Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Angkor - o se telē o le malumalu i Kemupotia

Pin
Send
Share
Send

Angkor (Kemupotia) - o le ogatotonu o le anamua Khmer Emepaea, o se faigata o malumalu na ola pea e oʻo mai i lenei aso. Lenei aganuu measina o loʻo aofia i totonu o le UNESCO World Heritage List ma ua manatu o se sili ona lauiloa tosina i le atunuʻu. Faʻafefea ona e alu i Angkor, tatalaina itula ma le tau o le asiasi atu i malumalu - o faʻamatalaga uma e te manaʻomia mo se malaga manuia o loʻo i lenei tusitusiga.

Aua le le mautonu! O Angkor o se taulaga anamua, o lona teritori e sili atu i le 20 malumalu, ma o le tele o Angkor Wat.

O se malaga i le talafaasolopito

O le amataga o le fausiaina o le Angkor complex na faataatia e le na faavaeina le malo o le lotoifale - o le perenise, o le na folafolaina le tutoatasi o Cambujadesh (aso nei o Kemupotia), Jayavarman II. Talu mai lena taimi, toeititi lava o tupu uma na fausiaina se tasi pe sili atu paia fale i le taimi o lana nofoaiga, masani ona faailogaina nisi o mea na tutupu. O le fausiaina o le nofoaga faigata na maeʻa i le 1218, ina ua tuanaʻi le maliu o Jayavarman VII, o le faʻatonuga o malumalu o Prea-Kan (i le faʻamanatuina o le manumalo i le tymas), Ta-Prohm (e manatua ai le tina o le mamalu pule) ma isi na faʻatutuina.

Mea moni manaia! O le sili ona tele malumalu i le talafaasolopito, Angkor Wat, na fausia mo le sili atu 30 tausaga. E nofoia le teritori tutusa ma le Setete o Vatican.

O le malo tele o Khmer na paʻu i le ogatotonu o le 15th seneturi o se iʻuga o seneturi o tauiviga ma le Tams ma Tays. I le 1431, o 'au Siamese na nofoia Angkor, ma o ona tagata uma na tuua o latou fale, ma filifili e sili atu le nofo i le filemu, e ui lava mamao mai lo latou atunuʻu. I le iʻuga, o le 'aʻai na faʻatafunaina, faʻatasi ai ma malumalu uma, na folo atoa le togavao.

Na toe maua Angkor i le 1861 e le saienitisi Farani o Henri Muo, ae ona o taimi faigata i le talafaʻasolopito o Kemupotia, faʻatasi ai ma taua toto, e leai seisi na aafia i lona toe faʻaleleia. Na o le 130 tausaga mulimuli ane, o le UNESCO o le a faʻaopopoina le faʻafitauli o le malumalu i le Lisi o Measina a le Lalolagi, ma o le a fausiaina se faʻalapotopotoga i Saina, e tuʻufaʻatasia ai tagata faʻapitoa o loʻo galulue pea i le toe faʻaleleia o lenei faʻailoga iloga o Kemupotia.

Maofa auiliiliga! O malumalu uma o Angkor na fausia e aunoa ma le faʻaaogaina o sima poʻo isi mea e fusifusia ai.

O fea Angkor

E mafai ona e oʻo i le malumalu i le tuk-tuk (tusa ma le $ 2), uila ($ 0.5 / itula) poʻo le taxi (mai le $ 5), talu ai na e ulufale muamua i le taulaga o Siem Reap, i le itu i sisifo o Kemupotia. Ina ia faia lenei, oe mafai ona faʻaaogaina:

  1. I le vaalele. Talia e Siem Reap International Airport vaalele mai Vietnam, Thailand, Korea ma Saina;
  2. I le pasi. O taʻavale e o ese i aso uma mai lenei auala mai Bangkok (mai le pasi pasi o Mo Chit i le 8 ma le 9 i le taeao, mai le nofoaga o Ekkamai i le taʻi lua itula mai le 06:30 i le 16:30), Sihanoukville (o le mamao i Angkor ma Siem Reap e 500 km, o lea e sili ai le faʻamuamua. i le po pasi mo le $ 20; malaga ese i le 20:00 mai le nofoaga tutotonu pasi) ma Phnom Penh (tele taseni taavale i le aso). O tau e amata mai i le 6 i le 22 tala, e mafai ona e faʻatau i luga o le nofoaga poʻo luga o le Initaneti (ppsoryatransport.com.kh);
  3. I le vaa. O se tamaʻi vaʻa e tau i le va o Siem Reap, Phnom Penh ma le taulaga o Battambang i aso uma mai ia Iulai e oʻo ia Setema, o le pasese e $ 25-30. O le malaga i Tonle Sap Lake e 5 itula.

