Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Bamberg - o se taulaga anamua i Siamani i luga o fitu mauga

Pin
Send
Share
Send

Bamberg, Siamani - o se taulaga tuai Siamani i auvai o le Regnitz River. Lenei o se tasi o nai nofoaga i Europa o loʻo faʻasolosolo ai pea le agaga o le Vaitau Tutotonu, ma o loʻo taʻitaʻia e tagata le ituaiga olaga le faʻataʻalise e pei ona latou faia i seneturi ua mavae.

Faʻamatalaga lautele

Bamberg o se 'aʻai Bavarian i le totonugala Siamani. Tu i luga o le Vaitafe o Regnitz. E aofia ai le lautele o le 54.58 km². Faitau aofai - 70,000 tagata. Mamao i Munich - 230 km, i Nuremberg - 62 km, i Würzburg - 81 km.

O le igoa o le 'aʻai na avatua e faʻamanatu ai le lauʻeleʻele o loʻo tu ai - luga o mauga e fitu. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o Bamberg na masani ona taʻua o "Siamani Roma".

O le taulaga ua lauiloa o se tasi o nofoaga tutotonu o le faʻainu pia i Bayaria (o le fale tuai na tatalaina ai faleoloa i le 1533 ma o loʻo galue pea) ma o iinei na tu ai le Otto Friedrich University - o le matua iunivesite i Bavaria.

O le tutasi o Bamberg o loo taoto i le mea moni o se tasi o nai Europa aai na faasaoina mai le Lona Lua Taua a le Lalolagi. I le 1993 na aofia ai i le lisi o nofoaga puipuia faapitoa i Siamani. I le auala, o se manaia talafatu e fesoʻotaʻi ma le ofoofogia laki o le taulaga i le taimi o le taua. E talitonu tagata o le nuʻu, o Saint Kunigunda (o le sui o Bamberg) na ufitia le taulaga i le puao mafiafia i le taimi o osofaiga, ma e leʻi afaina ai.

Vaaiga

E ui o le taulaga o Bamberg e le mafai ona valaʻauina e taʻutaʻua pei o Munich poʻo Nuremberg, e toʻatele tagata tafafao maimoa e o mai iinei o loʻo mananaʻo e vaʻai i fale na toe fausia ina ua maeʻa le taua, ae o le fausiaina moni o le 17-19 seneturi.

O la matou lisi aofia ai le sili mataaga o Bamberg i Siamani e mafai ona e asia i le tasi aso.

Taulaga Tuai (Bamberg Altstadt)

E pei ona taʻua i luga, o le Old Town o Bamberg na faasaoina i lona tulaga muamua: auala vaapiapi i le va o fale, fola maa, lafulafua malu bararo, tamai alalaupapa maa fesootai vaega eseese o le taulaga ma fale fogafale tolu o tagata o le lotoifale.

O le tele o fale o tagata o loʻo nonofo i totonu o le atunuʻu o loʻo fausia i tu ma aga masani a Siamani o le afa laupapa laupapa. O le autu iloga foliga o ia fale o le laupapa laʻau, lea i le taimi e tasi faia le fausaga uma sili atu anagata ma sili atu matagofie.

Fale lautele e fausia i le Romanesque style. E fausia i maʻa pogisa, ma e leai ni teuteuga i luma o fale.

Fale tuai o le taulaga (Altes Rathaus)

O le Old Town Hall o le faʻatosina sili lea o le taulaga o Bamberg i Siamani. O loʻo tu i le taulaga tutotonu ma e matua 'eseʻese lava mai le tele o fale aʻafia o Europa. O le fale e pei o se mea i le va o se falesa ma se fale mautotogi. O lenei le masani ai sitaili ua faʻamatalaina e le mea moni e faapea o le taulaga fale na toe fausia sili atu ma le tasi. Muamua, o se faigofie faigofie, lea, i le 18th seneturi, isi fale i le Baroque sitaili na faʻaopoopoina. Ina ua uma lena, na faʻaopopoina elemene o le rococo.

