Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mirissa - Sri Lanka matafaga matafaga ma taugofie tau

Pin
Send
Share
Send

O Mirissa (Sri Lanka) o se nofoaga mataʻina e tu i luga o le matafaga o le Vasa Initia, e leʻi avea ma nofoaga tutotonu mo tagata tafafao, ae taʻutaʻua i tagata fiafia i taʻaloga tetele o vai. O se tamai nuu e nonofo ai tagata faifaiva i le va o Weligama ma Matara. Lenei o Mirissa ua avea ma se tasi o sili sili tafaoga nofoaga i Sri Lanka.

Faamatalaga lautele

I luga o le faʻafanua o Sri Lanka, o Mirissa o loʻo tu i le itu i sautesisifo. Naʻo le 10 km mai le nuʻu o loʻo iai se nofoaga tele - Matara, o le mamao i le malaevaʻalele faʻavaomalo sili ona tele ile atunuʻu e 160 km. Muamua lava, o lenei nofoaga i Sri Lanka e taʻutaʻua i lona matafaga oneone, faʻataʻatia e le salalau o niu.

Mirissa o se uafu ma o loʻo iai le tele fua fagota o ituaiga iʻa eseese.

O mea tau turisi na amata atinae iinei i le 1980, ina ua tatalaina le faletalimalo muamua i totonu o le nuu. O mea uma iinei e taulaʻi i le turisi, ae a fua i le nofoaga o le nuʻu, o le malologa iinei e iai ona lava nuances:

  • e leai lava ni mea faʻafiafia ma faʻafiafiaga, o lea e fiu ai tagata faʻafiafiaina i Mirissa ile vaiaso;
  • tagata eo mai iinei e fiafia i le filemu ma le matagofie o le natura, o lenei e faʻafaigofieina e le tau malulu;
  • e leai ni faleoloa tetele ma faletupe i totonu o le nuʻu, o loʻo tu i Matara ma Galle, o mea masani manaʻomia e mafai ona faʻatau i le maketi;

E tele faleaiga i le talafatai mo soʻo se tofo ma paketi. Tagata tafafao maimoa tufatufaina motu ipu ipu, Europa o loʻo faʻaalia foi faʻaaliga.

Manaia! O se malologa i Sri Lanka e moe vave, i le 22-00 uma kafe i luga o le matafaga latalata. E mafai ona e maua le fiafia seʻia oʻo i le taeao o le Aso Faraile, i le afiafi e fai ai le pati i luga tonu o le matafaga.

Matafaga o Mirissa

O le talafatai matagofie o Mirissa ma le tau mafanafana e fesoasoani i malologa malilie, lotogatasi ma le natura, ae o turisi faia yoga e le masani ai iinei foi. Faleʻaiga ma faletalimalo e faʻalauteleina i le umi atoa o le talafatai. O le autu faʻatosinaina o Sri Lanka i le lautele ma nuʻu aemaise lava o matafaga. Ole toʻatele o latou e tatau ona mauaina se faʻailoga taualoa.

Faʻamatalaga aoga! I luga o le matafaga tele o Mirissa, toeititi lava malosi uma galu, ae i sasaʻe (i le itu o Matara) o loʻo i ai peʻa e toʻafilemu ma filemu. I tafatafa ane o loʻo iai le matafaga o Weligama, e taʻua o le sili lea mo le faaseʻe. Totogi a le komiti - $ 6-8 i le aso.

Matafaga Mirissa

O le matafaga umi i Mirissa e alu i le taumatau o Parrot Rock. Ua ufitia le gataifale i oneone lelei ma le mama. O le lautele o le matafaga faalagolago i le vaega o le masina ma eseese mai 10 i le 20 mita. O loʻo lelei atinaʻe atinaʻe iinei: e iai vai taʻele, potu malolo o le la ma faʻamalu, tele faleʻaiga, lisi o lisi o le faaseʻe. O le ulufale i totonu o le vai e malu, ae ui i lea, e le mafai i taimi uma ona aau malu ona o le malolosi galu.