Faitau auiliili pe faʻafefea ona e alu i Siem Reap.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Angkor tatalaina itula ma le tau o le asia

O ofisa tiketi o le malumalu e tatala i le 5 i le taeao ma e oʻo atu i le 5:30 i le afiafi, i le taimi lava lea e faʻatagaina ai turisi iinei. E tusa ai ma tulafono aloaia, e tatau ona tuua e le au malaga uma le teritori o Angkor ae le i taitaiina le 18:00, ae afai e le maua oe e leoleo, e mafai ona e nofo ai iina mo sina umi atu ma fiafia i le matagofie o malumalu pe a goto le la.

Ulufale tau i Angkor eseese mai le numera o aso. E tolu filifiliga i le aofaʻi:

  • Tasi le asiasiga i le $ 20;
  • $ 40 3-aso aʻoaʻoga faaleaganuu;
  • Savaliga i le malumalu mo aso e fitu mo le $ 60.

E mafai ona e faʻaogaina se lesitala mo le tolu aso i totonu o le vaiaso mai le aso na faʻatau ai, ma le lesitala mo le 7 aso o le a aoga mo le masina. I le pito i luma o sea tiketi tatau ona avea ma au ata, na ave i le pusa pusa tuʻusaʻo pe a faʻatau.

Faʻaaliga! E naʻo le 17:00 e mafai ai ona e faʻatau se pepa o lea aso ma lea aso, ae o le afa itula o loʻo totoe e faʻatau atu mo lesitala mo le aso e sosoʻo ai.

Faʻatulagaina o Angkor (Kemupotia)

I luga o le teritori o le 'aʻai anamua e sili atu i le 30 malumalu, o loʻo nofoia se vaega o le 500,000 sikuea mita. O le asiasi ia latou uma i le aso e tasi e matua le talafeagai lava, o le tele o taimi o ofisa femalagaaʻi ma tagata femalagaaʻi na asia lenei faatosinaga a Kemupotia ua fautuaina e faʻaalu mai le tolu i le lima aso e savali ai i le malumalu.

O le auala e sili ona taʻutaʻua i Angkor ua fuafuaina mo aso e tolu ma ua vaevaeina i le asiasi atu i malumalu o le liʻo laititi, le liʻo tele, faʻapea foi ma malumalu mamao, lea e oʻo i ai le tele o finafinau ma fia iloa.

Fautuaga! Afai o le a e asia le Malumalu faʻatasi o se kamupani, totogi ni uila poʻo ni uila. O lenei mea o le a fesoasoani ia te oe e sefe ai taimi ma taumafaiga (talu ai o le umi o le auala lava e tasi e ala i malumalu o le liʻo laʻititi e 20 km), ma le leiloa lau mea totogia lisi pe a fai e te faʻalavelaveina e puʻeina se ata o Angkor Wat ma isi nofoaga.

Liʻo liʻo

E aofia ai ma na malumalu e tatau ona vaʻai uma i ai tagata femalagaaʻi - o le fale sili ona matagofie, matagofie ma taua. O le mamao o le auala e 20 km, fuafuaina mo le tasi aso. O le itu o femalagaiga o loʻo faʻaalia i ulutala o vaega nei: muamua Angkor Wat, sosoʻo ai ma Angkor Thom, ma isi.

Angkor Wat

O lenei malumalu o loʻo nofoia se teritori telē ma e mafai ona avea o se nofoaga laʻitiiti. E faʻataʻamilomiloina e se moat e tumu i vai i le vaitau o timuga, e tele laʻau, mutia lanumeamata, fugalaʻau ma manu feʻai.

