogaina e faʻamatala ai le atoa ogatotonu ogatotonu o le taulaga, faʻatumuina i le ea o le Vaitau Tutotonu. O le taulaga tuai o loʻo tu i luga o se tamai penisula, o le tele o ona taulaga e faʻataʻamilomiloina e le sami.

O le faʻapaologa o loʻo ofaina ai se vaaiga ofoofogia o le vaega lautele o le taulaga, lea o loʻo nofoia ai motu laiti e 22, faʻatasi ai ma atumotu o St. Catherine ma St. Andrew e tu matilatila atu mo lo latou matagofie matagofie. O magaala o le taulaga tuai e faʻatasia i le ogatotonu, lea e tu ai le faʻatosina sili a Rovinj - le Katedral o St. Euphemia -.

O le latalata i Italia, atoa ai ma le nofo ai mo le lima seneturi o Rovinj i lalo o le pulega a le Venetian Republic, na le mafai ona aafia ai foliga vaaia o le taulaga tuai. Afai e te vaʻai i le taulaga o Rovinj (Croatia) i le ata, ona mafai lea ona faigofie ona fenumiai ma Venice.

O le tele o le vai, fausaga tuai, i lona sitaili e manatua ai Venetian, o auala vaiti e faʻapipiʻiina i maʻa maʻa faʻamamaluina mo seneturi ma teuteuina i fugalaʻau - o nei mea uma e maua ai e Rovinj se foliga tutusa ma Venice. Naʻo le Venetian gondolas o loʻo misi, ae o loʻo suia e le tele o vaʻa sinasina o le kiona i luga o le talafatai.

Savalivali i totonu o le taulaga tuai, oe mafai ona malolo i le paolo lotoa, alu i felanulanuaʻi cafe ma eseese fualaʻau, faleoloa faʻamanatuina ma faleoloa uaina. E i ai foi le maketi iinei, faʻafiafiaina i le tele o ituaiga uma o fualaʻau ma fualaʻau. Mai le embankment, oe mafai ona alu i luga o se sami tafaoga ma faamemelo i atumotu ma vaaiga o le tuai aai mai le sami.

O se tasi o auala pisi i Rovinj o le Trevisol Street. E tele faleoloa o loʻo faʻatutuina iinei, lea e faʻatau atu ai e tagata tufuga a latou oloa, ona o lea, i luga o lenei auala, e mafai ai ona e lagonaina le faʻateteleina o le agaga o le taulaga. O taamilosaga taʻitaʻi o le taulaga tuai e masani ona taitai atu ai i le Falesa o Sagato Euphemia.

Falesa o Saint Euphemia

O le Malumalu tele o Saint Euphemia e tulaʻi i luga o le tumutumu o le mauga i le ogatotonu o le taulaga tuai. Fausia toetoe lava 3 seneturi talu ai, lenei fale Baroque o le autu faʻatosinaina ma faʻailoga iloga o Rovinj. O lona 62-mita maualuga logo olo o le maualuga i luga o le Istrian peninsula. O le tumutumu o le falesa ua teuteuina i le faʻatagata apamemea o Saint Euphemia ma le maualuga o 4.7 m.

O le Great Martyr Euphemia na faamaturoina ona o lona tuuto i le faatuatuaga faa-Kerisiano i le amataga o le seneturi lona 4; o le sarcophagus ma ana mea na teuina i le falesa tele. O tausaga uma lava, i le aso o lona maliu, Setema 16, e afe ma afe tagata malaga mai i itu uma o Europa e omai i Rovinj e tapuaʻi le maota tapuaʻi, lea e avanoa mo tagata uma i lenei aso. E tusa ai ma minisita, o le tele o mataupu o le faamalologa e iloa na tupu ina ua maeʻa le malaga atu i le relics o Saint Euphemia.

O le ulufale atu i le falesa o St.Euphemia e leai se totogi. O aso uma e asia e le faitau afe o turisi oe o aʻe i le logo olo e fiafia ai i le matagofie vaaiga o loʻo tatala mai iina. O tagata asiasi e feʻaʻei i luga o le laupapa i luga o le fasitepu laupapa, i le maualuga pe tusa o le 14th fogafale, ae o le umi o le aʻeaʻe e taʻuamiotonuina e lagona manino ma le avanoa e puʻeina ai se ata o Rovinj mai le vaai a le manulele.

Le Uati

I le ogatotonu tutotonu o Rovinj luga o le Tito Square, o le fale mumu o le faitotoʻa o le taulaga e tu matilatila i totonu o fale tuai i le sitaili o le vaitau o le vaitaimi o Venetian Republic. O lona olo ua teuteuina i se uati tuai, i lalo ifo o loʻo faʻapipiʻi ai le bas-relief o loʻo faʻaalia ai le leona Venetian. O le Uati Tower o se ituaiga o faʻailoga o Rovinj (Croatia), e masani ona vaaia i ata ma pepa faʻasalalau. E i ai le vaipuna ma le faʻatusa o se tama i le sikuea i luma o le 'olo. I tafatafa o le taulaga falemataʻaga o le lotoifale lore - le isi tosina a Rovinj.

Tito Square o se sili ona fiafia i nofoaga malologa mo tagata nonofo ma malo o Rovinj. Lenei e mafai ona e nofo i luga o nofoa ma laufanua laufanua o le tele o faleʻaiga, faamemelo i le tusiata fale o talafaasolopito fale ma sami.

I se tasi o aso, e mafai ona e setiina se taimi ma alu i se tafaoga i le tuaoi taulaga anamua o Poreč.

