Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mea uma e uiga i le Caoda orchid: o se ata o se fugalaʻau, o se auiliiliga faʻamatalaga ma le tausiga lelei

Pin
Send
Share
Send

O le Caoda Orchid o se "talavou" ae o se mea lelei. O tausaga uma e faʻatumuina ai le "gafa" o lenei orchid, o lona talaʻaga gafa o loʻo tupu aʻe, o ituaiga ma ituaiga fou o lenei vavega i sasaʻe e aliali mai.

O le talaʻaga o le tulaʻi mai o lenei ituaiga meaola, o ona foliga vaaia, tuutuuga o le taofia, metotia o le toe gaosia, o faʻamaʻi ma le tausia lelei o ia o le a talanoaina i la tatou tusitusiga. E mafai foi ona e matamata i se vitio aoga i lenei mataupu.

Uiga

Phalaenopsis Caoda o le taunuʻuga o le faʻafefiloiina, o se faʻaonapo nei ausiaina o le aufaifaʻatoʻaga... O le fugalaʻau e ona o le aiga anamua o orchids, o se epiphyte e fiafia i 'aʻai mauga, susū vaomatua, ola i le natura i luga o maʻa pe o loʻo tu i luga o ogalaau ma pogati. O le laufanua o phalaenopsis uma o Filipaina, Ausetalia, Asia i sautesasae.

Faamatalaga auiliili

O lenei ituaiga ua taʻua o le "orchid uliuli". O le mea moni, i le natura o phalaenopsis, e matua uliuli e leai. O le faʻasusu, "mafiafia" o pogisa paʻu o burgundy, beetroot, violet e maua ai le aʻafiaga o le "uliuli" o lanu o Kaoda ma ona gafa gafa. O petals e le translucent, ae mafiafia, saua, e pei o varnished.

O le averesi maualuga o le laʻau taunuu 20 cm, o le poʻa e matua natia e lau. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, lapoʻai i foliga, pupula, tupu i le umi e oʻo i le 22 - 25 cm I le lautele - 8 - 10 cm. Atonu e laʻititi, fuafua i le tausaga o le orchid.

O le peduncle aliali mai i le lau au, mafai lala, tupu faʻasolosolo. E masani lava e lua tamaʻi tamaʻi tamaʻi vaega o le Kaoda.... O urosa, o se tulafono, e oʻo atu i le 8 - 12, o nisi taimi e sili atu ona matala fugalaʻau i le taimi e tasi. Fugalaʻau masani ona tupu e oʻo i le 4.5 cm le lautele. Atonu e fai si lapoʻa, faʻatatau i le faʻavae, aua e i ai 3 - 4 clonal ituaiga i totonu o lenei ituaiga.

O fugalaʻau latou e sao o latou foliga ma launiu lapopoʻa, mafiafia, faʻapipiʻiina, e pei o le paʻu embossing o se loloto burgundy, o nisi taimi beetroot lanu. Atonu e i ai se tuaoi paʻepaʻe paʻepaʻe i pito o petala. O le laugutu e sinasina le kiona, atonu e i ai ni tamaʻi burgundy specks i luga. Ua vaelua le laugutu i le iʻuga.

MANATUNATUGA: E pei o lea, o lenei ituaiga e leai se vaitaimi moe. Ua sauni le fugalaʻau e fuga i le tausaga atoa, ae e iai fugalaʻau fou e aliaʻe i le tautotogo poʻo le taumafanafana.

E matua manogi. E le iloa le mea e fesoʻotaʻi i lenei, ae E faʻaaoga e Caoda se manogi faʻapitoa i le taimi o le aoauli.

Talaʻaga o le amataga

Fai mai saienitisi, o le phalaenopsis orchid na fanau i le tele o seneturi talu ai, i le teropika o Asia. O se mea e leʻi mafaufauina na maua e Polofesa Karl Blume o se fugalaʻau le iloa, e tutusa lelei ma "mogamoga". Ua ova ma le selau tausaga ua mavae, ma na o le taimi lea sa mafai ai e saienitisi ona "faʻatamaʻia" le orchid, faʻafetaui i le tatou tulaga Europa. O le Caoda Orchid o se fatufatu fou fou e tagata faʻaola.