I le ogatotonu o Angkor Wat o loʻo i ai se malumalu i luga o le mauga, na fausia i se auala e mafai ai ona vaʻaia ona fale e lima tutusa mai soʻo se itu. O le lona lua o taua taua o le potu tusi - o le tasi-fogafale fale faʻataʻamilomiloina e niu ma turisi.

E tutusa lava le manaia o ala o Angkor Wat, e mafai ona vaʻaia mai luga e ala i le aʻea o le maʻa faasitepu i tuafale. I le aofai, 8 fale faʻataʻavale ma bas-reliefs, matua ufitia puipui, na fausia i luga o le teritori o le malumalu. O le sili ona taʻutaʻua ia i latou o le Faletusi o Seoli ma le Lagi.

Fautuaga! Afai e te manaʻo e puʻeina ni ata o Angkor Wat e leai ni fale, faʻatali seʻi oso aʻe le la ma vaʻai i tuafale o le malumalu. I le taimi nei, o turisi uma na feiloaʻi i le tafa o ata e malolo, ma faʻatoa taunuʻu mai tagata femalagaaʻi faʻasalalauina i vaega autu o le faʻafitauli.

Angkor Thom

Ole isi lea mea e ao ona vaʻai iai i totonu o Kemupotia, le laumua mulimuli o le Emepaea o Khmer ma se taulaga tele 13-14 seneturi ma lona faitau aofaʻi ova miliona. O lona igoa faʻamatala lona lauiloa i le onapo nei lalolagi - "Big Angkor" matua faʻafiafiaina i lona fua, e le masani ai fausaga, ogatasi ma matagofie.

O le fausaga o Angkor Thom e matua fetaui lelei - o le 'aʻai o le sikuea ma maʻa puipui, o loʻo iai fale eseese. Le sili ona taua o latou:

  1. Bayonne o le lona lua, ina ua maeʻa Angkor Wat, Kemupotia pepa pisinisi. O le malumalu paia e taʻutaʻua i foliga na vaneina i ona 'olo taʻitasi. O le aofai o a latou numera e tusa ma le 200, e tusa ai ma tala faʻasolopito, latou uma o loʻo faʻaalia le Tupu Jayavarman VII i se eseʻese uiga. I se faʻaopopoga i 'aʻai tele-itu, i Bayonne e mafai ona e vaʻai atu i le tele o nofoaga faʻaola, o se faʻatanoa vai, o se faletusi, maota ma faʻasao. O le malumalu o loʻo tu i le ogatotonu o le taulaga.
  2. O Bapuon, o loʻo fai ma sui o Mauga Meru i ona foliga mai, e leʻi tumau mausali e oʻo lava i le taimi o le Emepaea o Khmer. Na toe faʻaleleia e taumafaiga a le au toe faʻafoʻi ma o aso nei o se fale tele-tulaga e siʻomia e le tele o faʻatanoa vai.
  3. Phimeanakas. O le fale lea sa nofo ai le tupu o Kemupotia i lena taimi, o lea na latou le sefe ai mea na fausia ai. O le maʻa malumalu o loʻo i ai pea i se tulaga lelei, ae o loʻo ofi uma e le togavao, o lea e le mafai ai ona vaʻaia mai fafo e oʻo lava i le tulaga maualuga. faamemelo i ala e le masani ai.

I se faʻaopopoga, o Angkor Thom o loʻo i ai le Terrace o le Leper King, Terrace of the Elephants, e tele prasats, o le Faitotoʻa o le Manumalo ma o se auala e le masani ai ma faʻatusa o atua ma temoni. O le taimi fautuaina mo le asia o lenei tosina o 3-4 itula.

Fautuaga! Faimalaga i Bayonne ae e leʻi oso le la e aloese mai le motu o tagata ma maua ai ni ata sili ona mataʻina.

Ta Prom

O le isi fale sili ona matagofie i totonu o Kamupotia o Ta Prohm, lea na lauiloa ina ua maeʻa le ata tifaga "Lara Croft: Tomb Raider" ma o loʻo avea nei ma igoa mimita o le Malumalu o Angelina Jolie. Mo le fitu seneturi o lenei fale na avea ma matafaioi o le monaseri ma le iunivesite, lea na maua ai e tagata o le atunuʻu aʻoaʻoga ma faʻatautaia suʻesuʻega faʻasaienisi.