Mea moni manaia! E le mamao mai le matafaga tele o loʻo iai le faga e malu ai le vai, e leai ni galu. E mafai ona e nofo i le faletalimalo o le Giragala Village.

O le lelei o Mirissa Beach o laulau e seti tonu i luga o le matafaga, ina ia oe mafai ona 'aiga aoauli pe' aiga o le afiafi, faamemelo i le vaaiga ma fiafia i le leo o le faaseʻe.

I le itu i sasaʻe o le matafaga o loʻo iai le pupula matagofie o le popo, o le nofoaga e sili ona matagofie le vaʻaiga a Mirissa. I le afiafi, e toʻatele tagata e potopoto iinei e matamata i le goto o le la. Afai e te manaʻo e puʻeina ata felanulanuaʻi e aunoa ma tagata, sau i le maupuepue i le tafa o ata.

Matafaga faalilolilo

O le isi matafaga matagofie i Mirissa i Sri Lanka o le Secret Beach. O loʻo tu i fafo atu o Mirissa Beach, laʻititi.

O loʻo ufitia le gataifale ile oneone feololo ma le feololo o atigi atigi, ma maua ai otaota. O le lautele o le talafatai e ese mai le 5 i le 10 mita. Sun loungers ma le faamalu e mafai ona mautotogi. O le matafaga e siʻosiʻomia e aʻau ma papa, o lea e laʻititi ifo ai galu, ae o le aau e le faigofie tele. I le avea ai o se tulafono, tagata eo mai iinei mo aulelei ata.

E ui o le matafaga e "lilo", e mafai ona e alu i ai pe a maeʻa faʻailoga. E le faigofie le savali i luga o vae, e sili atu le totogi o se tuk-tuk poʻo se uila. O isi taimi i le pito i luga o le Buddha e mafai ona e feiloaʻi i se tagata fiafia Sri Lankan o le a finau e le mafai ona e tietie i le matafaga ma talosagaina se totogi taʻavale. Ae e le o lea, e i ai le pasese ma paka e leai se totogi.

Faʻamatalaga aoga! O laumei tetele e o mai i le talafatai o Mirissa i le Secret Beach. E mafai ona e vaʻai ia latou mo maua fua ma e oʻo lava i fagafao pe fafaga i latou.

Faʻafiafiaga

Mafaufau o Mirissa o se tamaʻi nuʻu, e le tele ni mea faʻatosina ii. Ina ia asiasi i nofoaga mananaia faʻasolopito ma le fausaga, e tatau ona e alu i tuaoi o Sri Lanka. Mo lenei, oe mafai ona faʻatau se taamilosaga taamilo. Ae afai e te manaʻo e tofo i le tofo i le lotoifale, fealualuaʻi i femalagaaʻiga lautele, aemaise lava pasi. Ma i se laititi sili atu ma le itula e mafai ai ona e oʻo atu i le taulaga tele o Galle ma se tuai '' 'olo Dutch.

O mea taua a Mirissa:

  • faaseʻe;
  • maulu;
  • asiasiga i tafola lanu moana.

Le mea e vaʻai

Papa "Parrot"

Parrot Rock tuueseese le autu matafaga mai isi aso malolo taunuuga. O se motu laʻititi maʻa tele i tafatafa o le matafaga. E mafai ona e alu i le pupū e faʻaaoga ai faasitepu tuai, ae o sitepu i luga e laʻitiiti, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete. O loʻo iai le potu vaʻai ile motu.

E taua! O se aofaʻiga tele o maai o urchins sami faʻaputuputu faataamilo i le maʻa.