O le a le eseesega mai isi ituaiga?

Fugalaau eseʻese i le fausaga mai isi sui o faigofie phalaenopsis. O petala ma laulaʻau e mafiafia, malo, e ufiufi i se ufiufi waxy.

Lafoga: faʻamatalaga ma le ata

E tasi le Kaoda orchid variety.... Lalo matou te avatua se faʻamatalaga ma se ata.

Kaoda "Sukalati Drobs Twinkle"

O le ituaiga ua faaliliuina o "flickering mataua o sukalati", o le monopodial epiphyte o feololo tele. Se fugalaʻau sili ona manogi, na o le manaia ma le tuʻufaʻatasia o le pupula o le manogi ma le lanu. O fugalaʻau e lava lapoʻa, totoa, pogisa lanu viole, e oʻo atu i le 5-7 cm O le lala e tupu e oʻo atu i le 15-20 cm, e ufiufi i laulaʻau. O laulaʻau e malosi, ofuvae, e toe manatuaina laʻau o Mini Mark - lanumeamata, tuputupu aʻe i le 15 cm le umi. E mafai ona laʻitiiti, fuafua i le matua. Ae paga lea, o lenei faʻapitoa hybrid leai se manogi.


Fuga

Pei ona e silafia, e leai se vaitaimi o le malologa a Kaoda, e mafai ona fuga mai i le tausaga atoa. O le tuputupu aʻe o laʻau fou - o amataga e amata i le tautotogo poʻo le taumafanafana.

I le taimi o fugalaau, Kaoda e le faʻafouina... A leai, e iai le lamatiaga o le faʻapaʻu o fuga ma faʻatelevave le fugalaʻau.

A maeʻa ona mou atu, ona mafai loa lea ona e faʻatulagaina sina "malologa" mo le orchid tumau 2 - 3 vaiaso, ua lava lea. I le taimi nei, o le faʻasusu e faʻaititia ma faʻamalieina mafai ona aveʻesea.

Faʻafefea pe a le faʻavaivaia?

E fiafia le Caoda Orchid i le mafanafana o le vevela... O le vevela sili ona lelei mo le tuputupu aʻe ma fuga o le 24 - 32 ° C i le taumafanafana, 16 - 22 ° C i le taumalulu.

Taua: Ina ia faʻaosofia le fuga, o le orchid manaʻomia se vevela pa'ū o le itiiti ifo i le 4 - 6 ° C, faʻatasi ai ma se puʻupuʻu taimi o malologa i le taumalulu.

Faatonuga tausi

Filifiliga nofoa

Phalaenopsis Caoda e sili ona tu i luga o faʻamalama i sisifo ma sasaʻe ituina ia 'alo' ese mai le la, e mataʻutia mo le oketi. E manaʻomia le sulu e le moli lenei faʻapitoa fugalaʻau o malu, mafanafana paolo, tuʻu na o pogisa silhouettes - nofoaga, aua o Kaoda petals e mafiafia, e le malamalama, o le a na ona mou atu i lalo o le manaia moli.

Saunia o le eleele ma le ulo

  1. Ulo E fautuaina e toto lenei laʻau i totonu o ulo poʻo ni ato ato laupapa. O le lautele o le ulo e masani ona feololo, e oʻo atu i le 12 cm.
  2. Substrate:
    • O le faʻavae e feololo paʻu paina poʻo niu chips.
    • E mafai ona e tuʻuina le limulimu sphagnum i luga ole mea e faʻamamago ai aʻa.
    • Galue e fai ma faʻailoga mo taimi e faʻasusu ai. A mago i le "crunch", a maeʻa le 1 - 2 aso e tatau ona faʻasūsū le orchid.
    • E aoga tele alavai mo le faʻasalalauina o le ea ina neʻi pala le aʻa.
    • O isi taimi peat e faʻaopoopoina e taofia le substrate mai salinity.