Ta Prohm e tele taimi laʻititi nai lo Angkor Wat poʻo Angkor Thom, e leai ni eseʻesega taua vaʻaiga i lona teritori, o latou uma o vaega o le malumalu lava ia. O le mea lea, o le Ta Proma galleries o se tasi o sili ona manaia i le atoa faʻafitauli, ona o loʻo fausia i totonu o le tasi ma e foliga i se tamaʻi labyrinth.

O le isi vaega o le malumalu o lona latalata i le togavao - o aʻa o laau e milo faataamilo i pa maa ma maofa i lo latou lapoʻa. E oʻo mai i le taimi nei, e le mafai ona faʻamamaina le Ta Prohm mai vao, aua e mafua mai ona o le fale na faʻasaoina mo o tatou taimi.

Meleniuma mea lilo Faʻatasi ai ma le matagofie matagofie nofoaga autu o le malumalu o loʻo i ai se ata o le tainasoa. O le fesili o le a lenei mea anamua mea na faia luga o pa o Ta Prohma e le o le muamua tausaga na tauivi uma saienitisi ma turisi.

Malumalu laiti o le liʻo laʻititi

O lenei vaega e aofia ai Pre Kan (fausia e le tupu mulimuli o Kemupotia e faʻamamalu ai lona tama), Ta Keo (o le maualuga o le malumalu mauga, o lona fausiaina e leʻi maeʻa, ona o le fale na taia e uila, lea na manatu o se leaga faʻailoga) ma Phnom Bakeng (o se malumalu i le papa , lea e ofoina atu se vaaiga lautele o le atoa Angkor). O le umi o le asiasiga i fale uma e tolu o le 4-5 itula.

Liʻo lapoa

O le auala e aofia ai le sili atu i le sefulu tamaʻi malumalu, o le umi atoa o le 25 km. O fale sili ona lauiloa e aoga le asiasi muamua i ai:

  1. Banteay Kdey. Na fausia o se Buddhist temple ma e aofia ai le tele o fale ata na teuteuina i nofoaga autu.
  2. Pre Rup. Malumalu-mauga, fausiaina e faamamaluina le atua Shiva.
  3. Banteay Samre. Eseesega i le matagofie o fausaga ma puipui e le masani ai ma vaneina. Sa fausia e faamamaluina le atua Initia anamua o Vishnu.
  4. Ta Som. O se nofoaga mo mataʻina ata e faʻaalia ai le lotogatasi o natura ma anamua fale.
Malumalu mamao

E tele fale o le malumalu e tu i se mamao mamao mai le ogatotonu o Angkor o lenei vaega. E naʻo taxi laʻititi poʻo se taʻavale mautotogi e mafai ona e taunuʻu ai (e le tatau ona e alu i se uila poʻo se uila, a leai o le a e oso ai i le efuefu o auala palapala o Kemupotia). O le tau o sea faigamalaga e $ 50-60, o lea ia taumafai e suʻe ni au uo faimalaga pe avea oe ma se tasi.

Beng Melia

Tu 67 km mai Siem Reap, o lenei malumalu e matua aoga mo lau asiasiga. I le faitotoʻa o le a faʻafeiloaʻi oe e le masani ai leoleo i le tulaga o gata e fitu-ulu, ma o le taimi e te maua ai i totonu o le a e malamalama ai pe o le a le matagofie o le maʻa faʻafuaseʻi. O le uiga eseʻese o Beng Melia o lima o tagata toe faʻaleleia na le pa i ona puipui, o lea e i ai sau avanoa sili e vaʻai ai e pei ona maua i le faʻaiuga o le 19 seneturi.

Taua! O le tau o le asiasi atu i le malumalu e $ 5, e le aofia ai i le pepa lautele i Angkor.

Banteay Srey

Ua faʻaigoaina o le "Malu o le Matagofie", o le 'olo o fafine ma le penina o Angkor. O se eseʻese fale lea, e le pei o isi fale uma i le complexes ona o:

  • Lona tele. Banteay Srei e matua laitiiti lava, e matua mataʻina lava, aemaise pe a maeʻa ona asia le Angkor Wat;
  • Mea e faʻaaoga. O le malumalu e fausia i maa piniki lanu piniki (o isi e samasama), lea e maua ai se faʻalelei faʻapitoa ma lalelei, aemaise lava i le taeao po;
  • O vaneina o lima ma tufuga fesoasoani e ufiufi ai puipui o Banteay Srey.