Malaga i tafola

O aso uma lava, tusa o le 7 i le taeao, e alu ese ai vaʻa folau mai Mirissa pier, e ave ai turisi i le vasa lautele. O le tau o le maimoaga mai le $ 25 i le $ 40. O le umi o le malaga mai 2 itula i le aso atoa. Ioe, e leai se tasi e mafai ona mautinoa o le a feiloaʻi ma tafola o le a tupu, aemaise pe a fai o le malaga taamilo e faia i le ese-vaitau.

I luga o se tusi! O le taimi sili ona lelei e vaʻai ai i tafola mai ia Tesema ia Aperila.

Ogaoga vai taʻaloga

Faaseʻe

O le mea autu i Mirissa o loʻo tu i le ogatotonu matafaga - Mirissa Beach. Amataina taumafai latou lima i le laiti nofoaga o loʻo tu i tafatafa o le Parrot Rock.

O le taimi sili ona lelei ma le tau mo taʻaloga e amata mai ia Novema ia Aperila. E tasi le lesona a le tagata ma le faiaʻoga mai le $ 13 i le $ 20, o le totogiina o masini e $ 1.5 i le itula, pe tusa ma le $ 6-8 mo le aso atoa.

Faʻaaliga! Le aʻoga lauiloa e faaseʻe i Rusia e mafai ona e maua ai se faiaʻoga faʻa-Rusia o le Surf School ma Ruwan. E sili le faʻavasega saʻo o lesona i le matafaga.

Faitau atili e uiga i le faaseʻe i Sri Lanka ii.

Malu ma snorkeling

Mo femalagaaʻi maoaʻe, o le maulu ma snorkeling i luga o Mirissa o le a le o se faʻafiafiaga faʻafiafiaga. E mafua lenei mea ona o galu o loʻo sousou i luga o le matafaga autu o Mirissa. E sili le lele i tua o se maʻa motu - i le agavale o loʻo i ai se pa puipui i le mea e toeititi lava leai ai ni galu maualuluga.

Taua faʻamatalaga! E lava aʻoga maulu vai i Mirissa - Mirissa Dive Center, Paradise Dive Center, Sri Lanka Diving Academy.

I le itu i sasaʻe o le nuu, na fausia ai le malumalu e tasi; o le falesa Buddhist e tu i luga o le maupuepue. O le faitotoʻa mo turisi e leai se totogi, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e tuʻuina se foaʻi.

O le lotoifale olaga e faʻatauaina i luga o le auala tele - o le faʻailoga. O loʻo iai faleoloa ma faʻatauga meaʻai, faleoloa o fualaʻau 'aina.

Lelei e iloa! I luga o le auala o Matara, o loʻo tu i luga, e mafai ona e maua ai ni fale taugofie (faletalimalo), se nofoaga tutotonu mo le faletupe. Ae ui i lea, e tumu, pisapisao, e vevela tele le tau, o lea e mananaʻo ai tagata tafafao e nonofo latalata i matafaga.

Tau mo mea e nonofo ai ma meaʻai

I se tulaga aoao, o le malologa i Mirissa e foliga mai e fai lava si paketi. I fafo-vaitau e mafai ona e mautotogi fale mo le $ 8-9. O le potu lua e $ 12-15 le tau. Mo lenei aofaʻi, oe mafai ona mautotogi i se fale fausia i le lotoa o le lotoifale faitau aofaʻi, po o se vavaeʻese potu i se fale ma se lava faletaele ma taʻele.

Nofoaga i le ogatotonu tau laina i le nofoaga o le tau o le $ 30-50. Mo lenei aofaʻiga e mafai ona e mautotogi i se potu i se faletalimalo tolu-fetu.

O le potu i faletalimalo e fa ma le lima fetu ma se vaitaʻele, taeao ma lelei iloiloga amata i le $ 80 i le po.

E taua! I faletalimalo ma faletalimalo, o se tulafono, e naʻo le vai malulu. Afai e te manaʻo e nofo i totonu o se potu ma vai vevela, e tatau ona e totogiina le tasi ma le afa taimi sili atu. Faʻapipiʻiina o ea malulu i paketi potu e le faʻataʻitaʻia foi, o tagata e masani ona masani ai.