Balbi Arch

Rovinj o se tasi o 'aʻai i Croatia, lea e mafai ona maua ai vaʻaiga masani i laʻasaga uma. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o le Balbi Arch, lea e foliga mai e tautau i le va o fale e lua i se tasi o auala vaiti vaiti o le Main Square, e tau atu i le Tito Square.

O lenei vave pupuni na fausia i le seneturi lona 17 i luga o le tulaga o le ulufale muamua i le taulaga. O le igoa Balbi Arch na tuuina atu e faamamalu ai le pulenuu o Rovinj Daniel Balbi, o le na faatonuina lona fausiaina. O le faitotoʻa na fausia i le Baroque style. E foliga ese mai vaʻa eseʻese. I luga aʻe o le avanoa, o loʻo teuteuina i itu uma e lua o ata o le Venetian ma le Turk, o loʻo i luga aʻe o le fale tetele o Venise ma le leona Venetian. Mayor Balbi, o le na faʻapipiʻi le faitotoʻa, na faʻataʻamiloina foʻi le ata o le ofu o lona aiga.

Red Island (Spiaggia Isola rossa)

Red Island e 20 minute le tiʻetiʻega vaʻa mai Rovinj. Lenei o se tasi o na vaʻaiga e aunoa ma le masani ai ma Croatia o le a le maeʻa.

O le mea moni, Red Island o se atumotu o lua motu fesoʻotaʻi e se faaputuga oneone. O se tasi o atumotu o le atumotu o loʻo iai lona igoa o Andrew the First-Called ma sa nofo ai talu mai anamua. O loʻo iai le monaseri faʻasao na fausia i le seneturi lona 6.

I le faʻaiuga o le seneturi lona 19, o lenei atumotu na faʻatau e le aiga Huetterott. O le monastery na liua i se villa, ma o se paka na totoina faataamilo ia, aofia ai le tele o ituaiga o laʻau mai uma i le lalolagi atoa. Lenei o lenei paka ua silia ma le 180 ituaiga laʻau.

O le villa na matagofie lona teuteuina ma tuu ai le aoina o mea fai mea o loʻo avanoa pea mo asiasiga. O le Island Hotel Istra o loʻo tatala i le taimi nei ma se oneone oneone ma se matagofie matagofie paka. O le vaega lona lua o atumotu e taʻutaʻua i le matafaga.

Red Island e manaia i vaega eseese o tagata tafafao. Aiga ma tamaiti o le a mauaina iinei lelei matafaga ma tamaʻi maʻamaʻa, le avanoa e savavali ai i se matagofie matagofie paka, fafaga gogo. Malolo malo mafai ona o atu matagiʻu, maulu, vaʻa, catamarans, tapolo ma tenisi.

O le faletalimalo o loʻo i ai se vai taʻele i totonu ma fafo, faleʻaiga, faleoloa, fale faʻamalositino, pa pia, faleoloa matagofie, potu TV. I nofoaga o le lotu sa i ai muamua, o loʻo matala se fale mataaga i luga o le sami, lea e mafai ai ona e masani i faʻataʻitaʻiga o vaʻa tuai, o kopi o frescoes o Istrian temple. A e asiasi i le Maritime Museum, faʻamolemole faʻafesoʻotaʻi le faletalimalo pule.

E mafai ona e oʻo atu i le Red Island mai le Dolphin pier ma mai le taulaga taulaga. Mai ia Me ia Setema, o vaʻa e malaga eseʻese i itula uma mai le 5.30 am i le 12 am.

Tau ma le tau o afea le taimi sili ona lelei e o mai ai

O le taulaga o Rovinj (Croatia) o loʻo iai se tau mālūlū i le Metitirani ma le vevela o le taumalulu o le + 5 ° C, ma le vevela o le taumafanafana o le 22 ° C. O le vai i luga o matafaga e vevela sili atu i le 20 ° C i le va o Iuni ma Setema, o le vaitau o le matafaga.

E mafai ona e sau i Rovinj i le tausaga atoa, talu ai o lenei taulaga i Cuba e manaia e le gata mo aso malolo i le matafaga. E tele mea mataʻina iinei, i se faʻaopopoga, o loʻo iai le avanoa e faia ai ni malaga faʻasolosolo i taulaga lata ane i Croatia ma isi atunuʻu.

Oe o le a fiafia i: A taiala i le vaaiga o Pula - mea e vaʻaia i le taulaga.

Faʻafefea ona e alu i Rovinj mai Venise ma Pula

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Mai Venise i Rovinj (Croatia) e mafai ona oʻo i ai pasi ma vaʻa.

O pasi mai Venice i Rovinj e tuʻu ese mai le nofoaga autu o pasi, o le taimi e malaga ai e tusa ma le 5 itula. O le tau o le pepa e faʻamoemoe i le filifiliga a le kamupani feaveaʻi ma e mafai ona amata atu i le € 17 i le € 46.

O le Venice-Rovinj vaʻa amata mai le uafu o Venise. Ole taimi ole malaga e 3 itula. Faʻasologa ma tau faʻamoemoeina i le vaitau ma le ave. Tau tiketi € 82-240.

E mafai ona e sau mai Pula i Rovinj i pasi poʻo vaʻa. O taimi o malaga e 45 ma le 55 minute, o le tau o le ticket ticket o le € 15-20, mo le pasi pasi - € 5-20.

Matamata foi i le vitio mai le alaata "E pei o iina" mai le taulaga o Rovinj. E i ai se mea e tatau ona matauina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: FAIGAMALAGA A LE SAMOA AIRWAYS I LE VA O UPOLU MA SAVAII; Aso 24 Setema 2020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com