E manaia na faʻatuina le faʻailoga iloga i luga o se motu faʻafoliga (ma na tupu ile 1386) ma faʻataʻamiloina e ala laupapa i itu uma e lua. O lenei nofoaga le masani ai ua faʻamatalaina e le mea moni e le gata i epikopo ma pulega o le taulaga mananao i lenei faʻailoga iloga i luga o la latou teritori. O le iʻuga, sa latou sailia se fetuʻunaʻiga ma fausia se fale i luga o se 'upega tafaʻilagi e le o se vaega o se meatotino a se tasi.

Lenei o le taulaga fale fale o se falemataaga, o le autu faʻamaualuga o lea o se oa faʻaputuga o poselane foaʻi i le taulaga e le aiga tupu Ludwig.

  • Nofoaga: Obere Muehlbruecke 1, 96049 Bamberg, Siamani.
  • Itula faigaluega: 10.00 - 17.00.
  • Tau: 7 Euro

Falesa i Bamberg

O le Imperial Cathedral o Bamberg o se tasi o ekalesia sili ona leva (o loʻo soifua pea e oʻo mai i lenei aso) ekalesia i Bavaria. Na faatuina i le 1004 e Saint Henry II.

O le pito i fafo o le fale o loʻo fausiaina ile Gothic ma le Romantic style. O le malumalu e fa ona maualuga maualuluga (lua i itu taʻitasi), o le tasi o faʻataʻavale e faʻatautau ai le uati autu a le taulaga.

O le mea e mataʻina ai, o se tasi lenei o malae taʻalo umi i Bavaria. E tusa ai ma le manatu o le taupulega, o le auala umi e sau ai mai le faitotoʻa i le fatafaitaulaga e tatau ona faatusa i le ala faigata e uia e tagata talitonu.

O totonu o le falesa o loʻo mataʻina i lona matagofie ma lona tamaoaiga: o le anoanoaʻi o ata vaneina, auro nofoaga faʻavae ma auro sitaili o le au paia. I puipui i le faitotoʻa e 14 atavali o loʻo faʻaalia ai le Ala o le Koluse o Keriso. I le ogatotonu o le tosina atu o loʻo i ai se totoga - e fai si laʻititi ma e le mafai ona taʻua o le matua matagofie.

Faʻalogo i le Kerisimasi Altar, o loʻo tu i le itu i saute o le fale. Vaʻai foʻi i le itu sisifo o le falesa. Lenei oe o le a maua ai tuugamau o le Pope ma se tasi o le lotoifale archbishops.

O le mea e malie ai, i totonu o lenei faʻailo o le taulaga o Bamberg, oe mafai ona vaʻaia ata o monster (o le sitaili na tusia ai o se uiga o le Middle Ages). E tusa ai ma le au tusitala faasolopito, o ata le masani ai na aliali i luga o puipui o le malumalu ona o le matapeapea o se tasi o akiepikopō: o le au tusiata e le tele se totogi mo a latou galuega na filifili e taui ma sui i lenei auala.

  • Nofoaga: Domplatz 2, 96049 Bamberg, Siamani.
  • Itula faigaluega: 9.00 - 16.00 (peitaʻi, e maitau e le nuʻu o le falesa e masani ona matala i fafo atu o itula faigaluega).

Nofoaga Fou (Neue Residenz)

O le nofoaga fou o le nofoaga na nonofo ai ma galulue ai le au Archbishops o Bamberg. Muamua lava, o le latou nofoaga o Geerswerth Castle, ae o lenei fale na foliga mai e laʻititi tele i taʻitaʻi lotu, ina ua maeʻa le fausiaina o le New Residence (maeʻa i le 1605). Mo lona faʻamoemoe faʻamoemoeina, o le fale na faʻaaogaina seʻia oʻo i le 19 seneturi.

O le fale fou o loʻo i ai nei se fale mataaga o loʻo iai atavali lauiloa a le lalolagi, o saina ma meaafale tuai. I le aotelega, tagata tafafao maimoa e mafai ona asiasi i 40 hall, o le sili lauiloa o:

  • Imperial;
  • Auro;
  • Faʻata;
  • Lanu mumu;
  • Emaramo;
  • Epikopo;
  • Lanu paʻepaʻe.