Auaunaga tuk-tuker

O turisi uma i le nofoaga o loʻo faʻafeiloaʻi e tagata tuk-tukers ua sauni e ofoina a latou tautua i le sailia o se faletalimalo. Ae ui i lea, o se nofoaga faʻapenei e pei o Mirissa o le a le manaʻomia ai se tuk-tuker auaunaga. O faletalimalo uma e tu tuʻu faʻatasi ma e mafai ona e faʻataʻamilo ia latou i le 10 minute. Afai o le avetaʻavale, i le faaiuga o le malaga, manaʻomia e totogi se aofaʻi sili atu nai lo le tasi faʻasilasilaina i le amataga, tu i lou eleele.

Fautuaga! Ina ia aua le maimau taimi e le sailia se faletalimalo, tusi muamua se potu.


Vaega o meaʻai a le atunuʻu, tau

I se tulaga lautele, o le meaʻai i le nofoaga malolo e leai se eseʻesega ma agaifanua a Sri Lankan. O le eseʻesega lava o le numera tele o fou na puʻeina, eseʻa sami sami e mafai ona faʻatau i tau talafeagai i Matara Road. I le taeao po lava e potopoto ai tagata faifaiva i totonu ma faatau atu a latou iʻa, lea e ala i le auala, e mafai ona e kuka i luga o le matafaga pe alu i se faleaiga.

Manatua! Ole iʻa a Dorado e $ 6-7, o araisa, pateta, salati e fai ma ipu. Seafood amata i le $ 5. E tautuaina foʻi latou ma le ipu itu o araisa poʻo salati.

Tau i faleʻaiga ma faleʻaiga

O Mirissa e tele ona faleʻaiga o tau eseese o tau, o loʻo tu i le matafaga ma luga o le auala o Matara. Lenei oe mafai ona tofoina ipu i le lotoifale ma ipu masani a Europa. O loʻo tuʻuina mai se isi lisi mo meaʻai.

Masani ai, aoauli mo le lua tau $ 9-15. E maualuga le tau o le 'ava - mo le 2 ipu pia e tatau ona e totogia le aofaʻi tutusa. Tele o turisi e fiafia e 'aʻai i totonu o se cafe, ona e taugofie, aoga, ma e leai ni umukuka i fale talimalo.

E taua! O tamaʻi faleoloa e faʻatau atu mama māmā, sikaleti, fualaʻau fou ma fualaʻau aina. E le mafai ona faʻatau le 'ava i faleoloa e faʻatau atu; e tatau ona faʻatau le' ava i totonu o le faleʻaiga.

Faleʻaiga taugofie - 'aiga mo le lua tau e oʻo atu i le $ 10:

  • Dewmini Roti Shop;
  • Dhana's Curry Pot;
  • Fale Cosmetik Mana Woody Fale.

Faletalimalo tutotonu - 'ai mo le lua o le a tau ai le $ 13-20:

  • Petti Petti Mirissa;
  • 101 Faleaiga;
  • Hangover Cafe;
  • Le Mirissa Cafe & Bistro;
  • DelTano's Wood Faʻafefe Pizza & Pasta.

Faleʻaiga taugata - o le averesi o pili e amata mai le $ 20 i le $ 30:

  • Kama Mirissa;
  • Faletalimalo Bay Moon;
  • Pama Villa;
  • Zephyr Restaurant & Bar.

Tau ma le tau o fea le taimi sili e alu ai

O le tau i Mirissa (Sri Lanka) e masani ona mafanafana, ae le masani ona susulu, e le malulu foi iinei. Ole averesi ole vevela ile tausaga e tusa ma le +28 tikeri. E le tatau ona e alu i Mirissa i le vaitau o timuga, lea e amata i le amataga o le taumafanafana ma faʻaiʻu latalata ia Oketopa.