I le teritori o le malumalu o loʻo iai le faletusi, o le nofoaga tutotonu o faʻasao, ma le tele o faʻatagata. O le taimi fautuaina asiasiga o 2-3 itula. Mamao mai Siem Reap - 37 km.

Rowlos

E le o se faʻafitauli tele o malumalu e tuʻufaʻatasia ai Bakong, Pre Ko ma Lolei, e tu i le 17 km mai Siem Reap. O lona autu vaega o laʻau. Dusty ficuses, lea e pulea uma fale, ua suia e fugalaʻau fugalaʻau e togitogi le teritori atoa o le faʻafitauli.

Phnom Kulen

O lenei nofoaga e paia mo tagata Cambodia uma, aua o iinei na folafolaina ai le tutoʻatasi o le atunuʻu i le 1200 tausaga talu ai. E i ai le faʻatagata lauiloa o le taʻoto ai Buddha, o se malumalu paia e o ai tagata malaga i tausaga uma, o le vaitafe o le afe lingams ma le sili ona matagofie afu i Kemupotia.

O le tau o le asiasi atu ia Phnom Kulen e $ 20 (totogi eseese mai le pepa lautele i Angkor), e 55 km mai Siem Reap. E naʻo taxi ma se fale mautotogi e mafai ona e taunuʻu ai.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga ma togafiti mo le asiasi i Angkor
  1. O tulafono mo le asiasi atu i Angkor o loʻo taua ai e le mafai ona e ulu i totonu o le fale e leai ni ou lima ma ou vae, o lea ia e aveina se ofutino mama ma ofuvae;
  2. Afai e te manaʻo e matamata i le oso aʻe o le la i se siosiomaga faʻataulaitu, sau ii i le 6:30 am;
  3. Na sau i le malumalu i le pisi o itula? Vaʻai faʻasolosolo itu vaʻai - i le isi itu i le mea e masani ona faʻaaoga e taʻitaʻi;
  4. Faʻaeteete i manuki - o nei gaoi laiti gaoi mea leaga uma. Afai e te manaʻo e ave ni nai ata ma latou, alu i nofoaga e toʻatele tagata tafafao maimoa - o iina latou e lelei le fafagaina ma le faʻamaualuga;
  5. Ave le tele o vai, ma sili ai meaai, talu ai e leai ni faleʻaiga ma faleoloa i luga o le teritori o Angkor (e leai ni faʻapotopotoga ma lava tau i uma);
  6. Faʻataua le mataupu o le filifilia o seevae mo le savali faataamilo i le nofoaga faigata. Pei o atoa i totonu o Kemupotia, o le vevela o le ea i Angkor e mafai ona oʻo atu i le + 35 ° C, ae le tatau ona fai ou seevae poʻo ou seevae tosotoso, talu ai e tele nofoaga gaoā o loʻo tumu i maʻa latalata i malumalu;
  7. Faʻaitete i le savali i auala e leʻi solia ma le loloto o le togavao - o iina e te feiloaʻi ai ma gata;
  8. Aua le lamatia lou ola i le aʻea o faʻafanoga o malumalu. Manatua o Angkor e sili atu ma le afe tausaga le matua ma i nisi nofoaga o ona puipui e mafai ona gaugau pei o se fale o kata;
  9. Aua le ofuina ofu papaʻe ma uliuli - efuefu ma palapala e leʻi aveʻesea mai maʻa o Angkor mo le tele o seneturi.

Siem Reap taulaga faʻafanua, o loʻo faʻaalia ai vaʻaiga, aofia ai ma Angkor Wat ma nisi mea taua.

O se ata manaia ma faʻalauiloa - o foliga o Angkor e ala i mata o se turisi.

Angkor (Kemupotia) o se tulaga tulaga ese le aoga vaʻai ma ou lava mata. Manuia lau malaga!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: 5. The Khmer Empire - Fall of the God Kings (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com