Vevela

O le Kaoda Orchid e fiafia i le mafanafana ma le malamalama malu, o se feololo o le vevela pulega e manaʻomia. O le vevela sili ona lelei i le vaitaimi vevela o le 24 - 32 ° C, i le taumalulu le 16 - 22 ° C.

Sūsū

E tusa ai ma le susū o le ea, o lenei phalaenopsis e onosaʻi lava ma palasitika, ae o le susū i lalo o le 40 - 45% e le manaʻomia. I le taumafanafana, matou te faʻateleina le susū, fautuaina masani le faʻasau o le fugalaʻau... I lenei tulaga, o le vai e tatau ona aloese mai fugalaʻau ma mata.

Fesoasoani: E mafai ona faʻasusu le 'ea e ala i le liligiina o le vai i ni koneteina faʻaopoopo ma tuʻu latalata i ulo.

Moli

Moli e masani, pei o uma phalaenopsis, vaega paolo, aunoa ma le ulufale i le susulu o le la. E fuga ma ola lelei i lalo o le toniga malamalama atoa fai. I le tautotogo ma le taumafanafana. Malamalama moli faʻasolo.

E le faʻatagaina e le orchid le la susulu malamalama... Aua le faʻaalia laʻau i le lamatiaga o le mu, matamata i moli.

Faasusu

O le faʻasusu tuusaʻo e faʻamoemoe ile auala e tausia ai le orchid ma le vaitau. A totoina Kaoda i luga o le poloka, oe manaʻomia faʻasusu i aso uma, aemaise lava i le vevela aso vevela. Afai e ola le oketi i totonu o se ulo poʻo totonu o se ato, e manaʻomia le faʻasusuina tasi i le 5 i le 7 aso. O lenei ituaiga e matua teteʻe lava i le mago ma e le mafai ona faʻainuina mo se taimi umi.

I taimi e faʻasūsū ai, matou te puipuia ma le faʻaeteete laulei ma laʻau au neʻi oʻo le vai iina. O le le tumau o le vai i nei eria e mafai ona iu ai i le pala ma atili ai le oti. O le taimi lava e uma ai le faʻasūsūina, e mafai ona e tuʻuina le orchid i lalo o le ili, ona faʻaalu uma ai lea o le susū tele ma aua le afaina ai.

  1. I le tautotogo ma le taumafanafana vevela... Faatasi i le vaiaso, sasaʻa le palapala i le vai mafanafana i luga o le ulo, aloese mai le faʻaputuga o vai. O le faʻasusu i le vai e le fautuaina. E sili le faʻasusu ile taeao. E faʻatoa manaʻomia le faʻasusu pe a fai o aʻa uma ua avea ma toniga siliva-efuefu lanu.
  2. I le tautoulu ma le taumalulu... Sili ona seasea ma faʻaeteete faʻasūsūina, tusa ma le tasi i le 10-14 aso.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻasusu saʻo o se oketi:

Laʻei pito i luga

  • Fertilization e masani lava tuʻufaʻatasi ma faʻasusu e tutusa tufatufaina mea lelei.
  • Lavalava pito i luga e faʻaaoga i vaiaso uma e 2 - 3 i le taimi e olaola ai lau ma aʻa.
  • Sili atu e faʻaoga ai fetilaisa.
  • O laʻau e fugalaʻau e le faʻapalaina ina ia le paʻuu ese fatu, ma faʻapupuʻu umi le fugalaʻau.
  • Faʻatasi i le masina, matou te fafagaina i latou i fetilaisa mo orchids, matua mulimuli i faʻatonuga.

Matamata i se vitio e uiga i le saʻo o le fafagaina o se orchid:

Faʻaliliuga

Tatou te tuiina le orchid pe a amata ona pala le substrate... Afai na e totoina se orchid i totonu o le paʻu, o le "ola fata" o le eleele masani lava ona uma pe a maeʻa le 2 i le 3 tausaga. O se taotoga e manaʻomia pe a fai o le laau "nofo" matua mau i totonu o le ulo, o le vaiti, o le ulo "ua tumu" i aʻa mai itu uma.