Lelei e iloa! O le vaitaimi sili ona lelei e asiasi ai i le nofoaga malolo o le afa lona lua o le taumalulu, amataga o le tautotogo. Ile taimi nei, e fesoasoani le tau ile malologa lelei, e le faʻapogisaina e timu.

Mirissa i le taumafanafana

I lenei taimi o le tausaga, o le tau vevela seti i Mirissa ma le vevela tumau o le +30 ° C, o le po vevela pa'ū i +26 ° C. I le avea ai o se tulafono, o le afa matagi e agi i le taumafanafana, o le vai mafanafana e oʻo atu i le +28 ° C, ae ui i lea, o le aau e faʻafitauli ona o galu tetele. O le tau sili ona timu o Aukuso, o le nofoaga e masani ona lolovaia i le vai. E laititi ifo le timu i le afa muamua o le taumafanafana nai lo Aukuso, ae mafai foi ona mafua ai le le faʻamafanafana.

Mirissa i le tautoulu

I se tulaga lautele, o le tau o le tautoulu e leai se eseʻesega mai le tau o Aukuso. E puaoa le tau, ae mafanafana - +30 ° C E amata le vaitau o turisi i le afa lona lua o Novema.

Faʻalu i le taumalulu

I le taumalulu, o Mirissa e vevela lava - e oʻo atu i le +32 tikeri, o le vai i le sami e mafanafana e oʻo atu i le 29 tikeri, e susulu mai le tau, e leai lava se timu. O le masina sili ona la i le nofoaga o Ianuari.

Mirissa i le tautotogo

I le afa muamua o le tautotogo, o le vevela e oʻo i lona maualuga, o le vai mafanafana oʻo i le +30 tikeri. E leai se timu, peitaʻi, i le afa muamua o Me, e masani ona puaoa le lagi, ma e latalata i le masina o Iuni, e amata ona timu.

Faʻafefea ona sau mai Colombo

O se tagata mai fafo e foliga mai e tatau ona alu i Mirissa mai le malae vaʻalele faʻavaomalo - Bandanaraike, o loʻo tu i le taulaga o le taulaga tele i le setete - Colombo.

I le vaalele.

E i ai vaʻalele i Colombo mai le laumua o Lusia ma isi taulaga tetele, peitaʻi, e tatau ona e suia nofoaafi.

E faigofie tele mai le malaevaʻalele i Colombo:

  • oka se taxi - tusa ma le $ 20-25;
  • totogi se tuk-tuk i le malaevaʻalele i Colombo.

Faʻamatalaga aoga! E mafai ona e fefaʻasoaaʻi ma le au tuk-tuker, i lenei tulaga o le tau o le malaga e sili atu ona taugofie nai lo le tietiega taxi.

E i ai le pasi pasi i le agavale o le malae vaʻalele fale (tusa ma le 150 mita). Mai ii, pasi # 187 alu ese uma 30-60 minute ma alu i le nofoaafi nofoaga i Colombo. O le tau o le malaga e $ 1, o le aofai tutusa e tatau ona totogi mo ato.

E tele auala e alu ai mai Colombo i Mirissa.

I le nofoaafi

O le auala nofoaafi i Sri Lanka ua atiina ae lelei. O le lala i saute o nofoaafi e alu i le talafatai, fesoʻotaʻi le laumua ma Matara. O le ala o loʻo faʻataʻatia i le talafatai, o lea i le taimi o le faigamalaga e mafai ona e fiafia i laufanua o le sami ma vaʻai i le tofo a le tagata o Sri Lankan - fale o tagata faifaiva, fale gaoi. Sauni mo le le lava o le mafanafana i luga o le Colombo i nofoaafi Matara. O taʻavale ua leva ma e masani ona leai ni faitotoʻa.

E faatolu ona alu le nofoaafi ile aso:

  • 06-55;
  • 14-25;
  • 18-05 - Lenei nofoaafi alu i aso o le vaiaso.