E aoga foi le tilotilo i le Bamberg State Library, o loʻo tu i le itu sisifo o le Nofoaga Fou.

O se nofoaga e fiafia iai i faʻafiafiaga mo tagata o loʻo nonofo i totonu o le togalaʻau rosa, lea e tu latalata ile fale. I se faʻaopopoga i moega fugalaʻau matagofie ma selau ma selau o ituaiga rosa, i le togalaʻau e mafai ona e vaʻaia ai fatuga faʻatagata, punavai ma se faʻailoga e mafai ai ona e faitauina igoa o tagata uma na fausiaina lenei nofoaga matagofie.

  • Faʻatagaina a itiiti mai 4 itula e asiasi ai i lenei mataʻaga.
  • Nofoaga: Domplatz 8, 96049 Bamberg, Bavaria.
  • Itula faigaluega: 10.00 - 17.00 (Aso Lua - Aso Sa)
  • Tau: 8 euro.

Shadow Theatre (Theatre der Schatten)

Talu ai e le tele ni fale faʻafiafia ma fale faʻafiafia i Bamerg, o afiafi e fiafia tagata tafafao ma tagata e omai i le Shadow Theatre. O le faʻatinoga e tumau i le 1.5 itula, lea o le a faʻamatalaina ai le aofia i se tala manaia e uiga i le fausiaina o le taulaga, o le a latou faʻaalia ai le auala na ola ai tagata i taimi eseʻese ma faʻatofuina le fale tele i se siosiomaga o mea lilo.

Tagata tafafao maimoa ua uma ona auai i le faaaliga ua fautuaina e o mai muamua i le Shadow Theatre: i luma o le ata, e mafai ona e vaʻavaʻai vavalalata vaaiga ma pepe, asiasi i se tamai mataaga o props ma talanoa ma teuteuga.

  • Nofoaga: Katharinenkapelle | Domplatz, 96047 Bamberg, Siamani.
  • Itula faigaluega: 17.00 - 19.30 (Aso Faraile, Aso Toʻonaʻi), 11.30 - 14.00 (Aso Sa)
  • Tau: 25 Euro

Little Venice (Klein Venedig)

Little Venice e masani ona taua o lena vaega o Bamberg, lea e tu i luga o le matafaga. Ua taʻua e tagata tafafao maimoa, o lenei nofoaga e le tutusa lelei ma Venise, ae e matua matagofie lava iinei.

E fiafia tagata o le nuʻu e naʻo le savalivali ii, ae e sili le totogi o se gondola poʻo se vaʻa ma tiʻetiʻe i alavai o le taulaga. Aua foi le misia le avanoa e puʻeina ai ni ata matagofie o Bamberg i Siamani iinei.

Nofoaga: Am Leinritt, 96047 Bamberg, Siamani.

Altenburg

Altenburg o se 'olo anamua i Bamberg, o loʻo tu i le tumutumu o le taulaga maualuga aʻai. Mo seneturi, na tau ai Knights iinei, ma ina ua mavae lena, na lafoa le maota mo le toeititi 150 tausaga. O lona toefuataiga na amata i le 1800.

Nei o le olo fale fale mataaga, o le faitotoʻa e ulufale fua ai. Faʻalogo i le mea e taʻua o le tulimanu o le urosa - o loʻo i ai se urosa faʻamau na nofo i le maota mo le sili atu 10 tausaga. E i ai foi le cafe ma le faleʻaiga i le teritori o le 'olo, ae latou na o le mafanafana vaitau e galulue ai.

Tagata tafafao maimoa na asia Altenburg ua fautuaina e totogi se taxi po o le o i le pasi - e sili atu le aua le savali iinei, aua o loo i ai lava tifato malifa.

Ia mautinoa e te tilotilo i le vaʻaiga vaʻaiga o le tosina - mai iinei oe mafai ona puʻeina ata matagofie o le 'aʻai o Bamberg.

  • Nofoaga: Altenburg, Bamberg, Bavaria, Siamani.
  • Itula faigaluega: 11.30 - 14.00 (Aso Lua - Aso Sa), Aso Gafua - aso malolo.