Matamata i se vitio e uiga i le tonu totoina oketi:

Faʻafefea ona faʻalautele?

I le fale, o le Caoda orchid toe gaosia, pei o le tele o phalaenopsis, faatasi ai ma le fesoasoani o gaioiga masani - "pepe" i luga o au poʻo peduncles. Lenei e taua le tausia o le vevela - 25 ° C ma le susū - 60%. Le faʻasologa o le tuʻuʻeseʻeseina o "tamaiti":

  • Matou te filifilia se tagata matua, maloloina orchid ma se aʻa lelei, tele lapoa lau.
  • Taua - toe faʻateleina tatau ona tupu pe a maeʻa fuga.
  • I lenei tulaga, o le peduncle tatau ona fou pea.
  • Faatasi ai ma se naifi maai i luga o le peduncle, o le pito i luga e tipiina i le pito i luga "moe" pupula, sausau le manua ma malala.
  • Matou te tipiina se tipi fou i totonu o se tamaʻi fale oona ua leva ona saunia ma se substrate - sphagnum (e mafai ona e faʻaaogaina se pusa vai).
  • Matou taofi le faʻasusu mo ni nai aso.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻateleina o le oketi e tamaiti:

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  1. Apogaleveleve mite o se moni leaga mo lo tatou phalaenopsis... O le taele vevela, o le faʻasusu ma le tele o acaricides o le a fesoasoani iinei, o le phytoverm e sili ona le afaina. 3 - 4 togafitiga e manaʻomia i vaitaimi ole vaiaso.
  2. O le pala e faia i au o lau, i aʻa ma luga o le tulimanupe a fai o le fugalaʻau e supercooled ma mauaina le tele o suavai. Fesuiaʻi le orchid i le taimi nei, suia le substrate i le fou, faʻaititia le faʻasusu. Alu le ulo i se nofoaga mama, mafanafana. Afai e te maua le pala aʻa, tipi ese uma pala pala i se naifi. E fautuaina e sausau ma le kinamoni ma gaʻo ma faʻavae.

Ina ia puipuia le orchid mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi, e sili atu le tuʻuina o ulo i luga o trellises neʻi sosolo le faʻamaʻi pe a faʻasusu. E taua le faʻamamaina o ulo ma mea faigaluega pe a totō ma faʻaputuputu. Apamemea sulfate e masani ona faʻaaoga mo disinfection.

Puipuiga o faʻafitauli eseese

Faʻafefea ona puipuia faʻamaʻi oketi:

  • O laulaʻau ua avea samasama, ua leiloa o latou pupula, mauoa lanumeamata lanu - faʻavaivaia faʻasūsū, fetuʻunaʻi le susū o le ea, faʻamalama pupuni.
  • A amata ona paʻu lau, ona le lava ai lea o le susū, ua e faʻamamago le ea. Ma, masalo, o le substrate mauaina foi le laʻititi susu. E manaʻomia le sausauina, faʻasusu faʻasili.
  • Tuua pala - o le faʻailoga lea o le le tatau ona tausi. Ia mautinoa ia aua neʻi susu le lau, sinusa, fafo, ma afai e susū, e tatau ona solo ma le faʻaeteete i se ie mago pe faʻamago foʻi i se lauulu.

O Orchids o loʻo mataʻina i lo latou eseesega, matou te fautua atu e faitau e uiga i ituaiga taʻutaʻua nei: Sogo, Brassia, Zigopetalum, Big Leap, Manhattan, Philadelphia, Beauty, Wanda, Cattleya, Liodoro.

Faaiuga

Phalaenopsis e fiafia i ai le "lautele", o le sili ona eseese ma faigata. Caoda orchids e pupula, pogisa lanu viole, maroon... O nei fugalaʻau matagofie faʻaopoopoina mamalu, o se tulaga faʻapitoa, e oʻo lava i le faʻafiafiaina i se fale, ofisa, poʻo se mautotogi fale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Vaega 9 - Fausia Ae Le Uiga Manumalo (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com