O le faigamalaga mai Colombo i Mirissa e ala ile manino e alu ile 3 ile 4 itula. Tau tiketi:

  • $ 0.8 (vasega 3);
  • $ 1.3 (2nd grade);
  • 2.6 $ (1st grade).

O tiketi e mafai ona faʻatau saʻo i le ofisa pepa o le nofoaga i le aso o femalagaaiga pe tusi muamua i luga o le upega tafaʻilagi www.railway.gov.lk. E mafai foi ona suia le faʻasologa, o lea siaki ia i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le auala nofoaafi a Sri Lanka

I le pasi

O le nofoaga pasi o loʻo tu latalata i le nofoaafi nofoaga i Colombo. Mai ii, e masani ona iai vaʻalele i Matara e ala ia Mirissa.

Soʻo se pasi mai Colombo i Matara e mautinoa e aumai oe i Mirissa. O malaga e mulimuli uma ile 1.5-2 itula. Ua o ese ma pasi tetele. O mea e sili ona faʻaonapo nei ma faʻamafanafanaina e laʻititi, o malaga faʻapisinisi ia, o le tiketi e $ 3 lona tau. O le tiketi mo pasi tetele e $ 1.6 le tau. Ole faigamalaga e 4.5-5 itula.

E mafai foi ona e aveina le Express i Matara i luga o le auala vave i 2.5 itula ma Rs 530 mai le pasi pasi a Pettah. Ma e mafai ona e oʻo i Mirissa i se taxi poʻo se tuk-tuk.

I le taxi

Tagata feiloaʻi ma faʻamafanafanaga mafai ona oka se taxi mai le malae vaʻalele i Mirissa. Lenei e mafai ona faia muamua, lugalaina, pe i le malae vaʻalele fale pe a taunuʻu i Sri Lanka.

O le filifiliga muamua e sili atu ona lelei, talu ai i le lona lua tulaga o le a e tatalia osofaʻiga a le motu o tagata o turisi. I le averesi, o le tau o le faigamalaga e mai 80 i le 120 $. O le faigamalaga e 3.5-4 itula.

Uma tau luga o le itulau e mo Iuni 2020.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Aotelega

Tele tagata tafafao maitauina latou lava i Mirissa (Sri Lanka) pasi ane ma faaaluina le tasi aso iinei. O nisi na ona faimalaga lava i le talafatai e saili le matafaga sili ona lelei, aʻo isi na nonofo i se nofoaga lata ane ma o mai iinei mo se tafaoga. O le a le mea e fai i lenei aso e tasi?

  1. Feiloaʻi i le oso aʻe o le la i luga o le maupuepue o loʻo tu i le itu sasaʻe o Mirissa.
  2. I le 7-00 alu i se tafaoga tafola pe alu i le matafaga ma ave le sili nofoaga e malolo ai.
  3. Fai le 'aiga o le taeao i le matafaga, okaina meaai mai se cafe i le lotoifale.
  4. Sasaʻe seʻia oʻo i le 11-00, ona vevela tele lea o ave o le la e te lafi ai i le paolo o niu, i totonu o le cafe, ma fai le 'aiga o le aoauli. Taʻalo tagata taʻaloga e mafai ona alu i lalo maulu.
  5. Aʻe Parrot Rock ma faamemelo i le vaaiga matagofie.
  6. Savali i le itu i sasaʻe o le matafaga, aau, sunbathe, faaseʻe.
  7. Taumamafa i tafatafa o le sami i se tasi o cafe.

E oʻo lava i le aso e tasi ia Mirissa e mafai ona faʻatumuina i mea lelei e tutupu ma lagona. Afai e te alofa i le filemu ma le filemu, oe mautinoa e te manaʻo e faʻaalu nisi taimi ii.

O se aotelega o matafaga o Mirissa, tau o taumafa, aoga o le olaga hacks ma manatu o le Sri Lanka nofoaga mai le ea - i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Where are the best waves in Sri Lanka? (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com