O fea e nofo ai

Bamberg o se tamai taulaga, o lea la e itiiti ifo ma le 40 faletalimalo ma faletalimalo mo turisi i totonu. E tatau ona e tusi muamua lau mea e te nofo ai, talu ai o lenei taulaga i Bavarian e lauiloa tele i tagata femalagaaʻi.

O le tau masani mo se potu i le faletalimalo 3 * mo le lua i le po i le maualuga vaitau e eseʻese mai 120 i le 130 tala. O lenei tau e aofia ai se buffet breakfast, leai se totogi Wi-Fi, ma mea manaʻomia uma i totonu o le potu. Ole tele o faletalimalo e iai fale mo tagata e le atoatoa le malosi. E le gata i lea, o le tele o faletalimalo e 3 * o loʻo i ai ni ou faleoloa, spa centres ma cafe.

5 * faletalimalo i Bamberg ua sauni e talia turisi mo 160-180 tala i le aso. Lenei tau aofia ai se lelei taeao (togiina "sili" e turisi), maua fua i le faletaʻalo ma spa.

Manatua o mea mataʻina uma a Bamberg e felataʻi tasi, o lea e leai se aoga o le soona totogi mo se potu i le fatu o le taulaga.

I le mea lea, e oʻo lava i se tamaʻi taulaga Siamani o Bamberg, e mafai ona e mauaina uma faigofie 2 * faletalimalo ma taugata 5 * faletalimalo.


Meaʻai i le taulaga

Bamberg o se tamaititi aʻoga tamaiti, o lea la e le tele ni faleaiga taugata iinei. O le sili ona lauiloa i tagata tafafao maimoa o tamaʻi potu mafanafana i totonu o le taulaga ma fale pia (e tusa ma le 65 o latou).

O tagata femalagaaʻi ua leva ona oʻo atu i Bamberg, ua fautuaina e asia le fale pia tuai a Klosterbräu, lea na fausia ai le pia talu mai le 1533. E ui i le taʻutaʻua o le faʻatuina, o tau iinei e le sili atu le maualuga nai lo faleʻaia faleoloa.

Ipu, inuTau (EUR)
Fafao ma pateta8.30
Bratwurst (2 sosisi)3.50
McMeal i McDonalds6.75
Fasi strudel2.45
Fasi keke "Black Forest"3.50
Bagel1.50
Ipu o kapusi2.00-2.50
Mug lapoa o pia3.80-5.00

O le averesi pili mo se taumafataga mo le tagata e lata i le 12 Euro.

Uma tau luga o le itulau e mo Iulai 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. Afai e te manaʻo e asiasi i le olo o Altenburg, taumafai e sau i le taumafanafana - i le taumalulu e matua faigata lava ona oʻo i ai ona o le kiona, ma o le vaʻa vaʻaia e le ola.
  2. Talu ai o le 'olo o Altenburg o loʻo tu i luga o le tumutumu o le mauga, e matagi lava iinei.
  3. O tiketi mo le Shadow Theatre e tatau ona faʻatau muamua ona o le nofoaga e sili ona lauiloa.
  4. A faʻapea e te fia 'aʻai, e fautuaina tagata tafafao maimoa e suʻea le faleʻai Farani "Kachelofen". O le lisi e aofia ai le tele o filifiliga o tu masani Siamani ipu.
  5. O meaalofa o le Kerisimasi e sili ona faʻatau i se tamaʻi faleoloa e lata i le Old Town Hall. Lenei o le sili ona tele filifiliga o Kerisimasi teuteuina laau ma mea faʻamanatu.
  6. Ina ia suʻea le taulaga ma lagona lona ea, e sili atu le sau i Bamberg mo le 2-3 aso.
  7. O le auala pito sili ona lelei e alu ai i Bamberg mai Munich o le pasi (tamoʻe 3 taimi i le aso) o le Flixbus feaveaʻi.

Bamberg, Siamani o se 'aʻai mafanafana Bavarian taulaga e le tatau ona laʻititi maitau iai nai lo isi pitonuʻu taulaga.

Saili mea e te vaʻai ai i Bamberg i le tasi aso mai le vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Interview with Namulauulu Filipo Tauiliili Reupena (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com